Tydzień 05 - Finał #1

Zaczęty przez Showmag, So, 05 Kwi 2008, 23:43:23

chatiflatt

Cytat: JasonMoze faktycznie zgodzil sie na udzial w bb tylko pod warunkiem, ze to wygra.
A może raczej dostał taką propozycję i ją przyjął. Po prostu, bez żadnych warunków ze swojej strony. Świetnie sobie pogrywał z uczestnikami, a najbardziej z Jolką [jeszcze tydzień i uwierzyłbym, że się w niej zakochał]. Skoro wszyscy ex-uczestnicy i Angela byli nastawieni negatywnie do niego, i powtarzali "On gra", to chyba jednak coś było na rzeczy. W relacjach telewizyjnych zaś wprost nie można było się tego dopatrzeć.
Cytatwątpię zeby Jolka ten zegarek przyjela
To przypomnij sobie jak wyrwała konia swemu fanu :D
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Showmag

Oto wyniki sondy przeprowadzonej na Reality-tv.pl:

Kto powinien wygrać "Big Brother VIP"?
Angela 43 % (38)
Jarek 24 % (21)
Jola 32 % (28)

Kto NIE powinien wygrać "Big Brother VIP"?
Angela 15 % (11)
Jarek 46 % (32)
Jola 37 % (26)

W naszej sondzie to Angela Kolicova zostaje zwyciężczynią programu. Jola plasuje się na drugiej pozycji, a Jarek na trzeciej (wszyscy uczestnicy z wyjątkiem Angeli są na minusie):
Angela: +28%
Jarek: -22%
Jola: -5%

Dla porównania, oto wyniki innej sondy (bb5.mojasonda.pl), z większą ilością oddanych głosów (wyniki zbliżone do naszych, jednak są jeszcze bardziej niekorzystne dla Jarka):

Kto powinien wygrać program Big Brother 5?
Anzhela Koltsova - 2638 głosów (42%)
Jolanta Rutowicz - 2385 głosów (38%)
Jarosław Jakimowicz - 1178 głosów (18%)

Wyniki zdają się mówić jedno: finał był ustawiony (co za niespodzianka)

tomekk

Realizacja i przebieg finału tej edycji Big Brother bez komenatrza lepszy od finału 4.1 Bardzo dużo daje w tym wszystkim Małgorzata Kosik. Bardzo fajnie na niego się patrzyło. Z edycji na edycje profesjonalizm rośnie. Może doczekamy się bez większych zarzutów 6tej edycji. :zabek:

Tom Kruz

Cytat: GokuJuż naprawdę podczas ogłaszania wyników miałem nadzieję, że pustak wygra program, bo z dwojga złego wolę Jolantę od Jarosława.

A ja wręcz przeciwnie. Skoro nie mogła wygrać Angela odpowiada mi to rozstrzygnięcie. Nawet jeśli Jarek Jakimowicz w programie grał (wielokrotnie podkreślałem, że dla mnie ''bycie sobą'' w programach typu reality wcale nie jest wartością pozytywną samą w sobie) a wyniki ścisłego finału zostały zmanipulowane na jego korzyść (coś takiego nie powinno mieć jednak miejsca, bo to brak szacunku dla widzów). Nareszcie nastąpił kres promowania głupoty.

clubber23

Cytat: tomekkRealizacja i przebieg finału tej edycji Big Brother bez komenatrza lepszy od finału 4.1 Bardzo dużo daje w tym wszystkim Małgorzata Kosik.
całkowicie się zgadzam, Gośka rośnie na gwiazdę tej stacji. Jarecki mi osobiście zaimponował dając Jolce sikora

Goku

A mnie finał strasznie nudził i finał 4.1. jakoś bardziej mi się podobał. Zgodnie z tradycją wygrała osoba, którą lubiłem najmniej z tych, które były w finale(to samo było w pierwszej edycji i w BB4.1. Jak było z BB2 i BB:B nie pamiętam) Tu się nic nie działo, a na dodatek strasznie irytuje mnie śmiech prowadzącej.

Ale tak w ogóle to zauważyliście coś??

BB1 - wygrał mężczyzna
BB2 - wygrała kobieta
BB3 - wygrał mężczyzna
BB4 - wygrała kobieta
BBV - wygrał mężczyzna

Czyli wychodziło by na to, że edycje parzyste wygrywają kobiety, a nieparzyste mężczyźni. Ciekawe co będzie z drugą częścią BBV.

chatiflatt

O ile pierwsze trzy przypadki mógłbym poddać analizie [Od czego zależy płeć zwycięzcy? :D], o tyle 2 ostatnie odrzuciłbym, jako 'błąd statystyczny', a przypadek ostatni jako 'klasyczny błąd statystyczny' :D
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Piotrek

Fianł BBV lepiej zrealizowany od BB4.1. Nie było tego ''grania'' Gerarda tylko muzyka BB, co  bardzo fajnie sie komponowało z tym finałem...

Gosia Kosik wyrasta na gwiazdę Czwórki tak samo jak Klawiter... Finał - dobry. ;)

Luxis

Profesjonalizm się poprawia i to zdecydowanie na plus, natomiast gadanie i powtarzanie co chwila wyników to beznadzieja, mogli to wszystko jakoś inaczej skomponować, manipulacje matriałami też poniżej pasa, brak pozostałych uczestników - to było kompromitujące, bardzo mi brakuje emocji w tych finałach na tv4, tam sie smieją, żartują, poniżają ale brak tam takich poważnych emocji i uczuć jak za czasów tvn..
wygrana Jarka nie jest zaskakująca dla mnie i dobrze... wyniki i tak były manipulowane cały czas
Anhela pokazała w finale tą swoją niby "klase", blee :/
podsumowując, edycja ciekawa może nawet lepsza niż bb4.1, realizacja na plus, ale dupiasty scenariusz..