Gwiazdy tańczą na lodzie

Zaczęty przez Pudelek, Pt, 08 Cze 2007, 20:16:21

joker

Ciekawe co wyjdzie z tego podzielenia programu, bo KRRiT zapowiada walkę, oto fragmenty artykułu z onet.pl
Cytat: onet.plKrajowa Rada Radiofonii i Telewizji zapowiada, że wykorzysta wszelkie srodki prawne, by nie dopuscić do przerywania programów TVP reklamami. Rada odniosła się tym samym do zapowiedzi, iż widowiska TVP "Gwiazdy tańczą na lodzie" i "Przebojowa noc" mają być dzielone na dwie, odrębne częsci, między którymi pojawi się blok reklamowy.

- Za bulwersujące należy uznać pojawiające się informacje, iż TVP S.A., wykorzystując wzbudzającą wątpliwosci interpretację prawa, zamierza w najbliższym czasie emitować audycje rozrywkowe, które będzie przerywać reklamami - napisała szefowa.

(...)

Rzeczniczka TVP Aneta Wrona wyjasnia, że widowisko "Gwiazdy tańczą na lodzie" i "Przebojowa noc" będą dzielone na dwie częsci ze względu na stopień skomplikowania technicznego tego rodzaju produkcji. Np. po występach gwiazd na lodzie w pierwszej częsci programu - jak powiedziała Wrona - konieczne jest wprowadzenie kilkunastominutowej przerwy, przeznaczonej na profesjonalne oczyszczenie i wyrównanie tafli lodowej.

"W związku z powyższym zaistniała koniecznosć podzielenia audycji na dwie częsci, stanowiące odrębne całosci, zamknięte dodatkowo napisami końcowymi. Po zakończeniu emisji pierwszej częsci TVP2 pokaże przede wszystkim materiały zza kulis, reportaże, ciekawostki o gwiazdach programu itp. Towarzyszyć im będzie emisja reklam. Druga częsć audycji rozpocznie się po wprowadzeniu jej osobną zapowiedzią, jako wydzielona całosć" - dodała rzeczniczka TVP.
https://wiadomosci.onet.pl/1597425,11,item.html

chatiflatt

Cytat: podmarkProsty sposób na większe zyski z reklam. Znowu będzie afera ze sztucznym dzieleniem programu, jak to było w przypadku "Załóż się".
Zresztą TVP już coraz częsciej emituje reklamy w srodku programu. Zobaczcie choć jeden odcinek "Pytania na sniadanie"

no własnie, i tutaj KRRiT nie krzyczała i nie krzyczy??  :hmm:  :plask:
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Luxis

ja o TVP już wcale sie nie wypowiadam...
P.S.Już nawet kultowe kiedys Studio 2 telewizji publicznej będzie miało swoją  reaktywację, a gdzie...  w TVN :D "Studio Złote Tarasy", bo tak będzie się nazywała audycja będzie prowadzona m.in. przez Ewę Drzyzgę oraz Martynę Wojciechowską :] moim zdaniem kapitalny pomysł z super prowadzącymi :) (w tym czasie nie ma nic ciekawego w telewizji, prócz starych filmów i powtórek) w skład tego programu (emisja niedziele 14-17:30) wejdzie m.in. Co za Tydzień i Zielone Drzwi, znane już z tego pasma popołudniowego.

Pudelek

Na TVP2 rozpoczęło się (chyba) wczoraj wielkie odliczanie. Co jakis czas w lewym dolnym rogu pokazuje się reklama programu z informacją za ile dni odbędzie się premiera. Obecnie pozostało 19 dni do startu.

Pudelek

Kulisy Gwiazd na Lodzie
Awantura o faceta i brak depilacji.

Jeszcze się na dobre nie zaczęło, aż już iskry idą. Podczas prezentacji par Gwiazd na lodzie doszło do paru ciekawych sytuacji.

Super Express przytoczył wymianę zdań między dwiema urodziwymi paniami. Okazuje się, że Tatiana Okupnik i Olga Borys rywalizują o względy łyżwiarza Sławka Borowieckiego.

- Myslę, że on woli mnie obracać i podrzucać - mówi Okupnik. - Może i lubi cię podrzucać, ale na pewno nie robiłas z nim tego, co robiłam ja - odparowuje Olga.

Mimo, iż obie Panie mają poukładane życie osobiste i romansu raczej nie szukają, chcą być jedynym punktem adaracji łyżwiaża. Prowadzącą show pan Bartek uczy kilku ciekawych tricków, a aktorkę przygotowuje do konkursowej rywalizacji.

Tę małą awanturkę przyćmiła Doda. Do fotografujących reporterów wykrzyczała Doda, Doda, zrób mi loda!. Wzbudziła chwilową konsternację.

Nie mniejszą niż Ewelina Serafin. Pisalismy już o tym jak niesmiełe dziewcze zapamiętało się w tacu pokazując swoje wdzięki. Bystre oko reporterów Super Expressu wyłapało, że się aktorce zapomniało wydepilować tu i ówdzie. Z pewnoscią teraz już będzie o tym pamiętała.

Show jeszcze nie ruszyło, a już budzi emocje.
kozaczek.pl

Jakie show takie emocje...
:devil:

Luxis

Beznadzieja... te ich gwiazdy to nawet nie gwiazdeczki...
P.S.Kammel już tam nie wystapi, bo został wyrzucony z TVP :P

podmark

No i dzisiaj był (a nawet chyba jeszcze jest) pierwszy odcinek "Gwiazdy tańczą na lodzie". Pozwolę sobie skopiować posta napisanego na tvnfakty.pl , bo idealnie w nim oddałem, co sądzę o nowej produkcji TVP.

Z przykrością stwierdzam, że tematyka programu mnie nie interesuje i wyszedłem z salonu :). Wszystko niby dobre, jednak dla mnie to nie to.

Studio:
Wygląda ciekawie, czyli tak samo, jak za granicą. Kamilo - tunel nie jest ściągnięty z JOŚ, tylko z formatu, a to różnica - producenci kupując licencję dostają też plany scenografii. Wygląda to całkiem dobrze, choć gdzieś dodałbym orkiestrę, by muzyka była na żywo.

Prowadzący:
Tatiana sobie jakoś radzi, choć playback na początku się zaciął i troszkę komicznie to wyglądało, kiedy już otwierała usta do innych słów, a tu powtórka ostatnich wyrazów :).
Kurzajewski denerwujący (bardziej niż Gąsowski i Cichopek razem wzięci). Przejął styl mówienia Maxa Kolonko. Chce zaszpanować tym, jak to on jest "amerikansky"  :devil:

Jury:
Wszyscy ujdą, prócz Dody. Polubiłem panią Marię - bardzo sympatyczna kobieta. A Doda to porażka. Mam wrażenie, że już się kończy - ludziom już powoli nudzą się jej teksty, a to jak potraktowała Eweliną Serafin tylko pokazuje, że nie ma klasy - powinna ocenić jej taniec, a nie załatwiać swoje osobiste sprawy i animozje. Ciekawe, co powie za tydzień Sadowskiej, która otwarcie przyznała, że jej nie szanuje ? Wywyższa się (ten tron jest przesadą - producenci wykazali brak szacunku dla innych członków jury, którym dano normalne foteliki). Wiadomo, że Doda przyciągnie widzów, ale jakim kosztem ? Jest jej osobą zniesmaczony.

Realizacja:
Kilka wpadek zaliczyli, jednak i tak nie są to jakieś potworne przewinienia - nowy program, więc wybaczam. Rewelacyjny jest operator, który jeździ na łyżwach w czasie tańca pary.

Uczestnicy dzisiaj pokazali, że jednak da się nauczyć jeździć na łyżwach w tak krótkim czasie. Piotr Zelt był świetny.

Chociaż 4+ w skali ocen szkolnych, to kolejnych odcinków oglądał chyba nie będę - nie interesuje mnie to. Zresztą, widząc tendencje spadkową popularności wszelkich programów z gwiazdami można stwierdzić, że Polska podobnie, jak reszta świata powoli będzie odchodzić od celebrity formats. I chyba bardzo dobrze :). Co za dużo, to niezdrowo.

Reality Omega

pierwszy odcinek to porażka, 4 pary tańczące po 2min w ciągu 2 godzin, tyle gadania bez sensu, nie wiem czy ktokolwiek obejrzał to od początku do końca bez zmiany kanału  :sciana: nie powinni tak robić bo to na pewno nie zachęciło widzów do dalszego oglądania. Wiadomo że następne odcinki będą ciekawsze bo będzie już tańczyło normalnie 11 par, więc show nie skreślam, tylko ten pierwszy odcinek...  :vomit:

joker

hym... to widzę, że miałem szczęście bo przerzuciłem w czasie kiedy na czwórce były reklamy i trafiłem na jakąś tańczącą parę i szczerze mówiąc to też mi się nie spodobało. Pokazali jedną figurę łyżwiarską, a reszta to były jakieś przytupy i machanie rękami :los:
Trochę "dzika" widownia - sporo transparentów, w czasie występu było słychać jak publiczność bije brawo

Exile

Najbardziej mnie wkurza Doda... za kogo ona sie ma, jak se zrobiła sylikonowe cycki, to może po wszystkich jeździć?I ten jej fotel... ja bym ja po prostu stamtąd wypieprzył

Kardines

A dla mnie Doda jest jedynym powodem dla którego obejrzałem to do końca :P Gdyby jej nie bylo to wyłaczyłbym po 20 minutach bo cała reszta wiała nudą.

Exile

Ale nie rozumiecie, że w TVP na coś takiego nie może być miejsca? To nie jest komercyjna stacja, gdzie można sobie pozwolić na propagowanie jakieś odczłowieczonej lalki. To telewizja publiczna, gdzie ma być kultura.

Goku

Ten program to jakaś pomyłka!!! :O Doda jest jedyną sprawiedliwą jurorką... Przecież ta Serafin prawie w ogóle się nie ruszała!!! Dopiero pod koniec zaczęła wisieć na tym tancerzu nadal nic nie robiąc... A prowadzący chyba pomylili ten program z "Jak Oni śpiewają"... Żałosne... Nie wiem czy obejrzę następny odcinek... Jeśli tak to tylko z ciekawości...

Pudelek

Jedynie o ciekawość widzow właśnie tu chodzi. Oryginalnością ten program nie grzeszy. Schematyczny plan programu, podobne prowadzenie i stereotypowe jury. Doda to mix psychola Wojewódzkiego i divy Górniak.  Sposób oceniania przez jury i widzów(skala ocen do 10 i wyciąganie średniej z ocen jury, a potem druga połowa to smsy widzów) to również mix wspomnianych wcześniej programów.

chatiflatt

oi, czuję że jutro pudelek i lansik będą się rozpisywały o debilu na lodzie Salecie i o dialogu Doda-Okupnik - tak Doda, ciągniemy ciągniemy... ten program... jesteśmy na lodzie

program do bani, prowadzenie do d***...
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston