Eurowizja 2006 (Ateny, Grecja)

Zaczęty przez sharkan, Śr, 03 Sie 2005, 23:19:13

joker

Pod hasłem Feel the rhythm (Poczuć rytm) odbędzie się Konkurs Piosenki Eurowizji 2006 - ogłoszono podczas konferencji prasowej zorganizowanej w King George Hotel przez, organizatora imprezy, telewizję ERT.

Obok hasła zaprezentowano również graficzną wizualizację oraz tzw. sub-logo (pod-logo), które wzorowane było na oryginalnym dysku Hefajstosa. "Jest radosne, wesołe oraz nowoczesne" - oznajmiła grecka telewizja.

Głównym tematem logo jest pełna barw muzyczna pięciolinia, po której zakrzywiają się w rytm muzyki kolorowe linie. Jasna kolorystyka ma nadawać ton radosci i optymizmu która - jak stwierdzili organizatorzy - jest esensją Eurowizji. Kolorowe linie łączą się i obracają wokół siebie, tak samo jak kraje i różne style muzyczne łączyły się ze sobą w tym konkursie na przestrzeni ostatnich 50 lat.

Ponadto EBU poinformowała także, że głównymi sponsorami 51. Konkursu Piosenki Eurowizji będą kompania telekomunikacyjna działająca w południowej Europie Cosmote Mobile Telecommunications S.A. oraz jedna z najbardziej znanych marek w przemysle piwnym Amstel. (ag)

Luxis

no to może będzie cos w tej Eurowizji z rytmem i dobre ;)

sharkan

no a strona https://eurovision.tv jest już w nowej oprawie zapraszam .

A teraz sie mocno trzymacie krzesła jak bedziecie to czytać :

"sensacyjne doniesienia, zespół Ich Troje ponownie chce reprezentować Polskę na Konkursie Eurowizji. Michał Wisniewski (lider zespołu) wystosował specjalny list na łamach oficjalnego serwisu zespołu Ich Troje, oto on:

Kochani,

po ciężkich dyskusjach :-) podjęlismy decyzję raz jeszcze spróbować udziału w konkursie piosenki Eurowizja 2006 - Polish PreSelection. Wyslemy dwie piosenki do TVP w ramach konkursu, z których mam nadzieję jedna znajdzie aprobatę szanownej komisji.

utwory opublikujemy w wersji demo w przyszłym tygodniu na naszej stronie. jestem pod wrażeniem każdej z piosenek. czasami warto spróbować 2 razy. może 3 :-)

każdy z utworów jest spiewany po angielsku, francusku i ... po POLSKU :-)

GERONIMO & FOLLOW MY HEART ... czy damy radę ? Okaże się ...

Ja mogę tylko powiedzieć, że zrobimy wszystko co jest możliwe aby wygrać :-)

Szczegóły niebawem ...
Wasz

Michał"

Miatexs

no i co jest najlepsze ponoć żonka wisniewskiego -sławna na cały SOpot i Bałtyk blondyna zwana MAndaryną też chce w Polskich Preselekcjach startować!!!!
Co ciekawe MAndaryna wypierała się wczesniej że niebędzie startować jednak dzisiaj zmieniłą zdanie. Ciekawe co wpłyneło na jej zdanie?? Ale nie szukajmy podtekstów :gwizd:

sharkan

gdzie masz o tym ze chce startowac !!! <szok>

sharkan

Zespół wysle do TVP SA, dwie propozycje:
pierwszą pt. "Niebo i ziemia" (dynamiczną utrzymaną w stylu "Czarnej Dziewczyny")
drugą pt. "Dwie gwiazdy" (spokojniejszą balladę, zmysłową, ale spiewaną po polsku co może wzbudzić niezrozumienie jej przez widownię Europy.)

"Uwaga uwaga fani zespołu,i nie tylko!!! Zamieszczamy na stronie mp3 dwóch naszych nowych piosenek - "Niebo i ziemia" oraz "Dwie gwiazdy", i prosimy was o ocenę, który z tych dwóch utworów bardziej nadaje się na Eurowizję" "Wasze sugestie bardzo pomogą nam w podjęciu decyzji, który utwór zgłosić do polskich eliminacji konkursu. Nasz plebiscyt na stronie potrwa do 15, 16 grudnia,termin zgłaszania piosenki do polskich eliminacji to 10 grudnia, wiec zgłosimy obie,ale jesli w Waszym glosowaniu przewaga ktorejs z nich bedzie wyrana, jestesmy skłonni wycofac te druga."

Pudelek

Rozumiem, że chodzi o Iwana i Delfina ?!
Według mnie albo są bezwstydni albo chcą się odegrać. Chociaż i tak nie mają większych szans na przejscie preselekcji.

sharkan

Oj nie maja ne maja :P Ja chce Dode ;( ale ona i tak nie bierze udzial w Piosence dla Europy

Miatexs

Cytat: sharkangdzie masz o tym ze chce startowac !!! <szok>

Wiadomosć o Mandarynie i jej chęci do preselekcji były plotką, ogłosił dzis Eurowizja.blog.pl. I chyba całe szczęscie, szkoda tylko że Doda nie będzie nas reprezentować.
TA Sharkanowi w swojej wypowiedzi chodziło o Ivana i Delfina. Dla mnie oni nie mają szans. Gdybym miał wybierac pomiędzy I3 a I& D wybrałbym Ich troje- chociaż i tak piosenka wygrywa a nie zespoły...

Pudelek

Myslę, że Doda zorientowała się, że by nie podołała. A po co psuć dobrą passę po Sopocie (jak w przeszłosci Kasia Kowalska). Inteligetna zagrywka.

joker

Doda wspominała w wiadzie dla interii, że nie chce narazie występować na eurowizji, bo tam trzeba odpowiedniej reklamy, którą narazie nie jest w stanie zapewnić zespołowi

sharkan

z tego co wiem to juz sama forma preselekcji jest pewna promocja. Mam jedna nadzieje ze w tym roku wybierzemy piosnekę a nie zespół.

A wiecie ze w Flandryjskich ( cz. Belgii ktora w tym roku organizuje preslekcje) preselekcjach bierze udzial Kate Rayan :> ??

sharkan

A jeszcze jedno Ukraina wybiera reprezentanta tj. Irlandia,Hiszpania,Portugalia przez idolo-pobony program "You're a star" z tej formy pojechali reprezentaci :
Irlandii 2003,04,05 i 06 <pojedzie :P>
Hiszpanii 2002,03 i 04
Portugalii 2003 i 04

no i teraz Ukrainy

Kamil

Cytat: sharkanJa się zaliczam do młodzieży i r&b nie słucham
[ Dodano: Czw 04 Sie, 2005 13:45 ]
Brodka utalentowana . A to żart . :D:D:D:D. W Karlasham nie zajełła żadnego miejsca :p

o kolego Brodka jest bardzo utalentowana. W Karlsham jurorzy dostali w łapy. Widownia oceniła zespół Moniki jako najlepszy tamtego wieczoru. Zresztą sami przyznacie chyba, że "Miałes być" "Ten" i "Dziewczyna mojego chłopaka" są swietne.

Brodka nie bierze udziału w Eurowizji i nie zamierza. Teraz skupia się na koncertowaniu i na maturze - nowa płyta pod koniec przyszłego roku (najprawdopodobniej). Zresztą sam twierzę, że Brodka nie nadaje się na Eurowizję - tworzy wolniejsze piosenki, które raczej nie mają większych szans jesli chodzi o festiwale tego typu...

Doda nie jedzie szkoda... Były pogłoski, że mają startować z piosenką "Superstar". Słyszał ktos? Jest na płycie "Ficca". Piosenka jest swietna - menager mówił że mają przygotowaną na Eurowizję, a tu wycofali się. Doda powiedziała że teraz mysli tylko o zdobyciu złotej płyty i niepotrzebna jej Eurowizja  :obrazony:

sharkan

Cytat: Kamilo kolego Brodka jest bardzo utalentowana. W Karlsham jurorzy dostali w łapy. Widownia oceniła zespół Moniki jako najlepszy tamtego wieczoru. Zresztą sami przyznacie chyba, że "Miałes być" "Ten" i "Dziewczyna mojego chłopaka" są swietne.

Nie nie są swietne, są beznadziejne :P

Cytat: KamilDoda nie jedzie szkoda... Były pogłoski, że mają startować z piosenką "Superstar". Słyszał ktos? Jest na płycie "Ficca". Piosenka jest swietna - menager mówił że mają przygotowaną na Eurowizję, a tu wycofali się. Doda powiedziała że teraz mysli tylko o zdobyciu złotej płyty i niepotrzebna jej Eurowizja Obrażony

Tak słyszałem "Superstar" swietna pios na ESC