Menu główne

Idol 4

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:48:19

Showmag

Plany Piotra Lato

Czwartek, 5 maja 2005, godzina 17:06

Piotrek Lato, finalista czwartej edycji "Idola", dochodzi do siebie po ostrym zapaleniu gardła, które dopadło go w ubiegłym tygodniu. "Czuję się już znacznie lepiej. Mam nadzieję, że w najbliższą sobotę w koncercie King and Quinees uda mi się pokazać z jak najlepszej strony"- mówi Piotr. 25-latek z Konstancina, który zabłysnął na szklanym ekranie w pierwszej edycji programu "Big Brother", nie ukrywa, że przyszedł do programu "Idol" po to, by wygrać. "Mam materiał na kilka płyt, który zbierałem przez dwa lata. Próbowałem sam je wydać, ale pieniędzy starczyło jedynie na singla i teledysk"- mówi. Co będzie, jesli i tym razem się nie uda? "Mam plan awaryjny. Wyjadę do Hiszpanii, będę pracować, uczyć się języka no i oczywiscie spiewać"- zdradza Piotrek. Wokalista przyznaje, że obecnie ma "kogos" na oku i jesli się zakocha, to zrezygnuje z wojaży. Zapewnia, że jego wybranką nie jest najmłodsza uczestniczka programu, 16-letnia Magda Diaków, z którą przez został przyłapany przez dziennikarzy "Super Expressu" podczas uscisków. "To moja przyjaciółka"- wyjasnia.

[Super Express]

Koment

Niech wyjeżdża i programu nie wygrywa.

Mau

wg mnie nie wygra programu (choc kto wie kto wie - BB-fani silni są) ale przynajmniej zaisstnieje .

Patrzac z perspektywy tych 3 serii - kilkoro uczesttników w mniej lub bardziej wyrany sposób zaistniało (niekoniecznie zwycięzcy )

A propos zwyciezcow - ostatnio sie zastanawialam kto byl zwyciezca II Idola :)
radioactive. dalej zła

Showmag

no własnie, kto? musze chyba zajrzec na ta ich oficjalną stronke...

Mau

uff, czyli nie ja jedna mam sklerozę ;)
radioactive. dalej zła

Showmag

:szok: ..co za skleroza
bylem jakas godzine temu na stronie Idola zeby zobaczyc kto to wygrał. :los:
i już nie pamiętam.. :|

[edit] zajrzalem tam jeszcze raz.. :D
Idol 1- Alicja Janosz
Idol 2- Krzysztof Zalewski
Idol 3- Monika Brodka

Mau

no wlasnie :) - z nich wszystkich tylko brodka wydala cos czego mozna sluchac (zalewski mial jakas plytę??  :plask:

a tak wiadomo o flincie (1I), makowieckim (chyba 2 I) i Ani D. (3 ci Idol I guess), dlatego uwazam, ze jednak wygranie idola to niekoniecznie taki sukces - finalowa trojka i owszem.

P.S. Skleroza nei boli ;)
radioactive. dalej zła

Rosa

Ania D byla jedną z pierwszych ktorzy odpadli w PIERWSZYM idolu  :yeah:

A swoją droga to ciekaw jestem jak u nas wyglada ilosc SMSow wysylanych na uczestnikow. W amerykańskiej wersji ostatnio sie chwalili że na zawodnika ktory odpadł z finalowej 6ki oddano 36mln glosow.

Z tej edycji wciąż najbardziej mi się podoba D Kasprzycka  :gwizd:

Mateusz Sobecki

Już nic nie rozumiem. Rezyser decyduje kto musi odpasć z Idola?

klemek

Czy wie ktos może jak radzą sobie np. Michał Karpacki (Idol 3) czy Agnieszka Szewczyk (Idol 2)? Zapowiadali swoje płyty ale jak na razie nic sie nie pojawiło. Szkoda mi ich bo wielu juz o nich zapomnialo. Widac tendencje:
Idol 1 - Ala, Tomek, Ewelina, Szymon, Ania (5 osób zrobiło kariere)
Idol 2 - Zalef, Hania
Idol 3 - Brodka
Idol 4 - nikt??

Luxis

baaaaardzo wątpie, że w Ameryce na osobę która odpadła, oddano 36 mln esów...
a swoją drogą też jestem ciekawy jak radzą sobie inni laureaci IDOLa
np. płyta Ali maiła być już w zeszłym roku, a teraz słyszałem , że ma sie ukazać w wakacje, o Zalewskim zero infosów, Brodka na topie, Flinta tak samo coool, Ania D tez jakos żyje, Makowiecki dał nową płytę, Szymon Wydra też cos przygotowuje. Apropos o drugiej edycji bardzo mało się mówi, a prawie wszyscy uczestnicy byli tam bardzo utalentowani... A nawet Mariusz Totoszko (drugi miejsce) nic niedaje .... niewiem....

Luxis

jeszcze jedno, bo zabyłem... uważam że 4. edycja Idola ma super studio, lepsze od Ameryki nawet... chyba, że ich 4. edycji jeszcze niwidziałem i może maja lepsze...
Niemcy mieli beznadziejne studio (takie samo jak Anglia) u nas jest bynajmniej oryginalne jedyne  :ubaw:
swoją drogą w Angli i Niemczech powstały do tej pory tylko 2 edycje IDOLa, a niewiem dlaczego, bo z tego co wiem miały dosć duże oglądalnosci...
A wie ktos może czy bedzie wkońcy WORLD IDOL 2? A może jak nic nieplanują, to wyslemy pismo do POLSATU, żeby oni zrobili WORLD IDOL 2, skoro Anglia niechce... co?

Showmag

"Idol 4": Koncert 'Kings & Queens'

Sobota, 7 maja 2005, godzina 22:55

Dzis telewizja Polsat nadała trzeci z osmiu koncertów finałowych "Idola", który nosił tytuł "Kings & Queens" i poswięcony był twórczosci artystów uznawanych powszechnie za królów gatunku. Finalisci wykonywali piosenki z repertuaru The Beatles, Stevie Wondera, Arethy Franklin, Tiny Turner, Michaela Jacksona, Boba Marleya, Queen i Rolling Stones. Pierwszy wystąpił Sławek Uniatowski, który zaspiewał "Man In The Mirror" Michaela Jacksona. "W tej chwili jestes jednym z najlepszych wokalistów w Polsce"- entuzjastycznie powiedział Robert. Eli podobało się, że Sławek nie nasladował oryginalnego wykonania. "Ten numer był dla ciebie trudny i nie wykorzystałes wszystkich swoich walorów"- stwierdził Jacek Cygan. "Mało jajeczny thriller"- chłodno ocenił Sławka Kuba. Dominika Pawłowska wykonała utwór, który nagrała Aretha Franklin- słynny "Respect". "Jak myslisz, że jak zrobisz sztuczną chrypę, to będziesz bliżej Murzynów, to się mylisz"- oceniła Ela. "To lubię, że w każdym koncercie jestes inna"- stwierdził Jacek Cygan. Robertowi się podobało, Kubie nie. Piotr Lato wystąpił z piosenką "Come Together" The Beatles. Jacek Cygan powiedział, że w pierwszej częsci "było letnio", potem trochę lepiej. "Jedno z najbardziej okropnych wykonań, jakie słyszałem, najpierw wyszeptane, potem wykrzyczane"- mówił Robert. "Jak cię Kuba nie uratuje i publicznosć, to chyba nikt"- powiedziała Ela. Kuba nie uratował Piotra. "Do widzenia!"- rzekł mu na koniec. Bartosz Szymoniak zaspiewał "Could You Be Loved" Boba Marley'a. Robert nie był zdecydowany. Powiedział, że rytmicznie było dobrze, ale barwa głosu mu się nie podobała. Kuba Wojewódzki nie krył, że wykonanie Bartka nie było w jego guscie. "Twój czas powoli mija"- mówił. Eli nic specjalnie nie raziło w tym występie. Magda Diaków zaspiewała piosenkę "We Will Rock You" zespołu Queen. "Fantastyczne wykonanie, gdyby nie ten wokal. Przypominalo mi to enerdowskie podróbki znanych utworów"- ocenił Robert. Ela absolutnie nie zgodziła się z Robertem. "O wiele lepiej wypadasz jednak w balladach"- dodała. Jacek Cygan miał jeszcze inne zdanie: "Nie da się nasladować Queen i ty tego nie zrobiłas, stworzyłas porywający numer, byłas wulkanem na planecie Merkury". Kubie podobało się wykonanie Magdy. Potem usłyszelismy Maćka Silskiego w utworze "Superstition" Stevie Wondera. "Jedno z najlepszych wykonań tego dnia, zaspiewałes po swojemu"- stwierdził Robert. "Gdybym mogła jedną samogłoską okreslić to, co usłyszałam, to by było: ooo!"- powiedziała Ela. "Było troszkę soulu, była jakas dusza, jestem na tak"- mówił Jacek Cygan. "Ten program to wielkie ryzyko dla twojego spontanu, zastanów się"- prorokował Kuba, któremu bardzo się podobał występ Maćka. Nina Cieslińska, czyli Pączek, wykonała "Satisfaction" The Rolling Stones. "Wszystko fajnie, ale wokalista musi odejsć"- Kuba zacytował menedżera The Roling Stones. "To była smieszna wersja, okropne to było, jesli ktos powie, że to był fajny show, to..."- mówił bez litosci Robert. Jackowi Cyganowi podobało się to wykonanie. "Największą siłą tego utworu jest nieokiełznany bunt, a Pączek ma własnie ciemną barwę i dynamiczny głos"- mówił. "Nawet chyba ze trzy dwięki były czyste, a poza tym byłas fajna"- powiedziała Ela. "Przeleciałas mnie tym utworem, teraz nie mam mózgu, a mam pączka"- mówił z kolei Kuba. Dominika Kasprzycka wybrała "What Loves Got To Do With It" Tiny Turner. "Po takim srodku przeczyszczającym jak poprzednia wokalistka wszystko powinno się podobać, ale się nie podobało"- mówił Robert. "Wybrałas utwór wokalistki, przy której Ela jest zwykłą małolatą"- zaczął Jacek Cygan. "Niestety tego utworu nie da się zaspiewać jak Tina Turner"- zakończył. "Ta twoja letnia wersja... Nie udwignęłas tego"- powiedziała Ela. Kuba stwierdził, że wykonanie było takie sobie, ale za to Dominika pięknie dzisiaj wygląda. O tym, kto pozostanie w programie zadecydują telewidzowie poprzez telefoniczne i SMS-owe głosowanie. Wyniki zostaną zaprezentowane po północy. Po koncercie finałowym moglismy zobaczyć koncert "Idol- Extra" na antenie TV4. Podczas jego trwania moglismy usłyszeć piosenki Elvisa Presley'a, The Doors, Michaela Jacksona, które zaspiewali: Arkadiusz Kozubowski, Sławek Peca, Anna Czartoryska, Robert Ciężki i Kaja Kamierczyk.

[Idol.Interia.pl]

Mau

No i ciekawa jestem kto odpadnie....

Nina jak dla mnie jest coraz bardziej meczaca :haft:

Natomiast interpretacja QUEEN jest :afraid:  i mega haft...
radioactive. dalej zła

Mateusz Sobecki

W IDOL-u brakuje Adama Sztaby! Teraz tańczy z gwiazdami :-)