[UK] Celebrity Big Brother 11

Zaczęty przez Damian, So, 08 Wrz 2012, 09:44:08

Damian

W Styczniu rusza kolejna edycja programu "Celebrity Big Brother".

Showmag

Oficjalnie: premiera 3 stycznia 2013.

Damian

Ujawniono kilka szczegółów nowego wystroju domu: jedną z największych nowości będzie igloo! Celebryci będą mogli w nim przebywać. Wystrój będzie stricte zimowy. W domu znajdzie się mnóstwo koców, futer. Zarówno zewnątrz jak i wewnątrz będą zwisać sople!
Nowa wersja "oka":

Już mi się podoba!

Femek

foto zrobione w połowie listopada

Damian

Właśnie miałem je wrzucić. Bardzo ciekawie! Widać będzie prawdziwa zimowa chatka!

Damian

Pierwszy filmik z domu:
https://youtube.com/watch?v=RVf68fPj-mc&feature=player_embedded
Za dużo zmian nie ma, w ogrodzie właściwie żadnych - choć pewnie do startu coś się jeszcze zmieni. To zapowiadane igloo takie trochę biedne, inaczej sobie je wyobrażałem. Bardziej przypomina mi ten jakby domek w ogrodzie w BB2010.
Zdjęcie które zapodał Femek jest oczywiście nieprawdziwe. Po prostu jakaś sklejka fragmentów.

Damian

Oficjalne zdjęcia domu 11 edycji "Celebrity Big Brother":

Ogólnie dom bardzo ładny. Najbardziej podoba mi się kuchnia i łazienka! Są niesamowite! Z całego domu nie podoba mi  się ogród, jest po prostu nudny, trzecia edycja pod rząd taki sam, więc może się znudzić. Nic praktycznie się nie zmieniło prócz tego nowego pomieszczenia "igloo". No i przesadzili z tym że dom będzie lodowy - ja tu nic takiego nie widzę.
Zdjęcia z oficjalnej strony Big Brother na Channel 5.

Damian

Znowu będzie twist z nominacjami. Celebryci będą musieli nominować tej samej nocy której wejdą do domu. Mogli sobie to darować...

Damian

C5 ujawnił nowy wystrój pokoju zwierzeń oraz jakieś dziwne pomieszczenie:

Pokój zwierzeń mi się wcale nie podoba, za to ciekawi mnie bardzo to tajemnicze pomieszczenie... szykuje się jakiś wielki twist.

illumanti

Uczestnicy żyjący w piwnicy wydają się być sympatyczniejsi. Szczególnie ta modelka która weszła jako pierwsza... tylko obraz z piwnicy jest niezbyt jasny, średnio się to ogląda. Tam na dole się coś dzieje, we właściwym domu wieje nudą..

Damian

Start: I zaczynamy kolejną edycję! Jedno co mogę powiedzieć na wstępie to: wow! Naprawdę nieźle się zaczęło. Akcja z piwnicą bardzo ciekawa, pierwszy raz po długim czasie mamy tak jakby dwa domy, te dwa wejścia do domu z zewnątrz świetnie się prezentowały: standardowe schody do domu i te skierowane w dół, do piwnicy, ekstra efekt! Uczestnicy wydają się być sympatyczni, przynajmniej na razie, póki co specjalnie nikt mnie nie irytuje. Niezła ta misja którą dostali Rylan & Frankie, musieli decydować Kto z Celebrytów wejdzie do jakiego domu. Przy okazji współczuję im tak długie siedzenie w pokoju zwierzeń, zaraz po wyjściu lecieli do WC, a Wielki Brat im go nie otworzył.  :los: Wystrój piwnicy bardzo fajnie zrobiony, te pajęczyny, materace dają fajny efekt. Irytował mnie trochę ten dźwięk ciągle skraplającej się wody. W poprzednich seriach z Celebrytami zdarzały się bliźniaczki i bliźniaki - tym razem mamy małżeństwo które działa oczywiście jako dwójka. Wielki Brat jest w tej edycji chyba bardziej chamski - gdy mówił o luksusach do Mieszkańców właściwego domu, wszystko słyszeli Celebryci przebywający w piwnicy. I tak dowiedzieli się że Mieszkańcy popijają szampana i jedzą sushi. Wielki Brat nie zna granic. :D Świetnym momentem było zgaszenie się światła w piwnicy i informacja od Wielkiego Brata że prąd został wyłączony i wróci za chwilę - naprawdę fajny pomysł! Tak poza tym nie wielu wie Kto kim jest. Rozbawiło mnie jak każdy mówił po cichu: "Kto to jest?"  :ubaw:
Trochę za dużo było mieszania przy wejściu - mianowicie jeden Celebryta czekał aż pokażą filmik z drugim, niektórzy wchodzili podwójnie, według mnie za duże zamieszanie. Śmiać się mi się chciało jak dwie pierwsze Panie które weszły do właściwego domu dostały informację o szampanie znajdującym się w sklepie, to jedna zaczęła szarpać drzwi, nie wiedziała że wystarczy popchnąć. :D Start naprawdę wciągający, czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy!

illumanti

Podobał mi się start, chociaż Brian jak zwykle musiał pokazać swoje maniery, mógłby ludziom w tyłek nie zaglądać.

Piwnica jest świetna, to jest task room, nie?

Damian

Tak, to task room.
Dzień 1: Cały czas mnie bawią te ich niezręczne pytania tuż po wejściu: "yyy, a Ty kim jesteś?", "jestem aktorem..." "a no tak przepraszam".  :ubaw: Zazwyczaj w ostatnich edycjach z Celebrytami mięliśmy bliźniaków bądź bliźniaczki, tym razem małżeństwo, może być ciekawie! Ekipa przebywająca w tej całej piwnicy naprawdę niezła, na pewno ciekawsza niż reszta przebywająca w domu. Wydaje mi się że od początku na pierwszy plan wysunął się Rylan znany z "X Factor".  Mieszkańcy piwnicy dyskutowali Kto kim jest. Modelki, aktorzy. Jak to zwykle w CBB. :D Póki co wszyscy sobie słodzą "jesteś kochana", "och dziękuję!", zobaczymy co będzie dalej.  :devil: Dom prezentuje się bardzo fajnie, szczególnie kuchnia. Ciągle przypomina mi się Julie z poprzedniej serii z Celebrytami. Mieszkańcy piwnicy dostali informację od Wielkiego Brata że będą mięli limitowany dostęp do ogrodu. Ich ogród to tylko mały kawałeczek ogrodu odgrodzony siatką. Mogli się spotkać i porozmawiać przez siatkę z Mieszkańcami domu. Fajny mają pokój zwierzeń w tej piwnicy, krzesełko jakie wygodne.  :ubaw: A jakie fajne drzwi z okiem! Nieźle to zrobili. Małżeństwo Spencer & Heidi wydaje się całkiem sympatyczne. Późnym wieczorem Celebryci dyskutowali Kto gdzie będzie spał, sypialnia była jeszcze zamknięta. Rylan ciągle grał pierwsze skrzypce, wszyscy tylko słuchali Jego opowieści. Mieszkańcy piwnicy dostali strasznie śmieciowe jedzenie zrzucone z góry i wymieszane razem. Według mnie trochę przesadzili, w więzieniach chyba bywa lepiej! Wszystko było rozwalone i zrzucone z góry na ziemię. Po pierwszej w nocy Wielki Brat otworzył "igloo", więc wszyscy przenieśli się w to miejsce. Nocą Paula się obudziła z bólem, za chwilę zadzwonił telefon o jej stan, który znajdował się w piwnicy. Nie mogła wstać z łóżka. Nad ranem została zabrana na badania, by sprawdzić czy może nadal przebywać w programie. Później wróciła do domu, otrzymała informację w pokoju zwierzeń że już nie wróci do piwnicy, pozostanie w prawdziwym domu. Początek całkiem niezły, zobaczymy jak w ciągu następnych dni to wszystko się rozwinie...

illumanti

Ja śmiem twierdzić, że mieszkańcy w piwnicy mają lepiej :) Po prostu, moim zdaniem, są dużo milsi i lepiej dobrani :)