[UK] Celebrity Big Brother 10

Zaczęty przez Damian, Wt, 19 Cze 2012, 09:28:10

Damian

Dzień 12: Dzień trzecich nominacji w domu Wielkiego Brata. Nominacje rozpoczął Harvey. W trakcie nominacji Celebryci cały czas dyskutowali jakie to trudne itd. Najwięcej nominacji zaczęła zbierać Danica. Uczestnicy sądzą że jest fałszywa i że gra, też za nią nie przepadam. Zaczyna mnie już denerwować Rhian i Danica - chyba obie próbują grać. W tym tygodniu nominowani są: The Situation, Danica (cóż za zdziwiona mina gdy dowiedziała się że jest nominowana), Rhian, Samantha. Julie nie otrzymała żadnego głosu z czego bardzo się cieszę. Dużo daje tej edycji jej obecność. Widać było że Samantha się przejęła nominacją, nie pomogło nawet jej codzienne gotowanie obiadków. :D Kolejne zdanie: Uczestnicy musieli usiąść wygodnie na sofach z przytulankami, pod kołdrą a w tym czasei Julian czytał im z wielkiej księgi w której były ich zdjęcia i inne obrazki. Julian musiał ułożyć z tego całość. Julianowi udało się zaliczyć zadanie - w nagrodę w pokoju zwierzeń mógł zobaczyć się ze swoimi psami.

Damian

Dzień 13: Grecki dzień w domu Wielkiego Brata. Z domu z zniknęły sofy i inne nowoczesne meble, zamiast nich pojawiło się mnóstwo Greckich akcentów. Mieszkańcy wcielili się w Bogów. Martin został Zeusem, Julie Afrodytą, reszta to zwykli śmiertelnicy w zadaniu. Bogowie czyli Julie i Martin otrzymali dostęp do specjalnego, niebiańskiego pokoju pełnego luksusów. Świetny mięli ekran plazmowy w kształcie oka. Mogli Oni oglądać i słuchać co dzieje się w domu. Kolejnym zadaniem był wybór następnego Boga. Mieszkańcy przebrani ustawili się jako posągi, Julie i Martin sprawdzali który przetrzyma żywioły wody, ognia, wiatru itd. Wygrał Harvey, został kolejnym Bogiem: Aresem.  Nieco później Celebryci wykonywali kolejne zadanie w wyniku którego np. Ashley musiał wylać sobie na głowę rybne pomyje. To właśnie za swoje poświęcenie Ashley został wybrany kolejnym Bogiem: Posejdonem. Zaczęły się również kłótnie w domu, The Situation zaczął kłócić się z Danicą. Danica powtarzała tylko że to gra, niech idzie lepiej już do domu. Prince Lorenzo też nie lepszy, obojga nie lubię.

Damian

Dzień 14: Live show! Dziś kolejny Celebryta opuści dom Wielkiego Brata. Niezmiernie się cieszę z buczenia publiczności przy głosowaniu na Danicę! Niech dzisiaj wyleci z hukiem z domu! Greckie zadanie nadal trwa, to finałowy dzień zadania. Całe zachowanie Danici jest żałosne, do tego jeszcze ten cały Prince, niech dwójka najlepiej wyjdzie. Bogowie otrzymali możliwość rządzenia całym domem, mogli mówić do Mieszkańców, rozmawiać z nimi, rozkazywać. Kolejnym Bogiem została Smantha - Apollo - Bóg słońca. Zadanie "tygodniowe" zostało zaliczone. The Situation i Danica przeprosili się, dla mnie Ona i tak zostanie fałszywa. Nadszedł czas ogłoszenia wyników. Decyzją Widzów bezpieczny jest The Situation oraz Danica! Niestety. Na tym skończyła się ta część programu. Wyniki w kolejnej. Beznadziejnie to zrobili.

Damian

Jako trzecia dom Wielkiego Brata opuściła... Rhian. Szkoda że nie Danica. W następnym live eviction dom opuści dwójka Celebrytów.

Damian

Dzień 15: Dzień zaczął się od rozmów. Najpierw nad ranem Julie dyskutowała z Samanthą min. o Danice, jaka jest fałszywa. Danica jest bardzo przebiegła, cały czas gra w domu i dąży do wygranej. Dziwi mnie jednak to że Ludzie niby jej nienawidzą, strasznie buczą przy jej imieniu, sondaże internetowe mówią że opuści dom, a okazuje się że w live show wyleciała Rhian. Samantha bardzo się ucieszyła na wieść że zostaje w domu, nawet ją polubiłem, jest jednak trochę mało wyrazista i cicha. Wielki Brat po raz kolejny postawił na nominacje twarzą w twarz. Niedługo po wyjściu Rhian rozpoczęły się nominacje. Mina Julie na wieść o nominacjach face to face była bezcenna! :D
Nominowani: Coleen, Danica, Samantha. Dwie osoby opuszczą dom. Mam nadzieję że z całej trójki pozostanie Samantha, choć marne szanse na taki przebieg eliminacji.

Damian

Dzień 16: Live show! Dziś dom Wielkiego Brata opuszczą dwie Panie! Już nawet nie zwracam uwagi na buczenie przy głosowaniu bo to się wcale nie sprawdza. The Situation złamał regulamin. Podczas nominacji twarzą w twarz każdy z Uczestników mógł mieć przy sobie tylko dwa zdjęcia osób nominowanych, The Situation miał trzy. Do końca programu nie będzie mógł nominować z tego co zrozumiałem. Julian podsumował go że jest złym chłopcem. :D Zadaniem tego dnia był taniec baletowy przed jury składającego się z Julie, Samanthy, Coleen i Danici. Nadszedł czas na pierwsze wyjście, dom jako pierwsza dzisiejszego wieczoru opuściła Samantha, czyli tak jak podejrzewałem, szkoda. Jako druga dom opuściła... Danica! nareszcie! papa Danica!  :yeah:

Damian

Dzień 17: Wszyscy od rana jak zwykle dyskutowali na temat tego Kto opuści dom Wielkiego Brata. Na szczęście to ostatnia relacja w której jest Danica, mam jej szczerze dosyć. Zbliża się finał więc dobrze że wyleciała. Julie z doczepionymi uszami przypomniała mi Jolkę Rutowicz!  :devil: Nadszedł czas przygotowań do opuszczenia domu. Najpierw wyszła Samantha, potem Danica i nastała chwila spokoju już bez Danici. :D Samnthy było mi szkoda, nie naraziła się zbytnio niczym w domu, nawet ją polubiłem. Niech teraz sami sobie gotują obiady.  :nie!: Teraz powinien wylecieć Prince, mam nadzieję że nie wejdzie do finału.

Damian

Dzień 18: Od początku dnia wszystko toczy się wokół Julie, bardzo przeżyła ostatnie wyjście. W pokoju zwierzeń zdradziła że od początku jest sobą i chce taką pozostać do końca. Prince Lorezno sądzi że Julie coś knuje z nominacjami, że nie jest szczera i że gra. Julie jaka jest taka jest, ale tak naprawdę dzięki niej wiele dzieje się w programie, jest bardzo wyrazista i moim zdaniem zasługuje na zwycięstwo. Wielki Brat zebrał wszystkich Mieszkańców na sofach, większość z nich złamała regulamin rozmawiając o nominacjach. Wielki Brat ukarał Mieszkańców. Julie i Prince wyjaśnili cała sytuację. Zadanie tego dnia postawione Celebrytom było wyjątkowo ciężkie. Ashley w pokoju zwierzeń musiał wybierać Kto otrzyma list od rodziny. Musiał wybierać między Celebrytami. Wieczorem dla rozluźnienia Wielki Brat zorganizował imprezę. Julie i Julian jak wymiatali na parkiecie.  :devil:

Damian

Dzień 19: To dzień ostatnich nominacji w domu. The Situation to się musi nieźle nudzić w domu Wielkiego Brata, w kuchni podczas przygotowania śniadania rozmawiał z nieistniejącą, wyimaginowaną osobą. :D Coleen i Julie nie mogła uwierzyć w to że to już finałowy tydzień, że za 4 dni dom opustoszeje. W momencie gdy miały rozpocząć się nominacje The Situation był pod prysznicem, Wielki Brat po wyjściu kazał mu usiąść na schodach prowadzących do wyjścia, był mega zdezorientowany o co chodzi. Nominacje rozpoczął Julian który nominował Princa oraz Martina. Fałszywa Coleen nominowała Julie & Martina. I jeszcze ta wkręta że kocha Wszystkich , tak jasne. :P Kolejna była Julie która nominowała The Situation oraz Princa. Julie też takie trochę dziwne zagranie miała: wchodząc do pokoju zwierzeń by nominować pocałowała The Situation i powiedziała że go uwielbia, po wyjściu to samo, a jednak go nominowała. :P Następny był Prince Lorenzo który rzecz jasna nominował Julie oraz Harveya. Martin nominował Julie & Juliana. Ashley nominował Julie i Martina. Harvey nominował Princa oraz Julie. Nominacje się zakończyły, The Situation nie mógł oczywiście nominować bo złamał kilka dni temu regulamin i to jego kara. Nominowani: Julie, Prince, Martin. Mimo że Julie ma jakieś tam swoje zagrania to powinna zostać. Do tego wyjdą dwie osoby, więc najlepiej żeby to był Prince i Martin. W finale wygrać może dla mnie tylko Julie lub The Situation. Nadszedł czas kolejnego zadania w domu. Do zadania wytypowani zostali Martin i Prince. Reszta podzielona na dwie grupy musiała do ich ciał przyczepiać przyrządy które zazwyczaj służą do przepychania toalety. :P Wygrał Prince. Wygrał kilka butelek coli, pizzę, energy drinki, sałatkę. Grupa Martina została obrzydliwie potraktowana. Musieli swoje jedzenie jeść z miski tym właśnie przyrządem do przeczyszczania.  :?!: The Situation się zbuntował.

Damian

Dzień 20: Dom przeszedł małą metamorfozę pod ostatnie porządne zadanie. Inne sofy, bardziej domowy klimat, starodawny telewizor - a to w związku ze znanym zadaniem z początkowych edycji "Big Brother" czyli telewizja Wielkiego Brata! Julie mnie rozbawiła po raz kolejny, jeszcze dobrze oczu nie otworzyła a już żuje gumę i ma oczywiście swoją torebeczkę w panterkę.  :ubaw: Haryev w pokoju zwierzeń wypowiedział się na temat Julie: według niego jest największą diwą domu i świetną aktorką. Po części ma trochę racji bo Julie ma swoje humory, najpierw uwielbia jakiegoś uczestnika a potem leci i go nominuje, to nie jest fajne. Jednak Ona sama jest bardzo barwną osobowością i dużo dała tej edycji że na pewną ją zapamiętam. Właśnie za to według mnie powinna być w finale. Taki Martin czy Prince niczym się nie wyróżniają. Pierwsi którzy wzięli udział w nagraniu do BBTV byli The Situation i Harvey. Wzięli udział w quizie, reszta Uczestników mogła oglądać wszystko na telewizorze. Celebryci musieli obstawić Który z nich wygra quiz. Wygrał Harvey. Potem był program dla dzieci. Narratorem był Prince, a grali: Martin i Ashley. Z tego wyszła jakaś komedia - na samym początku Oni w tych strojach nawet nie mogli się podnieść.  :ubaw:
Wieczorem przyszedł czas na wiadomości które poprowadziła Julie, kolejna przy której można było wybuchnąć śmiechem. :D Poprawiała non stop perukę która jej spadała.  :los:

Damian

Dzień 21: Live show! Dzisiaj dwójka Celebrytów opuści Dom Wielkiego Brata. Coś czuję że wyleci Martin i Julie, jeśli Prince zostanie to będzie totalna porażka. Tego dnia nastał finałowy dzień telewizji Wielkiego Brata. Zadaniem Juliana i Coleen było coś w rodzaju telezakupów - musieli przedstawić Mieszkańcom dziesięć produktów. Było to kolejne zadanie pełne śmiechu niczym w dobrej komedii.  :ubaw: Do zaprezentowania mięli np. maseczkę jajeczną którą Julian wylał i rozmazał na twarzy Coleen. Kolejną częścią zadania było odgadnięcie tych dziesięciu wcześniej przedstawionych produktów. Odpowiadał Prince do telefonu podczas rozmowy z Wielkim Bratem. Udało mu się. Julie ma coraz większe zagrywki, coraz bardziej pokazuje swoje fałszywe oblicze. Celebryci zaliczyli zadanie. Uczestnicy znowu dostali listy od rodzin, coś często mają taką możliwość. Nadszedł czas na ogłoszenie wyników głosowania. W momencie kiedy Brian połączył się z domem publiczność zaczęła wygwizdywać Julie, krzyczeli: wyjdź z domu! Już byłem pewien że opuści dom, jednak to Prince odpadł!!!  :prosi: Znowu zrobili głupie zagranie, Prince musiał pozostać w domu i poczekać.

Damian

Drugą osobą która opuściła dom Wielkiego Brata była Julie. Teraz pozostaje mi kibicować jednej osobie: The Situation musi wygrać.

Damian

Dzień 22: Dzień wyjścia Princa i Julie. Od rana nic szczególnego się nie działo, Mieszkańcy wyczekują finału. W nocy Harvey cały czas miał jakiś problem. Mieszkańcu musieli przygotować listę zakupów z zamian za zaliczone zadania. Nadszedł czas na zadanie: Harvey i Julian zamienili się w kapitanów statków, otrzymali specjalne stroje. Podzieleni na dwie grupy musieli z wcześniej przygotowanych elementów zbudować coś w rodzaju małego statku/tratwy. Kapitan każdej drużyny musiał przepłynąć na tej tratwie cały basen i nie mógł się zatopić. Harvey wykonał zadanie, przepłynął na tej koślawej trawie. :D Julianowi też się udało, nawet szybciej dopłynął. Wygrana drużyna Juliana w nagrodę dostała wizytę fryzjera. Nadszedł czas wyjścia Prince i Julie. W domu została finałowa szóstka.

Damian

Dzień 23 - FINAŁ: Kibicuję The Situation, dla mnie tylko On z Wszystkich którzy są w finale powinien zwyciężyć. Tego ostatniego dnia Wielki Brat przygotował dla Finalistów uroczysty posiłek w ogrodzie. Celebryci wspominali miłe i te gorsze chwile. Dziwili się że aż tyle wydarzyło się przez ostatnie trzy tygodnie. Dla Martina ten program był jak wizyta w hotelu. Nadszedł czas ogłoszenia pierwszych wyników. Z finału odpadł Harvey zajmując szóste miejsce. Niedługo po wyjściu Harveya nastał czas ogłoszenia kolejnych wyników. Dom opuścił Ashley zajmując piąte miejsce, zdziwiłem się trochę bo myślałem że On może właśnie wygrać. Niestety jestem coraz bardziej pewien że wygra Martin. :( Po rozmowie z Ashleyem nadszedł czas na kolejne wyniki: dom opuścił The Situation. W tym momencie edycja traci dla mnie bardzo dużo, właściwie wynik mnie już nie obchodzi. Nikt z pozostałej trójki nie nadaje się dla mnie na zwycięzcę, a wygra z pewnością Martin. Nadszedł czas kolejnych wyników: z trójki Finalistów odpadł... Martin!!!  :szok: Nie wierzę! Julian lub Coleen wygra, gorzej być nie może. Na koniec edycja traci bardzo dużo. Taka sama sytuacja miała miejsce podczas finału BB13 - cała edycja świetna, a na koniec taki fail. Nadszedł w końcu długo wyczekiwany moment: Zwycięzcą dziesiątej edycji programu "Celebrity Big Brother" zostaje... JULIAN!!!  :pajac: :szczery: Coleen z drugim miejscem. Dziesiąta edycja programu to już historia.

Damian

Po rozmowie ze zwycięzcą można było jeszcze zobaczyć najlepsze momenty całej tej edycji oraz pokazali puste pomieszczenia w domu, już bez Celebrytów. Brian oficjalnie ogłosił że Celebrity Big Brother 11 wróci w styczniu 2013.
Jak dla mnie cała edycja wyśmienita że chciałoby się jeszcze, jednak finał całkowicie mnie zawiódł i przez to ten sezon stracił wiele. Cóż, pozostaje mieć nadzieję że tak dobra ekipa znajdzie się również w CBB11.