Tydzień 04 - Nominacje #4

Zaczęty przez Showmag, Pn, 24 Mar 2008, 21:35:26

Kto zostanie nominowany do opuszczenia Domu Wielkiego Brata? (UWAGA! Można wybrać DWIE osoby!)

Aleksandra Strunin
10 (27.8%)
Angela Kolicova
1 (2.8%)
Jarosław Jakimowicz
5 (13.9%)
Jolanta Rutowicz
2 (5.6%)
Michał Skawiński
10 (27.8%)
Piotr Gulczyński
8 (22.2%)

Głosów w sumie: 12

Głosowanie skończone: Śr, 26 Mar 2008, 19:35:26

Showmag

Oto miejsce na Wasze spekulacje! Kto zostanie wytypowany do opuszczenia Domu Wielkiego Brata? I czy podjęte przez mieszkańców decyzje okażą się słuszne?

Piotrek

Zagłosowałem na:

Michała Skawińskiego - mało pokazują go w programie, więc jeżeli będzie nominowany i odejdzie - żal mi go nie będzie
Sashe Strunin - moim zdaniem nie jest sobą  i robi z siebie osobę inną niż jest. Może przez sytuację z Najmanem, jest także zależna od grupy. Nie ma tego ''pazura''.

Spekulacji takowych, kto ile głosów będzie miał - nie mam - być może jutro przedstawię. ;)

SkazanyNaSmierc

Moje typy sa takie :
Jarek Jakimowicz -2 glosy
Angela K.- 0
Jola Rutowicz-4 glosy
Michal Skawinski-2 glosy
Piotr Gulczynski-2 glosy
Ola Strunin-2 glosy

Siostr Chmielewskich nie biore pod uwage z racji przekonania ze ich misja nie wypali.

Ice

Jesli Chmielewskie dojdą do głosu to moje typy sie posypia ;D ale spróbuje trafić ;)

Jarek Jakimowicz: 3 głosy
Anzhela Kolicova: 1 głos
Sasha Strunin: 3 głosy
Piotr Gulczyński: 1 głos
Michał Skawiński: 2 głosy
Jola Rutowicz: 2 głosy
:bravo:

I tu stoczyłby sie pojedynek Saszki z Jarkiem ;D ojjj.. już widze minę Najmana...

Pudelek

Żeby misja siostrzyczek się powiodła Chmielewskie same muszą zagłosować na Anzehle więc ta będzie miała 2 głosy. To raczej za mało na nominację. Sasza prawdopodobnie nie będzie miała tyle szczęścia. A i tak mam przekonanie, że nominowani będą mężczyźni.

SkazanyNaSmierc

Cytat: PudelekŻeby misja siostrzyczek się powiodła Chmielewskie same muszą zagłosować na Anzehle więc ta będzie miała 2 głosy.

Tylko czy Siostry beda braly udzial w nominacjach?Oto jest pytanie.Teoretycznie i praktycznie nie powinny skoro Wielki Szu powiedzial ze "od powodzenia misji zalezy ich przyszlosc w Domu..." co oznacza ze pelnoprawnymi mieszkankami jednak nie sa !!! Po raz kolejny przypomina mi to sytuacje z BB 4.1 kiedy bliznaczki dostaly zadanie na takich samych warunkach.Pudelku-zero złudzeń ;)

chatiflatt

Jarek i Michał.
Argumentów nie mam, bo ekipa zdaje się zgrana, więc poda jakieś banalne powody, typu 'Mam z nim najmniejszy kontakt'. Tak myślę.
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Jason

ja nominuję Gulczasa, bo jest wulgarny i juz wcale nie smieszy, no i faktycznie za duzo pije. Oraz Michała, bo jest najkrócej i go mało

a będą nominowani IMO Jarek i Sasha bądź Michał, choc moze tez byc duzo osob

Goku

Z pierwszą osobą było łatwo - Sasha. Już chyba nikt jej tam nie lubi i miałaby szanse na zostanie drugą Jolantą - wielką "ofiarą" której będzie szkoda widzom i która wygra dzięki temu program. Miałaby, ale Endemol za mało na niej zarabia i pozbędzie się jej przed finałem.

Z drugą osobą było troszkę trudniej, ale zaznaczyłem Michała.

lille

Sasha Strunin -  Mam wrażenie że wydarzenia związane z Najmanem, odbiły się na relacjach między nią a pozostałymi uczestnikami
Michał, Skawiński - Jest chyba najmniej zintegrowany z grupą

btw. nie wydaje mi się, żeby siostrzyczki miały prawo głosu. One mają tylko nakręcić innych przeciwko pozostałym babeczkom, co im się z pewnością nie uda. I oby wtedy opuściły program, bo już nie mogę na nie patrzeć ;)

Showmag

Jarosław, Jolanta i Piotr nominowani do opuszczenia Domu
Dziś w Domu Wielkiego Brata odbyły się kolejne nominacje. Na skutek ingerencji producentów, do odejścia wskazane są trzy osoby.

W dzisiejszych typowaniach 2 głosy uzyskał Piotr, a po jednym Aleksandra i Michał. Żaden z domowników nie wytypował Angeli.

Do odejścia wskazani zostali: Jarosław Jakimowicz i Jolanta Rutowicz (po 4 głosy). Jednakże, chwilę później sytuacja w Domu odwróciła się: w ten poniedziałek Jarosław Jakimowicz otrzymał zadanie specjalne - miał opuścić Dom Wielkiego Brata poprzez dach, udając wzburzenie. Zaraz potem zajął miejsce w Sekretnym Pokoju. We wtorek każdemu uczestnikowi z osobna powiedziano, że Jarosław może wrócić do Domu. "Wielki Brat nawiązał kontakt z Jarkiem. Jarek może wrócić do Domu, jest tylko jeden warunek. Jarek może wrócić, jeżeli ty odejdziesz" - usłyszał każdy z uczestników. Oprócz Jolanty Rutowicz, żaden z mieszkańców nie zgodził się zrezygnować z udziału w reality show dla Jarosława Jakimowicza. Wkrótce Jarek wrócił do programu, zaś dziś Wielki Brat ogłosił, że w związku z decyzją Joli, została ona automatycznie nominowana do odejścia. Dlatego też, dodatkowo do odejścia wskazana została trzecia osoba z największą ilością głosów - Piotr Gulczyński. Trójka nominowanych zostanie poddana osądowi widzów. O tym, kto z nich opuści Dom przekonamy się w najbliższą niedzielę.

Szczegóły nominacji (informacje o tym, kto na kogo głosował i argumentacje) znaleźć można w naszym serwisie specjalnym, dostępnym pod adresem www.bigbrother.showmag.info.

* * *

Kto na kogo głosował? Oto przebieg nominacji:

Aleksandra:
Jarosław - "Okazało się, że zdanie, które miałam o Jarku na początku, nie zmieniło się"
Jolanta - "Czasami popełnia głupie błędy. Zanim pomyśli, to czasem wykona niepotrzebne ruchy"

Angela:
Jarosław - "Sprytny jak lis"
Jolanta - "Bardzo się kłóci"

Jarosław:
Michał - "Chciałbym, aby się nauczył rozróżniać, co dla niego dobre, a co dla niego złe"
Piotr - "Za całokształt"

Jolanta:
Aleksandra - "Wywąchała mój cały akryl"
Piotr - "Dzisiaj nie podobały mu się jego kozaki i nie smakował mi jego obiad. Nie podobają mi się jego włosy"

Michał:
Jarosław - "Jestem konsekwentny. Nadal ma swoje 'ale' do mnie, które trochę mnie boli"
Jolanta - "Mam szeroką skalę tolerancji. Ona troszeczkę przekroczyła moją tolerancję"

Piotr:
Jarosław - "Arcypajac tego programu. Jest aktorem od początku. Jego powrót to jest strzał poniżej pasa. Jest to dla mnie żenujące"
Jolanta - "Nie mam nikogo innego do wyboru. Przez cztery tygodnie nie nauczyła się nawet sprzątać po sobie"

Wynik nominacji:
4 głosy - Jarosław, Jolanta - nominowani do opuszczenia Domu Wielkiego Brata
2 głosy - Piotr
1 głos - Aleksandra, Michał
0 głosów - Angela

Inne informacje:
W poniedziałek, 24 marca Jarosław Jakimowicz otrzymał zadanie specjalne: miał opuścić Dom Wielkiego Brata poprzez dach, udając wzburzenie. Zaraz potem zajął miejsce w Sekretnym Pokoju. We wtorek, 25 marca każdemu uczestnikowi z osobna powiedziano, że Jarosław może wrócić do Domu. "Wielki Brat nawiązał kontakt z Jarkiem. Jarek może wrócić do Domu, jest tylko jeden warunek. Jarek może wrócić, jeżeli ty odejdziesz" - usłyszał każdy z uczestników. Oprócz Jolanty Rutowicz, żaden z mieszkańców nie zgodził się zrezygnować z udziału w reality show dla Jarosława Jakimowicza. Wkrótce Jarek wrócił do programu, zaś w środę, 26 marca Wielki Brat ogłosił, że w związku z decyzją Joli, została ona automatycznie nominowana do odejścia. Dlatego też, dodatkowo do odejścia wskazana została trzecia osoba z największą ilością głosów - Piotr Gulczyński