Epizod 01 - Slay Everyone, Trust No One

Zaczęty przez tooriz, Pt, 12 Lut 2010, 12:25:41

Rosa

Cytat: tom32000 w So, 13 Lut 2010, 17:24:17
Zresztą Russell załuśył sobie na dużo czasu, bo jego strategia jest genialna.
Nie rozumiem całej tej fascynacji nad Parvati na tym forum. Ona nie była jakąś super zawodniczką, już Cirie jest o wiele mądrzejsza.
Jeszcze raz, bo dalej nie pojmuję co jest genialnego w strategii która gwarantuje przegrana w finale? Nie przegrałby z Natalie , to przegrałby z Mickiem, Jaisonem, Brettem czy kimkolwiek innym kto by doszedł do finału. Równie dobrze można twierdzić że stategia Katie w S10 byla genialna, w koncu tez zajeła 2 miejsce.

A co do Parvatti to nie dośc że potrafi grać (to przeciez potrafi praktycznie każdy w tym sezonie może za wyjątkiem Jamesa, Ruperta czy Sugar) to w dodatku wszystko robi z tym swoim promiennym uśmiechem, po prostu umie wprowadzac dobry nastrój.

bobaas

Cytat: Liczu w So, 13 Lut 2010, 21:18:56
Parvati poznająca się na Russellu to mały przekręt
A ja myślę, że przekręt to obecność Russela z informacją dla reszty, że był w 19 sezonie i że zrobił coś co go do Villians przyporządkowało. On wie/powinien wiedzieć o reszcie wszystko, oni o nim niewiele jak Parvati czy praktycznie wcale. Jak wiemy to jest dla niego duży plus i przewaga bo na opinii się jedzie. 

Skąd niby ta wiadomość, że było 7 rund w RC?

slawek

A ciekawe czy w ogóle pozostała dziewiętnastka widziała jak gra Russel, bo przecież 20 edycja była nagrywana pomiędzy sierpniem a wrześniem to w tv go oglądali po powrocie z Samoy, ale chyba tak bo Parvati coś wspominała, że wie że Rusel zawiera ze wszystkimi te same sojusze ...
Sławek

Rosa

Widac było że wszystkiego nie pokazano po tych rozkopanych liniach, w momencie gdy do boju rusza 3 para już są rozkopane 3 czy 4 rzędy, choc nie mam pojęcia skąd wiadomośc że Herosi wygrali akurat 5-2 a nie np 4-3, moze o tym jest w insiderkach ale te dopiero obejrze po dzisiejszym biathlonie :)

Cytat: slawek w So, 13 Lut 2010, 22:28:41
A ciekawe czy w ogóle pozostała dziewiętnastka widziała jak gra Russel, bo przecież 20 edycja była nagrywana pomiędzy sierpniem a wrześniem to w tv go oglądali po powrocie z Samoy, ale chyba tak bo Parvati coś wspominała, że wie że Rusel zawiera ze wszystkimi te same sojusze ...
Przecież nie było fizycznej możliwości aby mogli cokolwiek zobaczyć z Samoy, ba, przecież ten program nie był jeszcze nawet w edycji w momencie gdy zaczynali nagrywac 20. Parvatti mówiła o tym sezonie i sojuszach w 20.

Liczu

https://ew.com/ew/article/0,,20343684_2,00.html
tutaj jest wszystko o RC i parę innych ciekawostek.

20 sezon był kręcony 10 dni po zakończeniu 19 edycji, jedyne co przekazali reszcie o Russellu to że był jednym z 10 największych Villansów w historii.

Grotherd

Survivor 20x01

Skończyłem oglądanie 1 odcinka 20 edycji. Muszę przyznać, że odcinek był dobry, ale spodziewałem się czegoś lepszego. Trochę się boję, że edycja zrobi się taka, jak ósma, ale nie będę oceniał całego sezonu na podstawie 1 odcinka. Było wiele ciekawych i śmiesznych momentów - jak chociażby romans Jerri z Coachem - ale ogólnie rzecz biorąc, niewiele było strategii i ciekawych zagrań. James i Rupert to totalne bezmózgi, mam nadzieję, że faceci z plemienia bohaterów będą wylatywać jeden po drugim, bo są beznadziejni (może oprócz Colby'ego, ten to chociaż wnosi trochę emocji).

U Złoczyńców genialne postacie, szkoda, że wiele z nich stoi w cieniu - jak chociażby Courtney - liczyłem na parę sprzeczek. Russell, Boston i Coach genialni, Tyson w ogóle w tym odcinku nie istniał, Jerri jest świetna, a o pozostałych jeszcze nie mam zdania.

Świetne miejsce do Rady Plemienia; bardzo się cieszę, że na Radę poszli herosi, bo prawie wszyscy z ich plemienia są typami osób, które nie lubię. Wkurzyło mnie to, że odpadła Sugar, powinien odpaść Tom, albo JT - nie mogę uwierzyć w głupotę tych ludzi, że ciągle nie chcą wyeliminować ich po tym, co pokazali w poprzednich edycjach. Candice może zajść daleko, wydaje się cwaną bestią. Oby zakombinowała coś z Amandą i Cirie.

Zapowiedź kolejnego odcinka fantastyczna, mam nadzieję jednak, że Boston nie wyleci z programu automatycznie, bo jest jedną z barwniejszych postaci tutaj.

wookash94

Cytat: tom32000 w So, 13 Lut 2010, 17:24:17
Nie rozumiem całej tej fascynacji nad Parvati na tym forum. Ona nie była jakąś super zawodniczką, już Cirie jest o wiele mądrzejsza.
Parvati, po Cirie, to prawdopodobnie najlepszy kobiecy gracz w historii tego programu. Jeszcze żadna kobieta nie poprowadziła tak doskonałej gry socjalnej i strategicznej jak Parvati w FvF. Za cztery blindside'y z rzędu, do których doprowadziła, należy jej się chyba uznanie. Jej osiągnięcia są nawet porównywalne z Russellem, tyle że jej osiągnięć się nie docenia...

I już poza tym tematem:
Jestem bardzo zaskoczony Coachem. Trudno mi to powiedzieć, ale lubię go kiedy nie warrioruje i jest normalny.
Sandra powoli zaskarbia sobie tytuł 'total bitch' Survivora, chociaż ciężko jej będzie przebić Corinne.
A co do Cirie, to wydaje mi się, że jeszcze raz pokieruje całą grą. Pierwszy odcinek, a ona już rozdaje karty!
I jeszcze Danielle i Randy - wielkie pomyłki castingowe jak dla mnie - zupełnie nic nie wnoszą do programu, ich obecność jest zbędna.

Rosa

Myśle że Danielle jednak musieli tam dać. Herosi wśród kobiet maja bardzo mocne Amandę, Stephanie, i Candice natomiast Villainsi kogo? Parvatti swietnie plywa ale jest drobniutka, Sandra marna, Courtney to żart jeśli chodzi o konkurencje silowe a Jerri tez ma juz swoje latka. Danielle jest dla wyrownania szans.

Fei_Long

wookash94 ale miej na uwadze, że Parv. sama do tych eliminacji z zaskoczenia nie doprowadziła... Bo kto przecież zaproponował żeby doprowadzić do sytuacji aby Erik oddał immunitet...kto potem go do tego namawiał? Jedną eliminację przeprowadziła Amanda i Parv nie miała z tym nic wspólnego, głosowała tylko jak Amanda, bo ta ją o to prosiła by zabezpieczyć się przed remisem, gdyby ktoś inny się wyłamał. Idąc dalej Parv. nie miała pojęcia o eliminacji z zaskoczenia Ozziego...

Faktycznie grała sprytnie, ale sama by w życiu nic nie osiągnęła... Ile ona wygrała immunitetów czy nagród? Czy faktycznie ma instynkt przetrwania?  Uważam, że bardziej zasłużyły sobie na wygraną takie osoby jak Amanda, Cirie, Steph, które wygrywały bądź ustawiały grę i myślały strategicznie...Ona była graczem na doczepkę... ale każdy ma swój punkt widzenia... Ja oceniam graczy po strategi, po tym czy coś wygrywały, jakich posunięć dokonywały, jakie miały relacje z ludźmi i czy przetrwały by same porzucone przez los na samotnej wyspie...

Spoglądając na miniaturkę to widzę, że jesteś nią zauroczony i wiernie jej  kibicujesz, więc nie będę Cię namawiał do zmiany stanowiska... :D :)   :yeah:

wookash94

Jeszcze jedna rzecz :) . Gdyby nie Parvati, to Cirie i Amanda nie miałyby żadnych szans na finał. Bez Alexis i Natalie faworyci byliby w mniejszości. Bo jak wiadomo, stosunki między Amandą-Cirie i Natalie-Alexis nie były takie dobre i tylko Parvati utrzymywała ten sojusz kobiet. A jeśli chodzi o wywalenie Ozzy'ego, to z tego co pamiętam, był to wspólny pomysł Cirie i Parvati.

Cytat: Fei_Long w Nd, 14 Lut 2010, 09:00:33
Faktycznie grała sprytnie, ale sama by w życiu nic nie osiągnęła... Ile ona wygrała immunitetów czy nagród? Czy faktycznie ma instynkt przetrwania?
Takie kryteria to chyba spełnia tylko Stephanie :) . Dobry gracz to nie osoba, która wygrywa najwięcej immunitetów i ma największy instynkt przetrwania. Dobry gracz to osoba, która prowadzi grę socjalną i działa tak, żeby dojść do finału i do tego jeszcze wygrać ;) .

Fei_Long

Jasne, że się z tobą zgadzam ale takie gdybanie co by się stało jeśliby nie założyła sojuszu, weszła w inny, inaczej postępowała itd. niczego nie wnosi, bo mogłoby się okazać, że wszystko wyglądało by zupełnie inaczej... Ja wybierając faworytów  nie patrzę tylko na zdolności przetrwania i konkurencje, również zwracam uwagę na strategię i relację z innymi rozbitkami (jak już wcześniej o tym pisałem...)

Absolutnie jej nie krytykuję, również ją lubię i jej kibicowałem w poprzednich sezonach, chodzi tylko o to, że jest jej za dużo... Żeby było jasne... innych Jamesa, Amandy itd. też jest dużo tylko chodzi o to przesadne jej "wielbienie" a w cale najlepsza nie była.

W ogóle niektóre osoby bym w podziale plemion s20 "przemeblował" nie wszyscy trafili tam gdzie trafić powinni... takie jest moje zdanie...

A w nowym sezonie nie będzie hidden immunity idol?

misiunio13

sluchajcie czy mozliwe jest , ze ktos na swiecie moze juz wiedziec kto wygral Hereos vs Vilains? Raczej watpie , bo przeciez program , gdze oglaszaja wyniki jest programem na zywo .. tak pisze , zeby sie upewnic , bo sie przestraszylem , ze znam zwyciezce i psuje sobie zabawe :(

Rosa

Na pewno wie to Probst i producenci bo przeciez musiali zobaczyc kto wygra i jak "skomponować" sezon aby widzowie nie byli zbyt zawiedzeni roztrzygnięciem (patrz przypadek Bretta w poprzednim sezonie).
Ale nie ma co gdybać, trzeba ogladac, cieszyc sie tym co jest i patrzec jak się rozwija historia, my zwycięzcę poznamy 24 maja.

misiunio13

no ale watpie zeby ktos oprocz produkcji wiedzial.. a ja ogladalem cos na youtbe zwiazanego z survivorem i tam jakis gosc w komentarzach napisal , ze w finalowej 3 bd te osoby, a wygra ta osoba.. strasznie sie wkurzylem! nie chce wiedziec kto wygra , ale zdrowy rozsadek mi podpowiada , ze jakim cudem ten koles moze o tym wiedziec..

tooriz

Jest cała strona poświęcona spoilerom Survivor. Pełna lista eliminacji i prawdopodobny zwycięzca od dawna jest w internecie. Gwiazdy maja za długi jęzor ;) Teraz ew. możesz zwracać uwagę od razu w jaki sposób kreują finalistów. Sorry !