[UK] Celebrity Big Brother 14

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Cze 2014, 22:48:18

Damian

Eliminacja #6/7:
No i zabawny Gary robi się coraz bardziej chamski. Pokazuje się ze złej strony i zauważają to widzowie. Fakt, mieszkańcy często nie okazują mu szacunku, ale on też powinien uważać co mówi. Nie potrafi zwrócić grzecznie uwagi, tylko jego odzywki są chamskie. Nadal jest śmieszny, ale trochę przesadza. Ogólnie cały dzień był jakiś nerwowy, ciągle były jakieś niedomówienia.
Dom Wielkiego Brata opuścili Ricci i Lauren. Tym razem dom opuszczali we dwoje. Ricci zapowiadał się na "bombę", jak Charlotte rok temu, a tymczasem okazał się nudziarzem. Już Lauren więcej wnosiła do domu.

Damian

Kolejny dzień w domu i nowe zadanie. Tym razem uczestnicy programu wzięli udział w quizie:"Game Players". Wielki Brat podzielił domowników na dwie grupy: czerwonych i niebieskich. W pierwszym etapie mieszkańcy mogli oglądać na plazmie nominacje, jednak tylko ich uzasadnienia. Zadaniem celebrytów było odgadywać o jaką osobę chodzi. Dzięki temu niektórzy mogli dowiedzieć się, przez kogo zostali nominowani. W drugim etapie odpowiadali na pytania Wielkiego Brata typu: kto jest najnudniejszym mieszkańcem, kto jest największym graczem czy kto jest najbardziej atrakcyjny. Ostatecznie cały quiz wygrała grupa czerwonych. Podczas zadania widać było jaki James jest łasy na wygraną i na pochwały. Mam nadzieję że ani James, ani Audley nie wygrają programu. Jakiś czas po wyjściu Lauren i Ricciego Wielki Brat powitał pozostałych mieszkańców w finale programu. Finaliści mogli jeszcze po raz ostatni wspólnie wejść do pokoju zwierzeń i porozmawiać z Wielkim Bratem...

Damian

Finał!
Ostatniego dnia w domu finaliści tradycyjnie zjedli wspólną, uroczystą kolację. Podczas jej trwania dziękowali sobie wspólnie za udział w programie i wspominali najlepsze chwile.
Wyniki głosowania widzów przedstawiały się następująco:
1. miejsce - zwycięzca: Gary! :D
2. miejsce: Audley,
3. miejsce: James,
4. miejsce: George,
5. miejsce: Dee,
6. miejsce: Edele.

---------------------
Edycję oceniam bardzo pozytywnie, była to jedna z lepszych serii. Ekipa fajnie dobrana i działo się do samego końca.
Po raz pierwszy od długiego czasu wygrała osoba, która na to zasługiwała. Gary był ciekawym mieszkańcem i sporo wnosił mimo swojego wieku. Należało mu się zwycięstwo. Uważam, że dawno nie było tak wyśmienitego "CBB".
Ciekawostka: Gary jest pierwszym w historii amerykańskim zwycięzcą brytyjskiego Big Brothera.

Guuki

Zakończyła się 14. celebrycka edycja programu "Big Brother" w Wielkiej Brytanii.
Zwycięzcą został hollywoodzki aktor Gary Busey, jako pierwszy amerykański uczestnik w historii.

Bardzo się cieszę, bardzo! Gary zasługiwał na zwycięstwo i był moim faworytem od początku! Cóż za miła odmiana po zwycięstwie Helen Wood z BB15.  :D

Nie mogę tylko zrozumieć jakim fartem James zajął trzecie miejsce, podczas gdy Dee zajęła piąte. Szok.

Cieszę się, że oficjalnie zapowiedziano kolejną edycję na styczeń. Ciekaw jestem w jakim stylu będzie dom tym razem...

Zdjęcie finałowych fajerwerków widzianych z, pustego już, ogrodu domu Wielkiego Brata:

W teście wiedzy o tej edycji uzyskałem 90%. Pomyliłem się w dwóch, wydawało mi się prostych, pytaniach. ;)

Quiz: How much do you know about this summer's CBB?

Kto nie ma w zwyczaju oglądać "Big Brother's Bit On The Side", tak pofinałowe wydanie powinien obejrzeć obowiązkowo.  ^^
Tyle się tam działo, że bez sensu wypisywać najciekawsze momenty. Było wszystko czego zabrakło w pofinałowym wydaniu po BB15, a nawet więcej!

Najbardziej wzruszył i zachwycił mnie genialnie zrealizowany filmik przedstawiający kulisy pracy Emmy, prowadzącej program, oraz przedstawiajacy najciekawsze fragmenty edycji. Łezka się w oku zakręciła...

Szokujący był też moment, gdy Edele i Stephanie omal się nie pobiły na antenie! Chodziło oczywiście o George'a, do którego Stephanie ponoć nie czuła niczego więcej niż przyjaźń, ale poczuła się zdradzona, gdy ten zaczął romansować w programie z Edele. Prawie poszły "pięści w ruch", jak to określiła "syrena z Dublinu", nazwana tak przez Gary'ego. Biedny Rylan, prowadzący, ledwo zapanował nad sytuacją.

I tak oto zakończyło się kolejne lato z "Big Brotherem", moje trzecie z kolei. Dużo emocji, śmiechu, niezapomnianych chwil. Oglądało się świetnie!