[Australia] Big Brother 10

Zaczęty przez Toni, Pn, 29 Paź 2012, 10:58:43

Toni

Ed OUT!
Zdobył 18,6% save głosów widzów. Pozostałe to 22,1%, 24,2%, 35,1% lecz kto ile zdobył nie podano.
Oprócz rodziny i przyjaciół nominowanych zasiadali wczoraj w pierwszym rzędzie ex uczestnicy jak Madaline oraz z poprzedniej edycji Angie i Estelle.
Rozpoczęło się vote to win. W poniedziałek double eviction. W środę GRAND FINAL.
Z kolei dziś Live Halloween Special.

Eviction Night live obejrzało 842 tysiące widzów.
[Nielsen Audience Measurement]
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Toni

Wczorajszy Halloween Special z mottem "Trick or treat?"
Brat zawołał mieszkańców do pomieszczenia w którym odbywały się nominacje.
Każdy mieszkaniec miał do obejrzenia filmy trick w którym pokazano jak negatywnie wypowiada się na temat innych ale jak i na temat niego mieszkańcy wypowiadają się negatywnie. :)
Z kolei w treat było przyjemniej bo same pochlebstwa do i od mieszkańców a także pozdrowienia od rodziny, przyjaciół.

Halloween Special obejrzało 790 tysięcy widzów.

Toni

Jutro ostatnie wyjście, podwójne wyjście.
W finale widziałbym Tahan, Drew, Boog stąd jutrejszy double eviction - Tim & Jade.
Jak będzie w rzeczywistości? W finale będzie Tahan, Tim, trzecim chyba będzie Drew.

Toni

Double Eviction.

What the hell??!! Jade w finale. Wrr
Pierwsza odpadła Boog. Można było się tego spodziewać. Zdobyła tylko 3,8% głosów widzów.
Drugi niestety był Drew. 14,1% głosów widzów.
Finałowa Top. 3 nie podoba mi się w ogóle. Wiedziałem, że będzie na pewno w niej Tahan (mam nadzieję, że wygra), Tim - do przełknięcia aczkolwiek absolutnie nie jest mile w niej widziany a teraz jeszcze Jade??
Jeśli Tahan nie wygra to będzie klapa total a jak 3. miejsce to już w ogóle masakra.
Wyniki save finalistów była bardzo wyrównana. 26%, 26,5%, 29,6% stąd jest to niepokojące.

Toni

Ostatni daily. :( Mieszkańcy pożegnali się z Mr Clooney. :( Fantastyczny pies.
Podsumowania finalistów. Fajny the best of. Uważam tą edycję za najlepszą.
Jak obstawiacie jutrzejsze wyniki?
3-Jade, 2-Tahan, 1-Tim.

Wczorajszy Double Eviction obejrzało 992 tysięcy widzów.
[Nielsen Audience Measuremet]

Damian

Uff, jak dobrze że nie oglądałem za bardzo tej edycji, bo zwycięzca jest tragiczny. Tim, rany! Od samego początku działał mi na nerwy.

Toni

No i najgorszy scenariusz jeśli chodzi o finał. Ma się rozumieć to, że 3. miejsce zajęła Tahan, 2. miejsce Jade, 1. miejsce Tim.
Jedynym pocieszeniem jest to, że wyniki byłby bardzo wyrównane.
30% Tahan, 34% Jade, 36% Tim.
W tym roku wygrała osoba która pod względem bycia, charakteru bardzo przypomina mi zeszłorocznego zwycięzcę.
Jeśli chodzi o przebieg finału to oczywiście bardzo mi się podobało. Miał to coś. Fajny pomysł z Benjaminem i Laylą.
Nie biorąc pod uwagę przerw finał trwał prawie dwie i pół godziny. W porównaniu do finału w zeszłym roku trwał o pół godziny dłużej. Jak na razie najlepsza edycja w Nine. Nie przepadałem za wszystkimi uczestnikami ale i tak byli lepsi od tych z przed roku. Ciekawsi, lepiej się prezentowali.

Bardzo dobre wyniki oglądalności.
Grand Finale 1,131 miliona widzów.
Winner Announced 1,398 miliona widzów.
Celebration 1,474 miliona widzów.
Zajął pierwsze miejsce w rankingu oglądalności podczas wczorajszego dnia.

Toni

Średnia oglądalność 10. edycji wyniosła ok 880 tysięcy widzów.
Zeszłoroczna edycja miała oglądalność 1,04 miliona widzów.
Różnica mała nie jest aczkolwiek tegoroczna edycja dla mnie była znacznie lepsza.

Nerox

Szkoda się rozstawać z BB Au. Pomimo tego, że niektórzy działali mi na nerwy, to wszystkich darzyłem sympatią, a jeśli chodzi o wyniki, to odebrało mi mowę jak okazało się, że Tahan zajęła trzecie miejsce. Wtedy wiedziałem już, że Tim wygra.

Rosa

Szkoda ze marny zwycięzca ale za to to była najlepsza w tym roku edycja BB i to sie liczy.
A co do Tahan to nie oszukujmy sie, w życiu to ona sobie poradzi nawet bez kasy za wygraną z BB ;)

Toni

Co do prowadzącej to uważam, że z wszystkich edycji które oglądałem w różnych krajach Sonia jest najlepszą prowadzącą.
Mało tego wygląda wspaniale.

Damian

A mnie osobiście edycja nie zaciekawiła. Zapowiadało się obiecująco, ale potem już przestało być ciekawie. Jakoś bardziej wolę edycje brytyjskie, choć i tak pod względem technicznym chociażby programów na żywo, czy finałów nie dorastają do pięt australijskiemu "Big Brotherowi". Być może tylko mnie to drażni, ale dlaczego oni nie zwracają uwagi na numerację dni? Bardzo często bywało tak, że nie pokazywali ani który to dzień, ani która godzina. Niby mały element, ale mnie bardzo drażnił. Czy tak trudno zadbać o takie szczegóły?