Menu główne

Idol 4

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:48:19

Showmag

jak dla mnie final moglby byc za tydzien.. i tak wiadomo ze koncowa rozgrywka bedzie pomiedzy Mackiem i Slawkiem.. ale oczywiscie polsat musi zarabiać pieniążki i nie ma sie co dziwic.
ja na pewno nie dotrwam z ogladaniem tego programu do konca, bo zasypiam przy nim z nudów..   :zzz:

Luxis

tak to prawda, tylko finał ma być znowu z 3 osób w tej edycji, i mam cicha nadzieję, że jakas Dominika wygra, choć to nierealne, bo Sławek super spiewa, tylko zbytnim pewniakiem jest

Kasia^^

Nie no ja nawet nie rozumiałam co Pączek sepleni bueh :yeah: a jurorzy mają już swoich faworytów do odpadki a to jest: w pierwszej kolejnosci Piotrek, póżniej Bartek, Pawłowska, Kasprzycka, no i finał Silski i Uniatowski...i tak pewnie będzie bo nawet jesli ktos z tych zaspiewa dobrze to i tak np. powiedza że było w miare....ehhhh

Kasia^^

problem polega na tym, że Picia chce spiewac cos własnego swoje dżwięki a to sie jurorom nie podoba i pewno odpadnie w przyszłym tygodniu...czas pokazał że Idol nie szuka takich ludzi, ale myslę że płytkę wydał by super bo tam spiewałby własne a głos ma swietny ;) takie jest moje zdanie ale i tak wiem że się nie zgodzicie

[ Dodano: Nie 15 Maj, 2005 08:52 ]
ale chyba domyslacie się że bardzo lubię Piotrka i podoba mi się co spiewa i
dlatego zastanawiam się nad jednym: dlaczego na początku tak bardzo bardzo im
się podobało, a po drugie jakim cudem Pączek się dostał?( który zupełnie nie umie spiewac)dziwne...

podmark

W "Idolu" nikt nie jest pewniakiem. Ludzie wolą wysyłać głosy przeciw , a nie za jakąs osobę, tak jak to się dzieje w "Idolu". Każdy mówi : on jest pewniakiem, dużo ludzi na niego zagłosuje a ja zaoszczędze 2,44. I to jest błąd. Chyba z drugiej albo 3 edycji też odpadł rzekomy pewniak, jakis chłopak to był.

Luxis

Kasia - zgadzam się z tobą w 90 %

Mistake

Na początku witam wsyztskich, bo to mój pierwszy post na tym forum.

Po obejrzeniu wczorajszego koncertu naszło mnie kilka refleksji na temat idola. Refleksji niestety dla tego widowiska niekorzystnych  ;P

Zgadzam sie z przedmówcami, ze formuła idola sie wypaliła. Poza pierwszą edycją każda nastepna to odcinanie kuponów. Momentami sie zastanawiam, czy Ci jurorzy naprawde wierza, zę są w stanie wykreowac osobę, która podbije nasz muzyczny rynek. Gdy patrze na finalistów tej edycji jestem niemal pewien że nie. No bo kto ma być tym idole?

Sławek? - pewnie główny kandydat do zwycięstwa. Ma zdecydowanie najlepszy głos ze wszystkich finalistów. Tylko co z tego, skoro pod względem osobowosci i charyzmy jest totalna porażką. Czyim idolem miałby on być? Chyba jedynie własnie tych szalonych szesnastek, które mdleją na sam widok Enrique cz Justina Timberlake'a. Gosc próbuje być ironiczny, rzucać sarkazmami, ale zupełnie mu to nie wychodzi.

Maciek - chyba najbardziej pasowałby na triumfatora tej edycji, ale niestety nie wnosi do programu nic nowego. Taka troche kopia Wydry, a co osiągnął Szymon? Nic.

Obie Dominiki - Wszystko fajnie, bardzo ładne dziewczyny z bardzo dobrym głosem. Tylko że takich dziewczyn jest w Polsce setki. A one nie mają w sobie tego czegos, co pozwoliłoby im sie wybić.

Bartek - Tak jak powiedział którys z jurorów: On nie pasuje do tego programu. Spiewa przyzwoicie, ale odnosze wrażenie,zę nie ma w sobie jakiejs takiej woli walki, chęci przebicia sie.

Lato - Poniekąd przeciwieństwo Sławka. Osobowosć ma - znacznie gorzej z głosem. Wogóle jego osoba to dla mnie troche taki paradoks medialny. Ja go nazywam najbardziej naturalnych ze sztucznie wytworzonych "idoli". Popularnosc zawdzięcza BB, którego pewnie by wygrał w cuglach, gdyby nie usunięcie go z programu. Gosc jednak imponuje włąsnie taka naturalnoscią, własnym stylem, ale i on gdzies sie zatracił w tym show. W BB był dowcipny, spontaniczny, tutaj jakis taki nijaki :)

Czasem zastanawiam sie, czy nienajlepiej by było jakby ta edycję wygrał pączek. Moze to dałoby twórcom do myslenie, ze program "Idol" stracił już chyba rację bytu.

Nawet jurorzy są już wypaleni. Wczoraj gdy oglądałem koncert wraz z dziewczyną, udało nam sie bezbłednie przewidziec ich opinie na temat uczestników. Nie było to specjalnie trudne, gdyz od poczatku mamy ten sam schemat:

Sławek - jest genialny i wogółe de best
Maciek - Fajny, spoko, ogólnie bardzo dobry
Dominika, Dominika, Bartek - raz lepiej, raz gorzej, ale i tak nie mają szans ze Sławkiem
lato - fajny, lubia go, ale spiewać nie umie
Paczek - tutaj nie trzeba być jasnowidzem, żeby przewidziec co o niej powiedza ;)

Wojewódzki zaczyna sie już pogrąząc w tej swojej dowcipnej złosliwosci. O ile przez pierwsze dwie edycje był smieszny, to teraz głównie drażni. Momentami traci juz samokontrolę.
Leszczyński - dla mnie kompletne nieporozumienie wsród sędziów. Od początku był tym, któremu najbardziej brakowało obiektywnosci. O ile w pierwszej edycji jeszcze się jako tako tzymał, to teraz juz jego sady wręcz odrzucają. Klapki na oczach i zapatrzenie w jeden punkt.
Jedynie Cygan z Zapędowską starają sie jeszcze oceniać uczestników pod kątem fachowosci.

mam nadzieję, ze Polsat pójdzie po rozum do główy i nie zrobi 5 edycji, bo chyba zanudziliby nas tym na smierc

Showmag

chcialem dodac, ze w newsie realacjonujacym wczorajszy koncert IDOLA, dopisane zostaly pelne oceny jurorow do wystepu Piotra Lato. warto zwrocic uwagę, ze Cygan przyczepil sie do prywatnych wypowiedzi Piotra, ktorych częsć mozna bylo przeczytać pare postow wyżej (w newsie pt 'Piotr Lato o sobotnim występie w Idolu 4') i nazwal je manifestami..

Kasia^^

Manifesty :?!: manifesty że jurorzy nie mają racji...powiedział to z taką lodowatoscią  i chłodem(a dla Pączka jest miły chociaż zupełnie nie umie spiewać) że asz mi sie niedobrze na samą mysl robi :P Niecierpię Cygana od zawsze, i jeszcze taki trochę pedziowaty i te długie wypowiedzi...eh Ale co on takiego powiedział?!Że utwór się rozwijał , było troche agresywnosci, że był dobry i wszystko by zniósł gdyby nie to że powiedzieli mu że się nie przyłożył i olewa sobie program. Jak wogóle można było mu takie cos powiedziec? A co, może Cygan wlazł mu do psychiki albo siedział z nim w pokoju hotelowym i patrzył czy sobie robi z tego jaja czy nie???albo ostatni koncert, Piotrek powiedział: "Dziękuje, chciałem dodać cos własnego..." Miał też takie prawo i wystarczylo że cygan powie iż nie podobało mu się własne wykonanie utworu a nie mówi że falszował. Gdzie był w tym falsz?
I własnie to z Big Brotherem: " I jeszcze uruchomili procesy w mojej glowie, które troche przycichly, mówiac o popularnosci, co ja odnioslem oczywiscie do swojej przeszlosci i do tego, co i tak zawsze bylo i bedzie moja bolaczka. Ale czy to moja wina, ze troche mnie ludzie znaja i troche lubia?" No własnie przeciez chyba dużo czasu odczekał zanim wybral się do Idola... szkoda gadać.

Showmag

Cytatale chyba domyslacie się że bardzo lubię Piotrka i podoba mi się co spiewa i
dlatego zastanawiam się nad jednym: dlaczego na początku tak bardzo bardzo im
się podobało, a po drugie jakim cudem Pączek się dostał?( który zupełnie nie umie spiewac)dziwne...

to jury ogolem jest dziwne. wiadomo ze wojewodzki jest od robienia show, leszczu- od bredzenia, ale sadzilem ze Cygan i Zapendowska to osoby na poziomie "ktore się znają".. a tu okazuje się, ze kierują się często jakimis własnymi, nieprzymyslanymi i wyssanymi z palcami gdybaniami. :plask:

Kasia^^

a kogo polecacie na ich miejsce :los:

Pudelek

Cytat: Kasia^^a kogo polecacie na ich miejsce :los:

Myslę, że Kayah byłaby dobrym jurorem. Ewa Bem też się sprawdziła w programie "droga do gwiazd". Potrzebne są przede wszystkim osoby z autorytetem.
Ale Idol z innymi jurorami nie przyjąłby się, co było widać było po 3edycji.

Kasia^^

No tak...zgadza się. Nie przeszło by a już szczególnie gdyby Powiatowy odszedł bo większosć naszego społeczeństwa niby mówi że jest chamski ale jakby przyszło co do czego to wiadomo jak jest....

Luxis

ja uważam, że Ewa Bem się niesprawdziła w Drodze Do Gwiazd, bo i tak prawie zawsze (jak Cygan) mówiła, że było fajnie i sie jej podobało... ;/
a Kayah faktycznie była by dobra

podmark

Kayah w "Idolu"? Czemu nie> ale ja proponowałbym jeszcze Liroya , jako rapera i producenta płyt. Swietnie by się nadał.