Survivor 14: Fiji

Zaczęty przez podmark, So, 21 Paź 2006, 09:00:19

Kotelet

Niby dlaczego? Podobno konkurencja byla w Amazoni, tylko tam bylo druzynowo...

Spoilery co do odcinka ;)
Spoiler
Nuda panie... Nuda... Nic ciekawego sie nie dzialo... Glupie strasznie ze Boo automatycznie przeszedl do nastepnego etapu w konkurencji o imunitet... Na pozostaly dwa miejsca tylko... Wiec dla mnie nie dziwne ze wygral... Chociaz Alex bardzo sie staral, juz myslalem ze ja zdobedzie ;P Yau-mana chce wywalic... Napewno go wywala, jest zbyt silny ;P(widac w zapowiedziach nastpengo odcinka...) Za tydzien moze byc ciekawie, wkoncu sie zacznie rozbijanie starego soujszu ;)
[Zamknij]

Showmag

jeżeli ktos nie widzi w tym nic poniżającego, to już jest tylko kwestia czyjegos systemu wartosci ;]
ktos chce dać się związać i biegać z kawalkami obgryzanego przez wszystkich mięsa, niczym jakis dzikus/niewolnik, to proszę bardzo...

tak jak i ten koles z filmiku na youtube, ktory za ilus tam dolarów zgodził się wypić plyn wymiotny, a potem polizać wlasne wymiociny.

a dla widzow to przeciez sama frajda :kreci:

Exile

E tam, żadne przegięcie... To wyzwanie pokazało kto się wspiera, a kto jest przeciwko sobie... Ogólnie odcinek drętwy, bardzo mi się nie podobał ten pomysł z przejsciem do drugiego etapu...
Za tydzień przedostatni odcinek (nie liczę  Reunion'a) więc powinno być już lepiej...

Mau

Fakt, bo gorzej być nie może...

co do mięska - niby racja, ze pokazywała kto kogo wspiera, ale z drugiej strony rzeczywiscie poniżające...
Aż mi się odechciało jesc mięso..
radioactive. dalej zła

Exile

To nie był debiut konkurencji z mięskiem...

Spoilery
Spoiler
W następnym odcinku ma być w końcu okazać o co chodzi z tą "kontrowersyjną decyzją" co to niby Ameryka ma o tym mówić... przed emisją Jeff gadał tylko o tym... Więc poszperałem trochę na stronkach ze spoilerami i doczytałem się, że ma chodzić o to, że Yau ma wygrać samochód, ale będzie się bał "przekleństwa samochodu" i odda go Dreamzowi... jesli to prawda, to ja jestem głęboce zażenowany... to ma być to wydarzenie? Nie chce mi się wierzyć...
[Zamknij]

Rosa

Obejrzałem (dopiero !!) 12 odcinek i naprawde bardzo wkurza mnie w tej edycji że program już od pierwszego odcinka jest o Earlu. Earl wysłany na Exile, Earl rozmawia z tym, z tamtym, przemyslenia Earla na temat obozu itp.
Ciekawą osobą mógł sie okazać Boo, ale cóż, nie dowiemy się tego bo z finalowej szóstki Boo, Stacy i Cassandra praktycznie nie istnieją (POŁOWA pozostałej w programie ekipy), nie mają swojej historii i marne są ich szanse na wygraną. W poprzednich edycjach (szczegolnie w okresie przed allstarsami) praktycznie każdy mógł wygrać, o każdym było cos wiadomo , ludzie mieli swoich faworytów i antyfaworytów a teraz edytorzy zmuszają nas abysmy lubili Mr E. Jesli okaże się że Earl wygra to stracę resztki szacunku dla ekipy edytującej Survivor. Przynajmniej w TAR do końca nie bylo wiadomo kto wygra i do ostatniego odcinka program nas trzymal w napięciu.

Showmag

uwaga, spoliery! ;P

13-ty odcinek bardzo dobry :D dobrze, ża Yau nie dał się złapać w pułapkę.
Glupiutka Stacy sama uswiadomila mu swoją mową, że cos się szykuje...

A tu zapowied "kontrowersyjnego i trzymającego w napieciu finalu":
Writing in TV Guide, Jeff Probst all but says Dreamz will have the opportunity to give up immunity to Yau-Man but will go back on his word. "The ramifications of this negotiation will be felt until the final votes are cast and revealed on Sunday. More debate and controversy will come from the effects of this single challenge than anything else all season, and it will go down as one of the most-talked-about events in the history of our game. In the end it will amount to a decision that could be worth $1 million. At the center of the decision is a simple question: In the game of Survivor, how important is your word?"

Kotelet

Co do odcinka...

Spoiler
Odcinek fajny ;) Yau-men nie dal sie wydymac i tyle ^^ Uwielbiam go :p Jego taktyka z oddaniem wozu byla swietna, jeszcze potem z HI. Stacy sama powiedziala ze glosy moga sie zrownowazyc, ale ona dunra(xD) Yau chyba taki glupi nie jest, wiece zrozumial aluzje, wiec Stacy wypadla z gry
[Zamknij]

Edycja pod koniec robi sie zjadliwa i w miare ciekawa, jednak i tak jest najgorsza przez sam poczatek ~~" Czekam na final, bo moze byc ciekawie ;)

Exile

Moje odczucia po odcinku

Spoiler
Nie no...Yau jest po prostu BOSKI! Cos mi się wydaje, że Dreamz nie dotrzyma słowa w F4...

bardzo mi się podobało wyzwanie o nietykalnosć a Cassandra nawet nie potrafiła wejsć na platformę :D :lol:

[Zamknij]

Ze zniecierpliwieniem czekam na niedzielno/poniedziałkowy finał!

Showmag

Dreamz juz wiele razy pokazal, ze nie mozna mu ufac, wiec mam podobne odczucia... :|
niestety, ale spolier Probsta wydaje się już wskazywać na final tej edycji :/

Mau

no coz, przy ostatniej trojce wynik był oczywisty
radioactive. dalej zła

Exile

9-0 tego jeszcze nie było, oczywiscie po tym jak w F4 pożegnalismy jedynego rozbitka mającego szanse walki ze zwycięzcą było już wszystko jasne..

Rosa

Na szczęscie to koniec tego sezonu :)
Niech dalej nie biorą ludzi ktorzy chca byc w programie a jakichs z łapanki z ulicy, potem podzielą ich ze względu na jakies dziwne kryteria to następne sezony znowu będą tak "ciekawe" jak te 3 ostatnie.

joker

Spoiler
Może przez barierę językową umykają mi niektóre szczegóły, ale zdziwił mnie głos Casandry na Yau, myslałem, że oni są w jednej paczce...
[Zamknij]

Showmag

...chyba faktycznie cos Ci umyka, bo już w 12 odcinku Cassandra opowiedziala się za usunięciem Yau-mana ;)

Spoiler
Earl zwycięzcą "Survivor 14: Fiji"
W niedzielę, 13 maja zakończyła się emisja czternastej edycji "Survivor". Finałowy epizod był zarazem 200 odcinkiem programu.

W widowisku wzięło udział 19 uczestników, podzielonych na 2 plemiona. Obecny sezon nie przypadł jednak do gustu fanom programu, którzy uważają go za jeden z najgorszych w historii "Survivor". Coraz gorzej dobierane grupy uczestników sprawiają, że reality show z sezonu na sezon staje się coraz nudniejszy, a do finału docierają ludzie, którzy nie zasługują na wygraną.

I tak też stało się w przypadku "Survivor 14: Fiji". W finałowym odcinku osoba, której wygrana należała się najbardziej, została wyeliminowana. Pomimo fatalnego przebiegu całosci edycji, w ostatnim epizodzie, gdy czterech zawodników walczyło o wejscie do finału, doszło do jednego z najbardziej kontrowersyjnych wydarzeń w historii "Survivor".

W dwunastym odcinku widowiska Yau-Man wygrał konkurs o nagrodę rzeczową (samochód wart 60 tysięcy dolarów) i wszedł w układ z Dreamz'em, któremu zaproponował podarowanie auta w zamian za oddanie immunitetu nietykalnosci w momencie, gdy w grze pozostanie 4 zawodników. Umowa została zawarta, a w finałowym odcinku przyszła pora na potwierdzenie przez Dreamz'a wczesniej danego słowa.

Dla Dreamz'a była to jedna z najważniejszych decyzji w życiu - dotrzymać słowa i oddać Yau-Manowi immunitet, a tym samym pozbawić się szansy na walkę o milion dolarów, lub złamać obietnicę i pomimo otrzymania od Yau-Mana samochodu, doprowadzić do wyeliminowania go z programu. W kulminacyjnym momencie Dreamz zdecydował zatrzymać immunitet dla siebie. Ponadto, swoją przyjań z Yau-Manem zakwestionował Earl, oddając na niego głos. W rezultacie Yau-Man został wyeliminowany, a Dreamz wraz z Earlem i Cassandrą trafili do finału.

Podczas Finałowej Rady Plemienia jury nie kryło swojego oburzenia zachowaniem Dreamz'a. Zarzucono mu brak wiary i działanie niezgodne z duchem chrzescijaństwa. Chłopak, który wychował się na ulicy wykazał bowiem, że wszelkie zasady i obietnice są dla niego nic nie warte.

Po takim obrocie spraw, nie był już niespodzianką rezultat głosowania jury. Wyniki zostały ogłoszone w programie na żywo, realizowanym w Nowym Jorku. Zwycięzcą "Survivor 14: Fiji" został 35-letni Earl Cole, który w nagrodę otrzymał milion dolarów i tytuł ostatniego Ocalałego. Earl jako pierwszy w historii programu zdobył zwycięstwo, uzyskując głosy całego, 9-osobowego jury. Dodać należy, że Earl nigdy nie wygrał immunitetu nietykalnosci i przez pozostałych nie był postrzegany jako zagrożenie. W czasie finałowego spotkania przyznał ponadto, że nie jest fanem programu "Survivor" i wczesniej nawet go nie oglądał.

Co istotne, aż szesć osób sposród jury opowiedziało się za oddaniem głosu na Yau-Mana, gdyby to on znalazł się w finale. Nie doszło do tego tylko za sprawą Deamz'a, który - jak w końcu sam przyznał - nigdy nie miał zamiaru dotrzymać słowa danego Yau-Manowi.

Jesienią w stacji CBS będzie można oglądać kolejny sezon programu - "Survivor 15: China". Emisja widowiska rozpocznie się we wrzesniu.
[Zamknij]

Co do edycji - WRESZCIE koniec! fatalna edycja, fatalni uczestnicy, a i ci finalisci... zachowanie Dreamza - dla mnie było do przewidzenia, chłopak z ulicy już wczesniej pokazał, że nie mozna mu ufać... Earl, Cassandra - nijakie postaci; żywe dowody na to, że zwolnić należy całą komisję castingową.

a i na koniec: jak można wytatuować sobie logo survivor na łapie?! :kreci:
Gary... :plask: