Eurowizja 2006 (Ateny, Grecja)

Zaczęty przez sharkan, Śr, 03 Sie 2005, 23:19:13

sharkan

To nie jest teledysk ale video z sesji zdjeciowej..... na teledysk IT ma pójsć 100 tys. polskich złotych.

Dzisiaj finał w Norwegii i na Malcie

sharkan

No i Norwegia ma swojego reprezentana z 8 finalowej wylonionej w 4 polfinalach... znalazl sie m.in. Geir Ronnig ktory rep. Finlandie w Kijowie
Zwycięzyła piosenka podobna do sławetnego 'Nocturne'a' Sercret Garden z 1995, ktory wygral ESC w Dublinie.
A dokladniej wygrała:
Christine Gulbarandsen z piosenką 'Alvedansen'

Link do piosenki:
https://rapidshare.de/files/11664968/Norwegiasimi3.zip tam jest tylko musicie w ZIP poszperac

Link do video
https://eurosong.web.surftown.dk/downloads/Norge%202006%20-%20Alvedansen.wmv

Wybrano również rep. Estonii. Mimo zaskoczeniu wszystkich nie została nią -Ines reprezentantka Estonii z 2000 w Sztokholmie ( 4rd) ale Sandra Oxenryd

Link do audio:
https://rapidshare.de/files/12168779/Estonia_06_06.Sandra_-_Through_my_window.mp3

joker

więc szykuje nam się "ESC - 2 odsłona" - wielu artystów będzie drugi raz gosciło na naszych ekranach... zapowiada się ciekawa walka.

sharkan

Narazie IT i Fabrizzio z Malty bawią sie w Randez-Vous. Pewnie tez Islandia sie pobawi po raz drugi z rzedu tj. Malta i wybierze Brigitte

joker

malte reprezentuje  Fabrizio Faniello i myslę, że jak narazie jest to najlepsza piosenka :)
https://rapidshare.de/files/12569646/07._Fabrizio_Faniello_-_I_Do.wmv.html (video)

sharkan

A idz mi zesz z tą Maltą to istna tragedia :/

tylko 'umc umc umc umc'  
Ja chcieć znowu orkiestre na Eurowizji to się pozbędziemy 'umc umc umc umc'  
A żeby tak miała ostatnie miejsce :P

Estonia video: https://eurosong.web.surftown.dk/downloads/Estland%202006.wmv

Luxis

zobaczmy co ciekawego z Eurowizji tu serwujecie ;)
ale mi sie zbytnio ta piosenka z Malty niepodoba... niezajdą wysoko... może Polska będzie wyżej.. ;) oby

Z innej beczki: Kate Ryan ma super piosenke Je t'Adore, tylko jeszcze niewiadmo czy będzie reprezentować Belgie, tylko mi się wydaje i jeszcze innym moim znajomym, że to cover, a jak wiadomo na Eurowizje nie moga jechać covery, wuęc niewiem...
Posłuchajcie sami, ktos tu już chyba dawał linki do występu i audio? Czyż nie?

joker

no - Kate Ryan też ma super piosenkę, podoba mi się najbardziej z belgijskich piosenek:)

sharkan

Oj tak K.Ryan ma fajna pioseneczke mi tez sie najbardziej podoba z belgijskich mimo ze nie lubie Ryan. Na drugim miejscu jest Peter Evard ten ktory byl w World Idol.  A moze by sie admin pokusil o napisaniu newo-artykulu ' Od Idola do Eurowizji'  po zakonczeniu wszystkich preselekcji..... ?

Aaaa Sandra Oxenryd wygrala szwdzka edycjie 'Fame Factory' :)

podmark

A ja się dzisiaj dowiedziałem, że byc może Ich Troje zostanie zdyskwalifikowane i to Cerecwicka będzie reprezentowac Polskę. Wszystko dlatego, że "Follow My Heart" jest coverem przeboju Reala Mc Coya, który występował razem z IT. Regulamin mówi wyranie, że piosenki biorące udział w konkursie nie mogły byc ujawnione przed 1 padziernika 2005 roku...

Luxis

a to jest cover, pierwsze słysze, nigby nawet podobnej piosenki niesłyszałem :/ ale niech już jedzie to Ich Troje, bo Cerekwicka z tą piosenką ma małe szanse, może i ma super głos, ale piosenkę nie na Eurowizję... niech już lepiej zrobią dogrywkę z pozostałymi finalistami!!! Zresztą wg. mnie to nie cover... i jednak pojadą...
P.S.Sporo osób twierdzi, że piosenka Kate Ryan z preselekcji belgijskich jest coverem, tak też mi sie wydaje, bo początek i refren Je t'Adore jest bardzo podobny do pewnej piosenki sprszed lat...

podmark

Jedna z moich znajomych przybiegła do mnie dzisiaj z najnowszym wydaniem "Życia na gorąco" i tam wszystko było napisane o złamaniu regulaminu przez Ich Troje...

sharkan

'POLSKA prasa brukowa : Czy Ich Troje złamało regulamin?
" Życie na Gorąco " opublikowało dzis obszerny artykuł na temat utworu " Follow my heart " które ma być zdyskwalifikowane za to, że jest coverem - " czyli kompozycją wprowadzoną już przez innych wykonawców do rozpowszechniania na jakichkolwiek polach eksploatacji przed dniem 1 padziernika 2005 roku. ". Innymi słowy, chodzi o to demo, które dostępne było na Eurowizja.Blog.Pl zaraz po podaniu startowej listy preselekcji. Pamiętamy, że na tamtym mp3 głosy wokalistów nie należały do członków zespołu Ich Troje. Autor artykułu uznał więc, że Ich Troje przywłaszczyło sobie ten utwór i dodając jedynie " swoje " głosy, zgłosiło " Follow my heart " do preselekcji. Piotr Klatt (redakcja rozrywki TVP) uważa, że jesli zespół faktycznie złamał regulamin i zgłosił " cover " to zostanie zdyskwalifikowany, a do Aten pojedzie Kasia Cerekwicka, która zajęła drugie miejsce. Czy tak może się stać? Myslę, że nie - a ten artykuł jest zupełnie niepotrzebną próbą zrobienia negatywnego szumu wokół naszych reprezentantów. ' EscTenbit

Gosia Andrzejewicz ta ktora w zeszlym roku wys. w druzynie Ivana w Kijowie .Zajęła niestety przedostanie miejsce na białoruskich preselekcjach :(

Luxis

Cytat: sharkanMyslę, że nie - a ten artykuł jest zupełnie niepotrzebną próbą zrobienia negatywnego szumu wokół naszych reprezentantów. ' EscTenbit
tak, zgadzam się :)

Cytat: sharkanGosia Andrzejewicz ta ktora w zeszlym roku wys. w druzynie Ivana w Kijowie .Zajęła niestety przedostanie miejsce na białoruskich preselekcjach
oj, szkoda... ;) szkoda, też że zdyskwalifikowali dosc póno Sare May na Cyprze i innych tamtejszych wykonawców... :/

sharkan

Sara May albo jej manager wyrażnie nie potrafia czytać... ponieważ tam byl taki zapis ze piosenka nie moze byc zgloszona do innych preselekcji a piosenka Sary byla - do polskich :P :P