[UK] Pop Idol

Zaczęty przez Showmag, Nd, 24 Paź 2004, 15:49:26

Showmag

Sharon Osbourne kontra Simon Cowell
Czwartek, 14 padziernika 2004, godzina 22:37

Sharon Osbourne nieustannie opuszcza wzrok na krocze Simona Cowella- kolegi z jury programu telewizyjnego "The X Factor", ponieważ nosi on niezwykle obcisłe spodnie. Stosunki panujące pomiędzy żoną sławnego Ozzy'ego i znanym z ciętego języka jurorem "Idola" trudno okreslić mianem serdecznych, więc Sharon korzysta z każdej okazji, żeby skrytykować swojego kolegę. "Nie mogę się oprzeć pokusie rzucenia okiem na jego rozporek, bo zawsze nosi bardzo obcisłe spodnie i wszystko mu widać, chociaż nie jestem pewna, czy nie wypycha ich sobie skarpetką. Myslę, że zakładając spodnie musi starannie wszystko w nich układać i założyłabym się, że każdego ranka wciera we włosy łonowe odżywkę. Ten facet jest zbyt nieskazitelny. Ja wolę mniej wygładzonych i starannych mężczyzn"- mówi Sharon. Żona Ozzy'ego zapewnia, że nie uważa Cowella za atrakcyjnego mężczyznę: "To chyba widać, że nie zbliżyłby się do mnie, nawet gdybym była jedyną kobietą na swiecie, a ja nie zbliżyłabym się do niego, gdyby był jedynym facetem. Spójrzcie na jego dziewczyny i porównajcie je ze mną"- dodała Sharon.

[Wenn / Onet.pl]

Showmag

Simon Cowell w rozszerzonym "Shreku 2"
Niedziela, 24 padziernika 2004, godzina 01:10

Simon Cowell- juror brytyjskiej i amerykańskiej edycji programu "Idol", zagrał samego siebie w rozszerzonej wersji kreskówki "Shrek 2". Cowell prowadzi w filmie sredniowieczny konkurs talentów i słucha piosenek w wykonaniu Piernikowego Ludzika, Pinokia i Trzech Małych Swinek. "Nie mogłem odmówić, kiedy usłyszałem, że uczestnikami konkursu będą Trzy Swinki, Piernikowy Ludzik i Pinokio! Zresztą muszę powiedzieć, że byli dużo lepsi, niż niektórzy uczestnicy prawdziwego 'Idola'. Występ Pinokia oceniłem jako dosć drewniany, a po piosence Piernikowego Ludzika zapytałem, czy teraz przyjdzie pora na Spiewającego Pączka"- wspomina pracę nad dubbingiem znany z ciętego języka Brytyjczyk. Zabawna scena z Cowellem znajdzie się wsród dodatków na krążku DVD, którego swiatową premierę zapowiedziano na 5 listopada.

[Wenn / Onet.pl]

Showmag

Nagroda dla Will'a Young'a
Sroda, 27 padziernika 2004, godzina 00:42

Will Young- zwycięzca pierwszej brytyjskiej edycji "Idola", otrzymał nagrodę Digital Music Awards. Will został wyróżniony tytułem "Artysta Roku", zostawiając w pokonanym polu Kylie Minogue, Blue i zespół Busted. Zaszczyt ten spotkał go drugi rok z rzędu. Najlepszym artystą żeńskim została grupa Girls Aloud, zas wsród rockmanów triumfował Paul Weller. W kategorii najlepszego wideoklipu prezentowanego w Internecie Will Young musiał uznać wyższosć zespołu The Streets. Wyróżniono obraz do piosenki "Blinded By The Lights". Faithless zostali uznani "Najlepszym Artystą Muzyki Dance". Wyróżnienia przyznano we wtorek, 19 padziernika.

[Ananova / Onet.pl]

Showmag

Politycy walczą o Willa Younga
Dwie najważniejsze brytyjskie partie starają się namówić Willa Younga, by zaspiewał w ich kampaniach do zbliżających się wyborów parlamentarnych. O względy finalisty programu "Pop Idol" zabiegają Partia Konserwatywna i Partia Pracy. Young, który studiuje nauki polityczne na Exeter University, stwierdził, że jest zainteresowany propozycją, jednak nie może się zdecydować, z którym ugrupowaniem chciałby współpracować. "Zawsze interesowałem się polityką i sposobami rządzenia państwem"- przyznał piosenkarz. "Mógłbym nagrać taki utwór, ale nie potrafię dokonać wyboru. Zawsze chciałem, żeby moje poglądy polityczne pozostały moją prywatną sprawą. Jednak jesli miałoby to zachęcić młodych ludzi do głosowania, może byłoby warto"- dodaje. Przypomnijmy, że w wyborach w 1997 roku laburzysci wykorzystali kompozycję "Things Can Only Get Better" duetu D:Ream, zas torysi pomogli sobie jedną z piosenek zespołu Morcheeba. Tegoroczna elekcja do brytyjskiego parlamentu odbędzie się na początku czerwca.

[Megafon.pl / Onet.pl]

Showmag

Firma Simona Fuller'a sprzedana
Poniedziałek, 28 marca 2005, godzina 02:07

Za 81,5 miliona funtów, Simon Fuller (twórca programu "Idol") sprzedał swoją firmę 19 Entertainment amerykańskiej spółce Sports Entertainment Enterprise (wkrótce ma istnieć pod nazwą CFX), kierowanej przez Roberta Sillermana. W ramach transakcji Fuller otrzyma 64,5 mln funtów, a także będzie miał 1,9 mln udziałów w Sports Entertainment Enterprises. W póniejszym czasie otrzyma dalsze 19,2 miliona funtów, które będzie mógł zamienić na udziały w firmie Sillermana. Fuller będzie  również zasiadał w zarządzie CFX i odpowiadał za planowanie i realizację strategii kreatywnej spółki. Firma Simona Fullera miała w swoich rękach i obsługiwała wiele gwiazd muzycznych, programów telewizyjnych, jak też odpowiadała za strategię PR m.in. rodziny Beckhamów. Fuller stoi za swiatowym fenomenem girls bandu Spice Girls (którego sukces na całym swiecie był ogromny) oraz jest twórcą widowiska "Pop Idol", a także jego amerykańskiego odpowiednika: "American Idol". Jego firma kierowała także karierą zwycięzców i finalistów obu programów, m.in. Willa Younga, Garetha Gatesa czy Kelly Clarkson.

[Marcin Tomczyk, WM]

podmark

Jeżeli ktos się interesuje bryutyjskim pierwowzorem tego widowiska, to zapraszam na stronę chyba jakiejs agencji impresaryjnej organizującej koncerty finalistów - https://19.co.uk/ar.asp?AID=12

Showmag

Od "Idola", przez film, do teatru
Piątek, 30.06.2006, 01:01

Brytyjski wokalista Will Young otrzymał propozycję zagrania głównej roli w teatralnej adaptacji sztuki Noela Cowarda. Young, który zdobył popularnosć wygrywając pierwszą brytyjską edycję "Idola" w 2001 roku, wcieli się w postać muzyka Nicky'ego Lancastera w spektaklu "The Vortex" wystawianym w Rogal Exchange Theater w Manchesterze. "Jestem bardzo podekscytowany tą rolą. Myslę, że z początku na pewno nie będzie łatwo, ale mam nadzieję, że wiele się nauczę" - mówi artysta. Premierowe przedstawienie odbędzie się prawdopodobnie w styczniu przyszłego roku. Przypomnijmy, że Younga można było zobaczyć też na dużym ekranie. Piosenkarz wystąpił w dramacie "Mrs. Henderson Presents".

[showmag.info]

Showmag

"Idol" powróci do Wielkiej Brytanii?
Brytyjskie kanały Channel Five i Sky, walczą o przywrócenie reality show "Pop Idol" na terytorium Wielkiej Brytanii.

Choć to własnie na Wyspach Brytyjskich narodził się format "Idol", to widowisko skończyło tam swoją karierię po zaledwie dwóch edycjach, będąc wyparte przez program "The X Factor".

Wiadomo już, że w trzeciej brytyjskiej edycji w jury na pewno nie zasiądzie Simon Cowell, który jest zbyt zajęty pracą przy szóstej amerykańskiej wersji "Idola".

Showmag

Taneczna płyta zwycięzcy brytyjskiego "Idola"
Will Young - zwycięzca brytyjskiego "Idola" sprzed kilku lat, pracuje nad tanecznym albumem z duetem Groove Armada. Young zdradził, że krążek ukaże się w przyszłym roku - donosi Onet.pl.

Więcej: https://showmag.info/?p=5552