Opinie i relacje z odcinków

Zaczęty przez podmark, Pt, 19 Wrz 2008, 20:44:25

podmark

Ja chyba sobie podziękuje oglądanie cotygodniowej Gali. Oglądałem ten program przez pół godziny i się wynudziłem. Oczywiście - trzeba jakoś zacząć, ale jak na razie to oprócz studia nic mi się nie podoba.

Pewnie częściej obejrzę codzienne relacje z Akademii, by zobaczyć, jak im się żyje w tym pałacyku. Gala mnie nie interesuje. No i pierwsze pytanie, jakie mi się nasuwa na myśl - czy oni będą śpiewać piosenki tylko po angielsku ?

chatiflatt

jak dla mnie też wieje nudą...
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Kuba 942

Dla mnie też na razie nuda, najbardziej czekam za pokazaniem akademii i końcówką gdzie powinni wchodzić. Studio mi się bardzo podoba, na razie wygląda to dobrze.

podmark

Akademię pewnie pokażą w jakimś krótkim materiale. Ale wejście uczestników do willi przedstawią dopiero w poniedziałkowym wydaniu o 17:30. Ze studia (a pewnie nagrywają w FaratFilm) do Wilanowa jednak kawałek.

chatiflatt

Największe pozytywne zaskoczenie - Julita Woś i jej przemiana z zastraszonego czerwonego kapturka w twardą atrakcyjną kobietę.
Reszta do poprawki..
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Kuba 942

Noom, Julita prezentuje się bardzo atrakcyjnie. Niektóre panie z programu też całkiem ładne.

chatiflatt

Śmieszy mnie ta chęć "wyrwania" się ze swoich wsi i małych mieścin. No i to zafascynowanie Warszawą :D
Malwina the best.
Barbara Weston

DJ Ice

Mnie tam się program podoba - może dlatego, ze jestem fanem szeroko pojętej muzyki. Nie oszukujmy się, ale program został wykonany na dobrym poziomie, mam nadzieję, że z czasem będzie lepiej i popracują nad scenariuszem.

Zajeb*ste studio. :D
Rock - pełna profeska. ;)

Czuję, że to będzie HIT Polsatu. :) Obym się nie mylił. :] A już niebawem w ''Fabryce Gwiazd'' wystąpi Alicia Keys (potwierdzone w ''Wydarzeniach''), i według spotów autopromocyjnych myślę, że wystąpi Kelly Rowland, która ''promuje'' naszą polską edycję. :)

To moja krótka opinia. :)

chatiflatt

Barbara Weston

Bleed_Black

chcialam stwierdzic nietolerancje u Tede (chyba tak sie pisze...?) juz mu czlowiek ktory ma inny styl niz on przeszkadza. Bardzo dobrze ze jest ktos kto ma inny styl a nie robi to co mu karza tam

Showmag

Ogolem jury jest malo przyjazne; wydaje się, ze mowią to co im kazano. Tede to najwieksza pomylka. Co w jury robi facet od hip hopu?

Calosc niby wykonana profesjonalnie, choc bez glebszych przemyslen pt "jak wzbudzic zainteresowanie widzow".
Trzygodzinna premiera to znacząca przesada. Irytuje powtarzalność tych samych jingli.
Raczej sledzic tego programu nie będę. Nie dotrwalem do konca, a juz wystarczająco się wynudzilem.

Kuba 942

Na szczęście to jest tylko początek, chodź tak samo jak niektórzy trochę się wynudziłem podczas trwania programu. Chodź początek takiego programu jak Big Brother jest dużo ciekawszy. Także nie podoba mi się to, że w jury zasiada Tede, a fajnie, że jest w nim Bisiorek. Rock dobrze moim zdaniem wywiązał się z roli prowadzącego. To może być program ( w końcu) którego polska edycja nie będzie dużo odbiegała od tych zagranicznych. A to, że w programie prawdopodobnie udział wezmą Kelly Rowland i Alicia Keys oznacza, że producenci i Polsat solidnie wzięli się za ten format.

Tkk_Bolly

Poziom uczestników nisamowicie wysoki , zapowiada się ciekawa rywalizacja i nowe postacie na polskiej scenie muzycznej.
Bardzo dobre prowadzenie Macieja Rocka, fantastyczna orkiestra Adama Sztaby i przede wszystkim chórki. Marne jury
Co do samych uczestników

To oczywiście największa uwagę przykuła Julita Woś, fantastyczna głos, ale udaje osobę, którą nie jest, przecież pamiętam ją jaka była w Barze... próbuje zrobic jakis swój wizerunek, nie do końca jestem przekonany czy jej się do uda.
Ponadto podobały mi się wykonania Marty, Martyny, Piotra i Roberta

I bardzo dobrze, że odpadła Malwina, spodziewałem się przed ogłoszeniem wyników, że na nią padnie, głos identyczny jak Edyta Górniak. I nic w związku z tym , z takim głosem nie ma szans aby teraz zrobic karierę w Polsce
Ogólnie Fabrykę oceniam pozytywnie i dalej będe oglądac  i wezcie pod uwagę wysoki poziom uczestników, niewiem czego chcieliscie na gali skoro nie muzyki :hmm: bo jak śpiewaja to jest nudno.

Kardines

Jak dla mnie to był prawdopodobnie pierwszy i ostatnio odcinek który oglądałem. Były ciekawe momenty ale ogólnie sie wynudziłem. Z wykonań uczestników podobała mi się srednio połowa (nie wiem czy przez to że piosenki które poprzydzielali nie pasowały wogóle do niektórych osob). Oglądając "Idola" mialem wrażenie że lepiej tam umieli śpiewać. Co do jury to większych zastrzeżeń nie mam. Rozczarowaniem było dla mnie tez że nie pokazali prawie castingów (poza jakims minutowym klipem) i 2 etapu w którym brała udział 50 osoób co dalej przeszło (chyba że przegapiłem jakimś cudem :P ). Gdyby zrobili tak jak w YCD kilka odcinków z castingów, potem tego zgrupowania z 2 etapu a potem dopiero takie otwarcie i wprowadzenie ich do akademii ot na pewno by było ciekawiej :) I jakoś zapadło mi wyjatkowo zachwalanie wszystkiego jako "naj" przez Rocka, chyba za duże tego było i troche za sztucznie (największe talenty, najelpiej wyposażone akademia, najwiekszy standard, najwiekszy hit jesieni itp ;] )   Dalszych wniosków i chęci oglądania kolejnych odcinków - brak :P

Showmag

Wystartowała "Fabryka Gwiazd"; Malwina Kusior wyeliminowana
W piątek o 20:00 w Polsacie ruszyła polska edycja "Fabryki Gwiazd". Podczas 3-godzinnej gali na żywo, widzom zaprezentowano 15 uczestników reality show. Zaskoczeniem była informacja, iż już pierwszego dnia jedna z osób zostanie wyeliminowana.

Więcej: https://showmag.info/?p=5164