C2H5OH

Zaczęty przez Showmag, Pn, 05 Cze 2006, 21:41:59

Showmag

"C2H5OH" - reality show z alkoholikami
Czwartek, 01.06.2006, 10:08

Stacja TV4 i wrocławski producent ATM pracują nad formułą nowego reality show, które ma przełamać tabu dotyczące problemu alkoholizmu. Widowisko, pod roboczym tytułem "C2H5OH", pojawi się w telewizji jesienią. "Czegos takiego nikt jeszcze nie zrobił" - mówi Piotr Fajks, prezes TV4. Program jest wspólnym pomysłem stacji i producenta. Trwają już poszukiwania uczestników. Nie będzie jednak ani castingu, ani ogłoszeń w prasie. Producenci nawiązali kontakt z klubami anonimowych alkoholików, w których poszukiwani są uczestnicy. Kamery przez trzy miesiące będą towarzyszyć alkoholikom w terapii. Pokazane zostanie ich codzienne życie, nagrane zwierzenia, rozmowy z terapeutą. Nowy program wiąże się z dużym ryzykiem. W Niemczech niepowodzeniem okazało się reality show, którego uczestnicy walczyli z otyłoscią. "W biznesie telewizyjnym trzeba podejmować ryzyko" - stwierdza jednak Fajks.

[Dziennik]

joker

:sciana: kolejne RS, pełne zbędnego gadania :bye:

Pudelek

Obawiam się, że bedzie to cos bardziej podobnego do "Miasta marzeń" lub "Chcę być piękna" niż do "Big Diet".

podmark

Tak dokładnei to chyba nie będzie reality show, tylko telenowela dokumentalna. Szwedzi zrobili podobny społeczny eksperyment "No Smoking", gdzie obserwowano grupę ludzi, którzy postanowili przestać palić. Ciekawe, co im wyjdzie w Tv 4...

Pudelek

A to ten program ma być tym szokującym reality show, który ATM zapowiada od pół roku?
Jak tak, to już w tej chwili jestem mocno zawiedziony  :( ...

podmark

Nie Pikachu - pomyliłes firmy  :nie!:  Ten kontrowersyjny reality show w TV 4 zapowiedziała Mastiff Media Polska...

alexander

To dobrze bo to będzie raczej klapa ten alkoholowy reality!?

Luxis

No ciekawe co to będzie i czy im wyjdzie... :hmm:

fryz22

Widze ze wyobraznia pracuje coraz bardziej zeby przyciagnac widzow :szok:

Dziekuje :devil:

podmark

Cytat: fryz22Widze ze wyobraznia pracuje coraz bardziej zeby przyciagnac widzow :szok:

Ale własnie człowieku o to chodzi - każda telewizja opracowuje innowacyjne projekty, aby tym zainteresować odbiorców. Idąc Twoim typem rozumowania, pewnie zatrzymalibysmy się na jednym kanale telewizji publicznej i nadawaniu "Teleranka"  :devil:

fryz22

Drogi Podmarczusiu z mojego posta wyciagneles wnioski o moim rozumowaniu takie jakie sam chciales. Przeciez niczego nie skrytykowalem, to bylo zwykle pozytywne stwierdzenie. I tak naprawde co ty wiesz o moim rozumowaniu. Chyba ogladales za duzo "teleranka", jezeli myslisz ze mozesz pisac o mnie takie rzeczy na podstawie tamtego posta.

Dziekuje :devil:

kuba234567

Musze przyznać, ze bardzo oryginalna nazwa C2H5OH. Mysle, że moze przyciagnąć to wielu widzów przed telewizory, a czy jest to trafny pomysł to się dopiero dowiemy. :)

Pudelek

Pomysł całkiem całkiem. Ale najwięcej zależy od uczestników. Mam nadzieje, że nie będą to sami ludzie z marginesu społecznego, którzy będą tylko narzekać, jak to w życiu im nic nie wyszło...

kuba234567

No własnie jacy będą uczestnicy tak bedzie popularny ten program, a wiec miejmy nadzieje, że nie będzie le.

rosolek89

Już widzę te tłumy na castingu :P