Eurowizja 2006 (Ateny, Grecja)

Zaczęty przez sharkan, Śr, 03 Sie 2005, 23:19:13

Justysia17

Doda miałaby moim zdaniem bardzo duże szanse gdyby np. zaspiewała tak jak na ostatnim Festiwalu w Sopocie w konkursie o bursztynowego Słowika. Swoim wystepem przebiła wszystkich innych wykonawców, a Piasek raczej nie zasłużenie dostał nagrode jury.

PIO

Cytat: Justysia17Doda miałaby moim zdaniem bardzo duże szanse gdyby np. zaspiewała tak jak na ostatnim Festiwalu w Sopocie w konkursie o bursztynowego Słowika. Swoim wystepem przebiła wszystkich innych wykonawców, a Piasek raczej nie zasłużenie dostał nagrode jury.

Piasek dostal nagrode Jury tylko dzieki Bem. Zgadzam sie z Tobą, Doda by miala szanse zająć dobrą pozycje na Eurowizji pod warunkiem, ze oprócz takiego szoł jak byl poczas występu w Sopocie byla by to równie dobra piosenka i zaspiewala by ja po angielsku

podmark

Cytat: PIODoda by miala szanse zająć dobrą pozycje na Eurowizji pod warunkiem, ze oprócz takiego szoł jak byl poczas występu w Sopocie byla by to równie dobra piosenka i zaspiewala by ja po angielsku

Równie dobra ?? To niby "Znak pokoju" to dobra piosenka ?? Ona jest beznadziejna. A Doda wygrała przede wszystkim dlatego, że przed występem powiedziała "Wyobramy sobie, że jest godzina 21:37 - wtedy każdy zrozumie przesłanie tej piosenki". Wykorzystała smierć papieża do celów marketingowych...

No - piosenką "Superstar" mogłaby zawojować Eurowizję...

sharkan

Polska - TVP poinformowało OGAE POLSKA o wielu zgłoszeniach do Polskich Preselekcji 2006 "Piosenka dla Europy". Do Telewizji Polskiej (TVP) napłynęło aż 112 zgłoszeń - to rekord w porównaniu z poprzednimi polskimi preselekcjami.

Jak poinformowała TVP, wsród zgłoszonych utwór, są na pewno piosenki wykonane przez:

- ICH TROJE
- IVAN I DELFIN
- BRATHANKI
- MANDARYNA
- PATRYCJA KOSIARKIEWICZ
- SZYMON WYDRA
- MAGDA STECZKOWSKA
- ANALOG
- MARYSIA SADOWSKA
- OFFSIDE

W Polskich Preselekcjach 2006 znajdą się także piosenki, takich artystów jak:

- QUEENS
- MONIKA STUDZIńSKA
- PATRYK SMOLAREK
- KAROL SWITAJSKI
- JANUSZ ARTUR STEFANIAK
- THE CRACKERS BAND

Prawdopodobnie do Polskich Preselekcji zostały, także zgłoszone piosenki, takich wokalistów jak: (nie w 100%):

- ABRA
- KASIA SKRZYNECKA
- GOSIA ANDRZEJEWICZ
- KASIA WILK
- SUMPTUASTIC

https://rapidshare.de/files/7759958/Patryk_Smolarek_-_Mam_w_sobie_moc.wma.html -> Patryk Smolarek "Mam w sobie moc"

https://rapidshare.de/files/9048125/Queens_-_I_feel_in_love.mp3.html -> zes. Queens I feel in love

https://mp3.cgm.pl/katalog/utwor.php?utwor=6577 -> Karol Switajski "Tak to jest"

Piosenki Ich Troje i Ivan i Delfina sa na ich stronach

https://mp3.cgm.pl/katalog/utwor.php?utwor=6577 -> Karol Switajski "Tak to jest"

Pudelek

Doda wygrała Sopot bo zrobiła show i to jeszcze przy drugiej (niby nie ważnej piosence) "O mnie się nie martw". (Wykorzystała dodatkowo Radzia  :los:). A przy wykonaniu piosenki "Znak pokoju" fałszowała i fatalnie wyglądała w tym przescieradle  :devil: . Więc pokazując się tak na Eurowizji raczej by nie wygrała...

Pudelek

Cytat: sharkani.Jak poinformowała TVP, wsród zgłoszonych utwór, są na pewno piosenki wykonane przez:

- MANDARYNA

BUHAHA  :devil:  :los:  :devil:  :los:  :devil:  :los:  :devil:  :los:

joker

szczerze mówiąc to wątpię, żeby Polska wykazała się w przyszło rocznym konkursie (2006). Narazie żadna z tych piosenek nie wpadła mi w ucho, a piosenka eurowizyjna powinna wpadać za pierwszym razem :/ i do tego myslę, że czasy piosenek w narodowym języku juz mineły - teraz liczą się przede wszystkim te po angilesku (oczywiscie zdarzają się wyjątki, ale to musi byc naprawdę hit, żeby się wybić)

Kotelet

Mandaryna xDDD Niech ona tylko zrobi takie "Szoł" jak w Sopocie... Napewno wygra!! Chyba ze ktos na nia zaglosuje XP Wkoncu robi miedzy naradowa kariere xD

Luxis

no nie, chyba se jaja robicie... Ta lista jest fałszywa, na pewno nie pojawi się na niej Mandaryna... skoro ona nieumie spiewać,to czemu niby miałą by się zgłaszać... bez przesady, ale ja w tę listę niewierzę zbytnio... no może kilku z tych wykonawców się zgłosiło z tych wymienionych wyżej, ale nie wszyscy na bank... :/ przeciez na Eurowizjii trza spiewać LIVBE, a Mandaryna chyba o tym wie, co z tego jak zrobi  show, skoro skompromituje Polskę, i wszyscy bedą mysleć, że polacy nieumieją spiewać i polki... Mandaryna sobie zdaje sprawę, że zawaliła Sopot, więc na pewno to też sobie odpusci, niech lepiej po mału zacznie być popularna w zachodnich krajach z playbacku.. i tak też będzie...

hehe, ale sie napisałem ;)

alexander

może i się zgłosiła ale uważam ,że widzowie nie będą jej chcieli a Sharkan czy na eurowizji spiewaja tylko i wylacznie LIVE czy z playbacku też można??? Mandaryna ma duże szanse tam na tym konkursie wygrywaja takie piosenki skoczne i wpadające w ucho ale Mandaryna nie zaspiewa live :(

Luxis

no własnie o to chodzi , że Eurowizja to TYLKO I WYŁ?CZNIE konkurs LIVE,dlatego Mandaryna już na starcie odpada... :/

Justysia17

Jesli wykonawców reprezentujacych Polskę beda wybierc to moim zdaniem wygra Ich Troje lub wlasnie Mandaryna. Jesli zas wybierac będzie komisja to Marta nie ma moim zdaniem zadnych szans. Uwazam ja za sympatyczna osobę, ale na festiwal tak wysokiej rangi nie posłałabym jej. ( chyba ze jako tancerke z jakims wykonawca )

Kryla

Na eurowizjie powinien pojechac SZYMON WYDRA  to najlepszy polskiu wykonawca jak ryknie to wszyscy zaczna wysyłac eski :D

alexander

Na Eurowizje dajcie QUEENS, te dziewczyny maja power wygląd i ładnie spiewają i do tego ich piosenki są Eurovizyjne czyli taneczne i łatwe no i wpadające w uchoo tylko i wyłącznie Queens!

sharkan

na nasze preslekcje wysłał piosenkę Denzel ( z piosenką "Under cover");( ;( ;( ;( ;( :/:/:/:/:/:/:/

oraz Anabel Conde hiszpańska piosenkarka która w 1995 na Eurowizji w Dublinie zajęła 2 miejsce -> tutaj sie możemy cieszyć <jupi> (wysłała na nasze preselekcje piosenkę Shapo)

https://paluki.pl/eurowizja/mp3/spa1995.mp3 ( piosenka z 1995)

Manadryna wkońcu się nie zgłosiła. Owszen zgłosiła się Marta Wisniewska ale inna ;]

Cytat: KrylaNa eurowizjie powinien pojechac SZYMON WYDRA  to najlepszy polskiu wykonawca jak ryknie to wszyscy zaczna wysyłac eski :D

Jakie eski  :szok:  :szok:  :szok:  :szok:  :szok:  :szok:  :szok:  <ESKA= mega komercja a pozatym jak słysze to słowo to mi się nie dobrze robi ;]>