Show!Time

Zaczęty przez Luxis, So, 18 Mar 2006, 12:09:55

podmark

Ja sobie obejrzałem pierwsze minuty finałowego odcinka z edycji duńskiej i z przykroscią muszę stwierdzić, że polski oddział Fremantle spartolił całkiem niezły format. Wszystko pewnie przez oszczędnosć Polsatu  :zzz:  W oryginale jest para prowadzących: młoda kobieta i podstarzały facet (zupełnie, jak w oryginale "Tańca z Gwiazdami":) ), studio jest dużo większe niż to u nas i w ogóle są inne loty kamerowe itd. Ogólnie rzecz biorąc, to całkiem ciekawy program. A gdyby ktos chciał obejrzeć finał drugiej edycji (jednak się skończyła, a nie jak wczesniej napisałem trwa) to zapraszam na https://dr.dk/showtime .

Showmag

Finał "Show!Time": Marcin Mroczek zwycięzcą
Poniedziałek, 08.05.2006, 01:50

W piątek w Polsacie zakończyła się emisja "Show!Time". Widowisko zapowiadane było jako wielki hit Polsatu, a okazało się porażką: każdy odcinek oglądało zaledwie 1,5 mln widzów. Dlatego nie ma co spodziewać się jego kolejnej edycji programu. Zwycięzcą "Show!Time" został Marcin Mroczek, znany z serialu "M jak miłosć". Marcin po raz pierwszy zaprezentował się w "Show!Time" w musicalowym, dynamicznym show do piosenki "Everybody Need Somebody" z filmu Blues Brothers. Numer inspirowany był latami 80 i wykorzystywał rodzinne związki braci Mroczków - na scenie roiło się od bliniaków i bliniaczek. Mroczek przede wszystkim mógł wykazać się swoimi umiejętnosciami tanecznymi. Z kolei w półfinale aktor wcielił się w rolę kobiety. Kierowany przez Janusza Józefowicza, wykonał nową wersję piosenki "Sex Apil". Marcin bujał się na trapezie, miał błyszczący gorset, cylinder, kabaretki i szpilki. Na scenie towarzyszyli mu tancerze we frakach. W finale miał miejsce taniec płci: Mroczek rozebrał tancerza, który podrywał go w trakcie trwania numeru. Choć może to dziwić, to własnie interpretacja Marcina była bliższa oryginalnemu wykonaniu - po raz pierwszy piosenkę zaspiewał, w kobiecym przebraniu, Eugeniusz Bodo w filmie "Piętro wyżej". W "Show!Time" wzięło w sumie udział szesnascie gwiazd: Krystyna Czubówna, Karolina Malinowska, Maria Góralczyk, Dorota Wellman, Agata Młynarska, Iwona Guzowska, Ilona Felicjańska, Magdalena Gessler, Marcin Mroczek, Marcin Prokop, Maciej Rock, Maciej Dowbor, Zygmunt Chajzer, Krzysztof Ibisz, Wojciech Brzozowski i Dariusz Michalczewski. Wszystkie nagrody zdobyte przez zawodników przekazane zostały na cele charytatywne. W sumie uczestnicy programu przekazali na rzecz potrzebujących ponad 140 tysięcy złotych.

[ShowTime.wp.pl]

fryz22

Pewnie wszyscy tworzacy ten program chcieliby zapomniec ze byl niewypalem, bo pewnie dotarlo to do nich. Dobrze ze chociaz jest jakis pozytek z tego programu, czyli pieniadze przeznaczone na szczytne cele. Ja innych plusow nie widzialem.