Survivor 16: Micronesia, Fans vs Favorites

Zaczęty przez Showmag, So, 30 Cze 2007, 01:04:23

bobaas

16x13

Hehe, głupi ten Erik. Brawa dla dziewczyn. Pytanie tylko, która z nich najbardziej zasługuje na wygraną? Mi jest trudno stwierdzić. Epizod 13 to kolejny argument ku tezie, że to najlepszy sezon w historii!

Kardines

16x13
A myślalem ze głupoty Jasona nic nie przebije w tym sezonie :P Podoba mi sie taka finałowa 4 (chyba po raz pierwszy same dziewczyny). Wg mnie najwieksze szanse ma Amanda bo najmniej oszukiwała jury, ale mam nadzieje że odpadnie na kolejnej radzie. Wtedy zostana 3 dziewczyny na równym poziomie i bedzie ciekawiej :) (nieważne ktore 2 zostana na koncu) Oby kolejne sezony były równie udane :)

Merlin_89

16x13

Nie mam słów na ten sezon. Myślałem, że ten odcinek będzie spokojniejszy, ale nic z tego. Ciekawe, kto wyleci następny.
I jedna rzecz, w tym sezonie będą 3 osoby w finale i będzie ciekawe, czy sojusz Amanda-Parvati-Cirie się rozpadnie. Myślę, że Amanda może wylecieć, ale to zależy także od tego, kto wygra naszyjnik.
Trzymam kciuki za Cirie!!!

Kardines

Z zapowiedzi wynika że będą tylko 2 osoby ;] ("don't miss 3! tribal councils" - wiec 2x elimincje i finał) Szkoda ze sezon już sie konczy :/ Potem kolejne 4 miesiace czekania...

Rosa

16x13
""Nie wierz nigdy kobiecie, dobrą rade ci dam. Nic gorszego na swiecie nie przytrafia sie nam"  :lol: :lol:

Fantastyczna finałowa czwórka, fantastyczny sezon szkoda ze za 3 dni juz koniec i wielka szkoda że tak dobrej serii Survivor zapewne już nigdy nie obejrzymy.

Nieważne kto wygra, każda z pań w pełni na zwycięstwo zasłużyła  :bravo: :bravo:. Jeszcze raz wielkie brawa i podziękowanie za dostarczone emocje.

nathanael

Zdecydowanie najlepszy sezon w historii Survivor.  :buzz: Tak trzymać!!! Ja chciałbym aby program wygrała Amanda lub Parvati. Obie są świetne!!

wookash94

16x13:
Takich rad szczepu, jakich odlądaliśmy przez dwa wcześniejsze odcinki nie obejrzymy już chyba nigdy... W finale mamy 4 wspaniałych graczy!!! A tak się one prezentują:
- Amanda: wspaniały gracz, najsilniejsza ze wszystkich pozostałych uczestników a do tego wielki strateg, jeżeli wygra pozostałe nietykalności (co jest bardzo prawdopodobne) nie będe mieć żadnych wątpliwości, że to właśnie Amanda wygra finał,
- Natalie: nie ma chyba szans na wygranie nietykalności, ale tego nikt nie wie, dobrze kombinuje, jest cwana, też ma szanse na wygraną,
- Cirie: jak każda finalistka jest dobra w strategii, możliwe, że Cirie to wygra, bo jest lubiana i zasługuje na wygraną,
- Parvati: nie będe się powtarzać... albo będę :P znakomity strateg, silna, na pewno nie dostanie głosu Ozzy'ego, ma chyba najmniejszą popularnośc wśród jury, bo prawie każdego ograła.

Każda z tych kobiet zasługuje na wygraną. Po długim zastanawianiu się stwierdziłem, że mam słabość w szczególności do Amandy i Parvati, chociaż pozostałe dwie również zasługują na wygraną.

Czuje, że to będzie bardzo emocjonujący ostatni odcinek. Mimo, że na początku każdego odcinka Survivor trochę przynudza od 20 minuty zaczyna się piękna gra. Sezon już przed finałem klasyfikuje się u mnie na 1 miejscu, chociaż z trudnością udało mi się to stwierdzić, ponieważ uwielbiam wszystkie edycje :P .

Showmag

Cytat: Wilczurek w Pn, 28 Kwi 2008, 17:23:42Mam jeszcze do drogich użytkowników jedno pytanie: Co śmiesznego jest w nazwie "Dabu" (o ile coś jest) ?
Cytat: wookash94 w Pn, 28 Kwi 2008, 15:32:47
Erik wmówił innym, że istnieje takie słowo i oznacza bodajże ,,szczęście" albo ,,cześć", nie pamiętam
Mowił, że to słowo oznacza "dobro" :]

16x13
Sezon największej ilości zaślepień wyeliminowanych i największych zaskoczeń, co chyba jednak nie jest aż takim wyczynem, jesli wziąć pod uwagę ogrom debilnych zachowań sporej części uczestnikow tej edycji.

Oczywiscie na piedestale debilizmu nalezy umiejscowic Erika - największą sierotę wszystkich sezonow programu. Ten czlowiek to doskonaly przyklad na to, jak bezdenna moze byc ludzka głupota.
Dziw bierze, ze w tej edycji mieli się znalezc fani świetnie zaznajomieni ze strategiami i stosujący je, a zamiast tego mielismy do czynienia z tak nieudolnymi graczami jak Chet, Alexis, Jason, czy Erik. Tę mnogość zaskoczen i zwrotow akcji mozna więc bardzo łatwo wytłumaczyć, kiedy to do programu trafiła spora grupa ludzi pozbawionych mógzów lub też umiejętności korzystania z nich. Doprawdy, trzeba mieć martwicę szarych komórek i saprofity wewnątrz czaszki, jeżeli nie dociera do kogoś informacja, że gra toczy się przeciwko ALL-STARSOM i że NIE można im ufać. To tyczy się oczywiście Jasona, bo w przypadku Erica rozkład mózgu jest już kompletny i myślę że nawet saprofity nie mają czym się żywić. Wśród Fanów jedynie Natalie się poważnie odznaczyła.

Ponadto kto by pomyslal, ze arcyzdolności aktorskie (?) w zestawieniu z arcygłupotą dadzą tak interesujący rezultat. Sezon byl bardzo dobry, choć i tak węszę w tym wszystkim ingerencję produkcji (w prawdziwość świata telewizji, a tym bardziej reality shows nie uwierzę nigdy).

W finale znalazly sie 4 kobiety, ktore zdecydowanie na finał zasłużyły - nie przypominam juz sobie, kiedy finalowy skład był tak udany (o ile w ogole był). Którakolwiek nie wygra - będzie dobrze.

Kendra

16x14
Witam wszystkich fanów :)
Oglądam ten program od dłuższego czasu i można powiedzieć, ze mam niezłego kręcka na punkcie Survivora. Miałam mieszane odczucia co do tej edycji, głownie ze względu na All starsów. Eliza, Ami, Parvati - czym sobie zasłuzyły na powrót? W przypadku tej ostatniej bardzo się myliłam  :sciana:
Moim zdaniem wygrać powinna Cirie - babka owinęła sobie wszystkich wokół palca i podyktowała każde głosowanie w swoim szczepie. Ma u mnie dodatkowe punkty za styl. Nie rzuca "mięsem" w innych uczestników, bywa złosliwa, ale uwielbiam ją oglądać. Jej komentarza, zwłaszcza te na temat Erika i Ozzy'ego rozkładały mnie na łopatki.
Zaraz po niej Amanda - myślałam, ze odpadnie zaraz po Ozzy'm, ale ta pozbierała sie do kupy. Akcja z HI była bombowa.
Parvati - flirtowanie nie jest formą strategii, za którą specjalnie przepadam, ale opłaciło się. Parv uczestniczyła w wielu świetnych przekrętach, ale mimo wszystko ma względnie czyste ręce, bo większośc roboty wykonywał za nią ktoś inny.

Ogólnie sezon była bardzo dobry. Wyraziste charaktery, idole fałszywe i prawdziwe, wkręty, kontuzje, durne i durniejsze zagrania. Największe rozczarowanie - Fairplay, Erik i Chet. Najlepszy moment - Jason znajduje patyk :ubaw: Szkoda, ze Ozzy tak szybko odpadł, bo uwielbiam jego występy w konkurencjach. 

Nie jestem zachwycona ostatecznym wynikiem, ale Amanda położyła swoje wystapienie na FTC. Mogła zdobyc głos Cirie, gdyby tylko podpompowała jej ego.  Zszokowało mnie lekko pytanie Natalie. Czy między nią a Parv było coś, o czym nie wiemy? Ozzy był niezły ze swoim wystąpieniem. Brakowało mi tylko pierścionka zaręczynowego. Co poradzę lubię gościa, chociaż strateg z niego żaden.
Parv wygrała, zasłużyłą sobie, ale tak naprawdę każda babka z 4 zapracowała na milion. Wolałabym, żeby kasę zgarnął ktos bardziej wartościowy, bo ona wydaje się troche pusta.

Exile

16x14
Tak jak mówią wszyscy na zagranicznych forach, teraz przekonałem się, że tutaj także - sezon jeden z najlepszych. Szkoda, że tak szybko odpadł Yau - dla mnie to chyba najlepszy gracz w historii.
Jeff miał racje, gdy mówił, że HI odegrają potężną rolę - gdyby nie one, to sezon byłby raczej średni.
Co do zwyciężczyni - nie zaliczę jej do moich ulubionych zwycięzców (Tom, Hatch czy Todd), ale też nie do tych najsłabszych (Vee, Sandra). Skład F4 trochę mnie rozczarował, może przez to, że moi faworyci (Yau, Eliza, Ozzy) się w nim nie znaleźli
Żal Grabarza i Pennera, a Kathy przekonała się, że nie jest tak łatwo jak w TV
Od początku denerwował mnie też Chet :/ Ciekawi mnie, jakie twisty byłyby zastosowane, gdyby 3 osoby nie odeszłyby ze względów innych niż przegrana głosowaniu...
Pozostaje nam teraz czekać na Survivor 17 : Gabon :)
A Admin za dużo naoglądał się polskiego BB - ciężko mi uwierzyć, że producenci coś majstrowali. Po tylu sezonach (najdłużej kręcony RS) ludzie naprawdę umieją grać

Kendra

Mnie też bardzo szkoda Yau. On i Ozzy to moi absolutnie ulubieni gracze :) Eliza przetrawić nie mogę, ale bez jej postrzelonych min, rady szczepu byłyby bardzo ubogie. Wielka szkoda, że Penner musiał opuścić grę. Podejrzewam, ze skończyłby podobnie jak Ozzy. Może nie zostałby wkręcony, ale nie dałby rady pozbyć sie swojej reputacji z CI. 

16x14
Nie podobał mi się pomysł z przywróceniem finałowej 2. Chociaż nie wiem, czy coś by to pomogło Cirie. Alexis i Nat były tak wpatrzone w Parvati, że wątpię, by zmieniły swoje głosy. Mam nadzieję, że F3 wróci w Gabonie :)
Nie rozumiem fenomenu Jamesa. Owszem czasem palnie coś zabawnego, ale nie powiem, żebym go jakoś bardzo lubiła. Tak samo zreszta nie mogłam pojąc fenomenu Ruperta.

Co do Parvati to przypomina mi ona Jennę Morascę. I pomyśleć, ze gdyby nie Fairplay odpadłaby jako pierwsza.

bobaas

16x14

Cieszę się, że wygrała Parvati. Według mnie bardziej zasłużyła niż Amanda. W poprzednim poście napisałem, że trudno mi wybrać najlepszą z F4, ale po finałowej radzie i tej w której odpadła Cirie akcje Amandy spadły nie tylko u mnie ale jak widać i u sędziów. Amanda nie wyciągnęła wniosków po Chinach i to po raz drugi kosztowało ją sporą kasę. Trzy głosy Parv miała raczej pewne (Natalie, Alexis, Cirie),  reszta była do wzięcia. Trochę za dużo mydlanych oczek robiła, a płacz podczas przedostanie rady ... no comment, mina Elizy mówiła wszystko. Żałowałem, że to nie Cirie była w F2!

Showmag

16x14
Parvati Shallow zwyciężczynią "Survivor 16: Micronesia"
W niedzielę w Stanach Zjednoczonych zakończyła się emisja "Survivor 16: Micronesia, Fans vs Favorites". W kolejnej edycji widowiska wzięło udział 20 uczestników: 10 największych fanów programu oraz 10 All-Starsów, czyli zawodników znanych z poprzednich edycji reality show. Po 39 dniach, 8-osobowe jury wyłoniło zwycięzcę widowiska i zdobywcę miliona dolarów.

Zakończony w dniu wczorajszym szesnasty sezon "Survivor" przejdzie do historii jako jedna z najlepszych edycji programu. Każdy epizod "Survivor 16" był pełen emocji: reality show zawierał mnóstwo zwrotów akcji, romansów, bogatą strategię i ostrą rywalizację. Widowisko obfitowało w największą liczbę graczy nie mających pojęcia o tym, że zostaną wyeliminowani, a także największą liczbę osób, które z programu zrezygnowały dobrowolnie lub na skutek urazu fizycznego. Wreszcie, jeden z uczestników - Erik, dokonał zdecydowanie najgłupszego w historii widowiska błędu, który kosztował go eliminację z reality show, podczas gdy mógł bez problemu dotrzeć do finałowej czwórki.

Po raz pierwszy w historii, do finałowej czwórki "Survivor" dotarły 4 kobiety. Wyniki Finałowej Rady Plemienia zostały przedstawione na żywo w Nowym Jorku. Decyzją jury, zwycięstwo przypadło Parvati Shallow, uczestniczce "Survivor 13: Cook Islands", która zdobyła 5 z 8 głosów. Parvati otrzymała tytuł Ostatniego Ocalałego i milion dolarów. W finałowym odcinku przyznano także nagrodę publiczności (100 tys. dolarów), która powędrowała w ręce Jamesa Clementa.

* * *

Cytat: ExileA Admin za dużo naoglądał się polskiego BB
A Exile widać za mało widział i nie nauczył się, że nie mozna ufac ludziom, a zwlaszcza tym tworzącym telewizję :P
Z kolei o przekrętach w "Survivor" mówiło się już przy PIERWSZYM sezonie, a warto tu jeszcze wspomniec o numerkach producentow, jakie mialy miejsce w programie "Pirate Master", ktorym rownież zajmował się Burnett.

Cytat: AaragornParvati jest chyba tylko po to, żeby bylo na kogo popatrzeć, a Cirie - żeby bylo z kogo się pośmiać. Zapowiada się... kiepsko. Pozostaje jedynie miec nadzieje na mile rozczarowanie.
I... jak miło się rozczarować!
Choć w przypadku Cirie juz wczesniej wyczuwalem ukryty potencjał, to Parvati BARDZO mnie zaskoczyła. W S13 była dla mnie nie do zniesienia, a teraz pokazała na co ją stać. Udany sezon i oby kolejny był choć w polowie tak dobry.

Na koniec kolejne, tym razem nieprzyjemne zaskoczenie...
Final S16 cieszyl się najmniejszą popularnością sposrod wszystkich finałów Survivor. Oglądało go 13 mln widzow (S15 - 15,1 mln), czyli mniej niz final S14 (13,6 mln). Na pocieszenie mozna tylko powiedziec, ze to niczemu nie zagraza... Ot, mniej ludzi siedzialo tego dnia przed telewizorem, bo final i tak uplasowal sie na drugiej pozycji wsrod wszystkich najlepiej ogladanych programow tego dnia. Więcej widzow śledziło tylko kolejny odcinek Desperate Housewives (15,2 mln widzow).

Rosa

No i finał skończony  :yeah:
Parvatti -  największe zaskoczenie, przed programem pamiętałem ją jako jedną z panienek z któregoś marnego sezonu a tutaj pokazała że kobieta może grac twardo, być bezwzględna i mimo wszystko wygrać. Zasłużona wygrana, przetrwała początek programu, przetrwała rozłączenie ze swoim sojuszem, zawiązała nowy sojusz z Alexis i Natalie i w zasadzie po połączeniu plemion i wyeliminowaniu Ozziego miała już otwartą drogę do finału. W finałowej czwórce mogłaby się już połozyć na plaży i wypoczywac bo zarówno Amanda jak i Cirie oraz Natalie wziełyby ja do finału. Brudną robotę wyeliminowania swoich sojuszniczek pozostawiła Amandzie.
Podczas ostatniej rady okazało się że wyeliminowanie Ozziego co prawda kosztowało ją głosy Ozziego (ten i tak głosowałby na Amandę) jak i Jamesa ale zapewniła sobie głosy większości "fanów" co było zwycięską taktyką.
Aha, jeszcze jedno, podczas tego sezonu gdy Parvatti szła na rade plemienia to ZAWSZE odpadała osoba na którą ona zagłosowała. Wszystko pod kontrolą  :prosi:

Amanda - troszkę mi jej szkoda bo była w odstępie kilku miesięcy w dwóch finałach, miała szanse na zwycięstwo w obu a okazało się ze do domu weźmie tylko 185000$. Kluczem do jej porażki była jej lojalnośc w stosunku do swoich sojuszy. W Chinach nie wyeliminowała w porę Todda, tutaj nie byłaby gotowa do pozbycia się Ozziego i Jamesa, ktos musiał to wykonać za nią. Dodatkowo podczas finałowej rady plemienia sama przyznała Jasonowi że powiedziałaby Ozziemu że jest zagrożony, nie potrafiła również pochlebic Cirie i przegrała.
Jedno musze jej przyznać, jest niezłą aktorką,  podczas reunion po S15 wydawała się taka nieco przybita i szczerze mówiąc spodziewałem się że oznacza to jej szybkie wypadnięcie z nast sezonu a tu po paru miesiącach okazuje się że jest ponownie w finale z szansami na wygraną.
Dobra zawodniczka, brakowało jej jedynie postawienia kropki nad i.

Cirie - bardzo dobra gra, niestety nie mogła tego programu wygrać, nawet gdyby była finałowa trójka to Amanda i tak miała zapewnione te 3 głosy ktore dostała a Cirie nie potrafiła zblizyć sie na tyle do fanów aby zdobyc ich głosy. Wynik pewnie byłby 3-3-1 (Eliza by zagłosowała na Cirie) i Parvatti i tak by wygrała wponownym głosowaniu.
Natalie - zupełnie nie rozumiem zamysłu edytorów programu. Ciekawa osoba (choć wygląd ma nieco paskudny  :devil:), udziela ciekawych wywiadów, pokazała że ma niezły dar przekonywania  :ubaw: doszła w Mikronezji najdalej z fanów a całkowicie ją pominieto w pierwszej części programu, zamiast tego pokazywano np Kathy ktora później sama zrezygnowała. Wg mnie był to duży błąd.

Mam nadzieję że w przyszłych edycjach pozostanie F2, 3 osoby w finale to wg mnie za dużo.

Zdziwiła mnie polularnośc Jamesa, Amandy i Ozziego. Wg mnie znacznie bardziej na te 100 tys $ zasłużyła Cirie. Wybranie prze publiczność Jamesa to duża pomyłka. :sciana:

Było miło ale sie skończyło :kreci:
Pół roku temu gdy usłyszałem że S16 to bedzie połączenie "starych" i "nowych" uczestników byłem bardzo zawiedziony i spodziewałem się że S16 zakończy się klapą. Na szczęście okazało się, że się myliłem i  mieliśmy jeden najlepszych jeśli nie najlepszy sezon Survivor.  Mam teraz nadzieję że ten program jeszcze ze 2 latka będzie gościł w TV.

Kendra

Amanda przegrała już na przedostatniej radzie szczepu. Jej zachowanie pewnie wydało się reszcie fałszywe i przerysowane. Na FTC do wzięcia były praktycznie głosy Elizy i Jasona. Cirie przyznała w wywiadzie, ze nawet gdyby Amanda powiedziała jej, to co chciała usłyszeć, załosowałaby na Parv.
Popularnośc Ozzy'ego i Jamesa wcale mnie nie dziwi. Myślałam tylko, że obok nich będzie Yau Man. Amanda pewnie odziedziczyła fanów po tej dwójce, zresztą było słychać, że publika była bardziej po jej stronie.