The Amazing Race - Central Europe

Zaczęty przez Luxis, Pn, 08 Sie 2005, 16:50:55

Luxis

Ale bynajmniej odpisują i podają informacje...

Showmag

Widać nie każdemu :) Niejednokrotnie pisałem do AXN (a to jako widz, a to jako autor Reality-tv.pl) i nigdy nie doczekałem się odpowiedzi w sprawie TAR-CE.

---

Europejska wersja "The Amazing Race" dopiero w roku 2007
Choć produkcja europejskiej edycji "The Amazing Race" została ogłoszona w sierpniu 2005, to program do tej pory nie zagoscił na antenie AXN.

"The Amazing Race" to amerykański program, w którym kilkanascie drużyn sciga się dookoła swiata. W skład drużyn mogą wchodzić małżonkowie, rodzic i dziecko, rodzeństwo, partnerzy lub przyjaciele. Zespoły odwiedzają wiele krajów i stawiają czoła wyczerpującej fizycznie i psychicznie rywalizacji. Zawodnicy wykonują niekiedy bardzo trudne zadania i pokonują wyznaczoną trasę. W każdym odcinku odpadają ci, którzy jako ostatni docierają do punktu eliminacyjnego. Zawodnikom nieustannie towarzyszą kamery. Zgodnie z zapowiedzią, w europejskiej edycji reality show miało wziąć udział 11 dwuosobowych zespołów, pochodzących z szesciu państw Europy Srodkowej, gdzie AXN nadaje swój sygnał: z Polski, Bułgarii, Czech, Rumunii, Słowacji i Węgier. Zwycięska drużyna miała otrzymać 100 tysięcy dolarów.

Telewizja AXN poinformowała o produkcji europejskiej wersji programu w dniu 8 sierpnia 2005. Natychmiast rozpoczęto casting, który w wyniku nikłego zainteresowania, został przedłużony. Jednoczesnie, bardzo szybko ucichły wszelkie wiadomosci na temat dalszych prac nad europejską edycją "Niesamowitego Wyscigu". Po ponad roku, widowisko nie tylko nie pojawiło się na antenie AXN, ale nawet nie zostało wyprodukowane.

W związku z pytaniem dotyczącym produkcji "The Amazing Race - Central Europe", skierowanym do AXN za pomocą poczty elektronicznej przez Pikachu - osobę biorącą udział w castingu do widowiska i zarazem jednego z użytkowników forum Reality-TV.pl, AXN przesłało wiadomosć, w której informuje, że nagranie i produkcja programu zostały przesunięte na rok 2007, a wszystkie drużyny, które zakwalifikowały się do ostatniego etapu castingu, zostały powiadomione o nowym terminie realizacji reality show.

Pudelek

Wow! Czyli spotkało mnie podwójne wyróżnienie  :P . Znalazłem się opisany w tym newsie, a dodatkowo ktos wczesniej się zlitował i udzielił mi dosć szybko (jeden dzień czekałem na odpowied) tych wyjasnień. Zadziałały miłe słowa o programie albo AXN nie mógł już dłużej ukrywać, że program nie został wogóle nakręcony. Mam nadzieje, że wszystkie te maile spowodowały lub spowodują, że AXN naprawdę zrobi ten program.

Pudelek

Jeden z moich znajomych zdobył informację, że w Bułgarii powiadomiono już wybranych uczestników o nowym terminie nagrania. Podobno Europejski Wyscig odbędzie się w maju.

Luxis

Czekam na nowe wiesci dotyczące tego programu.

Exile

Jesli maj okazalby sie prawdziwy to najpewniej zobaczymy wyscig w jesieni!  :bravo:

Luxis

przywróce temat...
i jakos nie ma nowych wiadomosci na ten temat??
na wikipedii wyczytałem, że AXN prawdopodobnie zrezygnował z produkowania tej edycji (bo chyba znikneła informacja na ich stronie), ale dokłądnego powodu nie znam :/ bardzo szkoda, jesli okaże sie to prawdą i trochę dziwne, bo dlaczego TAR Asia sie opłaca, a Central Europe nie?? może zrealizują choć edycje Europe, ale nie Central, bo to im się opłaci bardziej?? nie mam pojecia...
Czy ten program jest tak drogi w produkcji?? Przeciez oni tylko biegaja za uczestnikami, no jeszcze kwestia transportu i biletów lotniczych dla wszystkich, ale to chyba małe koszty w stosunku do innych programów? Nie rozumiem ich...
Może napiszmy wspólnie emaile do AXN z zapytaniem?? jako uczestnicy forum i jako strona showmag.info

joker

Noo napiszmy, bo ja pisałem kilka dni temu jako widz i też chyba olali mojego emaila.

Exile

Oni olewają wszystkie maile, również mój dot. Survivora.

Niech to będzie oficjalny mail, może się pokwapią z odp.

Showmag

Oficjalny? Co rozumiesz przez "oficjalny"? Pisałem nie raz w imieniu Reality-tv.pl i nigdy nie przesłano żadnej odpowiedzi.
Jedyną osobą, ktorej na tym forum udzielono odpowiedzi jest Pikachu : P

joker

Adminie: a pisałes do polskiego AXN? może trzeba spróbować do AXN Central Europe?

Exile

Cytat: Admin
Jedyną osobą, ktorej na tym forum udzielono odpowiedzi jest Pikachu : P

Nie rozumiem, mi też wielokrotnie odpowiadali...

A Ty wysyłałes maila jako serwis reality-tv, a adres mailowy pewno był z jakąs ksywką czy cos, więc nie dziw się, że nie odpowiedzieli. Jesli wyslemy z maila w domenie @showmag.info to może odpowiedzą.

Showmag

Cytat: Exilepewno był z jakąs ksywką czy cos
dobrze, że mamy na forum jedną osobę wszystkowiedzącą

Cytat: Exilewięc nie dziw się, że nie odpowiedzieli
miło znów dowiadywać się, że się rzekomo dziwię, choć się nie dziwię, bo nie widzę nic rajcującego w oczekiwaniu na odpowiedz od axn. nie odpowiadają - ich sprawa. mają w czterech literach swoich potencjalnych widzów, to niech ich sobie dalej ignorują. ja szczęsliwie juz sie nie zaliczam do ogladajacych ten kanal.

O tym, że z programu zrezygnowano, była już mowa w jednym z newsow na showmag.info. brak zainteresowania, droga realizacja, marne szanse na powodzenie = rezygnacja z formatu.

Luxis

ale to nadal nie są OFICJALNE informacje, a te mogą być tylko od AXN...

Pudelek

Nie mam chęci znów pisać do AXNu ponieważ tym razem musiałbym im trochę nawrzucać. Program strasznie obniżył loty. Przerywają program reklamami w trakcie wypowiedzi. Ich strona jest wciąż w budowie. Niczego z niej nie da się dowiedzieć. Jednym słowem wielkie rozczarowanie. . .
A wracając do Amazing Race to oni nawet nie chcą kupić kolejnych amerykańskich edycji.  Mysle, że chcą sobie wogóle darować ten program.