Riket

Zaczęty przez Showmag, So, 18 Gru 2004, 16:54:05

podmark

TF1 zawiesiła emisję "Le Royaume"
- Były szeroko idące plany, chęć nakręcenia drugiej edycji... Jednak wszystko było tylko w głowach szefów TF1 - największej francuskiej stacji telewizyjnej. To własnie na tym kanale
wyemitowano 2 pierwsze epizody reality drama "Le Royaume". Zrealizowane w Polsce widowisko nie przypadło jednak do gustu widzom i z lidera sobotniego wieczoru zdetronizował TF1 na 3 lokatę. Niskie udziały w rynku i niezbyt dobra opinia telewidzów o programie skłoniła zarząd stacji do wstrzymania emisji. Zniknęła również internetowa witryna programu.

www.riket.republika.pl

Pudelek

Trochę dziwne. Nie mogliby poprostu zmienić godzinę emisji na taką, w której program stałby się bardziej konkurencyjny ?!

joker

skoro takie rzeczy dzieją się na swiecie to coraz bardziej realna staje się opcja nie powstania polskiej edycji:/

Luxis

no własnie i prawdopodobnie tak będzie... :/ i Polska nie będzie sławna :(

podmark

Startuje "Imperia"
- Poczynając od niedzieli 19 marca Pierwszy Kanał Rosyjskiej Telewizji będzie emitował odcinki reality drama "Imperia". Program był realizowany na polskim zamku Grodziec w sierpniu ubiegłego roku. Edycja ta różniła się od pozostałych zrealizowanych w Grodcu produkcji - w rolę uczestników przeniesionych do sredniowiecza wcieliły się nie osoby wyłonione w castingu, znane i lubiane osoby w Rosji. Mistrzem Gry został Polak - Daniel Olbrychski. "Imperium" będzie można oglądać przez 12 kolejnych niedziel o 16:55.

[riket.republika.pl]

Luxis

Cytat: podmark"Imperium" będzie można oglądać przez 12 kolejnych niedziel o 16:55.
WOW, ale mają porę emisji... czy to bedzie dobra oglądalnosć??

Czarny

IMPREZY 2006 ( ZAMEK GRODZIEC)
30 kwietnia 2006 - 3 maja 2006
MAJÓWKA NA ZAMKU
- pokazy walk rycerskich,
- przejażdżki konne,
- występy zespołów: folk, tańce dawne itp.,
- kuchnia regionalna,
- strzelanie z łuku (turniej łuczniczy).
i wiele innych atrakcji...

16-18 czerwca 2006
III TURNIEJ RYCERSKI O PIERSCIEŃ KASZTELANA ZAMKU GRODZIEC

8-9 lipca 2006
XXI OGÓLNOPOLSKA BIESIADA ZESPOŁÓW KRESOWYCH (Zamek Grodziec)
Wystąpią polskie i zagraniczne zespoły folklorystyczne przedstawiając swój
bogaty repertuar. Tego dnia na Zamku Grodziec zabrzmi hucznie muzyka ludowa,
będą też tańce i zabawa.

podmark

Cytat: CzarnyIMPREZY 2006 ( ZAMEK GRODZIEC)
16-18 czerwca 2006
8-9 lipca 2006

Imprezy rozmieszczone są tak, że pomiędzy nimi chyba raczej nie jest zaplanowana żadna realizacja kolejnej wersji "Królestwa"... Czyżby wszystkie kraje się wycofały ??  :hmm:

Czarny

do 15 lipca Zamek dostępny jest dla Turystów, a także od 15 wrzesnia.
Pozostaje jeszcze termin od 15 lipca do 15 wrzesnia wówczas może cosik się ciekawego pojawić :), a jesli nie to wówczas cały okres wakacji będzie do dyspozycji TURYSTÓW :)

Cytat: podmark
Cytat: CzarnyIMPREZY 2006 ( ZAMEK GRODZIEC)
16-18 czerwca 2006
8-9 lipca 2006

Imprezy rozmieszczone są tak, że pomiędzy nimi chyba raczej nie jest zaplanowana żadna realizacja kolejnej wersji "Królestwa"... Czyżby wszystkie kraje się wycofały ??  :hmm:

podmark

Pojawił się cień nadziei na realizację polskiej edycji programu "Królestwo". Otóż emitowana własnie w Rosji edycja celebrity programu "Imperia" notuje dobre wyniki oglądalnosci. Tak dobre, że zmieniono godzinę emisji z 18:50 na 20:00.

Czarny

Reality drama KRÓLESTWO w wersji polskiej to wyzwanie dla stacji telewizyjnych tym będzie, że już na początek rodzi się pytanie czy uda się przebić przez reality show jakie serwuje nam SEJM i temu pochodne... ;) ale kto wie... tym bardziej, że w wersji dla 1TV z Rosji ... w role uczestników wcielają się VIPy... tylko pytanie czy dla obecnej opcji rządzącej gwiazdy gazet MAXIM, CKM itp. ;) np. jakies bezposrednie kobiety a do tego kontrowersyjni politycy, sportowcy i gwiazdy muzyki czy też filmu czy aby nie zostałoby to zablokowane przez KRRiTv ;) ...

Luxis

Oby doszło do tego programu. Oby :( Niech TVN to zrobi na jesien, bo nieb edzie chyba innego programu fajnego, prócz Amazing Race i tego. :/

podmark

Pewnie wszystkich zaskoczę, ale wszystko wskazuje na to, że Szwedzi nie byli pierwszymi, którzy wyprodukowali "Królestwo"  :buzz:  We wrzesniu 2004 roku na antenie włoskiej telewizji Canale 5 pojawiło się reality "Il castello" (W zamku). Ja nawet kiedys widziałem kawałek tego programu, tylko nigdy nie skojarzyłem, że może być to ten sam format. W edycji włoskiej widziałem tylko scenę wejscia na zamek wszystkich uczestników - odbywało się to przy fanfarach i z udziałem publicznosci, która stała na dziedzińcu. Z tego, co teraz wyczytałem to brały tam udział VIPy, więc Rosjanie również niczym nie błysnęli robiąc edycję z gwiazdami. Kolejną rzeczą jaka na to wskazywała była pewna moja znajoma, która bardzo dobrze zna język włoski i kiedy jej wspominałem o szwedzkim "Rikecie" ona powiedziała, że takie cos było w Italii, że też był podział na biednych i bogatych i pojedynki. A dodatkowo na stronie własciciela licencji formatu jest napisane, że program wyprodukowano w Szwecji, Francji, Włoszech, Belgii i Holandii (a więc strona ta była aktualizowana latem ub.r. - przed realizacją rosyjskiej "Imperii")  :yeah:

podmark

Na rosyjskim forum własnie wyczytałem, że każdy uczestnik "Imperium" za udział w programie otrzymał po 40 tysięcy dolarów. Zwycięzca pewnie wziął jakąs sumę extra.

podmark

"Riket" powróci do Szwecji w roku 2007

Już w 2007 roku szwedzcy widzowie będą mieli okazję zobaczyć trzecią edycję reality drama "Riket" ("Królestwo"). Jak na razie nieznane są szczegóły produkcji, w tym epoka, w jakiej przyjdzie walczyć uczestnikom programu. Nieoficjalnie mówi się, że miejscem realizacji nowej wersji ma być jeden z marokańskich zamków. Szwecja jest krajem, w którym wymyslono "Riket" oraz państwem, w którym ten program odniósł największy sukces. Pierwsza edycja była najchętniej oglądanym programem w Szwecji roku 2004. Życiem uczestników przeniesionych w czasy sredniowiecza interesowało się 1,3 mln widzów, a w czasie emisji "Riket", udziały w rynku telewizyjnym stacji SVT wyniosły aż 36%. Druga edycja również cieszyła się dużą popularnoscią - każdy odcinek przyciągał srednio 930 tysięcy Szwedów.

[Riket.republika.pl]