Survivor 15: China

Zaczęty przez Showmag, Śr, 18 Kwi 2007, 15:26:44

survivor__china

Cytat: Rosa
Szkoda że JR odpadł, miałem nadzieję że pożegnamy Jamesa :hmm:

Ja osobiście nie lubiłem JR, za to nienawidzę Jamesa. On powinien odpaść od razu po połączeniu plemion. Mam wielką nadzieję, że odpadnie w następnym odcinku.

Jeszcze jedno.... rozumiem, że:
Denise głosowała na Peigh-Gee (eliminuje członków byłego przeciwnego plemienia)
Courtney głosowała na JR (nienawidzi go od pierwszego dnia)

ale DLACZEGO niby Todd i Amanda głosowali przeciwko JR. Być może to była jedyna szansa na pozbycie się tak groźnego rywala, jakim jest JAMES. Nie rozumiem ich postępowania.

Kotelet

Mi sie wydaje, ze to mialo kontekst bardziej spoleczny. Courtney nie lubila JR, on zaczynal wszystkich wkurzac, wiec zrobimy Corney "dobrze" wywalajac go, przez co podniesie to jej morale i bedzie dalej z sojuszem, ktory jej slucha. JR zaczal podejrzewac, ze cos jest nie tak gdy dowiedzial sie o Hi i dostal wskazowki, zreszta chyba Tod bal sie ze najpredzej JR wlasnie zacznie kombinowac zeby go wywalic xD

survivor__china

Cytat: KoteletMnie sie wydaje, ze to mialo kontekst bardziej spoleczny. Courtney nie lubila JR, on zaczynal wszystkich wkurzac, wiec zrobimy Corney "dobrze" wywalajac go, przez co podniesie to jej morale i bedzie dalej z sojuszem, ktory jej slucha. JR zaczal podejrzewac, ze cos jest nie tak gdy dowiedzial sie o Hi i dostal wskazowki, zreszta chyba Tod bal sie ze najpredzej JR wlasnie zacznie kombinowac zeby go wywalic xD

Tak, chyba masz rację. Ale dzięki temu Todd ma o jednego wroga więcej wśród sędziów. Pamiętasz tę rozmowę w siódmym odcinku między JR, a Toddem:

JR: Oh,one thing, also if somehow you do end up screwing me over, you know, the game, or whatever, and I don't believe that's going to happen,but if i get screwed, I'm going to hold you responsible,not Amanda.
Todd: Okay.
JR: Just so you know,and you will never,ever see a juror lobby so hard against somebody. You will not win. If i get screwed, it's going to be on you, because i know you have more power than her.
Todd: Okay.

Rosa

Cytat: survivor__china
ale DLACZEGO niby Todd i Amanda głosowali przeciwko JR. Być może to była jedyna szansa na pozbycie się tak groźnego rywala, jakim jest JAMES. Nie rozumiem ich postępowania.
Todd ("JR"): Your game is poker, but this is my game. Time to go.
Amanda ("J.R."): I'm sorry, but you burnt way too many bridges and everyone here wants you gone. I'm sorry to do this, but you have to go.
Jak widać Todd go tez nie lubił i wydaje mu się że to teraz ON musi rządzić w tej grze. Mam nadzieję że jego pycha zostanie ukarana :)

joker

Suuper odcinek ;)
Cytat: RosaJak widać Todd go tez nie lubił i wydaje mu się że to teraz ON musi rządzić w tej grze. Mam nadzieję że jego pycha zostanie ukarana :)
Czuje się trochę zbyt pewnie, pozostali uczestnicy jak zwykle nie potrafią sami myśleć, tylko polegają na jednym osobniku, który rozdaje wszystkie karty. Ale już nie jeden tak próbował i jeszcze żaden nie wygrał. Ale trzeba mu to przyznać - że głównie dzięki niemu sezon nabiera kolorków :D
Cytat: RosaA niby jak? Nie można ukraść HII. On może być tylko dobrowolnie przekazany innemu zawodnikowi i to jedynie w obecności kamer.
A w 14 sezonie nie było takiej sytuacji, że ktoś zabrał HI Yau-man? A zresztą już nie pamiętam to się nie będę mądrzył :P

Rosa

Cytat: joker
A w 14 sezonie nie było takiej sytuacji, że ktoś zabrał HI Yau-man? A zresztą już nie pamiętam to się nie będę mądrzył :P
Yau wykorzystał swojego idolka  :terefere:
Miał OBIECANY immunitet w zamian za samochód ale Dreamz sie wypiął i Yau odpadł. Ale afera byla o zwykły immunitet a nie HI

Piotr_K

Cytat: joker
Czuje się trochę zbyt pewnie, pozostali uczestnicy jak zwykle nie potrafią sami myśleć, tylko polegają na jednym osobniku, który rozdaje wszystkie karty. Ale już nie jeden tak próbował i jeszcze żaden nie wygrał.

Tu się nie zgodzę :D
Był taki jeden, a nazywał się YUL z 13 edycji. ;)
byliście na oficjalnej stronie survivor? Tak się zastanawiam dlaczego James jest taki popularny. Przez to że wykonuje zawód grabarza czy może posiada 2 HI?

Pozdrawiam!
Piotrek

Ps. Nie mogę się doczekać następnego odcinka. China to zdecydowanie najlepszy sezon - według mnie :)

Piotr_K

Jeszcze jedno:
-kompletnie nie rozumiej strategii Todda i Amandy. Dlaczego nie pozbyli się James'a? Przecież jeśli wygra kilka wyzwań (a jest ogromna szansa, poza tym, zrozumiał że może być celem i będzie się bał) i użyje sowich hidden idoli :), dojdzie do F4!
Czyżby tego chcieli? Może nie głosują na niego bo boją się że wykorzysta nietykalność i ktoś z nich odpadnie? Ehh.. no trudno, zapewne na razie odpadnie PG, Eric, Frosti i Denise. więc emocji chyba nie będzie.

Showmag

Po obejrzeniu dotychczasowych odcinków bieżącego sezonu i porównując je z poprzednimi trzema edycjami, aż dziw bierze, że Survivor może być jeszcze dobry.

W końcu dobrze przeprowadzono casting do programu i zaserwowano nowe, ciekawe zadania.
Ponownie udało mi się przekonać do tego reality show, choć niesmak po poprzednich sezonach miałem przeogromny.

Oby tak dalej :devil:

survivor__china

Jestem po dziewiątym odcinku...

Pierwsza sprawa - cieszę się bardzo, że odpadł Frosti. Szczerze, nienawidziłem go podobnie jak Jamesa :nie!:  :P  :terefere:

Odcinek, jak zresztą każdy w Survivor China, ciekawy. Interesujące zadania (zarówno o nagrodę, jak i immunitet), w miarę ciekawe wydarzenia (konflikt Jamesa i Peigh-Gee). Jedyne, co mnie zdenerwowało, to końcówka. Myślę, że ten cliffhanger na końcu odcinka jest zbędny. Ale zobaczymy w nastepnym odcinku  :zabek:  :zabek:

OBY TAK DALEJ!!!! :P  :P

Piotr_K

Czołem!

Survivor_china - naprawdę nie mam pojęcia co zrobił Ci Frosti skoro go nienawidzisz. Nawet go nie znasz :)

Odcinek bardzo udany i ciekawy. Jedyne do czego można się przyczepić to ostatnia minuta. Już myślałem że sprawa sie wyjaśni w tym epizodzie bo tak zapowiadali 2 tygodnie temu w zwiastunach.. a teraz czekajcie sobie ehh, nie znoszę tego!
Jak myślicie (standardowe pytanie :D ) na czym będzie polegał twist? Jestem prawie pewien że nie wyeliminują kolejnego zawodnika bo w końcu nie jest ich 18 czy 20 tylko 16. Może zmienią miejsce zamieszkania? Albo nastąpiła jakaś pomyłka i któryś z przegranych wróci do gry? :D
Tak szczerze, to podejrzewam, że rozegrają jakieś wyzwanie..  o samochód?
Pozdrawiam Piotrek

survivor__china

Cytat: Piotr_K
Survivor_china - naprawdę nie mam pojęcia co zrobił Ci Frosti skoro go nienawidzisz. Nawet go nie znasz :)
Po prostu, jak dla mnie, zastosował najgłupszą taktykę z wszystkich rozbitków. Niby to najpierw trzymał się Zhan Hu, po przemieszaniu wraz z Shereą przeszedł do Fei Long, kilka dni potem, między innymi przez niego odpadła (Frosti głosował na Shereę, podczas gdy Courtney głosowała na JR; gdyby głosował na JR, być może Sherea by została). Gdyby nie jego zdrada, podczas połączenia, byłby remis: 5 oryginalnych członków Zhan Hu (których jakoś bardziej polubiłem)i 5 oryginalnych Fei Log (gdzie uwielbiam tylko Courtney). Najgłupsze jednak jest to, że mieszał się w sprawy innych (np. kiedy Todd i Amanda szukali immunitetu) i sądził, że dzięki temu, że tak dużo wie, zajdzie dalko.

Rosa

Szkoda że następny normalny odcinek dopiero za 2 tygodnie  :bye:

joker

Cytat: Piotr_KTu się nie zgodzę :D
Był taki jeden, a nazywał się YUL z 13 edycji. ;)
Proszę Cię! W 13 edycji to nawet obecna teraz Courtney mogłaby "rozdawać karty" - tam była w ogóle jakaś strategia? Bo już nie pamiętam :ubaw:
A co do odcinka - nie wiem czego Peih-Gee spodziewała się w konkurencji o nagrodę od Jamesa? Wystrzeliła odrazu jego imię jak by był nie wiadomo kim. W takiej konkurencji bardziej przydaje się zwinność, a nie siła i kupa mięśni.  :sciana:

Kotelet

Odcinek fajny jak zwykle, sezon jeden z lepszych i mam nadzieje, ze bedzie tak dalej xD

James ogolnie to dla mnie jakis dziwny uczestnik, napakowany gluptas, ktorego wszyscy wykorzystuja. Jedynie co go wyroznia to dwa HI. Chyba jedna z najbradziej bezbarwnych osob w tej edycji dla mnie... Dziwi mnie nie jeszcze ze jego popularnosc na oficjalnej stronie wynosi 50%! Za co sie pytam? Na dodatek jeszcze sie gdyba ze bedzie w All Starsach... Niech go juz wywal i tyle ;P

Tod i Amanda przypominaja mi Yula i Becky z CI, boje sie o Amande, ze jezeli dojdzie z Todem do finalu, to wszystkie laury o strategie beda plynac na Toda... Wole zeby Amanda wygrala ^^