Eurowizja 2006 (Ateny, Grecja)

Zaczęty przez sharkan, Śr, 03 Sie 2005, 23:19:13

Luxis

Cytat: Justysia17Ale kolejne lata Festiwalu, a wykonawcy poleniaja ten sam bład. Mianowicie spiewają w jezyku polskim. Przeciez oczywiste jest, ze jezeli taka piosenka pojedzie na finał konkursu to nei zajmie wysokiej pozycji.
zdecydowanie się zgadzam ;)

i jeszcze raz apeluje!!! Głosujcie na Leonie!!!!!!!  :buzz: A wtedy wygramy Eurowizje!!!!  :szok:  :los:

podmark

Cytat: Justysia17Ale kolejne lata Festiwalu, a wykonawcy poleniaja ten sam bład. Mianowicie spiewają w jezyku polskim. Przeciez oczywiste jest, ze jezeli taka piosenka pojedzie na finał konkursu to nei zajmie wysokiej pozycji.

Tak, tak - Blue Cafe spiewali po polsku  :plask: - oczywiscie, że po angielsku i zajęli jakies dalekie miejsce, a Ich Troje spiewali częsc po polsku, po niemiecku i po rosyjsku i zajęli siódme miejsce. No i oczywiscie nie wolno zapominac o swietnym miejscu Edytki Górniak z "To nie ja".

sharkan

Blue Cafe miało fajną piosenkię ale nie na eurowizje ( Love Song nie na ESC, You may be in  love- zdecydowanie  tak) ale byla fajna.

Na interii i na onecie są teldyski Brathankow, Queens, K.Cerekwicka i K.Mos.
Przekonałem sie do piosenki K.Cerekwickiej dzięki nowej aranżacji

joker

Łuki: muszę przyznać, że co raz bardziej przekonuje się do Leonie, ogólnie chyba juz się przyzwyczaiłem do tych naszych piosenek i aż tak le z nie którymi wyjątkami nie jest.

Ostatnio (wczoraj abo przed wczoraj) na interii  czytałem wywiad z Silskim i powiedział, że on nie chcial by wygrać preselekcji bo eurowizja jest nie w jego  stylu, a zgłosił się tylko, żeby wypromować swoją piosenkę i na koniec powiedział cos co mnie najbardziej zbulwersowało - że dla wypromowania swojej piosenki zrobił by wszystko  :?!:  dziwny koles.

a oto zdięcia budynku, w którym będzie odbywała się Eurowizja 2006:

więcej na: https://oikotimes.com/forum/viewtopic.php?t=2570&sid=ca53f7a94e0b0a6875baa1c8ff8cce8c
można też tam jakies filmy pobrać, ale trzeba się zalogować

sharkan

jesli rock to musi być cos ekscentrycznego jak WIG WAM albo ZBOUB SI ZOUB . Natomiast piosenka Silskiego nie jest ekscentryczna co nie znaczy ze nudna.
Szczerze mowiac ja chce wiecej rocka na ESC !!!!

joker

oooo Wig Wam to było cos, najlepsza piosenka według mnie z 2005 roku!

sharkan

Najlepsze piosenki 2005 : Norwegia, Węgry, Izrael, Islandia, Mołdawia,Albania, Słowenia

Luxis

tak i Wig Wam był faworytem, a wypadł srednio z wynikami końcowymi, ja lubiałem tę piosenkę Słowenii tego goscia Omara Naber, fajny melodyjny rock do tego super głos, ale niestety nie doszedł za wysoko jak Polska zresztą...

sharkan

Luxis

Cytat: jokerdla fanów Omara:)

https://rapidshare.de/files/11027615/Slovenia2005.avi.html
Joker, a co to jest? To video jak spiewał w słoweńskich preselekcjach czy z Eurowizji? Bo mam obydwa, a nie wiem czy to pobrać...
P.S>On spiewa bardzo fajnego melodyjnego rocka, do tego ma super mocny głos... czy on przypadkiem nie brał tam udziału w ichnym Idolu? :hmm:
;)

joker

to jest video występ na eurowizji, jak masz jego wystep z preselekcji to podrzuc mailem, albo w rapidshare

Luxis

a też go lubisz? tylko że tam ta wersja jest akustyczna z preselekcji... ale tak poza tym na Eurowizji rok temu super wyszedł, miał kontakt z kamerą, dobrze zaspiewał, fajna pioseka, i jego cool głos i nie mam pojęcia czemu tak słabo wypadł... :/

joker

występ i piosenke miał całkiem wporządku, ale niedostrzegłem tego jak oglądałem eurowizję tylko niedawno :)

Miatexs

Joker. Fajne foty, aż Igrzyska sie przypominają...
Zastanawia mnie tylko czemu wsrod tych zdjec jest fotka stadionu olimpijskiego.

Cytat: Łukinie mam pojęcia czemu tak słabo wypadł...
Eurowizja jakos nigdy nie lubila Słowenii. Tu nawet dobra piosenka i dobre miejsce startowe nie pomorze...