The Amazing Race - Central Europe

Zaczęty przez Luxis, Pn, 08 Sie 2005, 16:50:55

Pudelek

Ale cos podobnego już było i nazywało się Ekspedycja...

TARfan

No własnie, bo to co jest prawdziwym atutem TAR to fakt, że ci ludzie wyruszają w wyprawę w nieznane dookoła swiata i wykonują zadania związne z kulturą / obyczajami z krajów do których trafiają. A na to trzeba dużych pieniędzy. Przy produkcji amerykańskiej wersji TAR pracowało do tej pory wg. CBS 2000 osób, przy TAR Central Europe będzie pracować 300 osób.

Pudelek

Zresztą co do za Wyscig dookoła Polski ?!  :plask: :obrazony:
Smiesznie wyglądaliby uczestnicy denerwujący się, że nie zdążą na pociąg osobowy do Krakowa lub że spóżnili się na autobus podmiejski na Żerań  :los: . Chociaż ludzie podobno lubią oglądać jak ktos inny radzi sobie z takimi codziennymi problemami  :devil: .

podmark

Cytat: TARfanPrzy produkcji amerykańskiej wersji TAR pracowało do tej pory wg. CBS 2000 osób, przy TAR Central Europe będzie pracować 300 osób.

Tak - tyle, że te 2000 osób pracowało w sumie przy wszystkich powstałych 9 edycjach, czyli europejskie 300 osób też nie jest złym wynikiem.

TARfan

Nie mówię, że w przypadku TAR Central Europe jest to zły wynik.

Cytat z FAQ do 5 serii TAR w Ameryce:
How many people are on the production staff?
In addition to the nearly 100 Hollywood-based staff members, approximately 2,000 people are hired worldwide during the running of the Race. These other people perform jobs as diverse as transportation management, communications, Team tracking, translating, stunt rigging and catering.

żródło: https://cbs.com/primetime/amazing_race5/extras/faq.shtml

Gdyby TVN chciało wyprodukować TAR w pełnej wersji (dookoła swiata) musiałoby wszystkich swoich pracowników zaangażować w tą produkcję i jeszcze dodatkowo wynająć z zewnątrz na umowę zlecenie.  :ubaw:

Rosa

Cytat: TARfanTVN znane jest z tego, że angażuje się w produkcje z "dużym rozmachem", ale myslę, że finansowo z uwagi na koszty nie byłoby stanie tego udwignąć (poza tym Wyprawa Robinson nie okazała się takim sukcesem, jak przewidywali i teraz będą badziej ostrożni). No chyba, że będzie to TAR dookała Polski to wtedy czemu nie.
TVN BYŁO znane z tego powodu, ale to byly czasy Agenta i pierwszego BB a potem było juz z tym znacznie gorzej. Jesli TVN poskapił pieniedzy na wypromowanie Robinsona to o porządnym TAR tym bardziej mozemy zapomnieć.
Sukces Tańca też nie wynika z tego że ten program był intensywnie promowany (przypominam że pierwsza edycja miała najgorsze wyniki" a po prostu z tego że same promują go popularne seriale. TVN to teraz taki dusigrosz że niczego raczej się nie należy po nim spodziewać.

igiko

Jakby nie liczyc niema szans na TAR w TVN. Może akurat będzie fajnie to w AXN.
The Amazing Race fan

TARfan

Też mam taką nadzieję. W końcu siłą tego programu będzie dodatkowo fakt zmagania się uczestników z różnych krajów, w tym z Polski. Taka rywalizacja międzynarodowa (a nie tylko między drużynami o odmiennych osobowosciach, relacjach, wieku, koloru skóry itp.) na pewno zwiększy oglądalnosć programu i jest to krok w dobrym kierunku.  :bravo:

TARfan_

PS. Nikt z nas nie wie jak będzie wyglądał wyscig ale i tak zapowiada się na na jeden z najlepszych (jesli nie najlepszy) reality show w polskiej telewizji. A o szczegółach pewnie dowiemy się po wakacjach.

Pudelek

Z moich obliczeń wynika, że jest już po wyscigu. Ostatnio dużo myslę o tym co mnie ominęło i czekam z niecierpliwoscią na emisję programu we wrzesniu. Mam też nadzieję, że wczesniej (jeszcze w trakcie wakacji) zostaną ujawnione jakies szczegóły dotyczące realizacji.

podmark

Własnie dzisiaj rano zastanawiałem się, czy europejski wyscig się juz zaczął... Ja myslę, że nie - znając pospiech Eurpejczyków zaczną kręcić to dopiero w połowie lipca, albo jeszcze póniej, a potem jak zwykle braknie im czasu na montaż i data premiery zostanie przesunięta...

igiko

Noo juz niedlugo powinny pojawiać się jakiejs zwiastuny.Ogromnie czekam na tą edycje europejską. Miejmy nadzieje, że będzie fajna
The Amazing Race fan

Showmag

I miejmy nadzieję, że AXN odpowiednio zainwestuje w kampanię reklamową, bo inaczej skończy się na jednej edycji :bye:

Pudelek

Cytat: podmarkWłasnie dzisiaj rano zastanawiałem się, czy europejski wyscig się juz zaczął... Ja myslę, że nie

Z tego co wydedukowałem (gdzies cos usłyszałem i resztę sobie dopowiedziałem  :los:)  to program był kręcony na przełomie maja i czerwca.

Cytat: AdminI miejmy nadzieję, że AXN odpowiednio zainwestuje w kampanię reklamową, bo inaczej skończy się na jednej edycji :bye:

Wydaje mi się, że HBO dopomoże. A jak nie, to możemy jeszcze liczyć na dużą oglądalnosć w pozostałych krajach.
Osobiscie namawiam wszystkich znajomych do oglądania programu. Własnie dlatego by mieć szansę na udział w kolejnej edycji.

igiko

Problem w tym, ze AXN jedynie w niektorych kablówkach jest w standarcie. Nasze "kochane" platformy satelitarne chcą za AXN dodatkową kasę i mało osób decyduje sie
The Amazing Race fan