Survivor 17: Gabon, Earth's Last Eden

Zaczęty przez Showmag, So, 02 Lut 2008, 16:45:21

slawek

Bob był nauczycielem Julie Berry z Survivor Vanuatu
Sławek

Ciekavy

W Gabonie bardzo dobrze widać, jak grają starsi wiekiem gracze w "Survivor". Albo styl Susie, czyli nikt nie wie, jakim cudem znalazła się tak daleko, albo styl Boba, czyli miły, starszy Pan, złota rączka. Zanim reszta zobaczy w nich zagrożenie, wygrywają immunitet, bądź znajdą groźniejszą osobę. Zapominają o najważniejszej zasadzie: takich graczy nie dopuszcza się do finału, gdyż zawsze wygrają. Starszyzna w zasadzie nie prowadzi żadnej taktyki, bowiem tą oddają młodszym. A więc "Survivor" zamknięty dla rocznika +45? ;) Widać, że w "Survivor" na pierwszym miejscu zawsze będzie powierzchowność człowieka, a nie jego faktyczna przydatność w grze. Na logikę przecież takich graczy jak Randy powinno się ciągnąć do finału, a takich Susie, czy Boba usuwać na początku ;)

* Najważniejszym momentem w grze będzie dla mnie decyzja Susie, gdy przyłącza się do Kena, przez co po kolei zaczynają odpadać Marcus, Charlie itd...
* Pogoda - wyjątkowo przyjazna dla graczy, a szkoda...
* Szkoda także, że Survivor Reunion tak krótko i bez Rossie O'Donnell, bo miała oko do zabawnych momentów w grze, w Gabonie np. była to konkurencja, gdy Crystal i Susie wyszły poza tor, mając zawiązane oczy ;)
* MVP sezonu - Ken. Potrafił zachować wizerunek niewinnego chłopaczka, by potem okazać się rasowym graczem. Pod koniec jednak pogubił się...
* Corinne ma przeuroczy uśmiech w intro programu ;)
* Epizod z spotkania graczy z rodzinami wzruszający, lubię te epizody :P
* Ace za szybko odpadł. To mogła być jego gra, którą popsuła Sugar :P
* O ile Randy przegrał słownie w finale, to już w Reunion był znakomity ;) Ta szóstka nieznajomych, a w ogóle to okazuje się jednak inteligentnym człowiekiem ;)

slawek

Cytat: Ciekavy w Cz, 08 Mar 2009, 14:02:59
* Szkoda także, że Survivor Reunion tak krótko i bez Rossie O'Donnell, bo miała oko do zabawnych momentów w grze, w Gabonie np. była to konkurencja, gdy Crystal i Susie wyszły poza tor, mając zawiązane oczy ;)

Rossie O'Donnell z tego co pamiętam prowadziła tylko jedno Reunion i o ile się mylę było to po sezonie 4, Markizach
Sławek

Showmag

Tylko skąd pomysl ze O'Donnel miala oko do zabawnych momentow w grze?
Raz, ze w historii 17 sezonow prowadzila tylko jeden program Reunion; dwa - że sam fakt prowadzenia programu nie wskazuje na żaden udział w montowaniu reality show.
Z kolei do tych zabawnych momentow nie trzeba mieć żadnego specjalnie wyrafinowanego oka. Byle widz bylby w stanie wskazac rzeczy śmieszne i byle montażysta wiedzialby, co nalezy pokazac widzom.

Showmag

Zarzuty w sprawie Ace'a Gordona oddalone
Zarzuty przeciwko Ace'owi Gordonowi - uczestnikowi "Survivor 17: Gabon", zostały odrzucone wskutek braku "wystarczającego dowodu".

Więcej: https://showmag.info/2009/01/09/zarzuty-w-sprawie-acea-gordona-oddalone/

sloneczko107

nie dawno skończyłam oglądać :)
i tak jak chyba każdy na początku wogóle mi się nie podobało, dopiero z czasem się rozkręciło :) nie mam nic do zwyciężcy choć Suger była moją faworytką :) dziwi mnie co Susie robiłą w finale i skąd te 3 głosy... w końcu ona tylko prześliznęła się nie zauważona przez cały program... druga moja faworytka Corrin odpadła za wcześnie... szkoda że to nie ona zamiast Susie była w F3 :D wtedy by był ciekawy finał :)

Meeg

17x14 oraz Reunion
Finał ok, rada mało emocjonująca, bo wiadome było, że wygra Bob . A gdyby wszedł Matty do finału na 100% to on by wygrał. Więc w zasadzie, gdy odpadł Ken obyło się bez emocji.
Ze zwycięstwa Boba się cieszę, bo on sobie szedł przez ten program, tu podrobił idol, tam wygrał konkurencję. Coś robił, przechytrzył tych 'młodziaków', którzy nie mieli pojęcia jak grać w Survivor. I mimo że Kenny był moim 100% faworytem (inteligentny i sprytny, ale zgubiła go pewność siebie i kombinowanie za plecami Boba) to jednak ten staruszek sobie zasłużył. I jeszcze 100 000 dolarów.
SUSIE DOSTAŁA 3 GŁOSY, żal, żal, żal. Nie wiem co ta kobieta robiła w finale, a co dopiero, że była tak blisko wygranej? Przecież ona nie zrobiła NIC ! Już wolałam Sugar, która mimo że jest niezbyt inteligentna, płakała przez 90% programu i jej gra była, że tak powiem... nie do końca przemyślana, ale była w końcu tym najlepszym strategiem, przyczyniła się do każdego odejścia. A Susie? Porażka.
Jeszcze jedno słowo co do Sugar i jej gry - największym jej błędem było powiedzenie Bobowi o planie Kena i Crystal. Bob by odpadł (z całym szacunkiem - bardzo go lubiłam, ale wiadomo, że jak taka osoba dochodzi do finału to na pewno wygra), później pozbyliby się Matty'ego i Susie, i finał Crystal, Ken, Sugar. Działo by się, bo cała trójka była znienawidzona przez jury :D . Choć sądzę, że wygrałby Ken, bo oczywiście Sugar nie potrafiłaby przemyśleć swoich odpowiedzi na pytania. Ciekawie byłoby też Susie, Ken i Sugar.
Generalnie - sezon świetny.
Jak na razie jest w moim TOP 5 sezonów, bo oglądałam ich tylko 6 (12, 13, 15, 16, 17, 18, a teraz biorę się za 1 ;)).

Sylvia2307

Zaczynając oglądanie sezonu nie byłam jakoś zbytnio pozytywnie nastawiona. Wybieranie drużyny u Fang to była porażka, zamiast brać silnych brali po sympatii? Sama nie wiem... także na początku była nuda, dopiero po przemieszaniu zaczęło się coś dziać, a już moment, w którym wszyscy myśleli, że połączenie a tu bach kolejna szarada :D:D Co do uczestników najbardziej polubiłam Sugar :D chociaż na początku myślałam, że to będzie modelka, która nie będzie zbytnio chciała grać, a jak już poszła jeszcze na wygnanie, to się zmartwiłam, a tu proszę niespodzianka :D była ona taka no ja wiem, szczera? słuchała serca, nie kierowała się logiką. Miałam nadzieję, że to ona wygra, a tu co? zero głosów :(( a szkoda. Bob również należał do moich ulubieńców, Starszy miły pan, a tu taki potencjał :D radził sobie wyśmienicie, aż się zdziwiłam, że konkurencja z wieżą go przerosła... no ale cóż bywa :p no i dużo podejść było ;]

kokosanka

bardzo lubie Sugar,ale oczywiste było,ze jesli zabierze Boba do finału to on wygra.z Matty'm miałaby wieksze szanse.kierowała sie sympatia a nie logiką w tym przypadku.

wookash94

Teraz przynajmniej można choć trochę zrozumieć, dlaczego Crystal przegrywała w konkurencjach siłowych nawet z Susie ;) .

wb1

Survivor 17 od 10 kwietnia w soboty i niedziele o 8:00 na AXN. ;)

kokosanka

O fajnie,ze Survivor wraca do tv  :D lubie ten sezon  :devil:

slawek

fajnie, oczywiście że fajnie ale czemu znowu tak wcześnie
Sławek

wb1

Po skończeniu tego sezonu AXN zaprzestanie na jakiś czas emisji Survivor. Jestem właśnie po 7 odcinku. Odcinek uważam za dosyć dobry ;) Niespodziewane zwroty akcji na radzie plemienia. W Fang odpada Ace (ale ta Sugar jest przebiegła szkoda, że jako pierwsza odpadła w S20), a w Cota - Den.