[UK] Celebrity Big Brother 14

Zaczęty przez Damian, Nd, 15 Cze 2014, 22:48:18

Damian

"Celebrity Big Brother" - emisja: sierpień.

Damian

Guuki

Na oficjalnej stronie programu można też już znaleźć zwiastun.

Fajnie, że z końcem cywilnej edycji lato z Big Brotherem się nie kończy. W Celebrity Big Brother 14 liczę na urozmaicony i interesujący, bardziej niż dotychczas, pakiet mieszkańców. I mam też cichą nadzieję, że tym razem bardziej estetycznie odmienią wnętrza domu, bo zazwyczaj wystrój w letnich celebryckich edycjach powodował u mnie obrzydzenie. ;)

Damian

Ruszyła czternasta edycja "CBB". Początek całkiem obiecujący - mamy niezły zestaw nowych domowników, których jest aż czternastu. Dom prezentuje się całkiem przyjemnie: zniknęły elementy z edycji "power trip", a zrobiło się jeszcze bardziej luksusowo. Celebryci bardzo zróżnicowani, totalna mieszanka. Jest tancerz, modelka, która jest pustą lalą, czy trener gwiazd który był mężczyzną, a jest kobietą. Wielki Brat nie byłby sobą, gdyby nie wymyślił twistu. Kiedy do domu weszła pierwsza trójka nowych uczestników, to Wielki Brat zebrał ich na sofach. Do pokoju zwierzeń wezwał Dee (weszła jako pierwsza) i oznajmił jej, że ma dla niej misję. Twist polega na tym, że Dee musi udawać arystokratkę, która jest w kolejce do bycia królową. Ma wkręcić trzech ostatnich uczestników, (amerykanie) którzy nie mają pojęcia, kim ona naprawdę jest. Reszta celebrytów może jej pomagać i jest wtajemniczona. Dee opuściła więc dom, przeszła do specjalnego pokoju, gdzie została ucharakteryzowana i weszła do programu ponownie, jako ostatnia. Twist bardzo fajny, coś zupełnie innego. Ogólnie bardzo mi się podoba i zapowiada się świetna seria. Jednak jak będzie, to się dopiero okaże.

Guuki

No i zaczęło się - 14 nowych celebrytów zamieszkało w domu Wielkiego Brata.

Najbardziej lubię Dee oraz Leslie'go. Nie lubię Frenchy i Edele. Gary mnie przeraża. Kellie śmieszy.
Ogólnie całkiem udany zestaw mieszkańców, z róznych środowisk. I chyba nikogo zajmującego się modelingiem nie ma tym razem, wow.

Niestety już dziś mogę śmiało przewidzieć, że wygra Kellie. Takie historie ludzie lubią, ta cała zmiana płci i w ogóle, w dodatku postać jest przesympatycznie przesympatyczna, słodka i urocza. Mnie jednak odpycha, cały czas widzę w niej faceta i nawet dziwnie mi pisać o niej w formie żeńskiej.

Martwi mnie, że ludzie lubią Frenchy. Ma bzika na punkcie koloru różowego, hasło życiowe "plastic, fantastic!" i wodę zamiast mózgu, a ludziom to imponuje. Luisa w CBBBOTS niemal się nie posikała z radości...

Edele okaże się niezłą wredną krową, widzę to w jej oczach. Nie zdobyła ani 1% mojej sympatii.

Gary niezłą scenę odwalił podczas wejścia do domu. Emma była wyraźnie zszokowana i nie wiedziała jak się zachować. Gość mnie przeraża i irytuje, bo gluchy jest jak pień i trzeba po kilka razy wszystko mu powtarzać. Pewnie pozostałych mieszkańców też to będzie irytowało. Ratuje go tylko to, że jest hollywoodzką gwiazdą.

Wieczór otwarcia świetny, a twist z Księżną genialny, haha! Ciekawe czy Dee da radę wkręcić trzech amerykańskich mieszkańców, że naprawdę pochodzi z brytyjskiej rodziny królewskiej.   :gwizd:
Dzisiaj nawet niby własny prywatny kamerdyner przyniósł jej wykwintne śniadanie, tylko dla niej. Niezły ubaw się zapowiada, ale szkoda, że trwać będzie tylko 24 godziny.

No nic, znowu zaczęło się oglądanie po nocach.  :D

Pudelek

Cytat: Guuki w Wt, 19 Sie 2014, 15:32:41

Niestety już dziś mogę śmiało przewidzieć, że wygra Kellie. Takie historie ludzie lubią, ta cała zmiana płci i w ogóle, w dodatku postać jest przesympatycznie przesympatyczna, słodka i urocza. Mnie jednak odpycha, cały czas widzę w niej faceta i nawet dziwnie mi pisać o niej w formie żeńskiej.

Nie czytając Twojego posta, tylko oglądając zdjęcia stwierdziłem, że to Frenchy jest po zmianie płci :D

Nie znam żadnego z tych celebrytów....

Damian

Pierwszy dzień celebrytów w domu Wielkiego Brata zaliczony. Jak na razie jest naprawdę nieźle, towarzystwo wydaje się bardzo zróżnicowane, zupełnie inne od ludzi, którzy byli w BB15. Póki co wszyscy są w sumie okej, ale podejrzewam, że np. Edele może być wkrótce wkurzająca. Najśmieszniejsze sytuacje są z Garym. :D Dobrze nie słyszy i co chwilę do wszystkich mówi tylko: "coo?". Mieszkańcy muszą się powtarzać. Dee kontynuowała tego dnia swoją misję, gdzie ma wkręcić trzech uczestników z ameryki, że podchodzi z rodziny królewskiej. Musiała opowiedzieć im historie ze swojego życia. Między innymi taką, że jak była na polowaniu z rodziną królewską, to przez przypadek zabiła łabędzia. Frenchy od razu wszystko łyknęła. Podejrzewam, że misja zostanie zaliczona. Śmiesznie bywa też z Kellie. Wszyscy rozmawiają przy stole, a ona zasypia na siedząco! :P

Damian

Coraz bardziej rozbawia mnie Gary, który ciągle opowiada jakieś niestworzone historie - między innymi o tym, że porozumiewał się z duchem, czy widział anioła. Poza tym ciągle do wszystkich zwraca się per "heeee?". Niedosłyszy i każdy się powtarza, jest to bardzo zabawne. :D Rano do domu wszedł kamerdyner, który podał śniadanie Dee, jak na królową przystało. Dee miała też tego dnia przyznać komuś honorowe obywatelstwo księstwa Solihull - wybrała Frenchy. Po upływie 24 godzin dobiegła końca misja Dee. Udało jej się wkręcić trójkę mieszkańców z ameryki i misja została zaliczona. W nagrodę celebryci mogli wziąć udział w wieczornej imprezie. Edycja z dnia na dzień coraz bardziej mi się podoba. Jest póki co bardzo klimatycznie i ekipa okazuje się coraz lepsza.

Damian

Pierwsze zadanie tygodniowe. W domu pojawiło się wielkie biurko, przy którym pracują Leslie i Kellie. Zostali oni agentami szukającymi osób nadających się na celebrytów. Organizowane są specjalne "castingi" sprawdzające, czy mieszkańcy się nadają. Gary i Stephanie musieli reklamować między innymi pastę do zębów, która była bardzo ostra, a oni ledwo wytrzymywali. W kolejnym castingu mieszkańcy musieli wygłaszać przemówienia na temat jakiejś kampanii. W trzecim zaś David i Audley musieli odegrać scenkę filmową. Jak się okazuje, Gary sporo miesza w domu, nawet o tym nie wiedząc. Mieszkańcy dużo rozmawiają na temat jego osoby. Ma momentami dziwne zachowania, ale sporo wnosi do programu. Mam więc nadzieję, że trochę tam zabawi. Jest czasem bardzo zabawny. Przez to, że niedosłyszy tworzą się różne krzywe akcje.

Damian

Zadanie zakupowe dobiegło końca. W ostatnim jego etapie wzięły udział Claire i Frenchy. Miały odegrać sceny filmowe. Niestety, celebryci nie zaliczyli zadania. Oprócz tego w domu naprawdę sporo się dzieje. Gary wprowadza sporo zamieszania, są kłótnie. Przez pierwsze dwa dni było spokojnie, a teraz większość wybucha. Leslie tego dnia pokłócił się z Garym. Zachowywał się beznadziejnie i jest irytujący. Doszło też do kłótni między Kellie, a Frenchy.
Oprócz tego odbył się program na żywo, w którym widzowie wybierali spośród celebrytów najciekawszą osobę. O zgrozo wybrali Lesliego. Musiał on podać imiona dwóch osób które nominuje. Osoby te musiały również zamieszkać w specjalnie wybudowanym w ogrodzie śmietnisku. W jednej części ogrodu pojawiło się pełno gratów i tam przez pewien czas dwoje celebrytów musi zamieszkać. Gary i Frenchy zostali wybrani.

Damian

Pierwsze wrażenia o zgranej ekipie pękają jak bańka mydlana - dom jest przepełniony agresją. Piątego dnia od samego rana w domu nie było wesoło. Kiedy wszyscy spali, Frenchy irytowała śpiących i skakała po sypialni, krzyczała i piszczała, robiąc reszcie na złość. Doszło do wielu sprzeczek. Jak zwykle w roli głównej Leslie, a to był dopiero początek. Chwilę później Frenchy poszła do spiżarni i powysypywała paczki z jedzeniem, powylewała wodę w sypialni i pocięła nożyczkami spodnie Lesliego! On zaś nosił się z zamiarem załatwienia potrzeby fizjologicznej w jej walizce z rzeczami! Na szczęście się powstrzymał. Kiedy jednak zobaczył swoje pocięte spodnie, to o mało nie doszło do rękoczynów, było do tego bardzo blisko. Wielki Brat zainterweniował i oboje dostali ostrzeżenia. Dopiero rozmowy z Wielkim Bratem ostudziły emocje i Frenchy oraz Leslie przeprosili się. Wieczorem Gary i Frenchy musieli przejść do ogrodowego śmietniska i spędzą tam najbliższe dni. Kiedy oni siedzieli w ogrodzie, pozostali mieszkańcy mogli wziąć udział w imprezie. Jakiś czas później Leslie musiał podać imię trzeciej osoby, która zostanie nominowana i dołączy do mieszkańców przebywających w śmietnisku - wybrał Kellie. Nie była ona zadowolona, doszło do kolejnej kłótni. Kellie prosiła nawet Wielkiego Brata, by pozwolił jej opuścić dom! Jakby tego było mało, do kolejnej kłótni doszło między Jamesem, a Audleyem. Tu również było blisko do rękoczynów. Tak wybuchowego odcinka w historii brytyjskiego Big Brother chyba jeszcze nigdy nie było!

Damian

Dzień szósty w domu Wielkiego Brata był dużo spokojniejszy od dnia poprzedniego. Wróciła rodzinna atmosfera, wszyscy przepraszali się za to, co wydarzyło się wcześniej. Gary jak dla mnie jest taki trochę jak Lauren z zeszłego roku. Bardzo zabawny. Przez sześć dni nie brał prysznica, dopiero się wykąpał, kiedy mieszkańcy go o to prosili. :D Trzech mieszkańców wybranych przez widzów jako najmniej interesujący (David, Claire i Edele) musiało przed resztą pochwalić się jakimś talentem. Leslie jako "gwiazda show" wybrana przez widzów musiał zdecydować, kto z z tej trójki jest najmniej interesujący i dana osoba musiała przejść do ogrodowego śmietnika. Wybrał Davida. W efekcie w śmietnisku przebywają: Gary, David, Frenchy i Kellie. Wszyscy są nominowani do opuszczenia domu.

Damian

Mieszkańcy przebywają w domu już od tygodnia. Widać, że mimo początkowych starć, teraz wszyscy powoli się docierają. Stephanie jest podobna do swojego brata, który był w jedenastej edycji "cbb". Też potrafi wbić szpilę i obgadać. Można też dorzucić do niej Jamesa. Mimo, że oboje są w porządku, to obgadywać uwielbiają. Wielki Brat przygotował tego dnia quiz dla mieszkańców przebywających na śmietnisku. Musieli oni odgadywać wybory Lesliego - każdy uczestnik miał zgadnąć czy Leslie ocenił kogoś mniej lub bardziej, w czterech kategoriach. Najwięcej punktów zdobyła Frenchy. Nagroda dla niej była szokująca, bo... została zwolniona z nominacji i mogła wrócić do domu. W zamian musiała nominować na swoje miejsce kogoś innego - wybrała Jamesa. Nie był to jednak koniec wrażeń, ponieważ Leslie musiał nominować jeszcze jedną osobę, wybrał Claire. Nominowani ostatecznie zostali: Gary, James, David, Claire i Kellie.