Wyprawa Robinson

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:51:43

Rosa

Cytat: Adminz kolei kampania reklamowa była marniutka (i stad slabe wyniki pierwszych odcinkow).
To była jakas kampania reklamowa :)
TVN popelnil masę błedów przy produkcji i relizacji tego programu (poczynając od castingu) ale i tak jak to sie mowi "lepszy rydz niż nic".

podmark

Dokladnie, kampania - o ile byla- byla bardzo slaba. Powinni na bilboardach w wiekszych miastach dac zdjęcie tego statku, którym przyplyneli uczestiny i smiglowca nad nim i dac podpis: "Polacy na bezludnych wyspach. Tego jeszcze nie bylo !!!" , czy cos w tym rodzaju. Mysleli, że jak w kilku gazetach o tym programie napiszą to bedzie wszystko. Oni przeznaczyli kilkanascie milionów zlotych na realizacje, ale na promocje szczedzili, a emisja rzeczywiscie byla za pozno. Powinni to puscic po pierwsze nie w poniedzialki i wtorki, ale w soboty i niedziele, ok 20:00, a nie eksperymentowac z przedluzeniem prime time do niewiedomo której w nocy! Mam nadzieje, że poprawi sie to w drugiej edycji.

Showmag

własciwie to mozna sie pokusic na stwierdzenie, ze TVN takie wyniki ogladalnosci "Wyprawy Robinson" uzyskała na własne zyczenie. nie dosc ze sami na tym stracili, to byc moze pozbawili widzow mozliwosci ogladania drugiej edycji

Luxis

odwołując się do postu Rosa z tematu Survivor, to najlepiej robi Szwecja od samego początku (tj. 1997), edycja co rok... nienudzi sie widzom, opracowana strategia, mam tylko ogromną nadzieję, że TVN ma dla nas niespodziankę na nastepny rok w postaci nowego Robinsona...

podmark

"Wyprawa Robinson" powróciła !!! Na razie tylko w powtórkach, ale kto wie... Może .... W moim sercu na nowo rozgrywa się walka o 100 tysiecy zlotych  :mlotkiem:   Co ja bredze? Jakos glupio sie ogląda program, kiedy juz wiadomo, kto wygral... Ale musze przyznac, że po dzisiejszym prologu Kasia wydawala sie prawie zerowym kandydatem na zwyciezce. Jednak pozory mylą  :los:

Kotelet

Program nawet dobry, jednak jak to zawse bywa TVN zmarnowal licencje. Zgodze sie ze slowami napisanymi wyzej, trzeba bylo zrobic ten program z rozmachem, a nie dac "marne" 100 tys... Troche szkoda bo przy nastepnej edycji moze by sie cos poprawilo?

Rosa

Obejrzalem wczoraj ponownie pierwsze 2 odcinki i przypomnialy mi sie wszystkie wady.
1. Zawodnicy KOMPLETNIE nieprzygotowani do programu. Nie wiem czy przechodzili jakies podstawowe szkolenie ale jesli tak to cos w tym szkoleniu nie wypalilo.
Mają wodę w butelkach (wszyscy) a mimo to JUŻ na statku facet pada jak mucha a to samo dzieje sie póniej z Gosią której chyba wydawalo się że przyjechala na wakacje do tropików.
2. Nie rozumiem czemu pożalowano na bilet dla jakiegos zawodnika rezerwowego ( w edycjach amerykańskich ZAWSZE jest jakas rezerwa)
3. Już w 1 edycji amerykańskiej na samym początku zawodników wrzucono do wody w bardzo dużej odleglosci od brzegu i musieli oni plynąc do brzegu ok 4 godzin a u nas to raczej to bylo ze 100, 200 m a i tak wyglądalo to fatalnie.
4. Przed dotarciem na wyspę (znowu porownuje do amerykańskich, bo nie wiem jak to było np w edycji szwedzkiej) zawodnikow ZAWSZE obowiązuje zakaz komunikowania ze sobą podczas gdy w Robinsonie na wyspe dotarła grupka znajomych.
5.Nie wiem czy to realizacja, czy edycja ale faktem jest że cos zrobiono na tyle tragicznie iz potrzebny jest NARRATOR ktory komentuje wydarzenia.

To na razie tyle krytyki  :gwizd:

6. Najważniejsze że program BYŁ i mozna zrobic drugą edycję w ktorej mozna wyciągnąć pewne wnioski i z programu niezłego uczynić program bardzo dobry.

podmark

Powtórki "Wyprawy Robinson" zakończą się już 4 sierpnia. Ciekawe, czym uraczy nas stacja Waltera w drugim miesiącu wakacji ? Jak myslicie? Może puszczą niektóre odcinki "Jestem jaki jestem" ?

[ Dodano: Pią 08 Lip, 2005 10:29 ]
Już wiem , co bedzie po "Robinsonie" i niestety mie będzie to reality show :-(((. Będzie to serial "Kobra - oddział specjalny"

szymoncz

Słuchajcie, a ne wiecie co się dzieje z Wincentym???Czy przeniósł się gdzies, bo kurcze, długo go nie ma na gg...A wczesnij mneij więcej 2 razy w tygodniu był dostępny...

Pudelek

Cytat: szymonczSłuchajcie, a ne wiecie co się dzieje z Wincentym???Czy przeniósł się gdzies, bo kurcze, długo go nie ma na gg...A wczesnij mneij więcej 2 razy w tygodniu był dostępny...

Może miał już dosyć Twojego wypytywania i używa statusu Niewidoczny  :los:
Zresztą skąd wiesz, że rozmawiałes akurat z Nim. Szukając w spisie użytkowników GG możesz znależć nawet Kylie Minogue :los:

Showmag

może temu komus już się znudziła zabawa w podszywanie i już nie zaglada na gg ;)

szymoncz

Nie, nie to był napewno prawdziwy Wincenty...jego charakter wypowiedzi był poprostu identyczny jak w programie, a jak go się pytałem o cos, on mi to  opowiadał z wielkimi szczegółami, które okazały się być prawdą, ponieważ te szczegóły potwierzdził na swoim chacie Kuba Palacz.

Showmag

Gosia Bugajska i Hubert Urbański w teledysku
Piątek, 22.07.2005, 00:49

Gosia Bugajska (znana z reality show "Wyprawa Robinson 2004") i Hubert Urbański wystąpili w teledysku do piosenki "Wczoraj" hip-hopowej grupy Red & Spinache. Ubrana jedynie w bikini, Gosia spiewa w saunie i czule dotyka rapera. Natomiast Hubert Urbański pojawia się w końcowej, kilkusekundowej sekwencji klipu. Popularny prezenter wciąga koszulę, poprawia krawat i włosy, po czym opuszcza toaletę zaraz po półnagich dziewczynach.

[showmag.info / szymoncz]

boss01

w porównaniu do zachodnich edycji to byla taka cienizna, ze szok.
tvn chcial sobie zapchac czas antenowy i to co inne stacje pokazywaly w jednym odcinku oni pokazywali w dwoch.

Showmag

o tym juz tu była mowa.. moglbys sie wysilic aby napisac cos nowego, czy moze masz zamiar porownywac wszystkie programy do zachodnich edycji?  :kreci: