Menu główne

Idol 4

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:48:19

mtvb

Też mnie to bardzo wkurza!!! :nie!:
A najbardziej irytuje mnie własnie kiczowata strona Idola. Fakt- można posłuchać i pooglądać piosenki Idoli, ale na tym niestety się kończy, bo nie można ich nawet sciągnąć! Poza tym nie ma tam piosenek spiewanych przez Idoli w TV4!!! :sciana:
Na dodatek to forum, na którym posty pojawiaja się dopiero po kilku godzinach... :plask:
To jest po prostu żałosne!!!

Chciałam się podzielic jeszcze z Wami kilkoma przemysleniami po obejrzeniu powtórek Idola... Nie mogłam pisać na bierząco bo miałam zepsutego kompa...
Nie wiem czy zauważyliscie dziwną prawidłowosć, ale z etapu klubowego do finału poprzechodziły w każdej grupie te osoby, które występowały jako 3 i 7... Dziwne trochę... :hmm:

Poza tym zdenerwował mnie fakt, że Leszczyński powiedział Sławkowi Pecy w pierwszym odcinku finałowym, że on swiadczy o wysokim poziomie tej edycji, a w nastepnym odcinku Sławek wyleciał, a ktos taki jak Pączek pozostał dalej... :plask:  :plask:  :plask:  :?!:  :?!:  :?!:

A co do projektu "Muzyczny Idol Show"... Podobno miał się odbyć 13 sierpnia w Ustce. Nie wie ktos czy sie odbył????

Luxis

niestety ja nic niewiem, a faktycznie tak było ZAWSZE że przechodziły osoby z 3 i 7 numerem?! to wtedy faktycznie baaardzo dziwne...

Pudelek

Eee tam. Zwykły zbieg okolicznosci. pomimo, że 7 to szczęsliwa liczba, to większe znaczenie ma chyba to, że dany (siódmy) uczestnik występuje ostatni i jego wystep zostaje najbardziej zapamiętany.

podmark

Najgorsze było to, że nie było dogrywki. Tamci, co odpadli nie mieli już szansy na znalezienie się w finale, a szkoda. Już chyba od 3 edycji w etapach klubowych występowało 35, a nie 48 uczestników.

Luxis

zapodaje, tym którzy nieoglądali Festiwalu Jedynki zdjecie dwóch Idoli z 2002 i 2005 roku :

podobały mi sie ich wykonania

alexander

Zalewsjki facet czy baba ? nie wiem kim jest to cos :D

mtvb

Cytat: Łukizapodaje, tym którzy nieoglądali Festiwalu Jedynki zdjecie dwóch Idoli z 2002 i 2005 roku :
Obrazek

Nie no... Nie ma porównania!!! Zalewski w porównaniu z Silskim to mały robaczek!!! Siła rządzi!!! :yeah:

alexander

https://ninacieslinska.blog.pl/ Pierwsza nieoficjalna strona(własciwie blog) o Ninie Cieslińskiej (uczestniczce V edycji IDOLa)

podmark

No niele !!! Sławek Uniatowski - finalista "Idola" wystąpił na Sopot Festival w duecie z Marylą Rodowicz i nawet razem nagrali piosenkę "To co musi być" (czy jakos tak :) ).

joker

Cytat: Łukizapodaje, tym którzy nieoglądali Festiwalu Jedynki zdjecie dwóch Idoli z 2002 i 2005 roku :
Obrazek

Mam takie same spodnie jak zalewski :D

mtvb

Cytat: podmarkNo niele !!! Sławek Uniatowski - finalista "Idola" wystąpił na Sopot Festival w duecie z Marylą Rodowicz i nawet razem nagrali piosenkę "To co musi być" (czy jakos tak :) ).

Ta piosenka nosi tytuł "Będzie to, co musi być":)
Dla zainteresowanych podaję tekst:

"Będzie to, co musi być"

Ref.: Będzie to, co musi być,
wsłuchaj się w pierwotny rytm,
zsynchronizuj z ziemią puls ,
zdarzeń nie przyspieszy nikt.

1.Biegłem przecinając mrok,
potykając się co rusz,
niesforny, jakby obcy własny cień,
księżyc z lekka drwił.
Dogonić chciałem przyszłosć,
przejrzeć boski plan.
Chciałem dopasć siebie z przyszłych dni ,
sprawdzić, czy szczęsliwy ze mnie gosć.

Ref 2x

2.Biegłem jak szalony w mrok,
uliczkami z kocich łbów,
odgłos moich kroków płoszył sny dzieci, mężów, żon .
Dogonić chciałem przyszłosć, zdemaskować boski plan .
Chciałem spotkać siebie z przyszłych dni,
sprawdzić, czy wciąż ją przy sobie mam.

Ref 2x

Dla fanów Sławka podaję też adres jego pierwszej nieoficjalnej strony, którą on sam często odwiedza:
                              www.slawekuniatowski.pl

podmark

A ja podaje stronę, na której można posłuchać piosenki "Będzie to co musi być" - www.marylarodowicz.pl :) Zajefajna piosenka  :yeah:

Luxis

Zapodaje link do sciagniecia z eMula całych odcinków castingów Idola 4: https://osiolek.com/?id=4448&o=4.4448
Super!! ;)
Więcej info w temacie Pobieralni od Kozaka Dla Kozaka!!

Showmag

Z "Idola" na Eurowizję?
Piątek, 30.12.2005, 18:01

Jedenastoosobowe jury wybrało 15 najlepszych piosenek, które 28 stycznia będą walczyły o prawo reprezentowania Polski na 51 Konkursie Piosenki Eurowizji w Atenach. Przed szereg wybiła się grupa Ich Troje. Michał Wisniewski triumfalnie oznajmił na oficjalnej stronie internetowej formacji, że do krajowego finału eliminacji trafił utwór "Follow My Heart". Pozostali wyłonieni wykonawcy to: bohaterowie "Idola 4"- Maciej Silski (piosenka "Za karę") i Sławomir Uniatowski ("Kocham Cię"), Danzel, Agata Torzewska ("Goodbye"), Queens ("I Feel In Love"), Dezire ("Good Girl"), Ha- Dwa-O ("Popatrz na mnie"), Katarzyna Cerekwicka ("Zamilcz"), Katarzyna Mos ("I Wanna Know"), The Jet Set ("How Many People"), Kto To ("Zero do stracenia"), Leonie Kuizenga ("Love Is What We All Need") i Mosqitoo ("Jeżeli jestes- wołam Cię"). Pięć rezerwowych miejsc zajęli kolejno: Jerzy Grunwald, The Crakers, Sara May, Offside i Anabel Conde. Przypomnijmy, że chęć wzięcia udziału w Konkursie Piosenki Eurowizja, który w 2006 roku odbędzie się w Atenach, wyraziło ponad 100 wykonawców, zgłaszając w sumie 112 piosenek.

[PAP]

mtvb

Dzis w Stargardzie Szczecińskim odbędzie się wspólny koncert dwóch finalistek Idola 4 - Karoliny Szarubki i Niny Cieslińskiej "Pączka". Niestety nie wiem gdzie i o której bo wiem to z nieoficjalnych ródeł...
I przepraszam że tak na ostatnią chwilę, ale sama się dopiero teraz dowiedziałam...  :wisienka: