[USA] Dancing with the Stars

Zaczęty przez Showmag, Śr, 01 Cze 2005, 23:29:38

Pudelek

Na stacji CNN widziałem urywki amerykańskiego "Tańca z gwiazdami". Wsród uczestników był (już wyleciał) Jerry Springer! Ten od najbardziej szokującego talk show na swiecie.

podmark

Ale Pikachu - o tym już wspominał Admin w newsie o uczestnikach tej edycji amerykańskiego "Tańca" - żadna nowosć :)

Pudelek

No rzeczywiscie. Chyba nie czytałem tych postów. Ostatnio "Taniec z gwiazdami" całkowice mi się przejadł. Gdzie nie włącze to wszędzie go widzę. Aktualnie to chyba częsciej nadawany reality show niż "Big Brother".

podmark

No rzeczywiscie - "Taniec z Gwiazdami" juz mi się przejada... Jak tak dalej pójdzie to pobiją rekord "Baru" - bo przy takiej oglądalnosci produkcja szóstej i póniej siódmej edycji jest niemal pewna.

No cóż - dopóki udziały w rynku nie spadną poniżej 28 % raczej nie mamy co liczyć na zakończenie produkcji tego "show"...

Pudelek

Tylko zarówno polska jak i zagraniczne edycje są wciąż takie same. Żadnych różnic i zmian. Jak długo tak można.
U Nas to chyba tak długo, jak będą tańczyć gwiazdy "M jak miłosć".

podmark

Gwiazda "Przyjaciół" też zatańczy ??

Jennifer Aniston rozważa występ w amerykańskiej edycji programu "Taniec z gwiazdami".

Aktorka, która jest wielką fanką programu, gdzie znani z pierwszych stron gazet ludzie tańczą w towarzystwie zawodowych tancerzy jest zachwycona faktem, że producenci zaprosili ją do udziału w kolejnej edycji.

Jennifer Aniston nie jest jedyną, która uwielbia "Taniec z gwiazdami". Także Sarah Ferguson, Księżna Yorku wyraziła ostatnio chęć wystąpienia w programie.

- Chciałabym wziąć w nim udział - stwierdziła 47-letnia arystokratka. - Mogliby nauczyć mnie tańczyć tango.

Pasja Sarah Ferguson do tanga zrodziła się podczas jej pobytu w Buenos Aires, stolicy Argentyny, kolebce tego namiętnego tańca.

[Onet.pl]

Pudelek

"Taniec z gwiazdami" bez Jennifer Aniston

Jennifer Aniston zapewnia, że nie planuje występu w amerykańskiej edycji programu "Taniec z gwiazdami".

Media doniosły niedawno, że była gwiazda serialu "Przyjaciele" prowadzi rozmowy ze stacją ABC w sprawie występu w bijącym rekordy oglądalnosci programie skopiowanym z brytyjskiego formatu BBC "Strictly Come Dancing".

Tymczasem rzecznik Aniston zapewnia w wywiadzie dla gazety "New York Post": - W tego typu doniesieniach nie ma ani dbła prawdy.

podmark

Aneta Piotrowska, która w trzeciej edycji polskiego "Tańca z gwiazdami" doprowadziła Rafała Mroczka do zwycięstwa i Kryształowej Kuli, wystąpi w amerykańskiej wersji popularnego show.

Amerykański "Taniec z gwiazdami" ("Dancing with the stars") ogląda około 15 milionów widzów. Podobnie jak w Polsce, także za oceanem do rywalizacji stają sławy - modelki, aktorzy oraz gwiazdy telewizji. Uczą ich mistrzowie tańca z całego swiata.

- To prawda, kilka dni temu dostałam propozycję udziału w amerykańskiej wersji "Tańca z gwiazdami" - potwierdza doniesienia w rozmowie z "Faktem" Aneta Piotrowska. - Jestem bardzo szczęsliwa - dodaje.

Dzięki występom w polskim "Tańcu z gwiazdami" Aneta Piotrowska stała się taką samą gwiazdą, jak ci, których uczyła tańczyć - Rafał Mroczek i Przemek Cypryański. Zaproponowano jej udział w piątej edycji programu, ale zrezygnowała. Chce podbijać swiat i dalej się rozwijać. - Jeżeli zdecyduję się na propozycję Amerykanów, będę musiała wyjechać do Stanów na całe pięć miesięcy - przyznaje, ale za chwilę dodaje. - Znam większosć tancerzy, którzy tam występują.

[WirtualneMedia.pl]

Ech - taka pusta dziewczynka, a dostała taką propozycję... Ciekawe kto ją zauważył z tej Ameryki, skoro ta dziewczyna ani fenomenalnie nie tańczy (jak na zawodową tancerkę), ani nie błyszczy intelektem... ??

Pudelek

A ja się cieszę . . . , że nie będę musiał jej oglądać w naszej polskiej V edycji.
A w USA mają na pęczki takie panny. Specjalnej kariery tam nie zrobi.

Luxis

No i w nowej edycji amerykańskiej zatańczy nasza Aneta Piotrowska!!! To już druga polka - tancerka w tym amerykańskim programie. Dostała propozycję od amerykańskiej stacji. Wyjeżdża za kilkanascie dni. Z tego można wywnioskować, że Amerykanie bardzo cenią sobie polską edycję. Bynajmniej takie jest moje odczucie...
Prawdopodobnie podczas programów Tańca w USA bite są rekordy cen reklam dlatego w USA finał trwa aż 2 dni.

podmark

Przed chwilą widziałem reklamę najnowszej "Gali", gdzie na okładce jest Aneta Piotrowska. Lektor mówi cos w stylu "Zatańczy z Johnem Travoltą". Czyli John wystąpi w amerykańskim tańcu - no niele - sciągnęli wielką gwiazdę...

Pudelek

"Nie zatańczę w Stanach"

Jako pierwsi znamy całą prawdę o swiatowej karierze Anety Piotrowskiej! Znana z popularnego programu tancerka twierdzi, że nie zatańczy w Stanach, bo... zaproponowano jej za słabe warunki:

Nie zatańczę w Stanach, bo zaproponowano mi za słabe warunki i nie chcę wyjeżdżać z Polski na kilka miesiecy i zostawiać tu wszystkiego.

Aneta stanowczo zaprzecza też plotkom, że nikt jej do Stanow nie zapraszał i że miała się tam wkręcić przy pomocy swojego znajomego.

Pojechała tam negocjować! Jest zdziwiona, że ktos rozsiewa o niej tak krzywdzące plotki - mówi nasz informator. Zamiast tańczyć w Stanach, woli zostać w kraju, bo już w marcu otwiera w Warszawie swoją szkołę tańca.

Jasne, wszystko to rozumiemy. Tylko po co było mówić w wywiadzie dla Gali:

Wyjazd do Los Angeles. Tam mnie jeszcze nie było. Udział w wysokobudżetowym show. Mówi się, że polska edycja jest na najwyższym poziomie m.in. dlatego, że gwiazdy pracują do upadłego. Amerykanie są mniej ambitni, czasem podobno im się nie chce, mają lunch, zakupy, spotkanie. Już ja im pokażę. Zdyscyplinuję ich, siłą wyciągnę z łóżka.

Teraz, czego by nie powiedziała - o szkole tańca, o niewystarczających pieniądzach zaoferowanych jej w USA, i tak większosć osób pomysli, że po prostu jej tam nie chciano.

Pudelek.pl

Mam nadzieję, że się nie wkręci znowu do naszej polskiej niskobudżetowej edycji.

Luxis

Szkoda, że ona nie zatańczy tam... :/
ale takie są plotki, raz że zatańczy, potem że nie

Showmag

Aneta Piotrowska i jej udział w "Dancing With The Stars"
Aneta Piotrowska - zwyciężczyni trzeciej edycji polskiego "Tańca z Gwiazdami" nie zatańczy w amerykańskim "Dancing With the Stars". Ale ona się tym nie przejmuje - otwiera w Polsce własną szkołę tańca.

Jeszcze przed wyjazdem tancerka miała poważny dylemat. "Własnie zainwestowałam duże pieniądze w otwarcie własnej szkoły w Warszawie i prawdę mówiąc nie wiem, na co mam się zdecydować: Polska czy Ameryka" - opowiadała dwa dni przed podróżą do Stanów. Jednak jej dylemat bardzo szybko został rozwiązany: tancerka wróciła do Polski zaledwie po czterech dniach. "Kontrakt który mi zaoferowano, nie był na tyle atrakcyjny, by zostawić życie w Polsce i wyjechać na kilka miesięcy do USA" - powiedziała Aneta. Jednak jak donosi amerykańska wysłanniczka "Super Expressu", sytuacja wyglądała nieco inaczej: Aneta po prostu nie zakwalifikowała się do programu i dlatego wróciła do Polski.

Wychodzi więc na to, że jak dotychczas jedyną i prawdopodobnie ostatnią Polką, która tańczy w amerykańskim "Tańcu z Gwiazdami", jest Edyta Sliwińska z Warszawy. Nasza tancerka brała udział we wszystkich trzech edycjach programu, a w ostatniej dotarła do finałowej trójki.

"Aneta jest bardzo dobrą tancerką, ale producenci nie kontaktowali się z nią, by ją zatrudnić. To ona szukała kontaktu z nimi przez swojego byłego partnera" - powiedziała "Super Expressowi" Edyta. I przy okazji zdradziła ulisy kolejnej amerykańskiej edycji programu. "Dopiero trwa ustalanie obsady tancerzy do najbliższego show. Prawdopodobnie propozycje dostaną tancerze z trzeciej edycji, ale nawet my nie wiemy tego na sto procent" - mówi. Przekonuje, że w Stanach jest pod dostatkiem tancerek z Europy, które starają się o udział w programie. Ale tancerki mieszkające w Stanach są tańsze niż Polka, bo nie trzeba im płacić za wynajęcie mieszkania i załatwiać pozwoleń na pracę. Producenci dbają też o zachowanie równowagi narodowosciowej. To amerykański show i nie chcą, by występowało w nim mniej Amerykanów niż Europejczyków, którzy w wywiadach telewizyjnych słabo mówią po angielsku lub z akcentem.

Aneta może więc teraz całą energię skierować na urządzanie swojego studia tańca w Warszawie. Jak mówi, to teraz dla niej sprawa priorytetowa. "Konkurencja na tym rynku jest niemała i swoje studia ma już mnóstwo doskonałych, znanych tancerzy" - mówi. A jej szkoła nie jest jeszcze gotowa. "To nieduża salka, do której za chwilę wchodzi ekipa remontowa" - opowiada Aneta. Jest jednak przekonana, że już w połowie marca nauka tańca ruszy tam pełną parą. Zapewnia też, że pilnie będzie sledzić najbliższą edycję "Tańca". "Moim faworytem jest Ivan Komarenko. Z tego co mówiła mi jego partnerka, Blanka Winiarska, Ivan znakomicie się rusza" - wyjawia Aneta.

[Marta Kossecka-Rawicz, Przemysław Penconek, Super Express]

Pudelek

Heather Mills w "Tańcu z gwiazdami"

Heather Mills potwierdziła, że wystąpi w najnowszej amerykańskiej edycji "Tańca z gwiazdami", chociaż jeszcze niedawno zapewniała, że nie jest zainteresowana udziałem w tym przedsięwzięciu.

Była żona Paula McCartneya, która stanie na parkiecie obok takich sław jak Billy Ray Cyrus czy Joey Fatone, będzie pierwszą uczestniczką popularnego programu posługującą się protezą kończyny.

Rzecznik Mills ma nadzieję, że program pomoże byłej modelce zapomnieć o burzliwym rozpadzie małżeństwa z legendarnym Beatlesem.

- Heather przyjęła zaproszenie do programu, ponieważ uwielbia tańczyć i zawsze lubiła wyzwania, a tam będzie mogła połączyć obie pasje - wyjasnia rzecznik Phil Hall zapewniając, że udział jego pracodawczyni w programie nie ma żadnego związku z wysokim honorarium, jakie otrzymują sławni uczestnicy konkursu. - Dla Heather liczy się tylko wyzwanie i dobra zabawa - podkresla.

Nowa edycja amerykańskiego "Tańca z gwiazdami" rozpocznie się już 19 marca. Oprócz Mills, Cyrusa i Fatone w show wezmą udział: najlepsza bokserka swiata Laila Ali, były gwiazdor ligi koszykówki NBA Clyde Drexler oraz mistrz olimpijski w short tracku Apollo Anton Ohno.

Przypomnijmy, że Mills straciła nogę w 1993 roku w kolizji z udziałem policyjnego motocykla. W wyniku wypadku konieczna była amputacja.

Paul McCartney ogłosił separację z Heather Mills w maju ubiegłego roku, po czterech latach małżeństwa. W czerwcu rozpoczęło się postępowanie rozwodowe. Były członek grupy The Beatles i modelka mają 3-letnią córkę Beatrice.