Inne celebrity shows

Zaczęty przez Showmag, So, 18 Gru 2004, 16:40:10

Showmag

Reality show z Ol' Dirty Bastard
Czwartek, 2 grudnia 2004, godzina 22:26

Jak podała gazeta "New York Daily News", Ol' Dirty Bastard tuż przed smiercią zakończył filmowanie swojego reality show "Stuck On Dirty" dla Spike TV. Projekt zakładał, iż uczestnicy zabawy musieli przez pięć dni sledzić Ol' Dirty Bastarda, pozostając w odległosci nie większej niż trzy metry od głównego bohatera. Jesli dana osoba znalazła się za daleko, zostało to odnotowane przez odpowiednie urządzenia elektroniczne. Zwycięzca mógł wygrać 25 tysięcy dolarów, jednak każda pomyłka kosztowała 5 tysięcy. Ponieważ artysta zmarł nagle 13 listopada, producenci zaczęli zastanawiać się nad emisją reality show. Po konsultacjach z matką rapera Cherry Jones oraz jego menadżerem Jaredem Weisfeldem postanowiono jednak pokazać program. "Zdecydowalismy, że zrobimy to dla jego fanów. Dirty życzyłby sobie tego"- wytłumaczył Weisfeld. Co ciekawe, w trakcie nagrywania "Stuck On Dirty" artysta nie mył się. "Prowadził brudny styl życia. W końcu nie nazywano go przecież Ol' Clean Bastard"- wyjasnili ludzie, którzy towarzyszyli ODB podczas zdjęć.

[Onet.pl / Megafon.pl]

Paul Oakenfold w reality show
Czwartek, 25 listopada 2004, godzina 17:18

Od kilku miesięcy Paul Oakenfold nagrywa materiał na nowy album. Jeden z najpopularniejszych DJ-ów i producentów wyznał ostatnio, iż ma problemy z zakończeniem pracy nad płytą, głównie ze względu na natłok zajęć. Oakenfold nagrywał ostatnio scieżkę dwiękową do gry wideo "Gold enEye: Rogue Agent" oraz zajmował się projektem nowego reality show "The Club", w którym wystąpił w roli głównej. Premiera programu, prezentującego życie popularnego DJ-a, odbyła się 10 listopada w Spike TV. Soundtrack z tego show ukaże się w przyszłym roku nakładem wytwórni Oakenfolda- Perfecto. Na płycie mają się znaleć m.in. remiksy DJ-a utworów Natashy Bedingfield i Faultline oraz nowa wersja piosenki The Doors "L.A. Woman". Sam Oakenfold przyznał, że praca przy programie "The Club" otworzyła mu drogę do pracy przy filmach, czy innych projektach telewizyjnych. "Dużo się uczę przez ostatnie dni. Pracuję nad pomysłem na pełnometrażowy film"- powiedział artysta.

[Megafon.pl / Onet.pl]

Love odmówiła producentom reality show
Czwartek, 3 lutego 2005, godzina 00:05

Lubiąca szokować Courtney Love odrzuciła niedawno propozycję udziału w specyficznym reality show. Wdowa po Kurcie Cobainie, wraz z innymi gwiazdami, miała zostać poddana próbie na szkoleniowym obozie wojskowym. "Producenci zaproponowali Pameli Anderson, Kelly Ripie i mnie udział w reality show. Chcieli nas wysłać na poligon wojskowy, gdzie miałysmy przejsć szkolenie"- opowiada wokalistka, niegdys szefowa grupy Hole. "Chodziło o to, żeby wyrobić sobie niezłą sylwetkę i przy okazji publicznie nas poniżyć"- smieje się Courtney. "Zastanawiałam nad tym przez jakies pięć sekund. Naprawdę chciałabym osiągnąć kształty, które dałby mi wojskowy trening. Ale w telewizji? Nie ma mowy"- zakończyła temat Love.

[Interia.pl / Foto: AFP]

Showmag

Reality show ratuje kariery
Poniedziałek, 11 kwietnia 2005, godzina 01:05

Amerykańska telewizja ABC stara się jak może, by przyciągnąć widzów do swojego programu "Kawaler do wzięcia", w którym tytułowy bohater przebiera w kandydatkach w poszukiwaniu ideału. Futbolista w roli głównej nie gwarantował odpowiedniego rozgłosu, wybór padł więc na aktora. Charlie bardziej znany jest chyba jako młodszy brat Jerry'ego O'Connella, ale od kilku lat nie narzeka na nadmiar pracy. "Kariera sięgnęła bruku"- komentowali decyzję aktora o udziale w programie krytycy. Udział w reality show jest jednak często ostatnio wykorzystywaną metodą przywracania karierom dawnego blasku. Szokująca, rozbrykana rodzina Osbourne'ów nie tylko uratowała od zapomnienia Ozzy'ego, niegdys odgryzającego nietoperzom głowy na scenie, ale też wypromowała Sharon na gwiazdę jej własnego talk-show- konkurentkę Oprah Winfrey, zas córce Kelly pomogła uzyskać kontrakt płytowy i rolę w nowym, choć dopiero co zdjętym z anteny, nowym serialu "Life As We Know It", w którym grupa nastolatków marzy tylko o tym, by swój pierwszy raz mieć już za sobą. Przygasła także gwiazda "Aniołków Charliego"- Farah Fawcett, która odeszła z serialu w atmosferze skandalu, by poswięcić się karierze filmowej, która jednak latami stała w miejscu. Teraz aktorka doczekała się własnego reality show "Chasing Farrah" ("W pogoni za Farrah"), emitowanego na antenie kanału TV Land ze złotymi serialowymi przebojami. Zapewne Farah pozazdrosciła popularnosci Annie Nicole Smith- dawnej modelce "Playboya" przy kosci, która ostatnio cudownie straciła zbędnie kilogramy dzięki reklamowanej przez nią pigułce na odchudzanie. Anna od kilku lat prezentuje widzom swoje ekscentryczne życie na antenie E!. Z kolei Liza Minneli miała dzielić się radoscią małżeńską z widzami VH1- zanim mąż oskarżył ją o znęcanie się nad nim i zażądał rozwodu. Natomiast Jean-Claude Van Damme miał pojawić się w reality show francuskiej TF1.

[Rafał Strzałkowski, I365.pl]

Showmag

Britney Spears w reality show
Wtorek, 12 kwietnia 2005, godzina 00:25

Britney Spears zdecydowała się na udział w reality show w stylu "Rodziny Osbourne'ów". Partnerować jej będzie mąż, tancerz Kevin Federline. Reality show powstaje dla amerykańskiej sieci UPN. Zdjęcia do programu są już kręcone od kilku miesięcy. "Jestem bardzo podekscytowana możliwoscią pokazania moim fanom, jak naprawdę wygląda moje życie"- wyznaje Britney. "Dzięki temu będą mogli lepiej mnie zrozumieć"- dodaje. Szesć odcinków rozpoczynających show zostało poswięconych przygotowaniom do slubu, który odbył się we wrzesniu zeszłego roku, a także europejskiej częsci trasy koncertowej. "Będzie ostro i prawdziwie"- zapowiada jeden z szefów UPN, Dawn Ostroff. "Publicznosć nie widziała jeszcze takiej szczerosci"- dodaje.

[Onet.pl / Megafon.pl]

Showmag

Reality show z Britney od maja
Sobota, 16 kwietnia 2005, godzina 23:58

Reality show z Britney Spears i jej mężem Kevinem Federlinem pojawi się 17 maja w telewizji UPN. Widowisko trafi także do sieci MTV. Wiadomo, że zdjęcia do programu powstawały od momentu, gdy para się poznała, w trakcie narzeczeństwa i póniej podczas slubu. Większosć zdjęć została zrealizowana prywatną kamerą przez parę i ma charakter ekskluzywny. "Jestem bardzo podekscytowana możliwoscią pokazania moim fanom, jak naprawdę wygląda moje życie"- wyznaje Britney. "Dzięki temu będą mogli lepiej mnie zrozumieć"- dodaje. "Będzie ostro i prawdziwie"- zapowiada jeden z szefów UPN, Dawn Ostroff. "Publicznosć nie widziała jeszcze takiej szczerosci"- mówi.

[Onet.pl / Megafon.pl]

Showmag

Lider Limp Bizkit poprowadzi reality show
Piątek, 22 kwietnia 2005, godzina 00:01

Fred Durst- lider grupy Limp Bizkit, szykuje się do prowadzenia własnego reality show. Godzinny program "My Life With Fred Durst" wypełnią wywiady z gwiazdami oraz kręcone ukrytą kamerą sceny z codziennego życia rockmana. On sam zapewnia, że chce prowadzić ciekawe dyskusje niekoniecznie z osobami, którym głównie zależy na wylansowaniu czegos. Nie planuje także wywoływania skandali. Tymczasem niemiecki oddział koncernu Universal Music podał informację, że 2 maja ukaże się mini-album "The Unquestionable Truth (Part 1)", zawierający siedem utworów Limp Bizkit.

[Onet.pl / Megafon.pl]

Showmag

Reality show z Varius Manx
Piątek, 10.06.2005, 14:37

Dzięki pracy Jaya Baumgardnera w NRG Studio California nad piosenką "Bezimienna", Varius Manx został zaproszony do udziału w amerykańskim reality show, nad którym prace już się rozpoczęły. Varius Manx przygotował krótki film, w którym amerykańscy producenci mogą zobaczyć, jak wygląda studyjna praca zespołu w Polsce oraz poznać jego rodzinne miasto, czyli Łód. Kamera pojawiła się także na jednym z ostatnich koncertów grupy. Realizację materiału filmowego powierzono reżyserowi teledysku "Bezimienna"- Rafałowi Wróblewskiemu. Menedżment Varius Manx nawiązał współpracę z agentem w USA, który przez najbliższe 6 miesięcy będzie reprezentował zespół w rozmowach z amerykańskimi partnerami. Szczegóły projektu są jednak objęte tajemnicą.

[Onet.pl]

Showmag

Run DMC i Tommy Lee w reality show
Piątek, 24.06.2005, 10:00

Formacja Run DMC szykuje własny program reality show "Run's House". Raperzy marzą o stworzeniu programu, który przypominałoby słynną już serię o rodzinie Osbourne'ów. "Emisja rozpocznie się w padzierniku"- zapowiadają muzycy. "Program zastąpi 'The Osbournes' i w pewnym sensie będzie podobny do poprzednika, ponieważ będzie w nim wiele miłosci"- mówi formacja Run DMC. Na razie nakręcono kilka pilotażowych odcinków. W programie typu reality show postanowił także wystąpić muzyk Tommy Lee. Wkrótce będzie można go oglądać w widowisku "Tommy Lee Goes To College".

[Megafon.pl / Onet.pl]

Pudelek

A to się zdziwiłem. Na PRO7 leci reality show z udziałem słynnej niemieckiej wokalistki Sarah Connor i jej trochę mniej słynnego męza Marca (też piosenkarza). Ten program to cos w rodzaju "Jestem jaki jestem" z udziałem Wisniewskiego i Mandaryny.
Na moje oko ten program ma pomóc w karierze wokalnej Marca tak jak u nas wypromowano Mandarynę.
W sumię nic ciekawego, ale warte odnotowania.

podmark

Tyle, że to jest emitowane tylko raz w tygodniu, we wtorki o 22:10, a "Jestem jaki jestem" było obecne na antenie 4 razy w tygodniu. Niestety nie mam Pro7 i nie moge tego oglądać. A kamery tez sa zainstalowane w różnych czesciach domu, czy obslugują je operatorzy???

Luxis

tak, ten reality jest podobny do Jestem Jaki Jestem, tylko że tu chodzi głównie o ich slub i przygotowania do niego (do czego nawiązuje nazwa tego show) oraz tez do poszerzenia ich karier. Też jest podobny do Nowożeńców: Jessica i Nick, tylko że tamten trwał długo i byli w domu odserwowani, a tu są tylko przez operatorów, a w domu nie ma zainstalowanych kamer. Chyba, że cos przeoczyłem to mnie poprawcie  :los:

P.S.Ale przyjemny jest ten program. W sam raz na lato. I oglada go duzo ludzi. Zreszta ja tez  :P

alexander

chetnie bym obejrzal bo lubie Sarah ale nie mam pro7 mysle ze ciekawy show a taki RING tez jest np. w niedz czy tylko we wtorku ?? Sarah i Marc sa chyba najciekawsza para w niemieckim show biznesie:)))

Luxis

Cytat: alexanderchetnie bym obejrzal bo lubie Sarah ale nie mam pro7 mysle ze ciekawy show a taki RING tez jest np. w niedz czy tylko we wtorku ?? Sarah i Marc sa chyba najciekawsza para w niemieckim show biznesie:)))
tam nie ma ringu. ten reality, a własciwie reality serial dokumentalny show (;P) leci tylko we wtorki i jest to cos w rodziaju Nick i Jessica: Nowożeńcy, takie tam podglądanie gwiazd... i ma kilkanascie tylko odcinków
A Sarah jest faktycznie jedną z bardziej lubianych i szczerych, prawdziwych gwiazd niemieckiego sztucznego-zkomercjalizowanego show biznesu...

Livia

Reality show z legendą hip-hopu
Nową gwiazdą jednego z reality shows telewizji MTV będzie znany z Run-DMC Reverend Run. Przed kamerami będzie mu oczywiscie towarzyszyć rodzina. Jak podaje serwis rapgra.com emisja programu rozpocznie się w padzierniku. "Rev. Run jest legendą i jedną z najbardziej ciekawych osób jakie znam" - powiedział P.Diddy, producent serii. "Jego przeznaczeniem jest bycie kolejną amerykańską gwiazdą reality show! Pokaże swiatu jak wygląda życie prawdziwej hip-hopowej rodziny" - dodał.

Dodajmy, że raper nie zapomniał o muzyce, niedawno zapowiedział swój pierwszy longplay solowy. Krążek "Distortion" ukaże się 12 wrzesnia. Na pierwszy singel promocyjny trafi kompozycja "Mind On The Road", która zostanie umieszczona również w grze wideo "NFL Madden 2006". Pozostałymi utworami na albumie nowojorskiego rapera będą: "Boom Ditty", "I Use To Think I Was Run", "Break'em Til It's Broken", "Got A Way", "Home Sweet Home", "Distortion", "Changetime", "Beats To The Rhyme" oraz "High And Mighty Joe".
Przypomnijmy, że grupa Run-D.M.C. zakończyła działalnosć po smierci Jam Master Jaya w padzierniku 2002 roku. 5 wrzesnia w sprzedaży znajdą się reedycje trzech albumów z początkowego okresu działalnosci zespołu: "King Of Rock", "Raising Hell" i "Tougher Than Leather".

[Onet.pl]

Showmag

"PoweR Girls" w MTV Polska
Poniedziałek, 01.08.2005, 08:26

Od wrzesnia MTV Polska emitować będzie nowy reality show, przedstawiający przygody PoweR Girls, które pod opieką Lizzie Grubman- odpowiedzialnej za wizerunek gwiazd muzyki, filmu, mody i sportu, stawiają swoje pierwsze kroki w tej branży. Lizzy Grubman- PR-owiec odpowiedzialny za sukces takich gwiazd, jak Britney Spears, Xzibit czy P. Diddy, przedstawia kulisy tego zawodu. Wraz ze swoim zespołem (w skład, którego wchodzą cztery młode dziewczyny Millie, Rachel, Ali oraz Kelly), Lizzie organizuje jedne z największych wydarzeń kulturalnych w Stanach Zjednoczonych. Producentem serialu jest amerykański oddział MTV, a jego akcja rozgrywa się w największych miastach USA: NYC, LA i Miami.

[MTV Polska]

podmark

Producent Tracey Baker-Simmons chce skłonić Madonnę i Guya Ritchiego do udziału we własnym reality show. Podobnie jak "Rodzina Osbourne'ów", program miałby pokazywać życie rodzinne Madonny oraz jej męża i dzieci.

Baker-Simmons namawia do współpracy wokalistkę i reżysera po tym, jak sporym sukcesem okazał się jego obecny program - "Being Bobby Brown". W tym reality show głównymi postaciami są Bobby Brown i jego żona Whitney Houston.