Dyskusja ogólna

Zaczęty przez igiko, Cz, 11 Paź 2007, 17:39:27

Yocco

Nikt na siłę Cię nie zmusza, nie chcesz, to zrezygnuj  :devil:

podmark

Ruszyła oficjalna strona programu - fortboyard.tvp.pl - całkiem niezła.

Chyba się skuszę, by obejrzeć pierwszy odcinek :).

Pudelek

Skusisz się?
Ja czekam z niecierpliwością. Wielu moich znajomych też się nie może doczekać. Wydaje mi sie, że w tym programie nie wiele można zepsuć. A w zapowiedziach widziałem, że konkurencje będą badziej różnorodne niż te które ciągle powtarzają się w wersji francuskiej.
Dziwi mnie tylko, że odcinek w wersji polskiej trwa 65 minut gdy wersja francuska jest o pół godziny dłuższa.

podmark

Cytat: Pudelek w Pt, 05 Wrz 2008, 21:50:39
w zapowiedziach widziałem, że konkurencje będą badziej różnorodne niż te które ciągle powtarzają się w wersji francuskiej.
W końcu Polacy mogli wybierać konkurencje z 18-letniej historii FB - to się nie ma co dziwić, że różnorodne konkurencje wzięli.

Ja tam z niecierpliwością nie czekam, bo jakoś nigdy FB mnie nie fascynował. A to pewnie dlatego, że nie widziałem w latach 90-tych odcinków francuskich. Może gdyby było inaczej już wtedy dopadła mnie ta magia tego formatu, która trwałaby do dziś (jak to jest w niektórych przypadku ;) )

Kuba 942

Widziałem w TO&OWO, że o 13:10 na dwójce polecą kulisy programu Fort Boyard. Strona niezła, a ja na pewno będę jutro oglądał ten program, może być ciekawie.

podmark

Cytat: Kuba 942 w So, 06 Wrz 2008, 00:06:32
Widziałem w TO&OWO, że o 13:10 na dwójce polecą kulisy programu Fort Boyard.
Pewnie to będzie ten reportaż, który już wczoraj można obejrzeć na stronie programu.

joker

Jeszcze nie miałem nigdy styczności z tym programem, ale po obejrzeniu materiałów na stronie tvp chciałbym, żeby Fort Boyard okazał się sukcesem i zagościł w polskiej telewizji na kilka lat, bo takich właśnie programów mi brakuje ;)

podmark

Ogólnie rzecz biorąc to chyba niepotrzebna okaże się numeracja serii FB na naszym forum, bo twórcy mają w planach pomieszać odcinki z pierwszej i drugiej edycji. Z tego, co wiem to już niebawem (w tę sobotę lub w następną) wyemitują odcinek z udziałem Skiby, który uczestniczył w drugiej transzy nagrań.

No i zdradzę Wam pewną tajemnicę, że w odcinku z Katarzyną Zielińską będzie można zobaczyć polskiego olimpijczyka :)

Pudelek

Przypomniałem sobie ile tu było  emocji przed emisją pierwszego odcinka. A potem...
Fakt, że nasza wersja została totalnie spłycona i na pierwszym planie wylądowały wkurzające krzyki drużyny, które niby (w czym) miały pomóc zawodnikowi wykonującemu zadanie. No i te niepotrzebne przerażenie w oczach Glinki.

To chyba jest już pewne. Kolejnej edycji nie będzie. (Przynajmniej nie w przyszłym sezonie). Szkoda bo wydaje mi się, że możnaby uratować ten program  jeśli zmienić trochę formułę i bardziej ją zbliżyć do francuskiego oryginału.

Kuba 942

Patrząc jaka firma wykonała ten format dla TVP2 to trochę się nie dziwie...
No ale cóż, niestety w Polsce wiele programów musi być gorszych bo albo to oszczędności albo po prostu zły dobór uczestników czy eksploatowanie na maxxxa formatu.

Ice

Firma, która wyprodukowała również kilka hitów programowych.

Ale co prawda to prawda - format był nieodpowiednio przygotowany. Brak w nim było emocji, naprawdę przykuwających konkurencji. Wina czasu emisji też zrobiła swoje.

Czy większość programów u nas jest naprawdę gorzej przygotowana od zagranicznych programów? To temat do naprawdę szerokiej dyskusji. Tak samo mogę wskazać kilka programów na licencji, które w Polsce lepiej wyglądały niż zagranicą.

DK

Dla mnie ten program to była jedna wielka porażka, dobrze że go skończyli.