Wyprawa Robinson

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:51:43

Luxis

Cytat: Rosa(pierwszym był brak promocji)
no sorry ale promocja była... fakt zbyt duża nie, ale jednak :/
były w gazetach banery promocyjny, w tv, na billboardach nie pamiętam w internecie...

Showmag

Jakos tej promocji nie zauwazylem. Owszem, jesienią 2004 widzialem w prasie i na ulicach reklamy wszelkich nowych tvnowskich produkcji, ale ani razu nie natknąlem się na reklamę "Wyprawy". Propomocja w samym tvnie byla z kolei taka, że te spoty w ogole nie zachecaly do obejrzenia programu, a wrecz - zniechęcały. Do dzis pamietam te niezwykle profesjonalne zapowiedzi z hasłami reklamowymi typu: "Wyprawa Robinson - bitwa o spaghetti!". Zresztą te cudowne zapowiedzi mozna do dzis podziwiać z rozdziawionymi ustami na oficjalnej stronie programu - ktora jako jedyna w tym wszystkim zostala zrobiona profesjonalnie. Tylko taki jeden maly szczegol: po co komu była witryna internetowa, ktora nie sluzyla propomocji programu, a byla jakims dodatkiem dla uważnych widzow, ktorzy po napisach koncowych dostrzegli napis wyprawarobinson.onet.pl? Promocja zawiodla na calej linii.

World Idol

Tak, to też prawda. Promocja kulała. A szkoda, bo ta potrafi zdziałać cuda - często widz po obejrzeniu dobrej reklamy wmawia sobie, że dany program/produkt jest swietny, zauważa w nim tylko dobre cechy. Chociaż uważam, że jesli chodzi o Wyprawę Robinson nie trzeba sobie było nic wmawiać - to dobry RS.

podmark

Bannery w gazetach były - było to zdjęcie plaży, gdzie w piasku był wyryty napis: "Wyprawa Robinson" i pod tym był wydrukowany, że jest w poniedziałki i wtorki.

paintx

Owszem byly ale ilosc ich byla widocznie nie wystarczalna, bo nie oczekujmy od wszystkich ze bada siedziec przed tv 24h i czekac na zajawki programow lub tez chodzic po calym miescie i szukac czy sie przypadkiem gdzies jakis bilbord nie pokazal :)

Pudelek

Tak sobie myslę, że gdyby przy trzech osobach również zrobiono radę wyspy jak w amerykańskich edycjach to do finału na 100% przeszłaby Lidka! Nie ważne czy konkurencje o ostatnią nietykalnosć wygrałaby Patrycja czy Kasia. Pewnie każda wolałaby się z Lidką zmierzyć w finale.
No chyba, że Patrycja i Kasia by się zmówiły podczas ostaniej konkurencji jak to było w Survivor 4.

alexander

Hmmm Amerykański Survivor polega na planowaniu i w chodzeniu w układy, u nas mniej było takiego knucia i planowania kto z kim wchodzi w grupę, w układ.

World Idol

U nas Igor knuł za osiemnastu :cwaniak:

joker

Cytat: alexanderHmmm Amerykański Survivor polega na planowaniu i w chodzeniu w układy, u nas mniej było takiego knucia i planowania kto z kim wchodzi w grupę, w układ.
Nie sledziłem za dobrze poprzednich edycji Survivor w TVP, ale tak sobie ostatnio wywnioskowałem (po Survivor 4 i WR 2004), że wygrywają osoby, które najmniej wdają się w układy... natomiast ci, którzy są liderami w takich sojuszach są pierwsi do odstrzału w razie porażki.... czyli wniosek jest taki, że najbardziej opłaca się siedzieć cicho. Jeszcze muszę moją teorię zwerifikować na Survivor 5 :)

Rosa

Duzo zależy od jury ale zapewniam że nie zawsze jest tak jak piszesz :)

A co do tego ma WR2004 ? Kaska siedziała cicho a Patrycja niby liderowała?

alexander

Nie, liderowali panowie! Próbował liderować Łukasz... Igor... moim zdaniem liderował także (po swojemu) Vito.

joker

Patrycja i Kaska zostały własnie dlatego że trzymały się raczej cicho i nie wchodziły w konflikty, wszyscy liderzy zostali wycięci wczesniej

podmark

Ale jest różnica między Ameryką, a Polską... Bo gdyby w "Wyprawie" pojawił się drugi Rob, który uważa, że ma wszystko pod kontrolą, albo ktos by zawiązał tak podły sojusz, że tną bez "zmiłuj się", to pewnie nasze społeczeństwo byłoby oburzone. Chociaż, ja wiem - Polacy też potrafią być przebiegli i gdyby im się chciało to mogliby wpasć na szatański plan - zaczątki strategii mielismy, gdy Zieloni za wszelką cenę chcieli się pozbyć z gry Igora - podczas "odwiedzin" zostawili ten wiele wymowny napis "Żółci - uważajcie kogo macie wsród swoich", póniej Wito poszedł na radę, no i Igor wypadł...

lol

dzis w fakcie jest artykuł związany z Kasią - w dziale sportowym :P

kuba234567

No ja juz go nie przeczytam bo nie zdąże ale cos ciekawego tam napisali? Bo po Fakcie można sie spodziewać tylko wielkich sensacji, które i tak jak się póniej okazuje mijaja się całkowicie z prawdą.