[UK] Celebrity Big Brother 10

Zaczęty przez Damian, Wt, 19 Cze 2012, 09:28:10

Damian

Obejrzałem cały start i jestem pod wielkim wrażeniem. Celebryci są świetnie dobrani. Dwie pierwsze Panie są niesamowite! Ich misja również. Najlepszy moment był wtedy kiedy Julie oblała Cheryl. I jeszcze to jej żucie gumy! :D
Czekam z niecierpliwością na ciąg dalszy.

Damian

Wczorajsze otwarcie jubileuszowej edycji "Celebrity Big Brother" oglądało 2.7 mln Widzów. Nieźle! 

Damian

Dzień 1: Większość Mieszkańców polubiłem od razu. Najbardziej Julie, Cheryl. Juliana nie polubiłem. Cała misja Julie & Cheryl była świetna, odegrały bardzo fajnie swoje role. Zadanie się udało i w nagrodę w ogrodzie zorganizowana została impreza. Ze zmian graficznych: zmieniono kolor imion Mieszkańców. Wygląd czystej sypialni jest imponujący! Poprzedni Mieszkańcy nieźle ją "przerobili".  :devil: The Situation (dlaczego nie używa w programie prawdziwego imienia?, nawet podpisują go The Situtation) też jest w porządku póki co. Nie mogę się jeszcze przestawić na ten kolorowy wystrój domu, cały czas jeszcze kojarzę go z bb13.

Damian

Dzień 2: Pierwsza noc Celebrytów w domu Wielkiego Brata. Większość zaczęła dzień od rozgrzewki w ogrodzie. Uwielbiam mowę Julie, cały czas mnie rozśmiesza.  :los: Julian bez tego makijażu na upiora już wygląda jakoś normalniej. The Situation załapał dobry kontakt z Danicą. Trochę dziwnie się zachowuje. Kosmetyków ma chyba więcej od Scotta z poprzedniej edycji! Cheryl rozwala system swoim śmiechem!  :ubaw: Julian przed wejściem zapowiadał czego to On nie będzie robił w programie, że 20 minut po wejściu zamierza uprawiać sex w jacuzzi, a teraz cichutki bardzo siedzi. Mieszkańcy otrzymali pierwsze zadanie od Wielkiego Brata. Julian i The Situation zostali wezwani do pokoju zwierzeń, musieli dopasować zdjęcia do opisów pozostałych Celebrytów. Opisy były naprawdę ciekawe, np. jestem żonata z moim wielkim fanem, mieszkam w hotelu. Zadanie okazało się świetne, naprawdę dużo można było dowiedzieć o Mieszkańcach i to naprawdę ciekawych rzeczy!  :devil: Narzekałem na palenie Uczestników poprzedniej edycji, a teraz jest jeszcze gorzej, palą praktycznie non stop. Dopiero pierwszy dzień a między Danicą a The Situation coś już się zaczyna dziać. Widać że Ona mu się podoba. Tuż po zakończeniu odcinka rozpoczęły się nominacje "live" na channel 5. Żeby było ciekawiej będą to nominacje twarzą w twarz!

Damian

Dzień 3: Dzień pierwszych nominacji Celebrytów. Cheryl i Julie bardzo się zaprzyjaźniły, z pewnością duży wpływ na ich dobre relacja miała wspólna misja. Świetnie się dogadują, zobaczymy jak długo. :P Julie przygotowywała śniadanie, miała zgniłego banana, jak się dziwnie patrzyła, Harvey też. :D Zadaniem tego dnia była sekretna misja o której nie wiedział Prince Lorenzo. Jasmine zrobiła mu niezły masaż! :D Zadanie polegało na wyborze przez niego jego "królewny". O dziwo wybrał Samanthę która nie specjalnie się przyłożyła do zadania. Otrzymała koronę. Ona to taka Pani domu, wszystkim się zajmują, ciągle z założonym fartuszkiem. Cały czas ją widać w kuchni. Późnym wieczorem Wielki Brat zebrał Uczestników na sofach i oznajmił im że pierwsze nominacje nie będą łatwe - bo będą nominować się twarzą w twarz. Nominacje okazały się dla Celebrytów bardzo ciężkie! Nie mięli też zbytnich powodów, to dopiero trzeci dzień programu. Julie kompletnie nie wiedziała co mówić i o dziwo nominowała Coleen z którą miała dobrą kontakt, sama nominowana trochę się zdziwiła. W wyniku pierwszych typowań nominowane zostały: Jasmine oraz Rhian. Jasmine strasznie przeżyła to że jest nominowana, nie mogła długo się pozbierać. Zaraz po ogłoszeniu wyników wybiegła do sypialni. Cóż, nikt nie mówił że będzie łatwo. W pokoju zwierzeń rozpłakała się i chce wrócić do domu. Julie trochę ją pocieszyła.

Damian

Dzień 4: Ciąg dalszy pretensji Jasmine. Nie spodobało jej się to że np. Prince Lorenzo nominował Ją i uzasadnił że tęskni za synem, kiedy Ona do programu weszła właśnie dla syna. Kolejnym zadaniem stawianym Mieszkańcom był pokaz talentów. W jury zasiadł Julian i Julie. Cheryl mnie rozbawiła nieźle! Komentarz Julie jako jurorki były powalające.  :ubaw: The Situation rozgadał się przed jury i jak zwykle pokazał swoją klatę. Po wszystkich występach Julie i Julian na stoliku jurorskim mięli zdjęcia wszystkich i spośród nich wybierali zwycięzcę. Później nadszedł czas finału, już z lepszym wystrojem (jak to bywa po castingach w tego typu programach). W finałowym starciu zmierzyli się: Harvey & Ashley. Wygrał Ashley. Później Wielki Brat zorganizował party. Cheryl jak się rozśpiewała na imprezie!  :devil:

Damian

Dzień 5: Zaczyna mnie denerwować Jasmine, te ciągłe pretensje już męczą. Fajną miał misję The Situation. Cheryl lubię coraz bardziej, nieźle mnie rozbawia każdego dnia. :D Z zamian za zaliczoną misję Celebryci mogli się zabawić w ogrodzie. Było to party na basenie.

Damian

Dzień 6: Zaczyna się pierwsze poważniejsze zadanie "tygodniowe". Po przebudzeniu na Celebrytów czekało mnóstwo niespodzianek związanych z zadaniem w domu. Taniec Julie przy muzyce na pobudkę rozśmieszył wszystkich Uczestników, ale jej kaszel już mniej. :D Ogród wyglądał zupełnie jak wesołe miasteczko, dom również. Jedna huśtawka była praktycznie taka jak ta która była w Celebrity BB7 w pokoju zwierzeń! Wcale bym się nie zdziwił gdyby był to ten sam fotel, tylko nieco odrestaurowany. Było mnóstwo rozrywek, dużo dobrego jedzenia. Z wszystkiego można było korzystać, jednak Uczestnicy musieli zapisywać ile tracą na dany luksus. Jasmine przypomina mi Lydię z BB13, również nic jej nie pasuje. The Situation & Danica mają się ku sobie, zastanawiali się wspólnie jak to będzie po wyjściu z domu Wielkiego Brata. Mieszkańcy wrzucali kartki na których zapisywali ile tracą do wielkiej świnki, skarbonki  w salonie. Harvey dostał fajnie zadanie - został wezwany do pokoju zwierzeń i musiał ubrać kostium w stylu tego z BB9 który "raził" prądem, jednak co kilka minut musiał ubierać kolejne warstwy stroju. :D Fajne było też rzucanie tortem w Juliana.  :los: Martin dostał najlepsze zadanie! Przebrał się za rockamana i w zaaranżowanym pokoju musiał wszystko niszczyć jak leci! Nieźle to wyglądało, wybił szybę, połamał półki, połamał łóżko, zniszczył wszystko.

Damian

Dzień 7: Live show! Jasmine każdemu dała się we znaki od początku, strasznie irytuje. Strasznie wkurza mnie głos Ashleya. Nie da się go słuchać. Po siedmiu dniach z wszystkich Mieszkańców lubię Julie, Cheryl, The Situation. Reszta tak średnio. Siódmego dnia Celebryci mięli okazję zdobyć kolejne pieniądze do budżetu na zakupy. Mieszkańcom udało się wykonać zadanie, Cheryl po podsumowała zadanie najlepiej: "dobra robota" i rzeczywiście to było udane zadanie. Zakupy jednak musiały zrobić nominowane Jasmine i Rhian. Opuściły One dom Wielkiego Brata, wsiadły do samochodu i zostało odwiezione do pustego sklepu. (taka sama sytuacja była z braćmi Jedwards w CBB8). Świetnie to wyglądało: dziewczyny w pustym sklepie i nagle rozlegający się głos Wielkiego Brata. Za kasę siedziała kasjerka która podliczyła całe zakupy, dziewczyny zmieściły się w kwocie którą miały do wydania.  Fajnie ty wyglądało jak wjechały z pełnym wózkiem sklepowym do salonu.  :ubaw: Nadszedł czas ogłoszenia wyników głosowania. Jako pierwsza dom opuściła... Jasmine. Nic zaskakującego. W momencie gdy Brian ogłosił decyzję Widzów Jasmine wyjęła papierosa i zapaliła go w salonie. Jeszcze tego samego dnia w przekazie live z C5 Wielki Brat ogłosił że za chwilę odbędą się drugie nominacje.

Rosa

Dzień 1 :)
No, wreszcie ruszylem z początkiem tej edycji. Oczywiście jedyna osoba którą z czegokolwiek kojarzę jest Martin Kemp ze Spandau Ballet. Reszta całkowicie nieznana :) Zobaczymy co z tego wyniknie, wejscie było całkiem OK.

Damian

Dzień 8: Od samego rana toczyły się rozmowy na temat pierwszego wyjścia. Jasmine jak ładnie mówiła o Julie, aż niespotykane. :D Z wszystkich Celebrytów najmniej poznałem Samanthę, jest cicha, prawie w ogóle jej nie pokazują. Nadszedł czas ogłoszenia wyników, Jasmine wyszła i zapanował spokój, przynajmniej na razie. :P Chwilę później rozpoczęły się nominacje w wyniku których nominowani zostali: Cheryl, The Situation, Coleen, Julian, Prince Lorenzo. Najlepiej gdyby odpadał Prince - jakoś za nim nie przepadam.

Damian

Dzień 9: Live show! Dziś druga osoba opuści dom Wielkiego Brata! Od samego rana w domu toczyły się rozmowy na temat wyjścia. Pierwszymi bezpiecznymi zostali: Julian i The Situation. Pierwszy raz Celebryci mięli się zareklamować i zachęcić Widzów do głosowania w salonie. Tego dnia zadaniem Mieszkańców było wręczanie sobie bukietów kwiatów, musieli odgadnąć kto komu wręczał kwiaty. Doszło również do złamania regulaminu domu. Wielki Brat zabrał Uczestnikom ciepłą wodę.  Nadszedł czas ogłoszenia wyników: byłem pewien że Prince wyleci, o dziwo dom opuściła Cheryl!  :szok: Wielka szkoda, była bardzo zabawna. 

Damian

Dzień 10: Świetne zadanie tym razem wymyślił Wielki Brat. Zebrał Celebrytów w ogrodzie, każdy z nich kolejno siadał na specjalnie przygotowanym siedzeniu i odpowiadał na pytania, jeśli odpowiedział źle, z góry na specjalnej konstrukcji wylewały się na niego kolorowe pomyje, chyba to była farba mająca bardzo intensywny kolor. Niezły ubaw był jak każdy wychodził zalany zieloną farbą na głowie. :D Nadszedł czas ogłoszenia wyników, Cheryl opuściła dom, cały czas jej żałuję bo była w porządku. Nie podejrzewałem że to może być Ona.

Damian

Dzień 11: Coraz bardziej lubię Julie, mam nadzieję że dojdzie do finału. Póki co tylko Ją widzę jako zwyciężczynię. Jestem zaskoczony pozytywnie Julianem, zapowiadała się totalna masakra jak wchodził , a teraz jest naprawdę całkiem w porządku. Coleen też jest okej. Nadszedł czas na poważną misję: do domu na potrzeby zadania powraca Jasmine!!! Wróciła do pokoju zwierzeń wraz ze swoją mamą. Mama Jasmine wejdzie do domu Wielkiego Brata, tymczasem Jasmine będzie w specjalnym pokoju oglądać wszystko na plazmie i będą w stałym kontakcie. Zapowiada się kolejne udane zadanie! Wejście było bardzo udane, mama Jasmine pokazała się z bardzo dobrej strony, wszyscy ciepło przyjęli ją w domu. Julie jak ją podsumowała, kim jest. :D Harvey to dopiero ją określił! Wydaje mu się że Ona jest transwestytą. Julian podczas rozmowy w pokoju zwierzeń miał podejrzenia co do nowej osoby. W drugim etapie zadanie Jasmine podpowiadała przez słuchawkę mamie co ma mówić konkretnie innym Celebrytom. Zaczęło się od rozmowy z Samanthą, trochę jej to nie wychodziło ponieważ co chwilę łapała się za ucho, można zauważyć że coś jest nie tak. Mieszkańcy zaczęli być coraz bardziej podejrzliwi. Nieco później Celebryci mogli zobaczyć wyjaśnienie całej misji w salonie na plazmie. Cóż za zdziwienie pojawiło się na ich twarzach gdy dowiedzieli się że Shelly to tak naprawdę mama Jasmine. Misja nie została zaliczona.