Akademia Polityczna

Zaczęty przez Showmag, Nd, 13 Lip 2008, 03:24:58

Showmag

"Idol polityczny" w Superstacji
Superstacja pracuje nad nowym programem reality show "Idol polityczny", w którym uczestnicy będą mogli wcielić się w rolę polityka i podjąć się wyzwań, z którymi posłowie mają do czynienia na co dzień. Obecnie Superstacja czeka na zgłoszenia od osób, chcących wystąpić w widowisku.

Więcej: https://showmag.info/2008/07/12/idol-polityczny-w-superstacji/

chatiflatt

Nigdzie nie jest podane jaka firma będzie produkować ten rs.

Sciągnąłem sobie formularz, oto zawarte w nim pytania:
CytatIMIĘ I NAZWISKO....................................................................................
DATA URODZENIA...................................................................................
ADRES ZAMIESZKANIA............................................................................
NUMER TELEFONU..................................................................................
BYŁEM..........................
JESTEM.......................
BĘDĘ...........................
POLITYKA TO.....................
POLITYK, KTÓREGO CHCIAŁBYM NAŚLADOWAĆ.............
DOBRY POLITYK POWINIEN CECHOWAĆ SIĘ................
MOJE WADY TO............
MOJE ZALETY TO..........
CZY JESTEM OSOB¡ DYSPOZYCYJN¡?..................
W PROGRAMIE TELEWIZYJNYM NIGDY NIE.................
NAJBARDZIEJ SZALONA RZECZ, KTÓR¡ ZROBIŁEM TO...........
ZŁOTA MYŚL POLITYKA, KTÓREJ NIGDY NIE ZAPOMNĘ..............
GDZIE JEST BOLEK?............
CO JEST W SZAFIE PUŁKOWNIKA LESIAKA?..........
CO JEST W LAPTOPIE PATRYCJI KOTECKIEJ?..............
CO ZABRAŁA DANUTA WAŁĘSA Z PAŁACU PREZYDENCKIEGO W 1995 ROKU?...........
Podoba mi się formuła tego programu oraz jego zasady. Domyślam się iż wykonanie będzie złe, a szkoda. Pomysł ciekawy, czy oparty na własnej inwencji Superstacji czy na wykupionej licencji?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Na świecie był już taki program, ale czy oni wykupili licencję to nie wiem. Myślałem, że to wymarzony projekt Rinke Rooyensa, ale po tym, co zobaczyłem na dole formularza (że produkować to będzie Superstacja) już wiem, że to będzie dno... Rochstar może by to jeszcze fajnie wykonał.

Showmag

"Idol polityczny" już od września
Reality show "Idol polityczny", do którego casting ogłosiła niedawno Superstacja, pojawi się na antenie we wrześniu tego roku. Wiadomo już, że widowisko emitowane będzie raz w tygodniu.

Więcej: https://showmag.info/2008/07/23/idol-polityczny-juz-od-wrzesnia/

Kuba 942

Po Superstacji wiele się nie spodziewam

Showmag

Ruszają castingi do "Idola politycznego"
Superstacja rozpoczęła castingi do nowego programu talent-search show - "Idol polityczny", którego emisja powinna wystartować na przełomie października i listopada. Uczestników programu oceniać będą m.in. Kuba Wątły i Wojciech Jabłoński.

Więcej: https://showmag.info/2008/08/22/ruszaja-castingi-do-idola-politycznego/

Kuba 942

Ja jestem ciekawy co z tym programem. Mamy koniec października a jak na razie cisza. Na stronie głównej Superstacji wciąż zachęcają do pobrania i wypełnienia formularza zgłoszeniowego.

DJ Ice

Program - z tego co wiem - pojawi się w listopadzie.
Co do castingów, to one już były - rekrutacja została przeprowadzona, reklam zachęcających do udziału w programie - nie emitują.

Kuba 942

Jak podaje press.pl:

Firma producencka Zuza Pictures, która miała realizować na zlecenie Superstacji program "Akademia Polityczna", chce zainteresować formatem inne telewizje.
Pierwotnie zakładano, że "Akademia Polityczna" (wówczas pod nazwą "Idol polityczny") pojawi się w ramówce Superstacji we wrześniu ub.r. Potem premierę przełożono na grudzień ub.r. Ostatecznie program nie został wyprodukowany. Zuza Pictures zamierza zaproponować "Akademię Polityczną" innym stacjom. – Kończymy prace nad scenariuszem, dopracowujemy detale techniczne i produkcyjne. Po zgromadzeniu całej dokumentacji złożymy propozycje do działów programowych poszczególnych stacji – mówi Leszek Pełszyk, producent w Zuza Pictures. "Akademia Polityczna" to program reality show, mający wyłonić przez jurorów osobę najlepiej wcielającą się w rolę polityka.

Ciekawe kto to weźmie  :hmm: Puls, może Tele 5? A może jakaś inna telewizja informacyjna

Ice

Tele5? Bez żartów...

No i jak wynika z newsa format chcą zaprezentować innym stacjom. :) Wątpię, aby to były inne stacje newsowe. No i w sumie uważam, że nikt tego nie ruszy.