Who Wants to be a Superhero?

Zaczęty przez Showmag, Pn, 31 Lip 2006, 00:08:07

Showmag

Superbohater z reality show
Poniedziałek, 31.07.2006, 00:02

W ubiegły czwartek w Stanach Zjednoczonych miał swoją premierę nowy talent-search show. Tym razem nie chodzi jednak o kolejne poszukiwania gwiazd sceny muzycznej lub tanecznej, ale o... superbohaterów. W "Who Wants to be a Superhero?" bierze udział 11 uczestników, chcących zostać prawdziwymi superbohaterami. Kandydaci zamieszkują tajemne miejsce, wypełnione kamerami i mikrofonami. Wszyscy skrywają swą prawdziwą tożsamosć za kostiumami i przybrali superbohaterskie imiona, takie jak: Cell Phone Girl, Creature, Iron Enforcer, Fat Momma, Feedback, Lemuria, Levity, Major Victory, Monkey Woman, Nitro G oraz Ty'veculus. Na swojej drodze zawodnicy będą musieli wykonywać zadania sprawdzające ich odwagę, sprawiedliwosć, poswięcenie, współczucie i pomysłowosć. Kandydatów oceni legendarny Stan Lee - twórca takich komiksowych postaci jak Spider-Man, X-Men, Daredevil, Hulk i Fantastycza Czwórka. Po 6 tygodniach gry wyłoniony zostanie zwycięzca, który otrzyma najlepszą nagrodę w dziejach wszelkich reality shows: niesmiertelnosć! Stan Lee osobiscie uwieczni zwycięzcę na kartach komiksu, tworząc zupełnie nową serię komiksową opowiadającą o jego przygodach. Nagrodę główną stanowi także udział w superbohaterskim filmie. "Who Wants to be a Superhero?" można oglądać w każdy czwartek na kanale SciFi.

[showmag.info]

joker

nagroda fajna, pomysł beznadziejny!

alexander

Hehe podoba mi się to! Ciekawe czy można sciągnąć, chętnie zobacze zmagania nowych bohaterów!

podmark

Czy to jest tylko talent show to nie wiem - mi się wydaje, że celem producentów było przede wszystkim wysmianie uczestników. Zresztą Ci uczestnicy też są jacys dziwni - za komiks ze swoim udziałem  :kreci:  robią z siebie idiotów przed kamerami...

Showmag

Całosć oczywiscie wyglada dosc groteskowo, ale gdyby celem producentów było wysmianie uczestników, to Stan Lee, który całe życie poswięcił tworzeniu komiksow, nie zgodziłby się prowadzić tego programu.

Luxis

nie wypowiem się na ten temat, bo wg. mnie to już telewizja wymysla beznadziejne programy, tylko dla sensacji, popularnosci, kasy i zapchania czyms ramówki... :/

Pudelek

Chyba tylko dla zapchania ramówki bo o sensacji i popularnosci, a co za tym idzie o kasie nie ma tu mowy...

Showmag

Wyłoniono nowego superbohatera

W zeszłym tygodniu zakończyła się emisja talent-search show "Who Wants to be a Superhero?", w którym poszukiwano nowego superbohatera.

Przez 6 tygodni, 11 uczestników musiało wykonywać zadania sprawdzające ich odwagę, sprawiedliwosć, poswięcenie, współczucie i pomysłowosć. Do wielkiego finału dotarły dwie osoby: 42-letnia Nell Wilson - Fat Momma i 34-letni Matthew Atherton - Feedback. Wszystkich kandydatów oceniał legendarny Stan Lee - twórca takich komiksowych postaci jak Spider-Man, X-Men, Daredevil, Hulk i Fantastycza Czwórka. To własnie jego decyzją, nowym komiksowym superbohaterem został Feedback.

Matthew Atherton otrzyma najlepszą nagrodę w dziejach wszelkich reality shows: niesmiertelnosć. Stan Lee osobiscie uwieczni zwycięzcę na kartach komiksu, tworząc zupełnie nową serię komiksową opowiadającą o jego przygodach. Komiks wydawany będzie przez wydawnictwo Dark Horse. Nagrodę główną stanowi także udział w superbohaterskim serialu telewizyjnym.

Luxis

phehehe :P dobre, ten reality show
P.S.U nas by było dwóch superbohaterów, gdyby społeczeństwo miało głosować moherowe: kaczki nasze by były superbohaterami :P

Showmag

Powstanie druga edycja "Who Wants to be a Superhero?"
Następnego lata w amerykańskiej stacji SciFi pojawi się druga edycja reality show "Who Wants to be a Superhero?", w którym oglądać będziemy poszukiwania nowego superbohatera.

Producenci informują, że pierwszy sezon widowiska uzyskał dobre wyniki oglądalnosci - oglądało go około 1,5 miliona widzów, a program przyciągnął przed ekrany głównie młodą widownię.

Druga edycja reality show zostanie przedłużona z 6 do 10 epizodów. Zwycięzca widowiska będzie uwieczniony na kartach własnego komiksu. Prowadzącym i producentem programu ponownie będzie Stan Lee - twórca takich komiksowych postaci jak Spider-Man, X-Men, Daredevil, Hulk i Fantastycza Czwórka.

alexander

Własnie postanowiłem sciągnąć 1 sezon i obejrzeć ten reality. No jak dla mnie 1,5 mln to nie wiele ale skoro to zadowala stację... Jakos 1 mln widzów "Passions" ich nie przekonał i wyemitowali tylko 72 odcinki i STOP... Ale 2 sezon nie będzie już taki dobry jak 1 lecz napewno jesli tylko spodoba mi się 1 sciągne i ten nowy.

podmark

Alexandrze - 72 odcinki to mało ??  :buzz:  :buzz:  Wg mnie to bardzo dużo, jak na niepopularny serial. Poza tym te 1,5 miliona zadowala stację, która nie ma ogólnokrajowego zasięgu, a jest dostępna jedynie w kablówkach. Poza tym w USA jest duża konkurencja, jesli chodzi o stacje tv i ich programy :)

alexander

72 to mało w stosunku do tego co emituje NBC, tam obecnie emitowany jest 1847 odcinek a serial mnie wciągnął i sciągam każdy odcinek! Polecam was Passions!
No dokładnie tam jest mnóstwo stacji i w najlepszym czasie emitowane jest 10 ciekawych seriali czy programów więc wiadomo ,że nie da się wszystkiego odrazu oglądać... :) Ale fajnie ,że będzie 2 edycja bo zapowiada się fajny reality czekam aż scągne całosć.

Showmag

Druga edycja "Who Wants to be a Superhero?" od 25 lipca

25 lipca w amerykańskiej stacji SciFi ruszy druga edycja reality show "Who Wants to be a Superhero?", w którym oglądać będziemy poszukiwania kolejnego superbohatera.

Pierwszy sezon widowiska emitowany był podczas ubiegłorocznych wakacji i sledziło go około 1,5 miliona widzów. Druga edycja reality show zostanie przedłużona z 6 do 10 epizodów. Zwycięzca widowiska będzie uwieczniony na kartach własnego komiksu. Prowadzącym i producentem programu ponownie będzie Stan Lee - twórca takich komiksowych postaci jak Spider-Man, X-Men, Daredevil, Hulk i Fantastycza Czwórka.