Gwiezdny Cyrk

Zaczęty przez podmark, Śr, 30 Mar 2008, 08:59:25

Showmag

Znamy członków jury "Gwiezdnego Cyrku"
Już w czwartek w telewizji Polsat startuje emisja reality show "Gwiezdny Cyrk". Wiemy już, jakie gwiazdy wystąpią w programie i kto będzie je oceniał.

W widowisku "Gwiezdny Cyrk" ("Celebrity Circus") przez kilka tygodni gwiazdy będą uczyć się sztuki cyrkowej. Co tydzień zaprezentują się w nowej dyscyplinie. Ich występy oceni jury, a widzowie zdecydują, kto odpadnie z programu.

W reality show udział wezmą:
- Anna Powierza
- Grażyna Wolszczak
- Kamila Porczyk
- Marek Siudym
- Mariusz Zalejski
- Marysia Góralczyk
- Piotr Pręgowskiv
- Szymon Wydra
- Władek Grzywna

Program poprowadzą Zygmunt Chajzer i Agnieszka Popielewicz. W ostatnim czasie zmianie uległ ostateczny skład jury. Wiemy już, że zawodników oceniać będą: Maryla Rodowicz, Ewa Zalewska, Piotr Bałtroczyk i Przemysław Saleta. Reality show pojawi się 6 marca na antenie telewizji Polsat. Format wyprodukuje firma Endemol Polska.

chatiflatt

Myślę, że Pol byłby lepszym jurorem niż Bałtroczyk.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Ale Pol sam się wycofał - z powodu protestów ekologów, że będą męczyć zwierzęta. Maciek Pol nie chciał uczestniczyć w czymś takim.

Maryla Rodowicz w jury - super  :bravo: Widać znajomości Niny :)

chatiflatt

Szkoda, sympatyczny człowiek.
Więc tylko Ewa Zalewska ma coś wspólnego ze sztuką cyrkową.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

podmark

Nie tylko pani Ewa. Maryla Rodowicz również często chadza do cyrku. Była też już jurorką podczas Warszawskiego Festiwalu Cyrkowego.

chatiflatt

No tak, ale na codzień nie zajmuje się sztuką cyrkową tylko muzyką ;)
W czwartek o tej samej porze na Dwójce puszczony będzie 1. odcinek kabaretowego serialu 'Rodzina Trendich'. No i mam dylemat - kusi mnie zobaczyć Wolszczak na trapezie, ale jednocześnie ten kabaret :D
Barbara Weston

podmark

Cytat: chatiflattNo tak, ale na codzień nie zajmuje się sztuką cyrkową tylko muzyką ;)
Przecież Pol też nie zajmuje się sztuką cyrkową, więc tak naprawdę od początku tylko Ewa Zalewska była jedyną osobą związaną z cyrkiem w jury.

Cytatkusi mnie zobaczyć Wolszczak na trapezie
Na trapezie ? Z tego, co widać na zapowiedziach to będzie występować na perszach, a nie na trapezie.

chatiflatt

Ale w cyrku występują iluzjoniści. Pol jest iluzjonistą.

Za tydzień [czy jeszcze później] możliwe że wystąpi na trapezie. Co tydzień inna sztuczka.
Barbara Weston

podmark

Pol nigdy nie występował w cyrku. A iluzja to osobna dziedzina sztuki, która znalazła zainteresowanie wśród sympatyków cyrku. Trzeba jednak pamiętać, że artysta cyrkowy jednoznacznie kojarzy się z wielkim kolorowym namiotem . A takiego Davida Copperfielda trudno sobie wyobrazić na arenie  :love:

chatiflatt

Nie napisałem wszak, że Pol występował w cyrku. Lubię go jako artystę-iluzjonistę, i żałuję, że nie bedzie go w programie.
Barbara Weston

podmark

A ja tam go nie lubię za bardzo. Stylizuje się za bardzo na polskiego Copperfielda. No i przez wielu jest mylnie nazywany najlepszym iluzjonistą w Polsce, co nie jest prawdą. Show robi niezłe, ale są lepsi od niego w sztuce iluzji.

Showmag

Klub Gaja: "Gwiezdny Cyrk" nieetyczny
Program Polsatu "Gwiezdny Cyrk" naruszy normy etyczne i normalne - uważa Klub Gaja, który nawołuje do zawieszenia produkcji widowiska. Stacja odpiera zarzuty.

Zdaniem Klubu Gaja, "Gwiezdny Cyrk" naruszy normy etyczne i moralne. "Organizowanie występów ze zwierzętami, noszących - zdaniem Klubu Gaja - znamiona niehumanitarnej rozrywki, nie przystoi normom etycznym, jakie media powinny upowszechniać" - stwierdza stowarzyszenie w specjalnym komunikacie. "Zmuszanie zwierząt w cyrkach do wykonywania czynności niezgodnych z ich naturą za pomocą kontrowersyjnych metod tresury, ich przedmiotowe traktowanie, są powodem naszego sprzeciwu" - czytamy dalej.

Polsat tłumaczy, że format programu "Gwiezdny Cyrk" zakłada głównie pokazanie zmagań znanych osób przy wykonaniu trudnych zadań." W całej serii zostanie pokazanych około 60 numerów cyrkowych, w tym zaledwie kilka z udziałem zwierząt" - informuje stacja.

Polsat wspólnie z firmą Endemol Polska (producentem "Gwiezdnego Cyrku") podkreślają, że w najwyższym stopniu leży im "na dobru zwierząt, dlatego do współpracy przy realizacji programu wybrano wiarygodnego, cenionego i profesjonalnego partnera, jakim jest Cyrk Zalewski". Jak wyjaśnia Polsat, scenariusz występów zwierząt został zatwierdzony w styczniu 2008 roku przez Głównego Lekarza Weterynarii. Cyrk Zalewski ten stale jest zaś monitorowany przez powiatowego Lekarza Weterynarii.

Polsat określa "Gwiezdny Cyrk" jako jedną z najdroższych produkcji telewizyjnych na żywo. Widowisko, które poprowadzą Agnieszka Popielewicz i Zygmunt Chajzer będzie można oglądać na antenie stacji w czwartki o godz. 21:00. W programie wezmą udział m.in. Maria Góralczyk, Grażyna Wolszczak i Szymon Wydra.

[Wirtualnemedia.pl]

Exile

Jak słyszę, że ekolodzy o coś się plują to krew mnie zalewa...
Szykuje się ciekawe show, już dziś premiera :)

Piotrek

Jestem ciekaw jak to wszystko wyjdzie... Napewno obejrzę ;) Możecie mi powiedzieć skąd się wzięła Agnieszka Popielewicz? Wiem to jakaś dziewczyna Mroczka, ale na ekranie w tak wielkim show to ona debiutuje ;) I dobrze bo jakaś świeża krew w TV się pojawia (pod tym względem Polsat lubię). Najbardziej mnie ciekawią występy ze zwierzętami :)

Cytat: ExileJak słyszę, że ekolodzy o coś się plują to krew mnie zalewa...

Tak samo mnie. Rospuda, drzewa, zwierzęta, ach ci ekolodzy o wszystko się muszą czepiać... Przecież to normalne widowisko, tylko, że w telewizji. :D

Dzisiaj o 21:00 obejrze z chęcią...

chatiflatt

Mieliśmy mieć ciepłą Marylę, dostaliśmy Jadzię [czyżby MiniSzansa2 ?]..

Podobał mi się występ Wydry i Powierzy. Najmniej zadziwiła Wolszczak.

Popielewicz powinna powrócić do tego, co potrafi najlepiej - seksu z Mroczkiem. Porażka.
Barbara Weston