Survivor 16: Micronesia, Fans vs Favorites

Zaczęty przez Showmag, So, 30 Cze 2007, 01:04:23

joker

16x04
Trochę denerwuje mnie, że kolejne podejście do wywalenia Cheta nie wypaliło :/ Gdy tylko jest zbliżenie na jego twarz, aż chce mi się płakać - wygląda jak by go ktoś tam trzymał na siłę, nie przykłada się do zadań, ani do pracy w obozie, nawet nie walczy o to, żeby zostać na wyspie - całą robotę za niego odwaliła Tracy. Porażka

Exile

Ja jestem po 16x05
Powiedzcie mi, ile można trzymać tego pedała na wyspie? Kolejna próba jego wywalenia nie poskutkowała... chyba jeszcze nigdy tak nie chciałem wywalenia jednego rozbitka jak teraz :/
Ogólnie edycja coraz ciekawsza - dużo strategii i walki w wyzwaniach, podoba mi się. Ciekawe, kiedy połączenie i jak będzie wyglądała wtedy strategia (wrócą stare sojusze James-Parvatii i Amanda-Ozzy rozbite na skutek przemieszania? A może fani na ulubieńców? )

Rosa

16x05
Kolejny ciekawy, dramatyczny odcinek, końcówka z zaskoczeniem, szkoda tylko że wypadła nie ta osoba co powinna :)
Interesująca strategia, faworyci pewnie liczą na to że nawet jeśli przegrają kolejne konkurencje o immunitet to mają jeszcze 3 darmowe osoby do odstrzału i łatwo im bedzie dojść do połączenia plemion w nienaruszonym składzie. Ciekawe czy to sie zemści, czy też zadziała tak mialo zadziałać.
Dla zainteresowanych pod tym adresem https://iamthatgirl.wordpress.com/ jest dziennik Alexis w ktorym mozna poczytac troszkę więcej o konkurencjach które odbyły sie w S16. Nie ma tam spoilerów więc kazdy kto ogladał te 5 odcinków może tam spokojnie zajrzec.

PS Brawa  :bravo:  :bravo: dla Amandy  :zabek: taaaaakiego rekina to nawet Hatch czy Tom nie zdolali złapać.

wookash94

Odcinek 5:
Następny bardzo udany odcinek. Po przemieszaniu szczepów foworyzuje Airai - w tym szczepie są wszyscy moi faworyci (Eliza, Parvati, Alexis, Natalie, James). A poza tym  dużo się działo: rekin Amandy, ciąganie Cheta po ziemi przez Joela, kontuzje i urazy w walce o nagrodę, przemieszanie szczepów i mamy kolejnego zaskoczonego wynikiem głosowania rozbitka...

Kardines

16x06
Kolejny udany odcinek :) Szkoda że Jonathan musiał odejść. Mogło dojść do największego zaskoczenia poprzez wywalenie Ozzy'ego, ale nie żałuje bo nie zniósł bym chyba kolejnego odcinka z Chetem... Wygladał ohydnie, nie robił nic, jakby go tam na siłę przetrzymywali. Najbardziej żałosny uczestnik z historii Survivor. Na koniec jeszcze wielki ból z powodu swojego "urazu" stopy... Po prostu bez komentarza :] Na pewno teraz lepiej sie bedzie oglądać kolejne odcinki bez niego :P I mam nadzieje że Airai utrzyma przewage.

wookash94

Odcinek 6 i 7:
Żal mi Jonathana, szkoda że musiał odejśc... Ale cieszę się że wkońcu Malakal wywalili Cheta, bo nie szło już z nim wytrzymać. Jednak blisko było do wywalenia Ozzy'ego - w tym sezonie denerwuje mnie jeszcze bardziej niż Chet. Szkoda też, że Airai stracili kolejnego członka szczepu - Kathy. Odeszła bo już nie mogła wytrzymać na wyspie... Na szczęście Airai wygrali nietykalność i znowu zrobili sobie przewagę. Odpadła Tracy...

Showmag

16x06, 16x07

Niespodziewane odejścia uczestników "Survivor 16"
Zupełnie nieoczekiwanie, poza tradycyjną eliminacją, z szesnastej edycji "Survivor" w ciągu dwóch odcinków odeszła aż dwójka uczestników.

Najpierw jeden z Ocalałych - Jonathan Penner, był zmuszony odejść z programu na skutek urazu, jakiego doznał. Już drugiego dnia po odejściu, Jonathan musiał przejść poważną operację. Groziła mu nawet amputacja nogi. Wszystko jednak zakończyło się pomyślnie, choć Jonathan musiał spędzić w szpitalu aż 3 tygodnie.

Z kolei w najnowszym odcinku "Survivor", z reality show odeszła Kathy Sleckman. Miało to miejsce zaraz po tym, jak doznała emocjonalnego załamania. Po spędzeniu deszczowej nocy w jaskini ze szczurami i nietoperzami, Kathy stwierdziła, że nie może być w programie ani minuty dłużej.

W sumie, w trakcie dwóch odcinków programu, z widowiska odpadło aż 4 uczestników. Obecnie w grze pozostało 11 osób. Osoba, która wytrwa najdłużej otrzyma tytuł Ostatniego Ocalałego i milion dolarów.

* * *

Przypomnijmy, że w obecnej odsłonie "Survivor" występują najwięksi fani programu oraz All-Starsi, czyli wybrani zawodnicy znani z poprzednich edycji reality show. "Survivor 16: Micronesia" emitowany jest od 7 lutego w stacji CBS.

Wilczurek

16x08
Jestem totalnie zawiedziony. Odpadła osoba (nie chcę spoilerować kto, na wypadek jakby ktoś jeszcze nie oglądał), którą kochałem w oryginalnym sezonie.
Parvati -  :love:  w tym sezonie same świetne, strategiczne ruchy, nawiązuje dużo sojuszy, ma mało wrogów... oby to się nie zmieniło. A po nazwaniu Jasona ,,przegrańcem" moja sympatia do niej tym bardziej wzrosła.

Czekam na czwartkowy odcinek z niecierpliwością. Nie mogę się doczekać żeby zobaczyć akcję ,,It's a stick!!!" :D

wookash94

Odcinek 8:
Wezmę przykład z Wilczurka i nie powiem tym razem kto odpadł :P. Ale baaaaardzo mi żal tej osoby, ponieważ przez ostatnie 3 odcinki baaaaaardzo tą osobę polubiłem...
Ja również baaaaaaardzo podziwiam Parvati (ma sojusz z prawie każdym). Sądzę, że dojdzie do samego finału. W tym sezonie spisuje się także Cirie, Eliza... jednym słowem rządzą kobiety :P. Czekam z niecierpliwieniem na kolejny odcinek (przypominam, połączenie szczepów)

Wilczurek

16x09
Haha! Nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć ten odcinek! Czytałem streszczenie na oficjalnej stronie i brzmi super, szczególnie Rada Plemienia (Ukryty Immunitet).
Parvati dalej zmierza po zwycięstwo. Poprowadziła całą połączoną grupę do wyeliminowania jej wroga. Jeżeli miałbym teraz obstawiać, kto będzie w Finałowej3 to Parvati jest moim murowanym faworytem.

Informacje o 10 odcinku z oficjalnej strony:
One Castaway has made too many promises to too many friends, leading to a Tribal Council in which she is forced to betray an alliance. One Castaway, desperate for friends and allies, makes the ultimate sacrifice in exchange for promises of safety from every single tribemate... Who will go home? Find out in a Tribal Council you won't want to miss!

^Pierwsza część pewnie dotyczy Parvati. Ten ,,desperat" to Jason. Kurczę, aż nie mogę się doczekać. A został tydzień :P A tytuł tego odcinka ,,I Promise..."

EDIT: no i mamy pierwszego członka Jury. Co oznacza, że Jury będzie w 7osobowym składzie i będziemy mieć finałową trójkę. :/ Wolałem sezony, gdzie była finałowa dwójka, głosy się lepiej rozkładały i bardziej trzymało to w napięciu.

wookash94

Odcinek 9:
Nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!
Mój faworyt odpadł. Muszę się otrząsnąć...
Połączenie szczepów udane. Ciekawe czy obecność Ami zmieniłaby przebieg gry...
Parvati jest na najlepszej drodze do wygranej. Ale tutaj niczego nie można być pewien.
I coś czuję że niedługo pożegnamy Ozzy'ego, w tym sezonie nie lubię go.

Kardines

16x09
Dla mnie też odpadła faworytka :/ Naprawde głupi sa wywalajac najmniej lubianych (przez nich oczywiście :P) bo jeśli to finału dojdzie np Ozzy to nikt nie bedzie miał szans. Mam tylko nadzieje ze nie skonczy sie tak jak 8 sezon (parka ktora od poczatku byla razem w finale). A co do nastepnego odcinka znowu pokazuja polowanie na Ozzyego, ale pewnie jak zawsze nic z tego nie wyjdzie i na gadaniu i planowaniu sie skonczy (a im pozniej, tym trudniej bedzie go wyeliminowac)

Rosa

16x09
Buuu, spodziewalem się po Elizie czegos więcej. Miała duzo czasu żeby zawiązać sojusz z Alexis i Natalie to nie , dała się wyprzedzić Parvatti i program się dla niej zakonczył. Szkoda, bo lubiłem jej komentarze ale zasłużenie odpadła.
Parvatti rządzi  :bravo: i na razie to ona najbardziej zasługuje na zwycięstwo.
Szkoda że Amanda tak kurczowo trzyma się tej swojej "czwórki" i nie dostrzega innych możliwosci. Powtarza swój błąd z Chin mimo że powinna juz sobie zdawać sprawę z tego że gdyby dotarła do finalu z Ozzym to znowu by przegrała.

Wilczurek

16x09
W jednym z wywiadów Eliza mówiła, że gdy zobaczyła patyczek Jasona (bez podtekstów...) to miała plan wyjawić Cirie, Alexis i Natalie że Ozzy ma prawdziwego HII, ale nie zdążyła. Tłumaczyła się tym, że od zobaczenia patyczka a Rady Plemienia upłyneło tylko kilka chwil.

Amanda w tym sezonie jest okropna. Lubiłem ją w Chinach za plan wyeliminowania Jamesa i myślałem że w F3 z Toddem i Courtney to ona wygra stosunkiem 6-1-0, ale w Mikronezji jej strategia... ona nie ma strategii!. Jest pachołkiem Parvati, została na siłę wciągnięta w sojusz na który nie ma ochoty, nie umie przeforsować własnych planów (wywalenie Alexis), daje sobą pomiatać przez Ozzy'ego... no brawo Amando. Obstawiam, że pewnie zostanie przywleczona do F3 i nawet zdobędzie jakieś głosy. Ale nie dlatego, że jej gra była dobra, ale dlatego, że Jury będzie złe na Parvati.

Rosa

Cytat: Wilczurek
W jednym z wywiadów Eliza mówiła, że gdy zobaczyła patyczek Jasona (bez podtekstów...) to miała plan wyjawić Cirie, Alexis i Natalie że Ozzy ma prawdziwego HII, ale nie zdążyła. Tłumaczyła się tym, że od zobaczenia patyczka a Rady Plemienia upłyneło tylko kilka chwil.
Jeśli chciała to robic w ostatniej chwili to wiadomo że nic by z tego nie wyszło, ale przeciez byla w tym samym plemieniu od kilku odcinków czyli pewnie cos około 6-10 dni. marnie to o niej świadczy jeśli przez tyle czasu nie zdolała z nimi nawiązac dobrego kontaktu.