The Amazing Race - Central Europe

Zaczęty przez Luxis, Pn, 08 Sie 2005, 16:50:55

Pudelek

Ha. Dzisiaj dostałem maila. Nie dostalismy się.

Piotrek S.

Yes...we've both been eliminated from the race.     TEZ ODPADLISMY!

Pudelek

Dobrze, że mnie Piotrek uprzedził czego moge się spodziewać otwierając maila, bo bym chyba przez zaskoczenie zawału dostał.

alexander

Uuuuuuuuuuuu jakies mizeroty wybierały uczestników!!!!!!!! BUUUUUUUUUUUUUUU :boks:  :boks:  :boks:  :boks:

joker

ogłosmy bojkot tego programu!!

Luxis

Ej, to jak już po przygodzie po Amazing Race CE to możecie nam już opowiedzieć o wszystkich szczegółach ;) np please,,, jestem bardzo ciekawy tych tajemnic :P

Pudelek

Cytat: jokerogłosmy bojkot tego programu!!

A ja tam z chęcią obejrzę ten program. Wszyscy (którzy odpalismy) jestesmy ciekawi, kto okazał się lepszy od nas i jak sobie będzie radził :) .

Cytat: ŁukiEj, to jak już po przygodzie po Amazing Race CE to możecie nam już opowiedzieć o wszystkich szczegółach ;) np please,,, jestem bardzo ciekawy tych tajemnic :P

Łuki, żadnych tajemnic nie było. Jesli masz cos konkretnego na mysli to poprost pytaj.

Piotrek S.

Jasne ze bedziemy ogladac:) Przeciez to tylko dobra zabawa byla...szkoda ze sie skonczyla ale przeciez trzeba isc dalej...a tajemnic faktycznie BRAK;)

Luxis

nie mam nic konkretnego na mysli, poprostu byłem ciekawy, ale skoro niebyło żadnych TAJEMNIC, to oki, uspokoiliscie moją ciekawosć ;)

TARfan

Wszystko wskazuje na to, że Amazing Race Central Europe będą kręcić  tylko w Europie (lub na bardziej ograniczonej powierzchni) a nie na całym swiecie, jak w oryginalnym TAR. Skąd takie przypuszczenia? Odpowiadam:

1. W FAQ do programu jest napisane, że  uczestnicy będą wykonywać zadania przez trzy tygodnie, podczas gdy w wersji amerykańskiej i azjatyckiej (która jest w przygotowaniu tak jak wersja europejska i która chyba będzie bardziej zbliżona do oryginału) w warunkach uczestnictwa jest napisane, że uczestnicy powinni zarezerwować sobie 30-40 dni na wyscig (w praktyce nagranie trwa ok 4 tygodni -> patrz strona wikipedia o TAR en.wikipedia.org/wiki/The_Amazing_Race). W ciągu trzech (a nie 4 tygodni) trudno będzie nakręcić taką samą ilosć odcinków, chyba że pokonywane będą mniejsze odległosci i zaoszczędzi się przez to czas na podróż.  

2. W polskim formularzu nie było ani słowa o sprawnosci w posługiwaniu się samochodem z manualną skrzynią biegów oraz automatyczną. W wersji amerykańskiej i azjatyckiej takie pytanie pada. Jak wiadomo w Europie używane są przeważnie samochody z manualną skrzynią biegów podczas gdy na innych kontynentach już nie koniecznie. Jak ktos widział ostatni odcinek puszczany na AXN (6 seria, odcinek 3) to wie, ile problemów mogą mieć uczestnicy, jesli nie potrafią obsługiwać obu typów skrzyń w samochodzie. Stąd to pytanie w formularzu amerykańskim (którego brak w wersji dla TAR Central Europe).

Mam nadzieję, że się mylę, bo to by mogła być taka sama porażka, jak w przypadku ósmej serii w Ameryce, w której uczestnicy poza kontynent amerykański nie wyjechali, przez co wielu fanów TAR się naprawdę zawiodło na programie i która też wyjąkowo była kręcona  przez trzy tygodnie (a nie 4), co zmusiło producentów do powrotu do oryginalnego formatu w nadawanej obecnie w USA serii dziewiątej. No ale w Europie AXN nie ma takiego potencjału reklamowego jak CBS w Ameryce (gdzie puszczana jest wersja amerykańska, która dodatkowo sprzedawana jest od wielu innych krajów np. AXN w Europie)  i w rezultacie program może być okrojoną wersją prawdziwego TAR.

Mam nadzieję, że nie wykrakałem, bo jestem fanem tego programu.

igiko

Zebys tylko nie wykrakał - przeczytałem tez regulamin azjatyckiej edycji i jest tam duzo wiecje danych niz w polskim FAQ
The Amazing Race fan

Pudelek

Dla większosci ludzi, którzy brali udział w eliminacjach taka zafundowana wycieczka nawet po naszym kontynencie też jest ciekawa!
Co prawda nie wyobrażam sobie aby na trasie Wyscigu znajdowały się kraje, z których pochodzą uczestnicy. Ale w Europie jest dużo innych krajów, będących "jeszcze nieodkrytymi" dla uczestników i telewidzów.

Luxis

A ja mysle, że oni pojadą do 6 krajów: Włochy, Francja, Hiszpania, Portugalia, Anglia, Irlandia. Ponieważ AXN robi pierwszą taka edycje, chce sprubować format, jak sie przyjmie będą kolejne, miejmy nadzieje, że oglądalnosc zrobi swoje i podniesie kreske AXN do Top 10 oglądalnosci polskich kanałów, bo 2 ostatnie miejsca w Top10, to niewypały, tzn. Polonia1 i Tele 5.

TARfan

W polskim FAQ do programu jest napisane, cytuję "Trasa wyscigu jest objęta tajemnicą i zostanie podana do wiadomosci publicznej dopiero w chwili rozpoczęcia emisji programu. The Amazing Race będzie kręcony w przynajmniej 10 krajach."

Tak więc tak jak w oryginalnym formacie będzie to 10 krajów (i z tego co się domyslam ponad 20 miast), z tym że być może tylko kraje europejskie. Prawdopodobnie wyscig wystartuje z któregos z krajów uczestniczących (np. z Polski) i skończy się w innym kraju, z którego pochodzą uczestnicy. Taka formuła jest w wersji amerykańskiej (start i meta w USA).

Już widzę Phila Keoghana na dachu wieżowca TPSA w Warszawie filmowanego z helikoptera, informującego o starcie programu . Choć najprawdopodobniej nie będzie to Phil bo AXN juz ogłosiło, że w wersji azjatyckiej gospodarz programu będzie lokalny (czyli z Azji). Ciekawe kto to będzie w przypadku TAR Central Europe. Czyżby też jakis podrónik?

Pudelek

Moje przypuszczenia to:
- start i meta na Węgrzech
- trasa: głównie Skandynawia (zahaczy o Islandię) i Rosja. Wydaje mi się, że taka trasa może być ciekawa, a jednoczesnie dosć tania.