Gay Army

Zaczęty przez podmark, Pt, 05 Maj 2006, 11:44:23

podmark

Alexander - gdybys obejrzał filmik , do którego podałem link powyżej, to bys się zorientował, że jest to ten sam filmik, który podałes...

alexander

Niestety nie brałem tego linka co podałem więc nie wiedziałem.

podmark

Niestety nie będzie "Gay Army" w kraju rządzonym przez dwóch kaczorów !!! Polsat po rzekomym sprzeciwie wielu widzów zdecydował się wstrzymać emisje reality show.

Pudelek

Skąd wiesz?
Może tylko przesuneli premierę o tydzień aby pokazać drugą częsć ostaniego odcinka "Gotowych na wszystko", który Polsat planował wyemitować w dalekiej przyszłosci.

O cholera. Teraz zauważyłem:
https://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,wid,8389599,wiadomosc.html?ticaid=11f1d

joker

ooo mamo! Powinni przeniesć Polskę gdzies w dalekie głębiny Syberii, bo Europejskie poglądy "mogą mieć negatywny wpływ, nie tylko na widzów małoletnich"  :plask: Po pierwsze zastanówmy się co widzowie małoletni robią przed telewizorami tak póno w nocy?! może czekają na film z serii PLAYBOY który zaczyna się na TV4 o 23 i ma jak najbardziej pozytywny wpływ nie tylko na małoletnich widzów.
Po drugie: 150 ludzi?! co to jest - Monako, że 5 rodzin będzie decydować co cały kraj ma oglądać?! o ile dobrze mi wiadomo to w Polsce (kraju jeszcze w demokratycznej Europie) jest trochę więcej ludzi i panuje demokracja, a ten argument pani Kruk to czysta kpina!!
p.s. nie zdziwił bym się gdyby się okazało że duża większosć z tej oszałamiającej 150 ludzi była znajomymi pani K. :los:

Pudelek

Eeee tam. Program nie będzie emitowany bo po prostu jest poltycznie niepoprawny. Chociaż dziwi mnie, że Polsat się tak szybko wycofał.
Tak sobie myslę, że jak nie Polsat to może TV 4...

Showmag

Polsat nie wyemituje "Gay Army"
Sroda, 12.07.2006, 00:02

Elżbieta Kruk - przewodnicząca Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji, w wydanym we wtorek komunikacie poinformowała, że na skutek skarg (ok. 150), jakie napływają do Rady w związku z zapowiedzią emisji reality show "Gay Army", program będzie monitorowany. "Audycje, reklamy i wszelkie inne przekazy (...) nie mogą to być audycje społecznie szkodliwe, które niekorzystnie wpływać będą na kształtowanie poglądów, postaw i wzorców zachowań" - podkresliła przewodnicząca. Przypomniała też, że "pokazywanie jakichkolwiek zachowań, które mogą mieć negatywny wpływ, nie tylko na widzów małoletnich (...), będzie wiązać się z odpowiedzialnoscią nadawcy". Niespodziewanie, Telewizja Polsat wycofała się wczoraj z planów emisji kontrowersyjnego programu po - jak twierdzi - telefonach ze skargami od widzów, "którzy byli oburzeni, widząc 'Gay Army' w zapowiedziach programowych". Widowisko miało być emitowane w czwartki o 23:30. Przypomnijmy, że "Gay Army" to skandynawski reality show, który przedstawia losy dziewięciu, jednych z najbardziej zniewiesciałych gejów, którzy zostają zesłani do armii, aby stawić czoła pobytowi w koszarach i szkoleniu, po którym będą musieli stoczyć bitwę z profesjonalnymi żołnierzami.

[PAP]

---
Nie zdziwiłoby mnie, gdyby to własnie homoseksualisci protestowali przeciwko emisji tego programu - w koncu to oni są w nim osmieszani i to im powinno zależeć, zeby ten rs w ogole się nie pojawił. Ale sytuacja odwrotna, kiedy to przed emisją protestują wyznawcy Ojca D. i Twin Brothers, w bdb sposob obrazuje sytuacje w Polsce i zacofanie mentalne, a przede wszyskim pokazuje, jakim chorym organem jak KRRiT.

...a może przesadzam, a te protesty wiernych słuchaczy powstały tak naprawdę z myslą o obronie gejów? :devil: :lol:

Luxis

Tragedia!!! A myslałem, że wkońcu cos ciekawego się obejrzy ... :/
nasza KRRiT powinna być zlikwidowana, albo zmieniona w całosci!!! To skandal w biały/gorący dzień!! I też się dziwie, że Polsatowi wcale nie zależy, żeby się odwołać... :/
jak była Miriam to TVN to emitował, dostał chyba upomnienia, ale się tym nie przejmował... a Polsat by też tak mógł zrobić...
też troche to dziwne, że tylko przez około150 głosów sprzeciwu... rozumiem tysiąc, to juz może, ale troche ponad sto??? :?

speer

Piszcie listy protestacyjne do Polsatu.

[email protected]

Pudelek

Jestem ciekaw czy 150 maili przyniesie jakis skutek...

Showmag

tu mamy bardzo interesującą propozycję - to taka odpowied na te 150 skarg, po których z tv zdjęto Gay Army: :lol:
https://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,21411524,59717814,2351775,0,forum.html :devil:

Showmag

Spekulacje dot. anulowania emisji "Gay Army"
Wtorek, 18.07.2006, 01:39

W ubiegłym tygodniu Telewizja Polsat wycofała się z planów emisji kontrowersyjnego reality show "Gay Army". Wczesniej stacja stoczyła z TVN bój o prawa do emisji widowiska.  Program trafił do Polsatu, który (według nieoficjalnych informacji) zapłacił po około 5 tysięcy euro za odcinek (w sumie 30 tysięcy euro za szesć odcinków programu). "Armia Gejów" miała być pokazywana w czwartki o 23:30. Decyzję o zawieszeniu emisji tłumaczono skargami od widzów, "którzy dzwonili i protestowali przeciw nadawaniu tego typu programu". Widowiskiem nie jest już zainteresowana TVN.

Pojawiły się spekulacje, że program został zdjęty z anteny z obawy przed protestami organizacji broniących praw homoseksualistów. Tomasz Borysiuk - członek KRRiT, stwierdził, że program może naruszać godnosć osób o orientacji homoseksualnej. "Artykuły ukazujące się w mediach elektronicznych sugerowały, że bohaterowie mający wystąpić w cyklu będą przedstawiani w sposób, który może oburzać srodowiska homoseksualne w Polsce. Tymczasem nie mogą być one dyskryminowane z powodu odmiennosci swych preferencji seksualnych" - skomentował Borysiuk dla Medialink.pl.

[showmag.info]

joker

Jak pokazuje sondaż na wirtualnemadia.pl Polacy uważają, że Polsat postąpił słusznie wycofując się z emisji "Gay Army". Na pytanie: "Czy Telewizja Polsat rezygnując z emisji reality show o gejach postąpiła własciwie?" stosunek głosów rozłożył się następująco:
tak  51.37 % (2590)
nie  43.53 % (2195)
nie wiem  5.1 % (257)
Nawet liberalna społecznosć internetowa miała jakies "ale" do tego programu...