Dyskusja ogólna

Zaczęty przez Showmag, Pn, 28 Mar 2008, 11:09:17

podmark

Cytat: maniakTV w Nd, 04 Maj 2008, 14:12:38
Pierwsza rzecz to prowadzący - obstawiłbym kogoś mniej znanego - Piotra Galusa - prezentera Hugo - w kwietniu zakończył pracę w iTV a tym samym zatrudnił się  w  biurze reklamy Polsatu. Ma już doświadczenie w prowadzeniu programów na żywo więc czemu nie spróbować
Przede wszystkim to Galus pracuje w Polsat Nowe Media. Biuro reklamy stacji to Polsat Media. To zasadnicza różnica. Galus odpowiada za wdrażanie nowych interaktywnych technologii w stacji Solorza.

Ja tam bardziej obstawiałbym w roli prowadzącego albo Rocka, albo kogoś mniej znanego. Na pewno nie Dowbora (chociaż jedno plotkarskie ścierwo o tym pisało) - nie wiedzą, że on i Nina działają sobie na nerwy :). Więc pani "dyrektorowa" na pewno by go nie obsadziła w takiej roli (przynajmniej mam taką nadzieję).

A jeśli chodzi o wykonanie programu - jeżeli nie weźmie się do tego ATM to może być nieźle. Patrząc jednak na bliskie kontakty Endemola z ATM mam wątpliwości...

Joel

Własnie ogladalem sobie na YT wystepy finalowe z SA we Francji ... cudo !!!
Mysle ze Polsat sypnie groszem i nie zatrudni ATM oraz zaprosi jakies prawdziwe swiatowe gwiazdy. Co do domku - willa willa i jeszcze raz willa oczywiscie w Warszawie.

Toni

moim zdaniem format ciekawy,oglądałem edycję niemiecką (emitowaną w 2002 r) która zwała się właśnie "Star Academy". Program jakby połaczeniem a'la Idol-Big Brother (bez nominacji współmieszkańców i Wielkiego Brata,w sumie jakby dwóch głównych założeń programu) lecz pod jednym dachem pod obserwacją kamer.
Fajnie,że jest oficjalne potwierdzenie,że jednak program się pojawi.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Showmag

Nowe szczegóły dotyczące "Fabryki Gwiazd"
Nina Terentiew - dyrektor programowa Polsatu, ujawniła kilka szczegółów dotyczących polskiej wersji programu "Fabryka Gwiazd", który we wrześniu zagości na antenie stacji.

Więcej: https://showmag.info/?p=1289

DJ Ice

Wygląda na to, że ATM na pewno się za to nie weźmie za polski projekt 'Star Academy'. Po czym tak twierdzę? Po oficjalnej stronie Fabryki Gwiazd - www.fabrykagwiazd.pl - wymieniony został tylko Endemol jako producent.

no i na oficjalnej stronie ATM-u też nic nie pisze. Chyba mozemy odetchnąć z ulgą. :]

podmark

Cytat: DJ Ice w So, 05 Lip 2008, 00:04:27
Po oficjalnej stronie Fabryki Gwiazd - www.fabrykagwiazd.pl - wymieniony został tylko Endemol jako producent.
Przy pierwszej stronie castingowej do BB 4 , która umieszczona była na serwerach Interii też nigdzie nie było loga ATM Grupy :). A na stwierdzenie "na pewno" jest za wcześnie :)

Program będzie realizowany w Warszawie, więc zobaczymy całkowicie nowe wnętrza, w których mieszkać będą uczestnicy :).

DJ Ice

CytatProgram będzie realizowany w Warszawie, więc zobaczymy całkowicie nowe wnętrza, w których mieszkać będą uczestnicy .

Z tego co wiem ATM ma bardzo dobrze rozbudowaną siedzibę we Wrocławiu. A przenieść cały sprzęt i te sprawy do stolicy to chyba sporo roboty i wydatku.  Więc to kolejny powód dlaczego ATM mialby tego programu nie produkować. :)
Chyba, że mogliby to ''obejść'', chociaż szczerze w to wątpię. Przy 'Gwiezdnym Cyrku' ATM nie maczał palców przy produkcji tylko ten format produkował sam Endemol. No muszę się pocieszać. :)
Jednak z tego co wiem [nie są to oficjalne informacje] ATM nie będzie brał udziału przy produkcji 'Fabryki Gwiazd'. Pozostaje mieć nadzieje, że te informacje tylko się potwierdzą.

Showmag

Nina Terentiew o "Fabryce Gwiazd"
We wrześniu na antenie Polsatu zagości polska edycja formatu "Star Academy" - "Fabryka Gwiazd". Nina Terentiew - dyrektor programowa stacji, ujawniła nowe informacje dotyczące reality show.

Więcej: https://showmag.info/?p=1323

DJ Ice

Cytat z serwisu wirtaulnemedia.pl odnośnie ''Fabryki Gwiazd'':

CytatPojawi się też nowy - "Akademia gwiazd", format kupiony z Hiszpanii. Do uczestnictwa zgłosiło się 5 tys. osób, od września będziemy oglądać szesnastu.

W programie będącym - jak mówi Terentiew - połączeniem "Idola" i "Big Brothera", uczestnicy zamieszkają w budynku nazwanym "akademią". Będą tam filmowani, a każdego dnia telewidzowie obejrzą godzinny skrót z dnia poprzedniego. W "akademii" będą uczyć się dykcji, śpiewu, ekspresji scenicznej, manier itp. Zwycięzca nagra płytę.

W piątki - koncert, czyli występy uczestników z orkiestrą Adama Sztaby. Oceniać je będzie czteroosobowe jury, którym pokieruje piosenkarka Kayah, zasiądzie w nim też m.in. tekściarz Marek Dutkiewicz (autor słów m.in. do piosenek "Jolka, Jolka...", "Szklana pogoda", czy "Windą do nieba"). Publiczność będzie eliminowała jedną osobę z dwóch.

Zapowiada się naprawdę ciekawie. :)

chatiflatt

Spot reklamowy TVN, promujący drugi dzień Sopot Festivalu, jest parodią Idola i Fabryki Gwiazd. Czy uważacie, że ta parodia i hasło "my mamy lepszych" mogą skutecznie odciągnąć uwagę widzów od Fabryki? przynajmniej na tę chwilę.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Joel

Powiem krotko: TVN bardzo sie boi Polsatu wiec probuje zniechecic widzow do FB.
Cytatmogą skutecznie odciągnąć uwagę widzów od Fabryki? przynajmniej na tę chwilę.
Według mnie nie. Przecietni widzowie bez trudu zauwaza w takim spocie prowokacje. Co prawda nie widzialem spotu ale wg mnie jest to czysta prowokacja. Mysle tez ze Fabryce.... taka "reklama" zrobi tylko na dobre ;)

chatiflatt

Też mi się tak wydaje, ale to może być pierwszy odcinek całego ciągu takich spotów.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Ceny reklam w "Fabryce Gwiazd"
Znane są ceny reklam w blokach reklamowych, które będą emitowane podczas emisji pierwszej edycji "Fabryki Gwiazd".

Więcej: https://showmag.info/?p=4237

Kuba 942

Jakby ktoś miał jeszcze wątpliwości co do tego, kto jest producentem programu, to jest nim tylko Endemol Polska, tak pisze na stronie na Polsatu. Endemol dawno już chyba nie realizował większego reality samemu.

billie

Już 19 lutego premiera płyty "The Best Of Fabryka Gwiazd" z najlepszymi, oryginalnymi wykonaniami całej pierwszej edycji programu. Serdecznie zachęcamy do jej nabycia.

Lista utworów:

1. Wszyscy uczestnicy - No pokaż na co Cię stać (z rep. Feel)

2. Martyna Melosik - There Must Be An Angel (z rep. Eurythmics)

3. Marta Maćkowska - Szklana pogoda (z rep. Lombardu)

4. Piotr Dymała - This Love (z rep. Maroon 5)

5. Nick Sinckler - Zacznij od Bacha (z rep. Zbigniewa Wodeckiego)

6. Romek Lasota - Always On My Mind (z rep. Elvisa Presleya)

7. Martyna Melosik - Piosenka księżycowa (z rep. Varius Manx)

8. Marta Maćkowska - Sunny (z rep. Boney M)

9. Mateusz Krautwurst - Isn't She Lovely (z rep. Stevie Wondera)

10. Kasia Muszyńska - To nie ja (z rep. Edyty Górniak)

11. Nina Kodorska - No One (z rep. Alicii Keys)

12. Agata Malcherek - Nick Sinckler - Time To Say Goodbye (z rep. S. Brightman & A. Bocelli)

13. Mateusz Krautwurst - Wakacje z blondynką (z rep. Macieja Kossowskiego)

14. Marcin Szymański - Change The World (z rep. Erica Claptona)

15. Martyna Melosik - Tego chciałam (z rep. Ani Dąbrowskiej)

16. Romek Lasota - A gdy jest już ciemno (z rep. Feel)

17. Piotr Dymała - Kołysanka dla nieznajomej (z rep. Perfectu)

18. Kasia Muszyńska - Against All Odds (z rep. Phila Collinsa)

19. Marta Maćkowska - Na kolana (z rep. Kasi Cerekwickiej)

20. Mateusz Krautwurst - Jak minął dzień (z rep. Krzysztofa Krawczyka)

21. Nick Sinckler - Relax, Take It Easy (z rep. Mika)

22. Julita Woś - Kawałek podłogi (z rep. Mr. Zoob)

23. Martyna Melosik - Eternal Flame (z rep. The Bangles)

24. Piotr Dymała - Myśmy byli sobie pisani (z rep. Andrzeja Zauchy)

25. Kasia Muszyńska - To co dobre (z rep. Kasi Kowalskiej)

26. Agata Malcherek - Mas Que Nada (z rep. Ala Jarreau)

27. Nina Kodorska - Zanim zrozumiesz (z rep. Varius Manx)

28. Martyna Melosik & Piotr Dymała - Dumka na dwa serca (z rep. E. Górniak & M. Szcześniaka)

29. Marta Maćkowska - Think (z rep. Arethy Franklin)

30. Nick Sinckler - Między nami (z rep. Button Hackers)

31. Mateusz Krautwurst - Podaruj mi trochę słońca (z rep. Bemibek)

32. Romek Lasota - Tears In Heaven (z rep. Erica Claptona)

33. Piotr Dymała - Prześliczna wiolonczelistka (z rep. Skaldów)

34. Przemek Puk - Heaven (z rep. Bryana Adamsa)