Jolanta Rutowicz

Zaczęty przez Showmag, Nd, 02 Mar 2008, 23:20:11

chatiflatt

W poniedziałek w programie 'Teraz My' gościł Wojewódzki. Rozmawiano o 'pomówieniu' przez Adama Bielana jego i Sz.Majewskiego o to, że wpływali na opinię publiczną, głośno wygłaszając swoje poglądy proPO i antyPiS. Kuba jak zwykle chwilami 'robił z siebie idiotę', ale wywoływany do głosu potrafił merytorycznie odwołać się do stawianych mu zarzutów. Potrafi gość dyskutować. Ma delikatny dystans do siebie, do rzeczywistości. Na potrzeby programu czasem kogoś obrazi na wizji. Ale jest inteligentnym człowiekiem.
Jolka natomiast żyje w swoim świecie. Oczywiście, tipsy, przyklejona plastikowa papeteria na czole, peruka, koń - to gra. Ale brak rozumu..? Czy można przez całe życie udawać, że nie wie się co to jest równik [chociażby]..?
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

mseptember

Ja bardzo zazdroszczę Jolancie popularności, inteligencji i świetnego wyglądu. Chciałbym tak jak ona umieć znaleźć się w każdej sytuacji i nie robić z siebie na każdym kroku idioty. Chyba się zamknę w sobie.

podmark

Cytat: mseptemberJa bardzo zazdroszczę Jolancie popularności, inteligencji i świetnego wyglądu.
Ech - ironia zupełnie nie na miejscu. No, ale ciężko jest się do czegoś przyznać widzę.

Oczywiście, że Jola nie jest popularna. Bo to pewnie Ty jesteś zapraszany do programów telewizyjnych, masz fan cluby. No proszę - gwiazda. Jak oni mogli Cię nie zaprosić ?  :zabek:

A Jola zaczęła już bardzo działać na nerwy Sosnowskiemu, co było widać w "Prosto z domu". Prędzej, czy później musiało to nastąpić  :devil:

clubber23

prawda jest taka, że to Jola ciągnie narazie ten pogram bo vipy są coś niemrawe

Tom Kruz

Cytat: podmark
Cytat: mseptemberJa bardzo zazdroszczę Jolancie popularności, inteligencji i świetnego wyglądu.
Ech - ironia zupełnie nie na miejscu. No, ale ciężko jest się do czegoś przyznać widzę.

Oczywiście, że Jola nie jest popularna. Bo to pewnie Ty jesteś zapraszany do programów telewizyjnych, masz fan cluby. No proszę - gwiazda. Jak oni mogli Cię nie zaprosić ?  :zabek:

Podmark - ironia jak najbardziej na miejscu. Nie wiem czego np. ja, jako jeden z pierwszych krytyków Jolanty na tym forum, miałbym zazdrościć tej pani, która jest dla mnie kimś w rodzaju Nikodema Dyzmy polskiego reality show - irytującym połączeniem infantylności w najgorszym wydaniu, głupoty, bezczelności, złego smaku i zewnętrznej brzydoty.
Jak widzę fakt, iż ma ona fan cluby i ''jest zapraszana do programów telewizyjnych'' niezwykle Ci imponuje, ale zważywszy, że masz duże parcie na szkło to może faktycznie nie powinno mnie to dziwić. Zapewniam Cię jednak, że nie każdy kto pisze na tym forum i ogląda telewizję ma takie potrzeby. Nie krytykuję Jolanty dlatego, że jej czegoś zazdroszczę, tylko dlatego, że zwyczajnie nie chcę ogladać jej w jednym z moich ulubionych programów jakim jest BB.  Myślę, że analogiczne odczucia ma większość jej krytyków, nawet tych umiarkowanych, jak mseptember, któremu pojechałeś jak jakiemuś formowemu pokemonowi, a który jest jednym z najbystrzejszych użytkowników (żeby nie było wątpliwości do tej grupy zaliczam również Ciebie, ale co do Twojej diagnozy dotyczącej powodów krytyki jaka ostatnio coraz częściej spotyka na naszym forum JR 7232 zwyczajnie piszesz głupoty - to nie zazdrość, lecz irytacja, znużenie, antypatia, a tworzenia analogii pomiędzy prof. Rutowicz a Kubą Wojewódzkim, który owszem przez wielu jest nielubiany, ale któremu nie sposób odmówić wręcz błyskotliwej inteligencji, nawet nie skomentuję).

podmark

Cytat: Tom Kruzjest dla mnie kimś w rodzaju Nikodema Dyzmy polskiego reality show
Porównania Jolanty do Nikodema Dyzmy nie rozumiem, bo chyba niektórzy nie znają dobrze historii pana Dyzmy :)

CytatJak widzę fakt, iż ma ona fan cluby i ''jest zapraszana do programów telewizyjnych'' niezwykle Ci imponuje
Ja gdzies napisałem, że to mi imponuje ? Po prostu zauważyłem, że niektórzy nie mogą ścierpieć tego, że jest znana. A wybacz, ale co jak co - bez osobowości, jaką niewątpliwie posiada, przepadłaby, jak większość uczestników poprzednich edycji reality shows.

Cytatzważywszy, że masz duże parcie na szkło
:ubaw:  :ubaw:  :ubaw: jeśli dla Ciebie ktoś, kto weźmie udział w jednym teleturnieju ma duże parcie na szkło, to po prostu odsyłam Cię na żal.pl . Ty chyba masz naprawdę jakieś kompleksy - zgłaszający się do reality shows, teleturniejów, czy występujący w programach telewizyjnych (Twoja krytyka FK-i) mają wg. Ciebie parcie na szkło, to weź człowieku telewizji nie oglądaj, bo tam są same takie osoby. No wybacz, ale ktoś w telewizji występować musi. A może Ty również próbowałeś się dostać do jakiegoś programu, ale się nie udało i teraz jeździsz po ludziach, którzy wystąpili w tv.

Tom Kruz

Cytat: podmarkJa gdzies napisałem, że to mi imponuje ?
A może Ty również próbowałeś się dostać do jakiegoś programu, ale się nie udało i teraz jeździsz po ludziach, którzy wystąpili w tv.

Nigdzie tego nie napisałeś, ale to, że tak powiem ''widać, słychać i czuć''.
Nie próbowałem dostać się do żadnego reality show i nie zamierzam.
A w ramach ''jeżdżenia po ludziach'' i parcia na szkło to pojechałem dotychczas tylko Efce, która się z tym przecież nie kryła, że wystąpiła w kilku programach i to uwielbia (obruszyła się tylko za porównanie do Frytki co było z mojej strony niezbyt szczęśliwą prowokacją, za którą ją przeprosiłem i do końca jej pobytu na forum mieliśmy dobre relacje), oraz teraz Tobie.
Dopiero jeden teleturniej? Cieniutko - życzę Ci zatem, abyś poprowadził w jesiennej ramówce ten program w TV 4 razem z Jolką. Może nawet zacznę Ci zazdrościć hehe :).

A żeby nie było off topu to pędzę ogladać bystrą Jolę bo właśnie jest w TV, czego przecież tak bardzo jej zazdroszczę  :devil:

mseptember

Cytat: Tom KruzMyślę, że analogiczne odczucia ma większość jej krytyków, nawet tych umiarkowanych, jak mseptember, któremu pojechałeś jak jakiemuś formowemu pokemonowi, a który jest jednym z najbystrzejszych użytkowników

Zaczynam się czerwienić. Dzięki za obronę, ale na kolegę, który mi "pojechał" chyba trzeba przestać - przynajmniej na jakiś czas - zwracać uwagę. Aż mu spadną klapki z oczu :). Przez prawie całą edycję 4.1 byłem zwolennikiem Jolanty. Ale wszystko w nadmiarze szkodzi.

clubber23

wczoraj był wspaniały dialog Jolanty z bokserami, padło w nim, że Dżola nie wie czy jest dziewicą czy nie :)

Pudelek

Prawdę powiedziawszy to Jolanta świetnie wybrnęła z tej rozmowy. Udawała, że kompletnie nic nie rozumie. Ciągnięcie tego tematu przez jej rozmówcę było klęską dla niego. Należało zakończyć rozmowę, a nie czekać aż Jola odwdzięczy sie równie głupim pytaniem. A pan bokser dalej brnął w bagno odpowiadając...
Jolant to sprytny to zawodnik.

Dżem

Ja jej zazdroszcze... Serio.Tak inteligentna,piekna i skromna osoba.Mnie tylko martwi że właśnie najliczniejsze fan-cluby mają takie osoby jak Jolka. :)

chatiflatt

Cytat: DżemMnie tylko martwi że właśnie najliczniejsze fan-cluby mają takie osoby jak Jolka. :)
Inteligentne, piękne i skromne? Rzeczywiście zazdrościsz ;)
"Może kiedy umierasz wszystko umiera, wszystko i wszyscy? Zostaje tylko pustka, próżnia, dziura, którą starają się wypełnić ci, którzy pozostali."
Barbara Weston

Goku

Cytat: clubber23prawda jest taka, że to Jola ciągnie narazie ten pogram bo vipy są coś niemrawe

What? :szok: Czy my oglądamy ten sam program??  :szok:  Jak na razie Jolanta jest tu jedynie dalekim tłem, a jeśli już się pojawia to jest obiektem kpin. Stała się jeszcze bardziej irytująca niż w poprzedniej edycji, a oprócz tego jest męcząca, nudna i o ile w 4.1. była pokazywana najczęściej i to ona robiła tam show, to tutaj już od początku została zepchnięta przez gwiazdy na dalszy plan. Coś czuję, że tym razem szybciej ją pożegnamy, bo już chyba nawet producentom się znudziła ;).

Piotrek

Dzień dobry :) Witam wszystkich jestem nowy :) Waszym wypowiedziom przyglądam się od dawna. Ale przejdę do tematu J.Rutowicz. Zgadzam się z Goku. Jolanta chowa się w cieniu pozostałych uczestników. Nie robi wokół siebie takiego szumu jak to było w przypadku edycji      4.1. Zeszła po prostu na dalszy plan. Widocznie widzi, że konfrontacja słowna z Najmanem czy też Sosnowskim byłaby za ostra i by przegrała. Może się mylę, ale to po prostu moje skromne zdanie.

Rosa

Cytat: maniakTVZeszła po prostu na dalszy plan. Widocznie widzi, że konfrontacja słowna z Najmanem czy też Sosnowskim byłaby za ostra i by przegrała.
Uważam wręcz odwrotnie. To oni na razie przegrywają tą walkę  :terefere:
Jolka bardzo mi się podobała w czasie dzisiejszych nominacji i z Gulczasem trafila dokladnie w sedno.
Brawa dla niej. :bravo: