[UK] Celebrity Big Brother 15

Zaczęty przez Damian, Pt, 12 Wrz 2014, 23:41:00

Damian

Guuki

Bardzo się cieszę na nową edycję. Celebryckie ogląda się świetnie, nawet lepiej niż te zwykłe, cywilne.
Najbardziej ciekawi mnie nowy wystrój domu Wielkiego Brata, zastanawiam się w jakim kierunku pójdą tym razem...

Damian

Ruszyła piętnasta edycja "Celebrity Big Brothera"! Po raz kolejny możemy zobaczyć odmienione wnętrza domu - tym razem dom jak i oprawa wzorowane są na baśniowej scenerii. Wyszło im to naprawdę dobrze. Tradycyjnie też mamy twist, jak to w każdej edycji. Tym razem uczestniczka, która pierwsza weszła do domu dostała zadanie do wykonania. Jedno z luster umieszczonych w salonie przemówiło do pierwszej mieszkanki i przekazało jej wskazówki dotyczące twistu. Otóż pierwsza osoba, która weszła do domu musiała wybrać dwie najnudniejsze osoby spośród nowych uczestników, jednak musiała to zrobić w tajemnicy, dlatego też opuściła dom i przeszła do specjalnego pomieszczenia, a tam podglądała wejścia pozostałych celebrytów, a sama powróciła do domu jako ostatnia, tak by nikt się niczego nie spodziewał. Tą osobą była Katie. Dwie wybrane przez nią osoby zostały nominowane do opuszczenia domu, a są to: Alexander i Chloe. Lustro jednak miało jeszcze jedno zadanie dla Katie. Musiała ona po ponownym wejściu udawać przed wszystkimi grzeczną, miłą i spokojną osobę, chociaż w rzeczywistości taka nie jest.
Start ogólnie niezły, ale zauważyłem, że produkcja dobiera uczestników pod charaktery z poprzednich serii, które odniosły sukces. W efekcie mamy Frenchy 2, Leslie 2, Evander 2, Luisa 2 i tak dalej. Trochę szkoda, ale jak widać mają nadzieję na sukces, który odniosła chociażby zeszłoroczna styczniowa edycja.

Damian

Piętnasta edycja "Celebrity Big Brothera" w Wielkiej Brytanii przeszła do historii. Była to według mnie najlepsza edycja programu w Wielkiej Brytanii z TRAGICZNYM zakończeniem. Program wygrała Katie Price, która nie dość, że weszła do domu w dziesiątym dniu trwania programu, to nie wnosiła do niego zupełnie nic. Wzięła za wejście grubą kasę, nawet bardzo grubą kasę, a jej jedynym zajęciem było malowanie, robienie fryzur i smarowanie twarzy kremem, który wyglądał jak odchody. Według mnie w całej historii brytyjskiego "BB" jest to najtragiczniejszy zwycięzca - kompletna pomyłka, która położyła tak świetną edycję.
Sama edycja bardzo, ale to bardzo interesująca. Działo się niemało, uczestnicy dobrani idealnie, praktycznie do samego końca ciągle się coś działo. Było mnóstwo kłótni za sprawą Pereza i Katie Hopkins i to oni ciągnęli tę edycję. Zapewniali oni tyle akcji, że produkcja praktycznie zrezygnowała z zadań, bo okazały się niepotrzebne. Ciężko wymienić najlepsze momenty edycji, bo było ich mnóstwo. Widzowie też docenili ten sezon, bo oglądalność była naprawdę wysoka, a cała seria okazała się sukcesem. Genialna edycja, z genialnymi uczestnikami, którą totalnie położyła zwyciężczyni. Jako ciekawostkę warto dodać, że były mąż zwyciężczyni tej edycji, Alex Reid wygrał "Celebrity Big Brother" w 2010 roku.