Menu główne

Idol 4

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:48:19

Showmag

Doda o Kubie Wojewódzkim

Piątek, 03.06.2005, 00:12

"Wojewódzki to ciota"- mówi Dorota Rabczewska, gwiazda drugiej i czwartej edycji "Baru" oraz wokalistka zespołu Virgin. W wywiadzie dla Relaza, Doda ostatecznie rozlicza się z Kubą Wojewódzkim. "Kuba Wojewódzki jest tchórzem. Nie potrafi powiedzieć odważnie rzeczy w cztery oczy. Jest obłudny i fałszywy. Co innego mówi, co innego robi. Dziesięć razy spotykałam się z nim twarzą w twarz i zachowywał się, jakbym mu uratowała życie. Był piękny, cudowny, grzeczny, miły i sympatyczny. Uważam, że się zagubił w tym, co robi. On zauważył, że nie ma już komu ręki podać. On się na niczym nie zna. Jak on smie w ogóle krytykować? Być w tym 'Idolu'? Czym on jest, muzykiem, kur...a, piosenkarzem? On cos stworzył, wymyslił?"- mówi Doda. Zapytana, czy uważa, że dziennikarz nie powinien się zajmować takimi programami, jak "Idol", odpowiada: "Przepraszam, co on tam takiego mówi? Dla mnie powinny tam być osoby, które znają się na muzyce, jak Ela Zapendowska, na dykcji, na kreowaniu wizerunku itd. Wszystkie jego komentarze w każdej edycji są żenujące. Ponieważ on się na tym nie zna! A sam wygląda jak ciota, sorry".

[Seweryn Domagała, o2.pl]

Pudelek

Ma rację dziewczyna (wyjątkowo). Pamiętam jak była u Wojewódzkiego w programie to Kuba tak jej słodził, a w idolu to zawsze cos musi o Dodzie złosliwego powiedzieć.
Poza tym jego wygląd, zachowanie i monotematyczne komentarze wydają się podejrzane . Może ta Mucha to tylko przykrywka :hmm:  ....

A może Wojewódzki cos czuje do Dody :yeah: ?!

Showmag

Piotr Lato i jego wrażenia z udziału w "Idolu"
Sobota, 04.06.2005, 00:01

Oto kolejna porcja najciekawszych wypowiedzi Piotra Lata, z  których możemy dowiedzieć się o jego najbliższych planach i wrażeniach z udziału w programie "Idol 4". "Podsumowanie mojego udziału w "Idolu"... Cóż, nie mogę być najszczęsliwszy. Jestem skołowany recenzjami jury, szczególnie, że za mało- bo prawie w ogóle- nie usłyszałem od jurorów wskazówek na przyszłosć. Ostatnie koncerty były zupełnie obok tego, co jurorzy pokazywali w pozostałych trzech edycjach. To dziwne. Szkoda, że nie skoncentrowali się nawet w najmniejszym stopniu na tych rzeczach, które były pozytywne. Jednak było tak, a nie inaczej... Nie żywię do nich wielkiej urazy, program jak program, a że słabszy byłem, to już sam muszę się z tym uporać. Nie miałem sposobnosci porozmawiać z jurorami po programie, sam jestem ciekaw co teraz czują... Tak czy inaczej, respekt dla Roberta Leszczyńskiego, który dopchał się do mnie przy pożegnaniu, pogratulował, poklepał po plerach. Na sali pożegnałem się jeszcze z Elą i Jackiem, a Kuba już wczesniej wystrzelił z sali jak z procy. Potem kilka osób przekazało mi, że wyjątkowo dobrze wypowiadał się na mój temat w Radiu Zet. Nawet padło jakies kosmiczne stwierdzenie, że ten program wygrały dwie osoby: Nina Cieslińska i Piotrek Lato. Miły gest. Jak słyszałem, również Jacek Cygan w końcu otworzył się na jakąs pochlebną wypowied. Pożegnałem się z nim, umówilismy się w tym samym miejscu, o tej samej porze, w sobotę. Mam dla niego prezent, jak i dla reszty jurorów: singielka sprzed dwóch lat. Myslę, że cała moja przygoda z "Idolem", a szczególnie ta gorzka końcówka, miała mnie czegos nauczyć. Żal mi jest troszkę, gdyż opuszczę dwa najbliższe memu sercu koncerty. Własnie w tych dwóch ostatnich koncertach mógłbym dogonić czołóweczkę, a przynajmniej udowodnić, że w bliższych mi klimatach inaczej mi wszystko wychodzi. Ale inny los był mi pisany, trudno. Wysoka poprzeczka, ale zamierzam ją przeskoczyć. Oby udało mi się przygotować do koncertu w TV4, bo chciałbym, aby krzywa satysfakcji po koncertach wróciła do miejsca gdy skończył się półfinał. Ważne jest, czy teraz uda mi się poznać kogos, kto pozwoli mi wykorzystać czas spędzony w "Idolu". Za pół roku nikt nie będzie pamiętał tego programu, pozostanie on za mgłą. A gdy zaczną wychodzić single zwycięzcy, bąd osób, którym się poszczęsci, odbędzie się weryfikacja klimatu nakręconego przez program i jury. Sądzę, że mają szansę wyjsć z tego programu bardzo fajne rzeczy. W przyszłym tygodniu mam dwa, może trzy ważne spotkania. Proszę, trzymajcie kciuki i poslijcie mi trochę swoich dobrych fal, a żeby wszystko choćby w jednym przypadku okazało się być tak, jakbym sobie tego życzył. A jesli tak będzie, to jest duże prawdopodobieństwo, że nagram singla, klip i płytę. I to nie z byle kim, z osobą, która jest odpowiedzialna za większosć sukcesów w polskiej muzyce w ostatnich latach. Trzymajcie kciuki"- mówi Lato.

[showmag.info]

lukasz900

Ja bylem na Kampanii wyborczej bartka Szymoniaka w Kaliszu i uwazam ze to on powinien wygrac ten program , jest bardzo ciekawa osobowoscia, dobrze spiewa i potrafi swoją osoba zainteresować publicznosć/.
1-miejsce bartek
2-gie maciek
3-cie dominika
a dzisiaj żegnamy sławka uniatowskiego (spoko locko).. :yeah:

Mateusz Sobecki

Dzisiaj żegnamy Maćka lub Sławka! Jeden z nich już dzisiaj odpadnie z programu!

Przemek

Wygra Dominika albo Sławek!! Mówię wam!!

Co do studia: strasznie mi się nie podoba. Za duzo monitorków itd.

Showmag

"Idol 4": Koncert 'Idole kontra Jurorzy'

Sobota, 04.06.2005, 22:34

Dzis telewizja Polsat nadała siódmy z osmiu koncertów finałowych "Idola", który nosił tytuł "Idole kontra Jurorzy". Tym razem to jurorzy decydowali, jakie piosenki wykonają finalisci. Pierwszy wystąpił Sławek Uniatowski. Zaspiewał piosenkę Sistars pt. "Sutra", wybraną dla niego przez Roberta Leszczyńskiego. Ela Zapendowska powiedziała, że martwi się, żeby takie samo bogactwo, jakie Sławek ma w głosie, miał też w głowie. Jacek Cygan mówił, że Ela się trochę "zapendziła" w ocenie. Sławek postawił na rytm, a zlekceważył tresć piosenki- stwierdził. Robertowi podobało się, że Sławek zaspiewał po swojemu. Kubie się nie podobało. "To była wersja z plastusiowego pamiętnika, nie dałes rady"- mówił. Dominika Kasprzycka wystąpiła z piosenką "Łatwopalni" z repertuaru Maryli Rodowicz. Utwór ten wybrał dla niej Jacek Cygan. Robert uznał, że Dominika nie podołała tej piosence. Ela Zapendowska była innego zdania. "Trudno przeskoczyć Marylę Rodowicz, ale zaspiewałas bardzo przyzwoicie"- oceniła Dominikę. "Zaspiewałas to z pazurem. Ty naprawdę się rozwijasz"- stwierdził autor słów piosenki, czyli Jacek Cygan. Kuba Wojewódzki powiedział, że wykonanie to było nudne i senne. Maciek Silski wykonał przebój The Doors "Break On Through". To Kuba wybrał ten utwór dla niego. "Wszystko zostało powiedziane, reszta jest milczeniem"- mówił poetycznie Jacek Cygan. "Zaspiewałes to znakomicie"- podsumował. "Ty powinienes wygrać ten program"- krótko oceniła Ela. "Nie jest sztuką zaspiewać ten utwór"- Robert gwałtownie krytykował Maćka. Ela Zapendowska dla Bartka wybrała piosenkę zespołu Coma- "Spadam". "Przede wszystkim chciałbym pogratulować Eli wyboru piosenki"- zaczął Robert. Jacek Cygan powiedział: "Są ludzie, którym nie jest do twarzy z negatywną emocją i ty jestes jednym z nich". "Dasz sobie radę dalej"- stwierdziła Ela Zapendowska. "Było bardzo emocjonalnie. To był pierwszy komplement z moich ust"- zachwycał się Kuba.

Póniej rozpoczęła się druga częsć koncertu. Robert wybrał dla Sławka utwór "Vertigo" zespołu U2. "To nie jest twoja poetyka, byłes sztuczny, nie bierz się za takie piosenki"- krytykował Jacek Cygan. "Troszkę nie ta bajka"- zgodziła się z nim Ela. "Utwór nie pojechał, to było nieporozumienie"- przyłączył się do rozczarowanych jurorów Robert. "Pozbawiłes ten utwór zębów, tego kąsania rockowego"- mówił Kuba. "Czas nas uczy pogody"- tę piosenkę wybrał dla Dominiki Jacek Cygan, który jest zresztą autorem słów do tego utworu. Robert powiedział, że jest to piosenka niezwykła, ale Dominika jest za młoda, żeby zrozumieć ten utwór. "To jest wysoka poprzeczka, ale zaspiewałas najlepiej ze swoich wszystkich wykonań"- Eli Zapendowskiej podobał się ten występ. Jackowi Cyganowi bardzo się podobało, że Dominika spiewała bardzo dojrzale. "Pięknie nam to zaspiewałas"- entuzjastycznie ocenił ją Kuba. Kuba Wojewódzki wybrał dla Maćka piosenkę T. Love pt. "Autobusy i tramwaje". "Jestes rasowym wokalistą rockowym"- mówiła Ela Zapendowska. "Jestem spokojny, że ludzie na ciebie zagłosują, mimo, że twoja interpretacja była bardzo odtwórcza"- powiedział Robert. "Znakomicie zaspiewany utwór, w twoim wypadku nie liczy się nawet wygląd, jestes materiałem na faceta na scenie, który może ludziom cos dać"- ocenił Jacek Cygan. Kuba pogratulował Maćkowi występu i sobie- wyboru piosenki. Na koniec Bartek wykonał utwór Raz Dwa Trzy "I tak warto żyć", który wybrała dla niego Ela Zapendowska. "Będzie jednak męski finał"- prorokował Robert Leszczyński po tym występie. Podobała mu się ponura interpretacja Bartka. "Jeden zarzut- użyłes maniery oryginalnego wykonawcy"- mówił Jacek Cygan. "Uważam, że to jest twój najlepszy występ"- Ela Zapendowska była zadowolona z tego wykonania i swojego wyboru.

O tym, kto pozostanie w programie zadecydują telewidzowie poprzez telefoniczne i SMS-owe głosowanie. Wyniki zostaną zaprezentowane o 23:45. Po koncercie finałowym moglismy zobaczyć koncert "Idol- Extra" na antenie TV4. Tym razem usłyszelismy w nim między innymi Piotra Lato- uczestnika programu "Big Brother" i zdobywcę piątego miejsca w czwartej edycji "Idola".

[Idol.interia.pl]

Showmag

"Idol 4": Dominika K. odpada z programu
Niedziela, 05.06.2005, 00:10

W sobotę odbył się siódmy z osmiu finałowych koncertów "Idola 4". W rywalizacji o uznanie telewidzów stanęło czworo uczestników: Dominika Kasprzycka, Bartosz Szymoniak, Maciej Silski i Sławek Uniatowski. Każdy zaprezentował dwa utwory, a telewidzowie w telefonicznym i SMS-owym głosowaniu podjęli decyzję o tym, kto dalej pozostanie w programie i będzie walczyć o zwycięstwo oraz możliwosć nagrania płyty w wytwórni Sony BMG. Najmniejszą ilosć głosów (18,38%) uzyskała Dominika Kasprzycka, tak więc to ona- decyzją widzów, musiała pożegnać się z programem. Scisłymi finalistami czwartej edycji "Idola" zostali: Bartosz Szymoniak, Maciej Silski i Sławek Uniatowski.

[showmag.info]

Showmag

Cytat: galantosjestem ciekawy czy na final beda miejsca na publicznosc, bo bylem juz raz i teraz chciałbym jeszcze raz pojechać i nie wiem czy zaryzykować i próbować dostać się na finał czy jechać 11 czerwca (nie wiem - może na finał będzie tyle samo ludzi co na zwykły koncert).

a jednak za tydzien nie ma koncertu, tylko program zawierajacy relacje z kampanii finalistow w ich miastach. ostatni - osmy i zarazem finalowy koncert 18 czerwca

PIO

Cytat: Admin"Idol 4": Dominika K. odpada z programu
Niedziela, 05.06.2005, 00:10

W sobotę odbył się siódmy z osmiu finałowych koncertów "Idola 4". W rywalizacji o uznanie telewidzów stanęło czworo uczestników: Dominika Kasprzycka, Bartosz Szymoniak, Maciej Silski i Sławek Uniatowski. Każdy zaprezentował dwa utwory, a telewidzowie w telefonicznym i SMS-owym głosowaniu podjęli decyzję o tym, kto dalej pozostanie w programie i będzie walczyć o zwycięstwo oraz możliwosć nagrania płyty w wytwórni Sony BMG. Najmniejszą ilosć głosów (18,38%) uzyskała Dominika Kasprzycka, tak więc to ona- decyzją widzów, musiała pożegnać się z programem. Scisłymi finalistami czwartej edycji "Idola" zostali: Bartosz Szymoniak, Maciej Silski i Sławek Uniatowski.

[showmag.info]

Wielka szkoda, że odpadła Dominika. Finał bez kobitki będzie jakos pusty. Moim zdaniem powinien dzisiaj odpasć Bartek. Moim faworytem na IDOLA 2005 jest Maciej Silski

Pudelek

Dominika odpadła - no i dobrze. Ona tylko dobrze spiewała (jak wielu innych uczestników).

A tak poza tym to nie widziałem dzisiejszego programu, bo byłem na koncercie Brodki i uważam, że zasługuje ona na miano idola. Było super. Mam tylko nadzieje, że nie zepsuje się jak Flinta...

Mau

uff, nareszcie ..

nei wiem czemu ale ona mi dziala na nerwy.

A IMO wszycsy 3 faceci najbardziej zasłużyli na finał. Całosciowo.
Natmiast nalezy takze pamietac o tym, co powiedział chyb aCygan - ze z wygranie Idola wcale nie jest rownoznaczne z wielką karierą i z pozycji czwartego tez mozna duzo zdzialac na rynku muzycznym...

Czego całej 5tce finalisteów tegorocznego Idola serdecznei życze :)
radioactive. dalej zła

Mateusz Sobecki

Moja faworytka odpadła :-(  Niech chociaż Uniatowksi wygra ten program!!!

Showmag

a jak sie podobal wystep Piotra Lato w Idolu Extra?
w koncu Piotrek zaprezentowal sie od lepszej strony. wykonal utwor, ktory mial dobrze przygotowany (probki byly dostepne w necie jakies dwa lata temu, rowniez na stronie BBS) i pokazal, ze dobrze mu idzie w rockowym repertuarze

Mateusz Sobecki

Lato był the best! Miał tak cały czas spiewać!