Survivor 15: China

Zaczęty przez Showmag, Śr, 18 Kwi 2007, 15:26:44

Rosa

Kolejny dobry odcinek :)
Połączenie zapowiada się rzeczywiście ciekawie bo nie widac tam specjalnie linii podziału i praktycznie każdy moze "przeskoczyć" do innego obozu.
Nie podoba mi się tylko WCI¡Ż lansowany (od S11) pomysl tego immunitetu. Daje on za dużą władzę dla znalazcy i wypacza nieco grę.

Kotelet

Sezon jak narazie swietny ;)

PG i jej genialny plan cos nie wypalil... Zwatpila kobieta poprostu...
Tod i jego plan mimo, ze dobry, tez nie wypalil, ale to przez PG, chociaz chlopak mial dobry pomysl i mysle, ze moze zajsc daleko... xD
HI denerwuja tez i mnie... Jeden, czy dwa sezony z nimi ok, ale co za duzo to nie zdrowo... Zreszta zawsze kto ma HI dochodzi daleko i trzyma dosyc znaczaco gre...
Polaczenie zapowiada sie ciekawie... Cos mi sie wydaje, ze Cortney za wszelka cene bedzie chciala wyeliminowac JR i sprzymierzy sie z drugim plamieniem ;P <chociaz ona sama moze zajsc daleko przez swoja malo groznosc>

Czekam na nastpeny odcinek ;)

Piotr_K

Co wy się tak uparliście na HII :D Świetny pomysł. Jak dla mnie, to dawno nie oglądałem takiego ciekawego odcinka w SURVIVOR. Todd i Amanda zapewne dojdą do F2.  Świetne że Frosti się "wtranżolił" miedzy nich :D

Widzieliście zapowiedź następnego epizodu? Kto znajdzie HI? James czy Eric?

Pozdrawiam!

Rosa

James to nie musi nic znajdować, wystarczy że go zdejmie :)

Piotr_K

Wiem, wiem tylko że w zapowiedzi kolejnego odcinka to Eric miał ręku HI. Tylko że jakby z odwrotu. Zapewne James wejdzie w posiadanie tabliczki :)

Pozdrawiam!

Ps. Mogli zrobić coś mniejszego :D

Kotelet

Mi sie wydaje, Eric znajdzie to "przypadkiem" u Jemsa, zreszta z jego wypowiedzi mozna wywnioskowac, ze do konca nie wie co to jest... Zreszta widac, ze cos zniklo z gory <slad jest doysc widoczny xD>

Co do Toda i Amandy, uwazam, ze jezeli dobrze rozegrala to dojada do f2, jednak plany Toda nie zawsze moga wyjsc ;) <co bylo widac w tym odcinku>

HI byl fajny, jednak ten pomysl po woli mnie denerwuje. W sezonie EI ten kto mial HI doszedl do trojki, w CI wygral, w Fiji jedna z osob ktora miala HI i nim "grala" z Yau-menem wygrala, Yau sam doszedl do czworki <i to wlasnie po uzyciu HI>. Ludzi poprostu bali sie eliminowac ludzi z nim... <co dla mnie jest dziwne> HI dawal duza wladze, czasami, az za duza ;P Ja mam nadzieje, ze w AS2 nie bedzie zandych EI i HI ;P

Piotr_K

Ja tylko nie rozumiem po co Todd zdejmował HII przy Frosti'm?! Przecież mógł poczekać aż odejdzie :)

Najlepsze było gdy Amanda stanęła na płytce a Frosti biegnie i pokazuje palcem na HI oraz mówi "Can I see it?" Amanda jak głupia odpowiedziała "what"? XD Ehh..

Kotelet

Ten Survivor jest dorby xD Kolejny w miare ciekawy odcinek ;)

Jamie i jej falszywy HI, to bylo mocne <i Jeff wrzucajacy to do ognia ;P> ;)

Dosyc ciekawa konkurencja o imunitet i te slowa Jeffa ^^

Courtney i jej gra, mysle ze JR na radzie mial troche racji, moze on sie przeslizgac jako ta mala blondynka, ktora jest malo grozna, apotem pokazac pazury xD

JR niech juz lepiej odejdzie, wkurza on mnie od 1 odcinka ;P

Tod i Amanda... Mysle, ze oni sie szykuja na finalowa dwojke, prowadzi on taktyke Roba z All Stars, sluchajcie mnie, bo bezemnie nie dacie rady, mam nadzieje, ze jednak teraz ludzie sa madrzejsi i wywala go i ja przy nastapnej okazji xD

Nie moge sie doczekac kolejnego odcinka ;)

Rosa

Co ciekawe , po obejrzeniu insidera do odc 7 wychodzi na to że Jamie była naprawdę lubiana przez większość uczestników i odpadła tylko z powodów strategicznych
Amanda "you're such a nice girl ,Good luck with everything"
J-R "Jamie, you're actually my favorite of all the contestants and I love having you around, but I love a million dollars more"
Denise"I really like you a lot. Someday I hope we can be friends"
Frosti "Sorry love"
Todd "You played too nice"
Courtney "Sorry, Jaime. I like you"

Wiem że to niemożliwe bo nikogo z Jury raczej nie wezmą do S16 (za malo czasu na odpoczynek) ale GDYBY coś takiego się udało to chciałbym widzieć tą idealnie dobraną i kochająca się parkę czyli Courtney i Jean-Roberta  :zabek:

Exile

Cytat: RosaJury raczej nie wezmą do S16 (za malo czasu na odpoczynek)

Rupert z S7 pojawił się w ASS. Więc nigdy nie mów nigdy.

Dla mnie sezon również udany, ludzie ciekawi, a nie tak jak to było w S13 czy S14... Ciekawe konkurencje, jednak oglądalność spada...

Rosa

Cytat: Exile
Dla mnie sezon również udany, ludzie ciekawi, a nie tak jak to było w S13 czy S14... Ciekawe konkurencje, jednak oglądalność spada...
A skąd to info?
Ogladalność Fiji była gorsza bo to było tak na poziomie 13-14 mln widzów natomiast S15 każdy odcinek notuje powyżej 14 mln. Przy spadającej ogladalności TV utrzymywanie oglądalności na dotychczasowym poziomie i cotygodniowe zdecydowane wygrywanie w swoim slocie czasowym jest sukcesem.
Przypominam, to 15 sezon a w poprzednim tygodniu Survivor zostal wyprzedzony jedynie przez 10 innych programów
1    CSI    CBS    Thu    9:00 PM    21,219,000    1.0    61m
2    DANCING W/THE STARS-MON    ABC    Mon    8:00 PM    19,403,000    2.0    92m
3    FOX MLB ALCS GAME 7(S)    FOX    Sun    8:19 PM    19,154,000    4.0    218m
4    DESPERATE HOUSEWIVES    ABC    Sun    9:00 PM    18,214,000    5.0    62m
5    GREY'S ANATOMY-THU 9PM    ABC    Thu    9:00 PM    18,035,000    3.0    62m
6    NCIS    CBS    Tue    8:00 PM    17,550,000    7.0    60m
7    DANCING W/STARS RESULT-TU    ABC    Tue    9:00 PM    17,304,000    5.0    62m
8    CSI: MIAMI    CBS    Mon    10:00 PM    15,592,000    8.0    60m
9    CRIMINAL MINDS    CBS    Wed    9:00 PM    15,028,000    10.0    60m
10    SAMANTHA WHO?    ABC    Mon    9:32 PM    14,424,000    9.0    31m
11    SURVIVOR: CHINA    CBS    Thu    8:00 PM    14,026,000    13.0    60m

survivor__china

Hejka!! Jestem już po ośmiu odcinkach i muszę stwierdzić, że Survivor China jest najciekawszym sezonem, jaki miałem okazję obejrzeć (a widziałem już: Borneo, The Australian Outback, Africa, Thailand, Amazon, Pearl Islands, Exile Island, Cook Islands i Fiji).

Wracając do odcinka ósmego:
1. Od tego odcinka moją faworytką jest Courtney :bravo:
- w konkurencji o immunitet bez najmniejszych problemów pokonała swoich rywali;
- jest szczera (konsekwentnie głosuje na osobę, którą najmniej lubi, nie zakładając żadnych sojuszy)
- ogólnie jest sympatyczna i mam nadzieję, że podzieli los Sandry z Pearl Islands, która wygrała, mimo że nie była silna fizycznie. Była za to szczera, a to jest najważniejsze  :zabek:

2. Lubię
- Todda & Amandę (mają najlepszą taktykę)
- Denise (jest najsilniejszą kobietą)
- Peigh-Gee (silna, sprytna, odważna, itd.)

3. Obojętni:
- Erik
- Frosti

4. Nienawidzę:
- James :vomit:

Chciałbym jeszcze wypowiedzieć się w kwestii Hidden Immunity Idol. W przeciwieństwie do większości z was, moim zdaniem, pomysł z HI jest w tej edycji wyjątkowo udany. Dzięki niemu mieliśmy okazję ujrzeć wiele ciekawych scen m.in. Todda i Amandę, którzy szukali HI, gdy nagle zjawia się Frosti; JR, który szukał HI, nie wiedząc, że został on juz znaleziony; i wreszcie: Jamie na radzie plemienia, która dala prowadzącemu fałszywy immunitet :ubaw:  :ubaw:  :ubaw:

PS. Dzięki za napisy do Survivor China na napisy24.pl . Przydały się!!!  :pa:

Piotr_K

Według mnie też bardzo ciekawy sezon.

Nasuwa mi się tylko jedna myśl.. Dlaczego Todd z Amanda nie odbiorą James'owi IHII?

Rosa

Cytat: Piotr_KWedług mnie też bardzo ciekawy sezon.

Nasuwa mi się tylko jedna myśl.. Dlaczego Todd z Amanda nie odbiorą James'owi IHII?
A niby jak? Nie można ukraść HII. On może być tylko dobrowolnie przekazany innemu zawodnikowi i to jedynie w obecności kamer.

Szkoda że JR odpadł, miałem nadzieję że pożegnamy Jamesa  :hmm:

Kotelet

Sezon swietny dalej ;)

Cos mi sie wydaje ze predzej pozegnamy Toda niz Jamesa... Ogolnie James jest taki nijaki, gdyby nie mial dwoch HI, a ma je z powodu taktycznego zagrania Toda. Dziwie sie tez, ze nie oddal jednego HI mu, wkoncu mial go wykorzystac, a wiemy jak to sie potoczylo.

JR nie lubilem od poczatku, najbardziej bawilo mnie gdy szukal HI, a wszyscy wiedza kto je ma xD

Czekam na nastepny odcinek, mam nadzieje ze nastepny sezon bedzie rownie udany ^^