[Ukraina] Big Brother

Zaczęty przez Toni, Pt, 24 Cze 2011, 14:41:41

Toni

Ba mnie się także w SS podobało. :) Fakt, długo musieli stać zanim weszli do środka , no a potem w studio po werdykcie. Tak więc wszystko da się fajnie zrobić. Najwidoczniej Ukraina chciała swój dom, bo nasi chyba by skorzystali z tego że dom byłby u nas.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

podmark

Cytat: Pudelek w Cz, 11 Sie 2011, 15:00:04
Nie zatrudnialiby przecież statystów z obcego kraju, którzy nic nie rozumieją. Program widowiskowy bez udziału widzów nie jest przekonywujący.
Oj tam, oj tam - Polacy sa w stanie wymyślić wszystko. Robiąc ukraińską wersję "Jaka to melodia?" polscy producenci zwieźli do Łodzi ukraińskich uczestników, gwiazdy, a klaskali do tego statyści z Wrocławia :D. Więc ja nie widzę powodów, dla których mieliby nie kręcić w Bielanach - infrastruktura jest, połączenie lotnicze z Wrocławiem jest (w razie jakichś szybkich zwrotów - można dosłać nowych uczestników), a rodziny nominowanych uczestników mogą przyjeżdżać na weekendowy "Ring" pociągiem (jak wyjadą w czwartek to akurat na niedzielę będą xD). No i nic nie ujmując statystom z Wrocka - ale to banda potrzepańców, którzy klaszczą wtedy, gdy Edwin im każe, albo niemiłe grube babsko - samozwańcza przyjaciółka Ibisza.

Damian

Jakby to robił sam ATM, to na pewno realizował by program w naszym domu. Ale skoro Endemol, to raczej będzie nowy dom u nich. Jestem bardzo ciekawy jak zrobią tamtejszego BB.

illumanti

Nasz dom jest o wiele za mały jak na dziś. Strasznie malutki ogród, jakiś miniaturowy sekretny pokój, zero task roomów jak w innych edycjach, salon też nie za duży. Poza tym, ATM jak i Endemol w Polsce strasznie oszczędzali, pewnie to też wina małego budżetu, ale to już było żałosne. Żeby nawet nie zmienić łóżek w sypialniach.
ATM to niech dogaduje się z Polsatem i produkuje kolejne Dwa Światy/Bar, a nie zabiera się za Big Brothera bo w ogóle mu to nie wychodzi.

Damian

Nie przesadzajmy. Nasz dom w cale nie jest mały, są mniejsze. Jedynie ogród za mały był, to prawda. Ale sam dom był naprawdę duży.

illumanti

Jedynie co może być duże to kuchnia połączona z salonem, bo wydaje się duża - nie ma ścian. Sypialnie są miniaturowe. Łazienka też nie jest wielka. Co tu ma być dużego w polskim domu bb?

Damian

Naoglądałeś się za dużo i już wydaje Ci się malutki. A porównaj sobie ten z UK. Czy on też jest taki wielki? Nasz dom był duży, nie wiem po co ma być większy.

illumanti

Ten z UK? Bez porównania większy. Co prawda ogród ma mały, ale reszta? Task room, wielka sypialnia. Największy moim zdaniem to chyba był w Australii, albo ostatnio w Szwecji

Damian

Przesadzasz.
Jeśli chodzi o Ukrainę, to szczerze jestem ciekaw ich domu.

podmark

Cytat: Damian w Cz, 11 Sie 2011, 16:53:14
Jakby to robił sam ATM, to na pewno realizował by program w naszym domu. Ale skoro Endemol, to raczej będzie nowy dom u nich. Jestem bardzo ciekawy jak zrobią tamtejszego BB.
Nie po to wybrano polskiego producenta, żeby teraz współpracownicy Endemola w ilości 150-200 osób jechali na Ukrainę i tam realizowali program. Lepiej zebrać 15 uczestników w polskim domu, ściągnąć kilka osób z Ukrainy (producenci z ramienia tv, tłumacze, WB) i robić to w Bielanach.

Wasze marzenia a rzeczywistość to coś zupełnie innego... No chyba, że Wy myślicie, że polski producent jest tylko dlatego, że na Ukrainie nie ma firm producenckich ;)

illumanti

Tym bardziej, że Ukraina miała już swoją Akademie Gwiazd, i kilka innych formatów Endemolu, więc szukają raczej sprzętu i obsługi, niż tylko oddziału endemolu u którego mogą zakupić licencję.

Damian

No to zobaczymy jak będzie. Wiem że Ukraińska wersja " Świata Według Kiepskich " była kręcona u nas w Polsce, ale jednak wydaje mi się że dom będą mieć inny.

illumanti

Rany, Świat wg Kiepskich to zwykła produkcja na hali zdjęciowej, zresztą scenografia tam jest taka, że na śmietnik czasem ludzie lepsze rzeczy wywalają, więc koszty zrobienia czegoś podobnego nie są wysokie. Kompletnie nie czaję czemu to w Polsce robili, serio krucho u nich z budżetem musiało być :) No chyba że chcieli skorzystać z pomocy ATMu :D

Toni

Jak wyjdzie im lepiej niż u nas w TV4 to będzie masakra. :) Jestem ciekaw, przyjrzę się początkowym dniom,
jednak najciekawszy będzie start.
Pozor! Velký bratr nikdy nespí!

Damian

Edycja ma ruszyć jesienią, więc chyba już coś powinniśmy wiedzieć, a tu cisza. Może coś robią w naszym polskim domu. Może rzeczywiście ta edycja będzie w naszym domu.
EDIT: Znalazłem coś ciekawego. Oto karta o castingu do tamtejszej edycji. Zobaczcie napis BIG BROTHER. Jest identyczny jak nasz w BB4.1!!!  :szok:

A tutaj jeszcze filmik: https://youtube.com/watch?v=yCSmiT0fCQw&feature=related
Oficjalna strona: https://big-brother.com.ua/