"Frytka" jurorem łódzkich wyborów Mistera
Czwartek, 7 padziernika 2004, godzina 01:25
27-letnia Agnieszka "Frytka" Frykowska (bohaterka "Big Brother 3- Bitwy", "Baru 3- bez granic" oraz "Baru 4- Złoto dla Zuchwałych") pełniła funkcję jurora podczas łódzkich wyborów Mistera Roku 2004. "Frytka" wybrała blondyna, poruszającego się z kocim wdziękiem. "Dziewczyny wyły, kiedy się pojawiał"- opowiada Agnieszka. Dziewczyna głosowała więc na Adama Rybarczyka, który w rezultacie odniósł zwycięstwo.
[Fakt]
* * *
"Frytki" zabrakło na koncercie
Czwartek, 18 listopada 2004, godzina 17:48
Niedawno gwiazdą koncertu w tarnowskim więzieniu miała być popularna Agnieszka "Frytka" Frykowska. Niestety, nie dojechała. Na spacerniaku zagrała więc rockowa grupa Zdobywcy Pewnych Oscarów. Wsród publicznosci zasiadł cioteczny brat lidera, który odsiaduje tu wyrok. Lider warszawskiego zespołu Wojciech Jan Pytkowski lubi grać przed tak nietypową publicznoscią. "Nie pierwszy raz gramy w zakładzie karnym. Tu są prawdziwe, szczere emocje"- mówi. "Ja już dwa razy siedziałem za grzywny, więc dla mnie to jest resocjalizacja"- dodaje gitarzysta Piotr Kubik. Z zespołem miała przyjechać popularna "Frytka". Jednak gwiazda reality shows nie wróciła na noc do domu i dlatego nie zabrała się do Tarnowa. Tak przynajmniej twierdzi lider zespołu. Wielu więniów, którzy specjalnie dla niej zapisali się na koncert, było zawiedzionych. Innym "Frytki" nie brakowało. "Ona jest dosć kontrowersyjną osobą. Mogłyby posypać się dosć ostre słowa pod jej adresem. A po co? Wystarczy nam popatrzeć na tę ładną dziewczynę towarzyszącą zespołowi. Wprawdzie nie spiewa, ale zawsze to miło popatrzeć na ładną twarz"- mówili dwaj młodzi skazani. Koncertu na spacerniaku wysłuchało siedemdziesięciu skazanych. Była to nagroda za dobre sprawowanie. Pozostali słuchali występu w oknach swoich cel.
[Super Express]
* * *
Agnieszka Frykowska gosciem Wojewódzkiego
Niedziela, 14 listopada 2004, godzina 23:44
Gosciem dzisiejszego talk-show Kuby Wojewódzkiego była Agnieszka "Frytka" Frykowska- uczestniczka "Big Brother 3- Bitwy", "Baru 3- Bez granic" oraz "Baru 4- Złoto dla Zuchwałych". "Na początek parę słów o mnie. Jestem nikim. Mieszkam w Polsacie. Nikt na mnie nie zwraca uwagi, chyba, że cos nie-halo. Nie ma mnie nawet w tyłówce, ale jak cos, to i tak zawsze ja jestem winny. Niedługo zaczną mnie oskarżać, że zjadłem trzy kanapki, zamiast przydziałowych dwóch. Chociaż ostatnio jest jakby lepiej. Nie to żeby od razu tyłówka, ale w pierwszym kwartale przyszłego roku mam dostać wreszcie kluczyk, który pasuje do toalety (poprzedniego nasze służby sanitarne jakos nie mogą znaleć). Tak, więc pnę się w górę, powoli, ale nieustannie. To całkiem zupełnie jak ta pani, co ostatnio była u nas. Podobno kiedys mieszkała w domu u brata i pracowała w barze a teraz proszę. Siedzi sobie na kanapce obok Bubu, zadaje podchwytliwie pytania jakiemus Romanowi, a na dodatek jest aktorką. Faktycznie ma talent. Dlatego postanowiłem się zająć jej dalszą karierą. Ot, udzielę dziewczynie paru rad, poklepię po ramieniu, zaproszę na cos do jedzenia... Może by tak na frytki?"- tak własnie Kuba Wojewódzki zapowiadał wystąpienie "Frytki" na swojej oficjalnej stronie internetowej. W programie Agnieszka opowiedziała o swoim obecnym życiu. "Frytka" pracuje jako dziennikarka w gazecie "Fakt" i jest studentką szkoły aktorskiej.
[showmag.info]