Survivor 16: Micronesia, Fans vs Favorites

Zaczęty przez Showmag, So, 30 Cze 2007, 01:04:23

joker

Cytat: slawekA powiedzcie mi aby czy jak przedstawiają ekipę faworytów w pierwszym odcinku to mówią np. XXX zwycięzca np. 11 edycji? Bo nie wiem czy zacząć oglądać bo nie chce sobie zepsuć sezonów 9-14.
Hym...  przedstawiają imieniem i nazwą sezonu (bez zajętego miejsca), ale: (zastanów się zanim otworzysz wiadomość niżej :P )
Spoiler
tam nie ma żadnych zwycięzców z poprzednich edycji ;)
[Zamknij]

16x01
Też jestem trochę rozczarowany, nic szczególnie ciekawego się nie wydarzyło, odcinek kompletnie przeciętny :/ Też miałem wrażenie, że akcja toczy się głównie w obozie Ulubieńców...

Bardzo się cieszę, że odpadł
Spoiler
Fairplay!!
[Zamknij]
Już od samego początku zaczynał te swoje gierki. Kiedy rozmawiali o wylocie Elizy lub Parvati trochę się przestraszyłem, że jego zostawią i znowu stanie się rozgrywającym

Showmag

16x01
Niczego nadzwyczajnego się nie spodziewałem i taki też był odcinek otwierający sezon.
Fairplay chyba pojawił się tylko po to, aby nieco poprawić swój wizerunek. Płaczący Jonny.... To jak udzial Kena w "Wyprawie...", ktory w "BB" malował sobie paznokcie i przy stosunkach z Frytką potrzebował wspomagaczy, a potem na wyspie zgrywał twardego samca, któremu żaden wąż nie jest straszny :terefere:

Wolalbym ogladac kolejny sezon All-Starsów, niż zmagania Fanów i Ulubieńców, ale mam nadzieje, ze TYM RAZEM sprawdzą się slowa producentów i faktycznie będziemy mieli masę zwrotów akcji (śmieszne jest, gdy rok temu tak samo zachwalali "Fiji", a dziś mówią, że nalezaloby wymazac ten sezon z pamięci).

A w kwestiach "porządkowych": WSZYSTKIE osoby wypowiadające się o konkretnych odcinkach "Survivor" proszę o wstawianie na początku postów numeru sezonu i numeru odcinka, którego wiadomość dotyczy. Proszę też o rozważne stosowanie tagu "spoiler"; nadmiar też niczemu dobremu nie sluzy;)

omiii

S16 Ep02
Odcinek troche ciekawszy od poprzedniego, jednak troche zaskoczył mnie ten zwrot akcji nie koniecznie na plus  
Joel to podstępna żmija myśle że zmienił głos na Tracy tylko dlatego żeby wymyć sobie ręce no bo przecież on nie głosował na Mary Ehh może następnym razem wytną Cheta xD

Rosa

16x02
A mnie zwrot akcji zaskoczył na plus :) . Widać że fani od razu postanowili że przystąpią do gry.
Drugi odcinek mniej się skupiał na "faworytach" i zgadzam się z tym ze był lepszy od poprzedniego. Brak konkurencji o nagrode pozwolił na pokazanie większej ilości interakcji pomiedzy uczestnikami.

Kardines

16x02
Odcinek dobry :) Jeff powiedział że w tym sezonie bedzie najwięcej zaskoczeń przy eliminacji i chyba się sprawdzi - 1 już za nami. A po odcinku jestem zadowolony że wzięli Cirie bo wprowadziła jak zwykle troche humoru uganiając się za wskazówkami (i komentujac to :P) Oby tak dalej :)

Exile

Ja także po 16x02
Było lepiej, ale nie czuję tego sezonu i póki co mnie nie wciągnął. Nie czekam ze zniecierpliwieniem do nast. piątku. Twist z podwójnym wygnaniem fajny, ale osobiście raczej mi się nie spodobał. Jednak samotne wygnanie jest lepsze.
Mam nadzieję, że od przyszłego odc. będą osobne wyzwania o nagrodę i nietykalność ;)
Czekamy także na jakieś zaskakujący twisty od Jeffa w stylu "wiadomość w butelce" :P Bo przy 20 rozbitkach muszą się takie pojawić
Oglądalność premierowego odcinka była słabiutka - najniższa w historii (jak chodzi o premierowe odc) i wyniosła trochę ponad 14 mln widzów. I póki co chyba wzrastać nie będzie.

omiii

16x03
w końcu coś się wydarzyło hmmm.. jestem bardzo ciekawy konfliktu Cirie i Jonathana, widać że jest ciekawie Eliza chyba chce się ulotnić i przejść do wiekszości ciesze się że Parvati została bo z jej udziałem może jeszcze się wiele wydarzyć oba konkursy o immunitet i nagrodę były bardzo ciekawe (po raz pierwszy) oby więcej właśnie takich...hmm co tu więcej dodać ...a nic o Airai - obóz fanów jest pokazany za rzadko..może jakiś twist - przemieszanie rozwiązałoby ten problem

joker

16x03
No i odpadł
Spoiler
Yau-Man :/
[Zamknij]
Mam wrażenie, że był wielkim nieobecnym - raczej mało komentował to co się dzieje na wyspie, to już nie to samo co w Fiji.

Rosa

16x03
Ale trzeba przyznać że ostatnie dwa odcinki były dobre. Jak sezon dalej będzie utrzymywac ten poziom to będą należały się spore brawa  :bravo:

Showmag

Związek uczestników "Survivor"
Krążą plotki, że dwójka uczestników amerykańskiego reality show "Survivor" zaręczyła się i wzięła ślub.

Mowa o Mary Sartain (uczestniczce "Survivor 16: Micronesia, Fans vs Favorites") oraz Ryanie Oprayu (uczestniku "Survivor 7: Pearl Islands"). Co ciekawe, para zapoznała się ze sobą za sprawą... znienawidzonego przez wszystkich Jonny'ego Fairplaya.

Kiedy realizacja "Survivor 16" dobiegła końca, Jonny zaznajomił 29-letnią Mary ze swoim kumplem z "Survivor 7", 35-letnim Ryanem Opray. Wiadomo, że kilka tygodni temu para zaręczyła się i krążą pogłoski, że w chwili obecnej Mary i Ryan są już małżeństwem.

Thorvald

Na tej fotce jest Ryan O z Survivor Pearl Island ?? Jakiś niepodobny... Nie wiedziałam, że Fairplay po drugiej porażce w Survivorze załamał się i bawi się w swatkę  :zabek:

survivor__china

16x04
Muszę przyznać, że ten sezon się naprawdę bardzo dobrze zapowiada. Czyżby drugi z rzędu znakomity sezon? Dawno nie widziałem takiej edycji, w której już po czterech odcinkach wprowadzono tyle strategii, tyle kombinacji, a na praktycznie każdej Radzie Plemienia kompletne zaskoczenie; nie mówiąc już o znalezieniu immunitetu, podrobieniu go przez Ozzy'iego. A zapowiada się jeszcze ciekawiej. Ten, kto widział zwiastun do 5. odcinka, wie o czym mówię.

Piotr_K

16x04
Fajnie że ozzy znalazł HI. Nie mogę doczekać się, jak rozegra cały twist. Powie Amandzie?
Jednak ten podrobiony idol, średnio przypominał ukrytą nietykalność, raczej zaostrzony kijek :D

Rosa

16x04
Pierwsze odcinki naprawde niezłe. Pierwszy chyba najgorszy, z przewidywalną końcówką ale potem bylo już tylko lepiej. Cztery odcinki za nami a w grze wciąz pozostaje 16 uczestnikow czyli tyle co na samym początku większości normalnych sezonow. Moja ocena zawodnikow  :devil:
faworyci

Amanda - zawód, szkoda że Courtney nie zgodzila się wziąść udzialu w programie, wyglada na to że bardziej interesuje ją Ozzy niz gra.
Ami - krolowa Vanuatu, rządziła w swoim plemieniu, cieszyłem się że będzie w S16 a tu niestety wygląda na to że nie tylko Cirie ale Eliza i Parvatti są wyżej w drabince od niej.
Cirie -  w zasadzie ta sama Cirie co w S12, ładnie uciekla spod topora i wywalczyła sobie jakąś pozycje.
Eliza - wkurzająca w trakcie Vanuatu, teraz ją lubię i życzę jej aby doszla jak najdalej
James - pod pantoflem Parvatti, nic specjalnego nie wnosi, może odpadać
Jonathan - lubilem go w S13, lubie nadal, wygadany, mysli o grze, knuje, szkoda by bylo gdyby odpadł
Ozzy - nie lubilem go w trakcie CI, teraz jakos polubiłem (może ta nowa fryzura go zmieniła  :ubaw: ), ciekawe czy pozwolą mu na dojście do etapu gdzie będzie mogl walczyć o indywidualny immunitet, w wodzie jest nie do powstrzymania.
Parvatti - największe zaskoczenie, nie przepadałem za nia podczas S13, żałowałem że Candice nie weszła do S16 zamiast niej a tu nagle okazuje się że Parvatti praktycznie rządzi wśród faworytow  :bravo: , brawa dla niej, tak trzymać

fani

mniej znani, mniej pokazywani, mniej mam o nich do napisania
Alexis - w zasadzie niewieleo niej wiadomo, po ostatnim głosowaniu to nawet niespecjalnie wiem z kim ona jest w sojuszu
Chet - jest tam bo zawsze są inni do wylotu ale zbyt długo losu nie da się kusić
Erik - ktos taki jest ale jeszcze niespecjalnie odróżniam jego i Jasona
Jason - cos mu nie wyszło na ostatniej radzie plemienia  :gwizd:
Joel - ciekawy uczestnik, silny a do tego lubi kombinować, mam nadzieję że jeszcze posiedzi w programie
Kathy - 3 razy na wyspie i nic? W sumie ciekawa ale mogłaby mocniej powalczyc o immunitet
Natalie - kto? gdzies tam w przelocie mi migneła ale nie pamiętam żeby chociaż słowo powiedziała
Tracy - Wygadana, potrafi walczyc o skorę swoją i swoich sojuszników, może być ciekawa.

wookash94

Odcinek 4:
Czyżby szykowało nam się małe przetasowanko?
Baaardzo udany sezon. Dla mnie już przebił Chiny. Te sojusze, knucie, walki o nietykalność i nagrodę... A to tego wiele barwnych postaci, i odpadają te ,które są mi obojętne. Jestem pod wrażeniem. Sam nie wiem który szczep jest lepszy i ,na który głosuje, oba są ciekawe. Jeżeli kolejne 2 sezony będą tak samo udane, to kto wie... może będzie więcej Survivorów :D.