The Amazing Race - Central Europe

Zaczęty przez Luxis, Pn, 08 Sie 2005, 16:50:55

TARfan

No tak masz rację, główna siedziba AXN (HBO) w Europie jest na Węgrzech, a produkcję ma być zaangażowana również ekipa z Europy, więc może wyruszą stamtąd.

Chociaż osobiscie wolałbym aby start i meta były w Polsce (w końcu największym kraju sposród szesciu krajów z CE).

alexander

Szkoda ,że TAR nie emituje inna stacja tylko AXN. Akurat tego nie mam. A to błąd mojej kablowki bo napewno mają lepszą ramówkę niż TV TRWAM (Amen!)

igiko

Będzie co bedzie najważniejsze, że będzie!
The Amazing Race fan

igiko

Takze dostępnosc AXN w Polsce jest słaba...tylko na niektórych kablówkach i cyfra+...ja naszczescie mam
The Amazing Race fan

joker

Cytat: igikoTakze dostępnosc AXN w Polsce jest słaba...tylko na niektórych kablówkach i cyfra+...ja naszczescie mam
a ja nie ;(

igiko

Pomyslcie sobie jakby taki rs robił np. TVN. To zamiast 190 zgłoszeń byloby z 19000
The Amazing Race fan

Pudelek

Cytat: TARfanMyslę, że dlatego, że mało osób wiedziało o eliminacjach. Sam znam kilka osób, które z chęcią by się zgłosiły a dowiedziały się już po terminie.

Z tego co wiem termin przysyłania zgłoszeń i tak wydłużono o miesiąc. A moja znajoma słyszała o eliminacjach w jakims radiu!
Ale to i tak zbyt mało by wszyscy zainteresowani o tym usłyszeli...

Luxis

Cytat: igikoTakze dostępnosc AXN w Polsce jest słaba...tylko na niektórych kablówkach i cyfra+...ja naszczescie mam
to fakt, ale jeszcze zapomniałes że ma ją Polsat Cyfrowy w pakiecie, ja naszczęscie mam, bo moi rodzice lubią AXN i te ich seriale i filmy, bardzo fajne :)

TARfan

A tymczasem w Ameryce rusza nabór do 11 edycji TAR (TAR 10 w realizacji)

Więcej informacji o TAR 11 na stronie:
https://cbs.com/primetime/amazing_race_application/

A swoją drogą to ciekawe, czy TAR Central Europe ma szansę na tyle edycji. Mam nadzieję, że nie będzie to pierwsza i zarazem ostatnia edycja TAR (jak to było w przypadku najdroższego reality show w polskiej telewizji  -> Wyprawa Robinson). No ale z tego co wiem to AXN w Polsce będzie się mocno rozwijało. Lada chwila ruszą dwa nowe kanały: AXN Sci-Fi i AXN Crime a na jesieni AXN Max i AXN Adventure. Czyżby planowali start TAR Central Europe razem ze startem AXN Adventure? Pożyjemy, zobaczymy.

Szczegóły dotyczące planów AXN w Polsce na stronie:
https://satkurier.pl/?polskie_kanaly/&kat=150&id=31749
https://press.pl/newsy/pokaz.php?id=5355

Luxis

A może się też tak zdarzyć, że prawa do emisji kupi jakis polski duzy operator, najprawdopodobniej byłby to TVN, ze względów oczywistych, to by było dobre, wypromowanie programu, zarazem kanału AXN ;) niech AXN się nad tym zastanowi... :P ;)

igiko

Tylko aj sobie srednio wyobrazam zeby jakas duza stacja zdecydowala sie na pokazanie czyjejs produkcji. Narazie byla tylko "Miriam" ale tego sie drugi raz zrealizowaac nie dalo :D
The Amazing Race fan

TARfan

Uważam, że byłoby to bardzo dobre posunięcie (swego czasu prawa do Survivor też oryginalnie produkowanego dla CBS kupowała TVP i puszczała na dwójce, czemu by nie zrobić tego z TAR Central Europe). Jedynym minusem jest fakt, że wyniki wyscigu będę już mocno nagłosnione, skoro uczestnikami mają być również Polacy, co może znacznie wpłynąć na oglądalnosć. Czytałem też opinie samych Amerykanów, którzy z chęcią obejrzeliby zmagania uczestników z innych państw. Na pewno szansą dla AXN jest sprzedaż programu innym stacjom tak jak robi to CBS w przypadku wersji amerykańskiej.

joker

ale mogło by być też tak, że TAR odniesie gigantyczny sukces i TVN (lub jakis polska stacja) zrobi własny, tylko polski TAR :D

igiko

Tylko z tego co juz to niektorzy uzytkownicy chyba poprawnie wyfilozowali niebedzie to program strasznie ciekawy i malo ludzi go obejrzy bo mało ma dostęp
The Amazing Race fan

TARfan

TVN znane jest z tego, że angażuje się w produkcje z "dużym rozmachem", ale myslę, że finansowo z uwagi na koszty nie byłoby stanie tego udwignąć (poza tym Wyprawa Robinson nie okazała się takim sukcesem, jak przewidywali i teraz będą badziej ostrożni). No chyba, że będzie to TAR dookała Polski to wtedy czemu nie.