Królestwo

Zaczęty przez podmark, Śr, 27 Lip 2005, 10:22:00

podmark

W końcu pojąłem zasadę wklejania zdjęć do tego forum. Oto obiecane godło "Królestwa" w  szwedzkiej edycji:

joker

wow!! nie no!! postarali się niele, pewnie długo nad nim pracowali  :krzywy:

podmark

Cytat: jokerwow!! nie no!! postarali się niele, pewnie długo nad nim pracowali  :krzywy:

Ta ironia jest w zupełnosci niepotrzebna. Godło tego wymyslonego państewka musiało być proste, by nie zawierać elementów istniejących w tym czasie królestw i by nie było podejrzenia o plagiat. Zresztalogo jest nieważne - istotny jest sam program i poruszane w nim problemy. Ten program ma uczyć żywej historii.

joker

skoro logo jest nie ważne to nie powinni nawet tych prostokącików w sroduk herbu dawać... Takie logo wydaje mi się amatorskie - do zrobienia w "Paint" i może wywołać taką samą reakcję na temat programu.

podmark

Wybacz, ale ja się szczegolnie interesuje tym programem i jego kolejnymi, lokalnymi edycjami. Stwierdzenie, że logo swiadczy o poziomie programu (tak wywnioskowałem z Twojej notki) jest strasznie nietrafione. Wiele było programów z ciekawymi logotypami, a wcale nie odnosiły sukcesu, a przyczepianie się do takich - za przeproszeniem- dupereli jest oznaką nadpobudliwosci i nadgorliwosci.

joker

ja nie miałem jeszcze okazji zobaczyć tego programu. Jedyną jego "wizję" miałem oglądając zdięcia które tu zamieszczacie - wydaje mi się ciekawy i bardzo dobry, lecz gdybym miał zapomnieć o tych zdięciach, a jedyną rzeczą którą bym zobaczył było by to logo, to ocenił bym je o wiele gorzej.
Cytat: podmarkWiele było programów z ciekawymi logotypami, a wcale nie odnosiły sukcesu, a przyczepianie się do takich - za przeproszeniem- dupereli jest oznaką nadpobudliwosci i nadgorliwosci.
No było wiele takich, ale to już chyba leży w psychice człowieka - mając do wyboru towar w lepszym i gorszym opakowaniu, a nie znamy jego jakosci to chyba oczywiste, że wybierzemy w lepszym.

podmark

Wybacz, ale nigdzie nie stosuje się do rozpromowania danego programu tylko loga - na bilboardach daje się też zdjęcia, w telewizji krótki filmik. Poza tym chyba mnie nie zrozumiałes - to nie jest logo tego programu, tylko to jest godło/logo tej wymyslonej cywilizacji. Logiem tego programu był tylko napis "Riket", który pojawiał się na początku przy cudownych ujęciach zamku - oto ono:

podmark

No i znowu zebrało mi się na zastanowienie :) W szwedzkim "Rikecie" symbolem władzy w tym państewku był złoty naszyjnik:

- we francuskim "Le Royaume" będzie złota korona,
- w belgijsko-holenderskim "Oberonie" również naszyjnik (prawie identyczny co Szwedów),
- Rosjanie też mają łańcuch (tylko taki badziewiasty):

A co będzie u nas symbolem władzy w "Królestwie" ?? Jak myslicie ??

sharkan

Czyli u nas będzie łańcuch

podmark

Nie mogę się doczekać polskiej edycji również ze względu na pewną konurencję - mianowicie: koła młyńskie. Dwoje ludzi jest przywiązanych do obracających się kół i a to zanurzając się , a to wynurzając z wody, muszą poukładać jakies puzzle, czy cós takiego. Daje fotki, żeby lepiej zobrazować to zadanie. To może być jedna z najtrudniejszych konkurencji w tym programie.

alexander

Mam nadzieje ,że ta konkurencja pojawi się w polskiej edycji bardzo czekam na ta konkurencje jest bardzo niebezpieczna ale swietna widzialem gdzies wczesniej jak to wyglada i powiem ze to okropne bo ci ludzie musza wytrzymac az kolo sie obroci a potem bezwladnie musza jeszcze lezec i to uklada puzzle jeszcze masakra!

podmark

Cytat: alexanderMam nadzieje ,że ta konkurencja pojawi się w polskiej edycji

Pewnie się pojawi - licencję na ten program kupuje się w całosci - razem z konkurencjami. Więc, gdyby Polacy wyrzucili tak widowiskową konkurencję byliby skończonymi głupcami. We francuskim "Le Royaume" też mają to zadanie...

podmark

Wczoraj w końcu pojechałem do Grodca - pozwiedzac zamek. Oprócz tego, że strasznie trudno znalec tą wioskę to jeszcez nie ma żadnego szyldu - żadnej reklamy. Ale w końcu trafilismy - samochód zostawilismy przy takim kosciółku, bo już powoli się zakopywalismy :). Ogólnie to zameczek fajny - byłem w tych wszystkich pomieszczeniach, gdzie kręcono program - w tej sali bankietowe, "niby" kuchni (wszystkie meble kuchenne wywiezione), sypialni uczestników, łazience (bez wanny i strasznie brudnej) no i w pokoju mistrza gry, gdzie w kamiennym stole są wykute takie dołki, w które się wkłada te płytki ze zdjęciami uczestników. Zajrzałem na chwilę do chaty biednych - ciemno strasznie. No i zastanawiałem się , jak zrobic tą pierwszą konkurencję - ja bym się chyba nie wyplątał z tych linek.

No i rozmawiałem z kasztelanem - mówił, że w tym roku realizowac mają swój program Grecy (kupili licencję, ale niewiadomo, czy wybiorą Grodziec na miejsce realizacji), Amerykanie i Polacy - TVN odwiedził warownię podczas realizacji "Oberona". Dodatkowo jakis amerykański producent chce w połowie lutego zwiesc tu swoje gwiazdy i zrealizowac jakis horror. No i ponoc dzwonili także z ATM-u, którzy też by chcieli cos kręcic przez parę dni (pewnie "Pierwszą miłosc - 700 lat wczesniej" :devil: ).

A oto 2 foteczki z pięknego osnieżonego zamku w Grodcu:

Pudelek

TVN bez reality drama Riket?

Maleją szanse na realizację polskiej wersji reality drama "Riket" (Królestwo"). Zamek w Grodcu nie zagosci w najbliższym czasie w naszej telewizji. Stacja TVN wbrew prasowym zapowiedziom może nie wyemitować programu jesienią.
Komercyjny nadawca był zainteresowany projektem, odbyły się pierwsze wstępne rozmowy. Na przełomie stycznia i lutego ekipa kanału miała wizytować obiekt. Wspólne ustalenia jednak wstrzymano. -Być może wrócimy do nich w sierpniu- poinformował nas kasztelan zamku Zenon Bernacki.

Mniej optymizmu znajduje w sobie Edward Miszczak, dyr. programowy TVN, który w rozmowie z nami zaprzeczył opisywanym przez różne media planom emisji "Królestwa".

Podczas gdy żadna polska stacja nie chce zainwestować w audycję, jej potencjał odkrywają kolejne zagraniczne media. W sobotę, 18 lutego jedna z największych stacji we Francji (TF1) wyemituje pierwsze odcinki reality drama "Le Royaume", zrealizowanego w polskim obiekcie. Przedsięwzięcie będzie pokazywane w prime-time o godzinie 20.50.

Żródło: Medialink

Luxis

Tylko nie to...
to co my bedziemy oglądać na jesień i ciekawe dlaczego TVNzrezygnował z tego :hmm:
jesli niebędzie tego, to licze na nowego Robinsona (oczywiscie tak sie nie stanie... :() lub na BB (choć to też są małe szanse, bo jest tam realizowany program sądowniczy TVNu) :( jestem negatywnie bardzo rozczarowany, czyżby niebyło nic nowego prócz Super Niani na jesień?? oby nie.... :/