Eurowizja 2006 (Ateny, Grecja)

Zaczęty przez sharkan, Śr, 03 Sie 2005, 23:19:13

Showmag

Cytat: podmarkMandaryna nigdy nie spiewa na żywo !!! Bo ma nieładną barwę głosu i taką straszną męską chrypę. Doda jest brunetką od soboty - widziałem zdjęcie w poniedziałkowym lub wtorkowym "Fakcie".

jesli juz wchodzimy w takie malo istotne tematy jak kolor wlosow Dody, to.. nie byla to zmiana koloru, a tylko czarna peruka zalozona specjalnie na czas wystepu dla wzbudzenia sensacji

alexander

zgadza sie adminie dzis w pytaniu na sniadanie doda wystepowała na biało tzn. na blond :) Czyli tylko czarna doda to pic na wode fotomontaż ;p

sharkan

Wracając do własciwego tematu, ciekawi mnie czy Eurowizje będzie prowadził ten "dziadek" co podawał punkty od tylu lat z Grecji. Jeżeli tak to będzie kompletna klapa jak w 2004 w prowadzenie w Turcji było takie sztywne. Co do prowadzenia najlepiej było w Rydze kiedy prowadziłą Marie N i ten wokalista Brainstorm

joker

Eurowizji w Turcji niestety nie oglądałem więc się na jej temat nie wypowiem. Mi się podobali prezenterzy z Kijowa:) Dla tych co lubią sobie posłuchać eurowizyjnej muzy mam stronę: https://andysesc.net/ są tam utwory z eurowizji w Kijowie i na bierząco będą się ukazywać piosenki wystawiane przez poszczególne kraje. pozdrawiam

sharkan

Kiedys była bardzo dobra strona z piosenkami ( b. dobra jakosć) ale niedawno znikła  :bye:

Luxis

Cytat: sharkanKiedys była bardzo dobra strona z piosenkami ( b. dobra jakosć) ale niedawno znikła  :bye:
a podaj jej stary adres, albo jak się nazywała? Może ja też na nią wchodziłem?! Może była to eurowizja.com?
I mam pytanko, czy masz na kompie występ na tegorocznej Eurowizji Javine z UK?

sharkan

nie eurowizja.com , ja nie mam na tej strone było ( irlandzkiej) a masz Selmusie albo Noxika :)
Ale szkoda bo na tej stronie były też piosenki z 2004

Kotelet

Jezeli Mandaryna nauczyla sie spiewac, miala by duze szanse wygrac:) Zrobilaby szol, znana jest w kilku krajach wiec moga jej dac duzo punktow. Mandaryna na eurowizji tak ale niech sie nauczyc spiewac xD

Luxis

tak, tylko musi choć troche zaspiewać... bo show by miała najlepsze... Doda zas ma głos  :zabek:
więc może .................. wysłać duet Mandaryna i Doda!!!!  :buzz:  :los: Doda by spiewała, a Mandaryna robiłą show!! To jest pomysł i bysy na bank wygrali!!!! hehe  :szok:  :buzz:
Droga TVP: zrób tak!!  :yeah:

Kotelet

Swietny pomysl xD Mandaryna & Doda duet roku xD Napewno bysmy wygrali XD Jeszcze jak by okazalo sie ze sa one lesbijkami jak tatu to bysmy byli na caly swiat slawni xD

sharkan

Ale pisałem o moim patencie wyżej na pierszej stronie tematu

podmark

Ciekawe, czy Polacy tym razem awansują do finału ?? Ruscy i Białorusini punktów nam na pewno nie dają ...

sharkan

Analizując tabele wyników z roku 2004 i 2005 oszedłem do wniosku że  naszymi nowymi sprzymierzencami jest Islandia i Grecja( w tym roku dostalismy od NICH 10) . Dobrze zę Węgry powróciły nasz sojusznik. Niestety w 2006 nie będzie Austrii nasz wielki punktozywiciel. No ale wróci najprawdopodobniej Słowacja a debiutantem prawdopodobnie obok Gruzji i Armenii będą Czechy. No ale sojusznikami naszymi są Niemcy, Ukraina i Litwa. W tym roku od Białorusi cos tam dostalismy z 5 czy 6 ptk więc najgorzej nie jest. A za rok jak by była Slowacja i Czechy to byłbo by super. Teraz nam tylko 4 ptk brakowało żeby wejsc do finalu .  Zauwazyłem ze w tym roku i w zeszłym nie wiedziec z jakiego powodu awanusje Macedonia i Chorwacja - na ostatnich miejscach. 9 i 8. I nie wchodza do finału ( Bałakny są beeee :() . Najgorsza jest BIG 4 mam nadzieje ze wiecie o co chodzi  :)

Luxis

jesli niewiedzą, to ja przypomne:  :yeah:  BIG 4 tzw. WIELKA CZWóRKA to państwa, które niemuszą brać udziału w półfinale, bo i tak mają w konkursie Eurowizji stały udział zagwarantowany... dla mnie osobiscie to jest bez sensu i mi to kategorycznie nieodpowiada...  :kreci: a te państwa to: Niemcy, Wielka Brytania, Francja i Hiszpania. Niewiem dlaczego mają ten przywilej, ale wydaje mi się dlatego, że dali najwiecej kasy na Eurowizje kiedys i są to największe i najbogatsze kraje Europy oraz jakis akt ze sobą powiązali, że zawsze bedą na Eurowizji. Choć jak podaje przykład z tego roku... niesłusznie, bo to BIG 4 była na jednych z ostatnich miejsc songcontestu (choć uważam, że zasługiwali ciut wyżej, ale to szczegół ;P)

a Niemcy nie zawsze dają nam 10 pkt... a tak naprawdę, to Polacy, którzy tam mieszkaja nam dają te punkty ;) ;P no inaczej było z Keine Grenzen, bo to było w częsci po niemiecku i rosyjsku i tam dostalismy od Niemiec 10 chyba, a od zakichanej Rosji 0!! Co wg. mnie było zmanipulowane i błędne...

podmark

W Rosji i Białorusi nawet nie potzrebnie robić głosowania, bo tam i tak przydzielają tyle punktów ile zarządzi "Góra". Tam to dopiero jest korupcja i manipulacja. A przechodząc na polityke - ciekawe, czy Białorusini mają pojęcie co się dzieje w ich kraju, czy wiedzą, jak  milicja i rząd traktuje mieszkających tam Polaków ??